Gå til innhold

ProZac

Medlemmer
  • Innlegg

    222
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ProZac

  1. Den må du gjerne utdype. Du vet hva RAID er forkortelse for? Såfremt du ikke kjører RAID0 så mister du på ingen måte alt om en disk feiler.

     

    Paritet er heller på ingen måte backup. Paritet er paritet, backup er backup. Du bør ha begge deler hvis du lagrer data du ikke kan miste.

    Sa ikke at han mister alt om en disk feiler, men du har større feil rate på freenas pga raid setup som er en av mange grunner til at mange velger unraid. Samt om noe skjer må du rebuilde RAID og skjer noe mens dette gjøres er alt borte. Dette slipper du i unRaid.

    Største fordelen med freenas er raid arrayet som gir større transfer speeds.

     

    Parity er ikke ren backup nei, mulig jeg burde formulert det annerledes, men statement står fordetom, Feiler disken, reddes innholdet av parity drive. Feiler noe mens den rebuilder mister du kun den ene disken og ikke noe annet.

    Per i dag ikke funnet noen annen grunn en transfer speed for og velge freenas kontra unraid.

     

    ESXI er ikke feil det heller, aldri kjørt det selv, men igjen, fordeler og ulemper med de fleste OS per i dag :) Alt kommer an på bruk og behov :)

  2. Tusen takk for utfyllende svar og god info. Jeg skal lese meg litt mer opp på unRAID. Nå fikk jeg plutselig enda et alternativ å vurdere ;)

    Foreløpig heller jeg nok mest mot esxi som bare metal virtualisering og kjøre alt ut fra det.

    Glemte forresten og si, unRaid har 30 dagers gratis trial og kjøres rett fra en minnepenn, så du kan teste dette ut. Bare sleng OS på en minnepenn og reboot din egen pc så får du sett litt hvordan det ser ut får testet litt hvertfall. Bare pass på at du ikke formaterer noen av diskene dine :)

    Når du er ferdig rebooter du bare uten minnepenn og så er du tilbake til vanlig pc. 

    Jeg gjorde dette flere ganger før jeg bestemte meg, satt det også opp under trial på en server og bygget array og slikt. 

    Er full GUI interface så veldig lett og navigere :)

  3. Utrolig mye gøy man kan gjøre om du går over mot dockere mtp funksjonalitet. Krever av og til litt lesing, men nesten alltid noen som har gjort det før deg som kan hjelpe :)
    Når det kommer til Plex varierer det veldig hva dette krever. Du sier du vil spille av 4K. Dette krever ingen ting lokalt eller eksternt så lenge spillerer som spiller av filmen samt nettverket tåler load av filmen. Les litt om passmark og scores og info her:
    https://support.plex.tv/articles/201774043-what-kind-of-cpu-do-i-need-for-my-server/

    Kjører selv en server med Plex på (unraid os). Har kun en Amd ryzen 5 1600, men denne har passmark på ca 12.000. Plex anbefaler:

    4K (60Mbps, HEVC) file: 4000 PassMark score (being transcoded to 10Mbps 1080p)

    Når det kommer til OS er det et hav og velge mellom dessverre, her kommer det kun an på hva du er ute etter. Freenas som nevnt over har mye positivt, men det mest positive som folk nevner er RAID oppsett med rask overføring, men disker i dag klarer all 100+MB/s og over dette kommer du nok ikke til og trenge på mange år. Feiler noe i freenas derimot kan du pga raid oppsett miste alt på servern.

    Unraid OS som ikke er like kjent i norge (egen forum tråd på diskusjon for dette her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1704465 er derimot et meget bra alternativ. Disker satt opp i unRaid kjører ikke i Raid og du vil da kun miste disken som dør om noe skulle skje (du har parity backup, så mest sannsynlig mister du ingen ting ved hw crash).

