Gå til innhold

Madrigal

Medlemmer
  • Innlegg

    180
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Madrigal

  1. Det er den jeg har ja. Jeg vil bytte den ut fordi det er den mest bråkete komponenten når maskinen ikke er varm. Jeg har veldig sansen for nye PSUer der vifta ikke går under lav last, noe som passer meg veldig bra da stasjonæren fungerer som et nas. Fint at pcen er så stille som mulig når den ikke er i bruk. :)

  2. Jeg har en nokså standard gamingrigg med bla. et GTX780 og i5 4670k. Jeg har en gammel 650w fra corsair som begynner å synge på siste verset, så jeg vil skaffe meg en skikkelig PSU nå. tenker gold eller kanskje til og med platinum.

     

    Jeg har ingen planer om SLI, men jeg overklokker litt. Jeg ser at EVGA Supernova G2 har blitt anbefalt her og gjør det veldig godt i JonnyGuru sin test. Er det noen tanker om dette er fullstendig overkill eller er det bare å kjøre på med denne? Bør jeg heller finne noe mindre kraftig som passer bedre?

     

    Jeg har ikke noe spesielt budsjett, jeg vil bare ha en skikkelig god PSU som kan drive denne riggen og fremtidige oppgraderinger stabilt i flere år fremover.

  3. Jeg er på utkikk etter en ny laptop som jeg skal bruke mens jeg studerer. Jeg kommer til å bruke den til lett tekstbehandling, programmering og sikkert til å streame noen filmer, så jeg har ikke noen store krav til ytelse. Jeg er opptatt av at den er forholdsvis liten, solid bygd og er stille. Jeg prøvde først denne Sonyen:

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SVP1321M2EB/sony-vaio-pro-13-3-ultrabook-sort

     

    Men den var plaget av mye viftestøy, i tillegg til at 13" føltes veldig lite. Så jeg byttet den mot denne Samsungen i stedet:

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/SANP900X4DA04/samsung-15-ultrabook-9-serie-platinum-solv

     

    Denne er jeg ganske fornøyd med, da den har en passe stor skjerm, god nok ytelse, er stille og har god batteritid. Men jeg lurer på det er noen bedre alternativer der ute. Jeg betalte 7k for denne på Elkjøp, men jeg er usikker på om jeg skal beholde den fordi jeg synes det er i dyreste laget for en pc som skal brukes til såpass enkle ting.

     

    Noen forslag til en rimeligere laptop som oppfyller de fleste av kravene mine? :)

  4. Da er dekoderen pakket bort, og jeg vil si opp lisensen min. Men neste termin begynner på mandag, og jeg får helt sikkert ikke svar innen da. Har jeg likevel mitt på rene når jeg sender inn oppsigelsen min i dag, eller må jeg regne med å betale for neste termin?

     

    Og et annet spørsmål. I hw.nos artikkel er det nevnt at dvd-utstyr kan utløse avgiften. Gjelder dette også ps3 da den har bluray-spiller, eller har jeg misforstått?

  5. Sliter med akkurat det samme, men det hjalp å sette den på høykant eller opp ned faktisk.Har bestilt noen mini-kjøleribber som jeg skal sette på SSDen, den har jo ellers 0 kjøling
    Du kan prøve å sette opp viftehastigheten i bios. Har to slike i huset og har aldri hatt problemer med overoppheting. Begge to har minimumshastighet på 40%.

     

    Hører du noe til maskinen når viftene spinner på 40%? Jeg har en slik i stua, og må sette vifta på 20% for at den skal bli lydløs. Da holder den gjerne en temperatur på 70 grader under vanlig bruk. Hvis jeg setter viftene til å spinne noe raskere høres de straks, noe som er nokså kjipt.

  6. Edit: Fikk ikke med meg at du har tenkt å bruke openelec. Jeg har ikke noe erfaring med Linux, så denne posten kan tas med en god klype salt. :)

     

    Hvis du ikke skal bruke htpcen til å spille med, bør du virkelig unngå et dedikert skjermkort. Dette vil bare ta mer plass, skape mer varme og dermed støy, og ikke minst øke prisen. De nye prosessorene til AMD og Intel er mer enn kraftige nok til å spille av 1080p-materialer, på grunn av maskinvareaksellerasjon. Siden jeg er i ferd med å skaffe meg en htpc selv, tenkte jeg å tipse om denne lille saken som jeg synes virker veldig interessant:

    http://www.prisjakt....t.php?p=1454526

     

    Dette er praktisk talt en ultrabook, med en Ivy Bridge i3-cpu. Den er svært liten, støysvak og strømgjerrig. Likevel er den nesten overkill for 1080p og xbmc skal også fungere helt fint, selv med tyngre skins. Den kommer verken med minne eller harddisk, så totalprisen havner nok på nærmere 3000. Ikke så altfor avskrekkende etter min mening. Bare husk på at på grunn av formfaktoren bruker den SO-DIMM-minne og mSATA-harddisk.

