Gå til innhold

tomy

Medlemmer
  • Innlegg

    235
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomy

  1. Kjøpte min N97 på telenor sin nettbutikk for 2 mnd siden. Reagerte på dårlig lyd og de jeg snakket med hørte meg hakkete. For 1 uke siden la jeg telefonen på spisebordet og satte i laderen. Gikk ut på kjøkkenet og lagde middag. Begynte og kjenne en svi lukt etter noen minutter. Kikket inn i stuen og der røk det kraftig av telefonen.

    Leverte den inn på Telekiosken i Oasen i Bergen. Drittungen bak disken ville at jeg skulle betale depositum kr 400 for en lånetelefon som var så gammel at rumenerene ikke ville stjelt den engang. Skulle nesten tro at jeg ikke ville komme og hente min 5000 kroners N97 igjen. Neste gang lar jeg huset brenne ned og krever Nokia for 5 millioner. Forbanna drittelefon. Og dårlig service fra Telenor sin samarbeidspartner TELEKIOSKEN

  2. Har prøvd og få bilde på tv`n fra geforce 6600 kortet. Fant tv fanen i programvaren til skjermkortet og klikket bruk / ok og vips var bilde vekk fra pc skjermen, men ingen bilde på tv`n. Nå kommer jeg ikke inn igjen på dataen da bildet forsvinner på pc skjermen ide windows sarter.

     

    Altså har dumme meg gjort en feil.

     

    Noen som har en løsning?

     

    Mvh

    Tomy

  3. Hi dere

     

    Jeg var hos Elkjøp i Fana / Bergen kl 10:00 idag. Canon kameraet kom ikke før etter nyttår. Jeg ble tilbudt ett

     

    Sanyo vpc s4

     

    til samme pris 1499.- . dette var priset til kr 1899 i hyllen.

     

    Noen som har erfaring med dette ?

     

    For ordens skyld kjøpte jeg Sanyo kameraet. Kan jo ha det til Canon saken som jeg bestillte kommer inn etter nyttår. 30 dager full returrett er godt og ha.

     

    Tomy

  4. Takk for opplysningene Janeirik.

    Det er sikkert helt rett sånn du beskriver det. Verkstedet i Bergen er ett av 2 som står oppført på Nokia sine nettsider. Jeg har sendt følgende mail til dem, :

     

    Norsk Tele Service A/S

    Fjøsangerveien 71

    5073 Bergen

    Tel: 55 20 61 20

     

    Da dere har gitt signaler på at den 6 uker gamle Nokia 6230 ikke vil bli reparert, tolkes det som at problemstillingen rund feilen på mobilen da er funnet og oppklart. Det er da urimelig at det opplyses fra Norsk Tele Service A/S at det vil ta 2 uker før kunden får ny mobil. Dette er lang utover det tidsaspekteret som gjelder innenfor Forbrukerrådets regler .

     

    Norsk Tele Service A/S står oppført på Nokia sine nettsider som ett av 2 Nokia verksteder i Bergen. Dersom dere ikke kan reparere mobilen tolkes det slik at denne er boss. Norsk Tele Service A/S sin vurdering bør være godt nok for Nokia. En henvendelse til Nokia fra Norsk Tele Service A/S burde da løst saken slik at kunden får ny mobil omgående.

     

    Hva er prosedyre i denne saken ? Hvem kan kontaktes for mulig fortgang i saken ? Hvor er mobilen idag ? Ønsker snarest tlf nr og e mail adresse til vedkommende. Vennligst også send tilbake kopi av all korrespondanse som skjer / har skjedd i denne saken.

     

    Venter på svar. Legger det inn når / dersom de svarer.

     

    tomy

  5. Idag leverte jeg inn 6230`n til Norsk tele service as i Bergen. Firmaet står oppført som Nokia verksted på Nokias nettsider. 2 timer etterpå ringte Norsk tele service meg. De kunne fortelle at det ikke lot seg gjøre og reparere den 1 måned gamle Nokia 6230`n. Men tror dere jeg fikk ny ? Nei, den skulle sendes til Nokia for deretter evnt "bestemme" når jeg skulle få ny. Stoler ikke Nokia på sitt eget verksted? Dette ville ta ca 2 uker fikk jeg oppgitt av verkstedet. Feilen lå i strømforsyningsdelen / forsterker til strøm. Den vil ikke bli rep.

     

    Og få fatt i noen folk hos Nokia er like vanskelig som audiens hos kongen.

     

    Det stinker av dårlig service. Også på pcutstyr.no der mobben ble kjøpt oste det dårlig service. Alle vil hjelpe helt til samtalen er over. Ingen bryr seg.

     

    Tomy

×
×
  • Opprett ny...