    Har selv kjørt Unraid en stund og er kjempe fornøyd. Liten lærings kurve, men unraid community både i norge og utad er kjempe hjelpsomme. Egeen side for all info for dette på www.unraid.net og forums.unraid.net. De har allerede flere som leker med HomeSeer i Unraid, et par tråder her: https://forums.unraid.net/topic/55347-container-help-homeseer/     https://forums.unraid.net/topic/54882-630-how-to-setup-dockers-without-sharing-unraid-ip-address/.

     

    Tilbake til HW så er det mange muligheter. Vil som tidliger sagt anbefalt deg og ta en titt mot AMD. Ryzen er perfekt for servere og utrolig stabilt med lav TDP om ønskelig. Eller sparke hardt i og gå for Threadripper. Du får jo disse helt ned til noen tusen, men under 1920x ville jeg ikke gått om du først skal ha threadripper. Skal dog sies, Ryzen 5 2600 eller Ryzen 7 2700 holder lenge for formålet du har beskrevet over.
    Kabinett kan jeg anbefale Fractal Design som nevnt i tidligere post, men gå heller for Fractal Design R6. Helt nytt og uendelige muligheteer. har selv dette med 11 3.5 bayer og fortsatt plass til 4 ssd ved siden av.

    Lykke til med planlegging og oppsett :)

    • Liker 1
  4. Utrolig fint oppsett, men må stille meg på linje med Gabri3l og lurer på hvorfor du skal ha Intel 760p m2 disken? Denne er dyrere og treger enn Samsung sin. Ville slengt inn 2x 970 evo i steden, finner faktisk ingen fordeler med 760p :hm:

    Samsung:3400/2500MB/s, 600TBW, 450k/500k IOPS kontra
    Intel: 3230/1625MB/s, 576TBW, 340k/275k IOPS.

    men igjen, ikke testet intel sine, og mulig noen funksjoner Nizzen vet om som jeg ikke vet om :)
    ut over det, "want" hehe :D og lykke til med bygget :)

  5. Ja

    Må si min indre pc bygger fikk vondt av det bildet der.

    Hvor er dekselet til  R6 platen bak? Sata kabel igjennom HDD festet og ikke grommiten? Ok liten plass da du har EATX, men er plass til en sata :D

    Utenom det, bare sykt misunnelig på rtx :)

    (Btw, har du prøvd og snike 24pin gjennom bakplaten før du fester mobo? Har 2 R6 stående til bygg)

  6. De kablene funket fint for meg med Windows og raid-kort. Ikke prøvd dem i Unraid

    Naise da er det bestilt en så får jeg se når kortet fra USA kommer neste uke hvordan det går :)

    Bare kjedelig at WD RED diskene blir dyrere og dyrere :( 

     

    Da var kort installert og gjenkjennes som LSI 9207-i8 6GB men der hvor logoen normalt skal være er det en lapp over haha. Lover ikke bra, men alle tester hittil gir korrekt stats så litt usikker om jeg kommer til og bry meg om dette. 6år gammel Samsung 1TB disk klarte 145MB/s, kanke klage på den :)

     

    Kjørte samtidig opp til 6.6.1 og alt stabilt hittil :)

    Når er det bare og vente (aaaalt for lenge) til black friday/cyber monday så man kan dytte litt flere disker og hw inni der :D

    Får håper det endelig kommer litt tilbud på WD RED eller så er jeg redd det blir sparket inn et par Seagate Ironwolf disker.

     

     

  7. har Gigabyte AB350M-Gaming 3. funker helt greit.

    nei, jeg har ingen oversikt over temperatur og det er ganske irriterende. har prøvd de triksene som er i ryzen tråden på unraid forumet. men har ikke fått det til enda..

    Ah ok hehe.

    Nei har ingen issues med mobo generelt (Asus prime x370-pro), men fikk ikke temp shit til og funke jeg heller hehe. Blei for sent og gjøre noe i dag, venter til i morgen.

