Gå til innhold

Blackthorne

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blackthorne

  1. hva slags grafikkort anbefaler dere? har lest om det nye et eller annet 8800. men det blir vel overkill...

    7276569[/snapback]

     

    Med sånne specs går jeg ut fra du har et agp hovedkort. Det er en fordel å finne ut før du kjøper grafikkort. GF8800 er et pci-ekspress kort.

    7276608[/snapback]

     

    Som alle andre her har sagt til nå, systemet ditt er utdatert.

    Skjermkortet ditt er flaskehalsen i ditt system når det kommer til spill, men vil du spille World of Warcraft (og muligens andre spill) med en god spillopplevelse så foreslår jeg at du kjøper en ny datamaskin eller oppgraderer omtrent all innmaten i din nåværende datamaskin.

     

    Om du vil kjøpe et nytt skjermkort, så må du tenke på at de helt nyeste kortene stort sett støtter PCI-E, svært få støtter AGP. Derfor ville kanskje det enkleste, kanskje ikke det billigste, bli å kjøpe en ny data.

     

    For å gi et nytt og dyrt skjermkort mest ytelse, så må du ha en kraftig CPU som gir den luft under vingene, og RAM selvfølgelig. Dagens systemkrav er langt høyere enn for 3-4 år siden da spill som Red Alert 2 var nytt.

     

    Edit: Å kjøpe det aller nyeste og beste blir ikke "overkill" i det hele tatt. Dagens spill er svært krevende med alle grafiske innstillinger satt på fullt. Husk bare at alle de andre delene i datamaskinen skal klare å utlikne ytelsen til hverandre godt nok til å unngå en flaskehals.

  2. Problemet med to molex kontakter til mitt MSI NX7800GTX fikset jeg lett ved å få en molex til 4x molex splitter av en kompis (Måtte pakke sammen alle de overflødige kontaktene under PSU'en). Maskina har gått helt fint siden jeg satte den sammen og installerte godsakene, vel tre uker siden nå tror jeg.

     

    Jeg må si at Battlefield 2 ser utrolig pent ut med alt på full guffe, samt 4xAA og 8xAF. Wünderbar!

  3. Hovedkortet er av typen Abit VT7. Han har ikke med seg hovedkort manualen ei heller diskett med S-ATA drivere. Hvis du har en link hvor jeg kan skaffe S-ATA drivere til å legge på en diskett så hadde det vært flott. Men da gjenstår problemet med at vi ikke kunne trykke F6 da vi skulle inn i partisjoneringen.

     

    Jeg tror det har med S-ATA driverne å gjøre, for i BIOS står kun DVD-leseren listet opp:

     

    IDE Channel 0 Master - None
    IDE Channel 0 Slave - None
    
    IDE Channel 1 Master - None
    IDE Channel 1 Slave - PLEXTOR DVD-ROM PX-1
    

     

    Han har også en CD-brenner som han har plugget ut for øyeblikket.

  4. Dette er problemet til en venn av meg, ref. emnetittel:

    Hans S-ATA harddisk blir ikke funnet når han skal partisjonere harddisken for å installere Windows XP. Problemet oppsto da han skulle slette partisjonene for ny installering av Windows. Vi prøvde å sette harddisken i min datamaskin, som da funket. Jeg partisjonerte den, så prøvde vi den i hans maskin. Da fikk vi en blå skjerm med følgende beskjed:

     

    Det er oppdaget et problem, og Windows er avsluttet for å hindre skade på datamaskinen.
    
    Hvis det er første gang du ser denne stoppfeilneldingen, starter du datamaskinen på nytt. Hvis feilmeldingen vises på nytt, gjør du følgende:
    
    Utfør virussjekk på datamaskinen. Fjern alle nylig installerte harddiskstasjoner eller drivere for harddiskstasjoner. Kontroller at harddiskstasjonen er riktig konfigurert og avsluttet.
    Kjør /CHKDSK /F for å se etter skader på harddiskstasjonen, og start datamaskinen på nytt.
    
    Teknisk informasjon:
    
    *** STOP: 0x0000007B (0xF896763C, 0xC0000034, 0x00000000, 0x00000000)
    

     

    Deretter plasserte vi den i min maskin igjen, og da fungerte den helt fint og jeg installerte Windows på den. Deretter satte vi den inn i hans maskin igjen, men da fikk vi samme meldingen.

     

    Som sagt, den fungerte helt fint før ikveld før vi skulle slette partisjonen med harddisken i hans maskin.

     

    Edit: Man kan se Windows-logoen (Lasteskjermen) halvveis synlig i ett sekund før blåskjermen kommer.

     

    Raske svar er å prissette.

  5. Hei.

     

    Jeg har nylig anskaffet og satt sammen en ny maskin bestående av blandt annet en AMD 64 X2 4400+ på 2.2gHz og 2048KB cache, et MSI NX7800GTX og 2GB Patriot RAM.

     

    Problemet mitt er at FPS-tallet i CS er satt til 60 som maks, selv om jeg skriver fps_max 101 i konsollen for eksempel. Hva kommer dette av? Skjermen min støtter en oppdateringsfrekvens på 75Hz maks, som den da står på. Jeg har også slått av vsync.

     

    Jeg setter pris på raske tilbakemeldinger. :)

  6. Jeg fant ut på egenhånd at jeg hadde WinFlash på driver-cd'en for hovedkortet.

    Jeg lastet da ned nyeste BIOS og flashet den uten problemer, og den bootet helt fint - med unntak fra at den forteller meg "Keyboard has been locked out - Press the unlock key", så har jeg valgene "Press F1 to continue, press DEL to enter setup". Altså, ikke et større problem enn å trykke F1 ved oppstart.

     

    Men takk uansett! ;)

  7. Forskjellen på XFX og Gainward, samt andre produsenter, er hva kortene er stock-klokket til når du kjøper de. Samt hva som medfølger kan gjerne variere, men det er sjeldent annet enn kanskje et spill som følger med i bundelen. Bruk prisguiden når du skal kjøpe, der står det gjerne også hva de er klokket til (Men ikke alltid dog).

  8. Hentet ut skjermkortet (MSI NX7800GTX) og systemdisken (WD Raptor 74,3 10K). Satte inn sakene, uplugget, og alt passet egentlig relativt bra. Systemdisken min hviler i Floppy-brønnen under DVD-brenneren min. Skjermkortet ble en smule bøyd da luftsjakten for CPU-kjøleren kommer en smule i veien for skjermkortets lange størrelse. Dette er ikke noe jeg bekymrer meg over, for ingenting står i klem eller press der bak. Kun kortet som er en liten smule bøyd.

     

    Blir spennende å se om maskinen fyrer opp med X2 prosessoren om to uker, som jeg ser noen har hatt problemer med her. Da henter jeg bare ut RAM-brikkene og prosessoren så er maskinen komplett. :)

  9. mpx har en god del av de, samt de er en smule billigere hos mpx. :)

     

    Edit: Ja, om du har et hovedkort som krever oppgradering for å bruke to kjerner i en prosessor vil hovedkortet finne og bruke den ene kjernen før oppgraderingen, da vil den finne og bruke begge kjernene. :)

×
×
  • Opprett ny...