Gå til innhold

Doba

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Doba

  1. Hei, må kjøpe ny "kjerne" til kassa mi. Jeg trenger egentlig bare ett nytt hovedkort, men da HK/CPUen er s939 og DDR2/DDR3 kompitble hovedkort ikke støtter mine 4gb med DDR RAM må også disse komponentene byttes ut.

     

    Jeg bruker PCen til gaming, musikkmekking, foruten mindre belastende dilldall. Har ingen planer om å overklokke.

     

    Er det noe galt med følgende oppsett?

     

    ASUS P5K SE, P35, Socket-775, DDR2, ATX, GbLAN, PCI-Ex16 (P5K SE)

    (634,-)

    http://www.amentio.no/PartDetail.aspx?q=p:1629561;r:pg

     

    CORSAIR TWIN2X 6400 DDR2, 4096MB CL5, Kit w/two matched CM2X2048-6400 Dimm's (TWIN2X4096-6400C5 G)

    (596,-)

     

    INTEL Core 2 Quad Q6600 2.4GHz Socket LGA775, 8MB, BOXED m/vifte (BX80562Q6600)

    (1 319,-)

     

    (Har fra før et 8800GTS kort, Mist 500w PS, DVD-spiller og noen samsung disker.)

     

    Er egentlig bare litt skeptisk til om ett så billig hovedkort fungerer greit...?

    Er dog en stor fordel om prisen holdes nede, så om det ikke er noe direkte i veien med å velge et hovedkort som det ovenfor så foretrekker jeg det.

     

    Ellers lurer jeg litt på om jeg skal velge

    Intel Core™ 2 Duo E8500 3.16GHz, Socket LGA775, 6MB, 1333Mhz, BOXED w/fan

    eller

    Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz 1333Mhz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/vifte

    I stedet for Quad CPUen? Spiller det egentlig noen stor rolle?

  2. Jeg ler av deg doba.

    Har du testet pes?

     

    Greit om jeg kaller deg fanboy av EA SPORTS?

     

    1. Du svarer ikke engang på det jeg spør om.

    2. Har du prøvd pes?

    3. Å nei de diskuterer en artikkel om et spill på et spill forum?? Å NEI!! Hva slag drit er det at man på et forum ikke får lov til å diskuterer en artikkel? Er det ikke det derfor dette forumet finnes?

     

    Hvis noen er hysterisk fanboy her så er det vel deg.

     

    At det går ann.

    9577223[/snapback]

     

    Nei, det er ikke greit at du kaller meg fanboy av EA Sports. Det eneste EA spillet jeg har spilt de siste par årene er FIFA - som jeg mener er et godt spill, ikke et supert spill. Grunnen til at jeg caller "fainbois" på enkelte av posterne i denne tråden er at de viser klare symptomer på sykdommen, blant annet den aggressive, hånende tonen ovenfor de som mener at et konkorrerende produkt til ens "eget" spill er godt. Google "fanboy" om du er i tvil.

     

    Ja, jeg har spilt ganske mye PES, faktisk. Jeg syns til og med at PES er bedre enn FIFA, men det betyr ikke at jeg mener at FIFA er et dårlig spill. 7/10 er ingen super karakter. Du får vente å se hvilken karakter PES får, før krigen starter.

     

    IMHO er diskusjonene i etterkant av anmeldeser på Gamer.no som regel en god ting. Denne tråden begynte også greit, men den degenererte til en klassisk (riktig nok ganske ensidig) fanboy-krig temmelig kjapt.

     

    Da jeg innser at jeg selv kanksje ikke bidrar så mye til å forbedre nivået, trekker jeg meg tilbake. Om du da ikke kommer med en virkelig "provoserende" reaksjon på denne posten. ;)

     

    Jeg vet at krigen mot fanboyismen ikke kan vinnes, men nå har jeg i allefall fått lettet litt på trykket.

  3. Konklusjon: Ikke lik EAs FIFA, for da kommer PES gutta og tar deg... Snakk om fanbois. Må vel kunne gå an å synes et spill er bra selv om det finnes andre alternativer som noen syns er bedre. Det burdee gå an å gi anmeldelsen "godt" uten at fanbois til andre spill kommer ut av hulene sine sine og roper "DETTE SPILLET ER RÆVVA, SPILLET JEG SPILLER BURDE FÅTT 10/10 SÅ DETTE SPILLET KAN UMULIG FÅ MERE ENN 3/10".

     

    At det går an.

  4. Veldig tung utrustning... slikt hadde man vel ikke før 14, 1500tallet?

     

    Funker utvidelsen aleine, eller må man ha Medieval 2?

    9501874[/snapback]

     

     

    En må han Medieval 2.

     

    Syns forøvrig denne utdvidelsespakken er veldig god. Har prøvd alle 4 kartene. Vant ganske lett med Irland (selv om nordmennene var standhaftige), Prøvde prøvde så Apachenes og Nye Spanias kampanjer. Syns ikke noen av de to var så veldig interessante. Har bare så vidt begynt på en kampanje i korstogsdelen, så kan ikke si så mye om den enda. Har spilt teutonerkartet mest dog. Kartet er særdeles bra, og uansett hvilken faksjon du velger må du hele tiden tenke godt igjennom diplomatiet ditt. Plutselig har hele kartet rottet seg sammen mot deg. Syns spillet er veldig godt balansert.

  5. Kan kanskje ha noe med den nye BIOSen å gjøre ja? Min brors laptop har hatt vifta gående på (det som i allefall høes ut som er maks.) siden den kom i posten på fredag. Riktig var den en tur nede på en noe lavere frekvens tidligere i dag.