     

    Ulempen er at det er en nokså proprietær løsning, så det er veldig begrenset med oppgraderingsmuligheter her. Den mangler også USB 3.0, noe som sikkert kan være en ulempe for enkelte.

  7. Jeg fikk en advarsel om at høyt volum kan skade hørselen når jeg skrudde volumet opp til 13. Men etter advarselen kan jeg nå skru volumet høyere opp. Kan hende at telefonen din har hengt seg opp i den meldingen.

     

    Jeg har en Lumia 800 som jeg har oppdatert til 7.8 nå, og jeg synes det tar litt lengre tid og åpne apps enn med 7.5. Før var telefonen veldig rask, den reagerte med en gang jeg ville åpne en app. Nå er det ca. et halvt sekunds forsinkelse. Andre som opplever det samme?

  8. Jeg lagde en lignende post tidligere i dag, hvor jeg hadde problemer pga RAMen. Som moby_dick sier, så kan memtest86+ gi deg en god indikasjon på om det er minnet som er problemet.

     

    Bare kjør en test med alle brikkene og se om det dukker opp feilmeldinger. Hvis det gjør det bør du ta ut brikkene og teste de hver for seg. Da vil du se hvilke av brikkene som gir feilmeldinger. Dette funket veldig bra for meg ihvertfall, og etter at jeg luket ut de dårlige brikkene har jeg nå en dønn stabil pc. Lykke til!

  9. Ja, det er nok mulig. Noen forslag til hvordan jeg burde gå frem for og evt. bekrefte at det er hovedkortet som er problemet? Eller andre metoder jeg kan prøve for å få liv i RAMen?

     

    Edit: Det løste seg når jeg gikk litt mer systematisk til verks og prøvde hver enkel RAM-brikke i hver enkel slot. Viser seg at jeg har flere defekte brikker, men nå fungerer ihvertfall pcen igjen. :)

  10. Hei, jeg har slitt litt med BSODs den siste tiden, og ut i fra feilmeldingen (kode 1044) og hjelp fra google kunne det se ut som at RAMen var problemet. Derfor ville jeg teste alle RAM-brikkene med Memtest86+. Som sagt så gjort.

     

    Jeg kjørte først en full test av alle brikke (4x2gb) som avslørte 20 feilmeldinger. Deretter tok jeg ut tre av brikkene for teste en og en. Testen av den første brikken viste ingen feil, og derfor skulle jeg teste en ny brikke, Det er her problemene starter.

     

    Når jeg satt inn i den neste brikken ville ikke bios lastes inn. PCen slår seg på, men ingenting vises på skjermen. I tillegg lyser det røde LED-lyset som indikerer en feil med RAMen (MemOK! på et Asus P7P55D.E-kort). Greit nok tenkte jeg, kanskje det er denne RAM-brikken som er defekt. Jeg setter inn en ny brikke og det samme skjer. Da blir jeg mistenksom og setter inn igjen den første brikken jeg testet, og som skal fungere. Det samme skjer, bios vil ikke lastes inn og den røde LEDen lyser.

     

    Jeg har nå prøvd de forskjellige brikkene i mange forskjellige kombinasjoner og jeg har prøvd og bytte RAM-spor, men fortsatt ingen endring. Jeg har prøvd å resette bios ved og ta ut batteriet på hovedkortet, men det hjelper heller ikke. Nå har jeg satt tilbake alle brikkene igjen, men det er altså fortsatt ingen endring.

     

    Så, hvordan i all verden kan jeg få pcen til å starte igjen? Jeg tviler på at alle RAM-brikkene er defekte, spesielt siden ihvertfall en av de skal fungere.

     

    PCen består forøvrig av:

     

    Asus P7P55D-E

    Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 4GB CL9 (2x)

    Intel Core i5 760

    MSI Nvidia GTX 460 HAWK

    Samsung SSD 830

  11. Nei, tror jeg antok at siden det finnes både 560 og 660 i Ti-versjoner i samme prisklasse som mitt 460, så måtte også det være Ti. Begynner å bli noen år siden jeg kjøpte det nå, og jeg tok meg ikke "bryet" med å sjekke før jeg postet.

×
×
  • Opprett ny...