Gå til innhold

tore_k

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tore_k

  1. Takker for svar. Har undersøkt nærmere og valget står mellom Promise SuperTrak EX8350 og HighPoint RocketRAID 2320 begge 8 ports kontrollerkort.

    Kommer nok for å gå for Samsung Spinpoint 400 eller 500 GB disker. Ser ut til å være gunstigst mtp pris/GB.

    Ang. HK er jeg ennå i tvil. Begge kontrollerkortene er PCI-Ex4 og for tiden er det stort sett HK for AMD Socket AM2 som har slik port. Men jeg mener å ha lest at PCI-Ex1 og x4 kort skal kunne fungere i PCI-Ex8 og x16 slot, stemmer dette? Skulle gjerne hatt Socket 775 og Core 2 Duo mtp ytelse/kjølebehov/støy.

    Valg av kabinett er også en utfordring. Kandidater som huser 8+ disker er ikke i flertall. Lurer på Chieftec Bravo BA-01, grei kandidat til en grei pris. Alternativet er Lian Li PC-76 som koster omtrent det dobbelte. Noen som har erfaringer med den ene eller andre?

  2. Jeg har lenge hatt planer om å anskaffe en solid filserver til å lagre alle private filer som bilder og video på en sikker måte. Hvordan kan jeg løse dette på en grei måte? Følgende funksjonalitet ser jeg for meg:

    - filserver

    - printserver

    - ftp/sftp server

    - VPN tilkobling fra hvorsomhelst

    - fjernstyring fra andre PCer hjemme og via VPN

     

    Hovedideen så langt har vært å få tak i en 4-8 kanalers Raid kontroller som støtter Raid 5 og bruke dette som et lagringsvolum. I tillegg blir det da en enkelt disk til OS. Jeg er svært usikker på hvor jeg skal legge meg på resten av HW. Et server hovedkort med innebygd skjermkort, enkel CPU og 1-2 GB med minne burde vel være tilstrekkelig for å gjøre jobben. Har mest fokus på solid Raid kontroller (med eget minne/cache?) slik at jeg kan redigere video direkte opp mot Raid volumet fra min vanlige maskin.

     

    Valg av OS gjenstår også. Jeg har lekt med ulike OS den siste tiden som Win 2K3 Server, Ubuntu, Debian og Fedora Core 5 i tillegg til Win XP som jeg er mest vant til. Er fremdeles mest komfortabel med Windows, men til dels misfornøyd med alle bugs som til tider oppstår og som oftest medfører reinstall eller utallige timer med feilsøking.

     

    Jeg har lest gjennom en del her på forumet og andre steder på netter og en eller annen Linux distro er nok veien å gå. Fildeling må bli vha Samba etter det jeg har forstått og da skal skriverdeling også fungere greit. Hvordan er kompatibiliteten med raid kontrollere og ytelsen over nett etterpå ved tunge videoredigeringsjobber?

     

    Noen som har forslag eller innspill til valg av HW og OS? Har prøvd selv å plukke ut HW til en slik PC, men overstiger fort 20K. Må vel være mulig å få til billigere enn dette.

×
×
  • Opprett ny...