     

    Noen her som har testet/brukt Deltaco SAS-kabel m-SAS til SATA fra komplett?

    https://www.komplett.no/product/653777/datautstyr/pc-komponenter/kontrollere/diverse/deltaco-sas-kabel-m-sas-til-sata

    Grusomme farger, men svart elektro teip løser dette lett :p hehe

  8. Har ryzen 1700, gikk helt fint å oppgradere til 6.6.1

    I ryzen tråden på unraidforumet er det heller ingen som har skrevet at de har problemer, så går sikkert helt fint.

     

    https://forums.unraid.net/topic/55150-anybody-planning-a-ryzen-build/?page=43

    Ja har ransakt den tråden mye mens jeg jobbet med og bygge opp servern første gang hehe :) Ingen nye kommentarer der så det lover jo egentlig bra :)

     

    Kan jeg spørre hvilket mobo du kjører btw? Og har du fått bra oversikt over temps? har hatt litt issues, men venter med og feilsøke mer til jeg har oppgradert til 6.6

  9. Regner med du har fått med deg at Ryzen 2600x er 6kjerner og 12 tråder mens Ryzen 2700x er 8 kjerner og 16 tråder.

     

    Avhengig av hvordan du jobber og om du spiller de aller siste spillene som utnytter flere kjerner kan det ha en vesentlig betydning eller ikke.

    Så ikke dette før jeg postet hehe. Men ja er fult klar over 6 vs 8 cores. Ingen spill per i dag vil utnytte mer, og innen dette skjer har jeg nok oppgradert igjen så det går helt fint :)

  10. G.skill 3200 c14, 3600 c15 er kanskje de beste valga :)

     

    Hehe ja dette er det de fleste nevner, anbefaler eller bruker. Ram jeg har listet (oppdaterte før i dag før andre innlegget) kjører 3200mhz på cl14, noen spesiell grunn for og gå for g.skill utenom dette? Har kun brukt corsair de siste 9 årene (kall meg dum og trofast hehe :p ) og aldri fått en eneste ram feil.

  11. Hehe ja mange på Xeon systemer i unRaid verden :) Blir nok litt mer googling i dag før evt oppgradering i morgen tenker jeg.

     

     

    Oppgraderte for noen dager siden. Har xeon system. Eneste jeg merket var at systemet slo seg helt av uten å restarte. Måtte ned og skru på serveren igjen og alt virker å være helt i orden.

    Den slo seg av? Høres jo ikke helt lovende ut, noe spesielt i loggen?

  12. Tja, personlig hadde jeg gått for 2700x , det er en tusenlapp mer, men gir bedre ytelse og av erfaring har det latt seg gjøre å undervolte disse et lite hakk uten at man har vært nødt til å senke hastigheten , med andre ord ganske grei ytelse og mindre strømforbruk og varmeutvikling.

     

    Denne er litt gammel, men grei å få med seg : https://www.reddit.com/r/Amd/comments/8hcwg5/who_is_undervolting_their_2600x2700x_and_what_are/

     

    De tingene jeg personlig hadde gjort er å kjøre på med 32 Gb med minne ( eller noe kjappere minne om du finner det ) og kanskje en større SSD, men sånn generelt ser det ok ut det du velger her.

    Har lest en del mtp 2600x vs 2700x og ser ingen grunn til og kjøre 2700x da det er snakk om marginale forskjeller, mulig noe nytt jeg har misset her? Men alle tester viser alt fra 2-5% ytelse forskjell. Ikke merkbart mener nå jeg?

     

    Når det kommer til ram listet jeg faktisk feil ram :D Skulle liste Corsair sine 3200mhz brikker, samme brikken, men da med CL14 (oppdatert liste nå). Ble litt mange tabs åpne i går.

    Ser derimot INGEN grunn til og gå for 32 GB ram. Har per i dag aldri oversteget 10GB, så med mindre jeg skal begynne med redigering føler jeg dette er ekstremt bortkastet.