     

    Oppførselen til vifta da den satte ned farten var merkelig - den skfitet i løpet av noen sekunder flere ganger mellom den lavere frekvensen og den høye før den ble liggende "lavt" i 2-3 minutter. Så gikk den opp igjen og har blitt liggede der siden. Det var ikke noen endringer i belastningen da dette hendte, kun loking i Vista.

     

    Støynivået her nå er utålelig for en laptop. Om sidemannen min på lesesalen hadde sittet med denne ville jeg bedt ham om å stikke eller slå av maskina. Den støyer mer enn min stasjonære PC.

     

    Men som sagt, har nyeste BIOS. Jeg burde kanskje prøve bytte til forrige versjon?

  6. Tusen takk Andynator! =)

     

    Men er det ingen andre som har opplevd det at mens man skriver melding, hender det at den plutselig ikke reagerer på tastetrykk lenger, bortsett fra "tilbake"-knappen?

     

    Mvh

    Joachim

    7764234[/snapback]

     

    Jo, det har hendt meg en gang. Har hatt mobilen en en måneds tid nå.

     

    Edit: Sent svar, men dog.

  7. Hei,

     

    Mamma skal kjøpe seg ny laptop og da hun ikke har peiling på HW og jeg ikke kan noe særlig om laptop specs spør jeg dere om hjelp:

     

    Hun har noen krav.

    Makspris: 10 000, men gjerne et par lapper billigere. Den skal se bra ut, bør ikke veie over 3 kilo og aller helst ha ha minst 1gb RAM. Skjermen må være 15,4"

     

    Den skal brukes til vanlig windows-bruk (surfing, skriving) og bildebehandling (Photoshop).

     

    Tips settes stor pris på!

  8. Jeg er ingen ekspert, men tror det heller ville lønne seg å gå for et midi tower med god luftgjennomstrømning. Er et par kompiser av meg som har Barebone PC-er og de støyer ganske kraftig (men de har også relativt kraftige skjermkort etc som lager mye varme.

     

    Med et midi tower med "dårlige" komponenter, god luftgjennomstrømning og gode kjøleelmenter vil det være mulig å kjøre f.eks prosessoren og hovedkortet uten å ha vifter på de (passiv kjøling). Dersom det heller ikke er behov for noe godt skjermkort kan det sikkert ha passiv kjøling også (?).

     

    Hvis en da i tillegg kjøper lavtstøyende vifter til kabinettet og en stille strømforsyning er vel PC-en så stille som du får den med vanlig luftkjøling.

     

    Jeg har selv en ganske stille PC. Nå et står en laptop i dette rommet, vel 3 meter unna meg. Kabinettet mitt er vel 40 cm fra meg og i hodehøyde, og støyen fra laptopen overdøver støyen fra maskina mi.

     

    Jeg har dessverre ikke tid til å komme med forslag til komponenter, men dette er hva jeg ville lett etter om jeg var deg:

     

    Ett godt, "stille" kabinett.

    Stort kjølelement til CPU

    Lavstøyende vifter til kabinettet og CPU-kjøleren

    Viftestyring (til å evt. sette ned farten og skru av vifter for å minske støy)

    Et stille hovedkort (noen hovedkortsvifter bråker voldsomt mye)

    Stillegående harddisk(er). Er ganske store forskjeller her også.

    Stillegående strømforskyning (noen støyer ganske kraftig)

     

    Jeg vet at microplex.no har en del stille deler.

     

    Når det kommer til selve arbeidskraften i maskina (minne, cpu, hk etc.) er det nok andre som kan hjelpe deg.

     

    Da var det tilbake til juleforberedelsene. Lykke til!

  9. Jeg bestilte Opteron 175 på mamoz, da de var de eneste som hadde "bekreftet" bestilling av prosessoren. Det er selvfølgelig bøff. Det står fortsatt at den er bekreftet, men datoen endrer seg :p

     

    Glad jeg ikke forhåndsbetalte.

  10. Jeg har en Athlon 64 3500+ prosessor i dag. Jeg lurer på om jeg skal oppgradere systemet mitt en gang før s939 er helt ute. Men det gjør jeg bare om det er slik at jeg må bytte ut både hovedkortet og minnet (har 4gb ddr) om jeg skulle ønske å skaffe en socket AM2 prosessor. Er dette tilfellet?

     

    Om det er slik, vurderer jeg heller å bare kjøpe en ny s939 prosessor i stedet, da nytt minne+hk+cpu nok vil bli for dyrt for meg. Så jeg vurderer og kjøpe AMD 4600+ X2. Er dette en god oppdatering?

     

    Jeg har hørt at Opteron prosessorene kan være et godt alternativ, men tror ikke hovedkortet mitt egner seg så alt for godt til overklokking (MSI K8N Neo4 Series MS-7125). Om hovedkortet ikke er noe problem: er Opteron 175 noe jeg bør vurdere i stedet for 4600+ X2?

     

    Et lite tilleggsspørsmål avslutningsvis: er s939 systemet mitt (etter evt. ny cpu) godt nok til å utnytte de nye dx10 skjermkortene noe særlig, eller bør jeg vurdere å bytte hele pakka før jeg evt kjøper et slikt skjermkort?

  11. Er det noen her som har prøvd å kun ha kjøleribbe på CPU?

     

    Jeg må si at det hadde vært kult hvis det gikk, men er litt redd for

    at det kan bli litt i det varmeste laget.

    Jeg har en Swiftech MCX6400V kjøler på min amd 64 3500 venice og jeg har ikke noe problem med å slå av vifta på cpu kjølern når jeg surfer på internett, ser film osv. Jeg har ikke turt å prøve å slå av vifta når jeg spiller BF2 da :) Viftestøyen er alikevel ubetydelig (for meg) når jeg spiller.

×
×
  • Opprett ny...