    Mtp disk har jeg allerede en 500GB 850 EVO samt 2x 3TB RED og en server med 20+TB så tror det holder med en snerten 500GB m2 :)

     

    Ville virkelig vurdert minnebrikker med samsung b-die. Generelt får du det om du kjøper 3200MHz-minne med cl14 eller 3600MHz-minne med cl15. Du kan ta tweake minnet mye å oppnå skikkelig heftige ytelsesøkninger i spill om du har et kraftig skjermkort.

     

    https://www.prisjakt.no/product.php?p=3464885

     

    https://www.youtube.com/watch?v=PHBsR1Y68G8 Med god ram-tweaking kan faktisk første-gen ryzen være nesten like kjapp som second-gen i spill :)

     

    Ja planen var 3200mhz minne, bomma på hvilken brikke det ble til slutt hehe, har oppdatert listen nå. Noen sted man kan finne ut hvilken "b-die" det faktisk er brukt? Mtp at du nevner samsung sine :)

     

    Takker for alle tilbakemeldinger.

  13. Får nesten hive meg inn her, hadde helt glemt at diskusjon kanskje hadde forum for oss stakkars norske unraid brukere hehe.

     

    Har nå kjørt unraid siden feb, sitter og snurrer på en ryzen 5 1600 med div dockere som plex mm. Meget fornøyd hittil, men har nå møtt veggen med sata porter på kortet (alle 8 i bruk og jeg som var smart og valgte mobo med nok for de neste årene hehe.)

     

    Nå er det bestilt LSI 9207-i86GB fra USA og krysser fingrene på at jeg får et faktisk LSI kort som funker og ikke noe fake kina greier hehe.

     

    Sitter enda på unraid 6.5.1, sitter og vurderer 6.6.1, men har ganske mye som kjører på servern jeg ikke kan ha for mye nedetid på. Noen andre på amd platform her som har testa nyeste update uten issues? Evt hvilke issues? :)

     

    Hilsen en unraid newbie :dremel:

  14. Hey folkens.

     

    Har da etter en trist sommer med noe død hw (4790k, z97 og ram) sittet nå med backup utstyr som innebærer en sliten i5 (ok 7gen but still) med noe random corsair 8gb low profile 2400mhz ram.

    Klamret til meg et par R6 Blackout fra FD (en nå i bruk til servern, en til ny gamer hw). Spørsmålet nå blir ny hw.

     

    Gpu har jeg så jeg klarer meg per i dag, kommer nok til og bli byttet mot slutten av året, evt over nyåret alt ettersom hva jeg finner ut jeg trenger. Har da satt opp en kort listen som er hw jeg vurderer og kjøpe, ja jeg vet Intel er mest forventet, men har kjørt ryzen i server og teste denne på gaming og er utrolig fornøyd.

    Kort liste er som følger:
    https://www.prisjakt.no/list.php?l=467121&view=m

    Ryzen 5 2600x (teste stock kjøler før evt upgr til større ved behov, ja kommer til og klokke :) )

    Asus ROG Strix X470-F Gaming

    Corsair Vengeance Black RGB LED Pro DDR4 3000MHz 2x8GB

    Samsung 970 EVO 500GB.

     

    Tar da med GPU og PSU fra tidligere rigg da dette holder i massevis for øyeblikket (1070ti+corsair AX760i). Blir ikke så mye utenom gaming da jeg har servere til dette.

     

    Mtp oppsette er jeg ganske fornøyd, litt bekymret da jeg ikke finner ram listet på asus sine sider mtp "supported devices" listen, men ram er ganske ny i forhold til mobo, mulig ikke lagt til og burde funke helt fint? Noen som har prøvd komboen?

     

    Pros/cons folkens? (igjen, ja jeg har vurdert intel, men går for amd :) )

     

  15. Tja da var det uforventet oppgradering på gang da både Hovedkort og CPU tok kvelden helt uten videre.

    Satt med et Asus Z97i-Plus med en i7-4790k.

     

    Neste oppgradering blir jo da noe som kan holde i hvertfall 4-5 år, men trenger ikke noe ekstrem ytelse. Største kriteriet er egentlig at jeg skal fortsette og bruke itx, har Corsair H100i V2 j(ikke am4 støtte) jeg vil beholde med mindre du kommer med SUPER billig og bra alternativ.

     

    Har asus strix 970, corsair ax760i og disker/kabinett, så egentlig kun Hovedkort, ram og cpu som er nødvendig. Ønsker og holde meg under 5000, men kan strekke meg litt over dersom ekstrem forskjell i ytelse vs pris.

     

    Sitter og ser på Asus ROG Strix H270i Gaming da jeg aldri har overklokket. Alltid gått z chipset tidligere med K cpu, men faktisk aldri benyttet meg av dette, tenkte da at nå var det like greit og gå ned et hakk.

     

    Mye film/serier, en del diablo 3, far cry, tomb raider, regner med gpu blir flaskehals her intil neste gpu upgrade, men sliter med og bestemme meg for hvilken cpu/ram jeg skal gå for. Sitter med 120hz skjerm, men kun 1080p gaming.

     

    Hadde håpet og få bestilt i kveld/morgen tidlig for levering på tors/fred, stort ønske om komplett grunnet EKSTREMT dårlig RMA opplevelser hos de fleste andre.

     

    Takker for alle innspill.

  16. 1. De fleste isp's gir ikke ut flere ipr, men fiber teknologien er ikke helt 100% hos Altibox eller TN så her har man som regel enten 2 eller 3 ipr. Hvertfall fikk jeg det hos brodern sin altibox og hjemme hos meg på TN fiber. Jeg sier koble til og se hva som skjer, f.eks bare test med 2pcr og se om begge får ekstern ip. Husk at de fleste har lease på 4 timer, så om du bruker opp en/begge så må du vente en stund før du kan bytte til annen enhet.

     

    3: Hvorfor i alle dager USB3? Nettverk er tingen, har du USB disker koble de til PC og del derifra.

  17.  

    Da var selgingen av datagreier i gang. Er det nå jeg skal komme dere i forkjøpet og legge ut mine egne annonser her :D

    Har du i7 7700k til salgs?

     

    Nei, litt eldre. Tror ikke det er mange som selger 7700K brukt enda. Forrige annonsen/tingen min ble solgt  etter en halvtime forresten, tror kanskje prisene mine er noe lave :p Kanskje jeg havner i kupp-tråden istedenfor :wee:

     

    Jeg er kanskje av typen som faktisk vet verdien på gammel'ish HW :lol:

     

    Jeg sier post ivei, eller hvertfall list hva du skal bli kvitt? skal oppgradere litt på div pcr i sommer :D

  18.  

     

    Etter å ha lest hos Anandtech, TechPowerUp, Guru3D, TomsHardware, KitGuru og vært innom like mange YouTube-kanaler, har jeg blitt tilstrekkelig overbevist om å satse på AMD R5 1600 fullt ut. Barnesykdommene virker å ha blitt tatt hånd om veldig effektivt, og med kompatibelt hovedkort samt RAM kjørende på 3000MHz, gir dette svært god spillytelse. Ja, noen DX11 titler vil oppnå høyere FPS med i5 7600K, men de fleste nye spill bygget på DX12 er enten like bra eller bedre hos AMD. Når prosessoren i tillegg gjør helt rent bord på alt av ytelse rundt (skrivebordsytelse, transcoding, unzipping, rendering etc.), så er det et valg som fremstår best både per i dag, og enda mer overlegent i fremtiden. :)

     

    Har ellers gjort justeringer i hvert eneste bygg. The Corporal har fått 16GB minne (prisdifferanse til 8GB ble så mager), Black Refinery har som nevnt fått AMD Ryzen, og det har også Capital Offense. I tillegg har Capital Offense fått nytt kabinett i form av Phanteks Eclipse P400S Glass. Dette fordi det ikke finnes noe mini-ITX hovedkort til AMD Ryzen som jeg kan gå god for. Fordelene med kabinettet er støyisolering, temperert glass, valgfri RGB-belysning med mer. Skjermanbefalingen har samtidig blitt oppgradert, til en 144Hz G-Sync 27" IPS 1440p skjerm fra Asus som har fallt kraftig i pris. 

     

    Byggbeskrivelser og layout er det neste jeg vil ta tak i.  :dremel:

     

    De som ønsker det kan i stedet for å gi til Kevin fra Paradise Hotel, støtte tråden ved å gi et mindre beløp til PayPal-kontoen min.  :lol:

    (mottaker: [email protected]

     

    Paypal-logo_zps3nmpj2zq.png

    Apropo dette oppsettet, flere på forumet her og andre steder som snakker om issues med ramen du har valgt Minne: Corsair Vengeance LPX Black 3000MHz CL15 16GB

     

    Det er litt rart, siden både AMD og Corsair offisielt sier at disse skal fungere i lag, mens en del forbrukere nå rapporterer at de ikke gjør det. Leste i en tråd at det ble anbefalt å bytte til MSI B350 PC Mate hovedkortet, og gikk deretter til deres QVL (minnekompatibilitets-oversikt). Der fant jeg at 3200MHz Corsair Vengeance LPX CL16 16GB skal fungere iallfall. Så da prøver vi igjen - med samtykke fra AMD, Corsair og forbrukerne denne gangen. 

     

    Kjempebra at dere sier ifra om sånt.  :grin2:

     

    Ingen problem :)

    Btw noen grunn til at du valgte 4x4 CL16 brikkene vs 2x8 CL 15 brikkene?

    https://www.prisguide.no/produkt/corsair-vengeance-lpx-ddr4-3200mhz-16gb-2x8gb-252687

  19. Etter å ha lest hos Anandtech, TechPowerUp, Guru3D, TomsHardware, KitGuru og vært innom like mange YouTube-kanaler, har jeg blitt tilstrekkelig overbevist om å satse på AMD R5 1600 fullt ut. Barnesykdommene virker å ha blitt tatt hånd om veldig effektivt, og med kompatibelt hovedkort samt RAM kjørende på 3000MHz, gir dette svært god spillytelse. Ja, noen DX11 titler vil oppnå høyere FPS med i5 7600K, men de fleste nye spill bygget på DX12 er enten like bra eller bedre hos AMD. Når prosessoren i tillegg gjør helt rent bord på alt av ytelse rundt (skrivebordsytelse, transcoding, unzipping, rendering etc.), så er det et valg som fremstår best både per i dag, og enda mer overlegent i fremtiden. :)

     

    Har ellers gjort justeringer i hvert eneste bygg. The Corporal har fått 16GB minne (prisdifferanse til 8GB ble så mager), Black Refinery har som nevnt fått AMD Ryzen, og det har også Capital Offense. I tillegg har Capital Offense fått nytt kabinett i form av Phanteks Eclipse P400S Glass. Dette fordi det ikke finnes noe mini-ITX hovedkort til AMD Ryzen som jeg kan gå god for. Fordelene med kabinettet er støyisolering, temperert glass, valgfri RGB-belysning med mer. Skjermanbefalingen har samtidig blitt oppgradert, til en 144Hz G-Sync 27" IPS 1440p skjerm fra Asus som har fallt kraftig i pris. 

     

    Byggbeskrivelser og layout er det neste jeg vil ta tak i.  :dremel:

     

    De som ønsker det kan i stedet for å gi til Kevin fra Paradise Hotel, støtte tråden ved å gi et mindre beløp til PayPal-kontoen min.  :lol:

    (mottaker: [email protected]

     

    Paypal-logo_zps3nmpj2zq.png

    Apropo dette oppsettet, flere på forumet her og andre steder som snakker om issues med ramen du har valgt Minne: Corsair Vengeance LPX Black 3000MHz CL15 16GB

×
×
  • Opprett ny...