Gå til innhold

Monkey

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Monkey

  1. Om du går til options=>NZB files i Newsbin kan du velge mappe slik at headerne starter automatisk fra denne mappen.

    Det er mere det at jeg vil ha Newsbin til å åpne når jeg dobbeltklikker på nzb filen - slik som det har gjort før. Men det var kanskje det du mente og?

    Bruker versjon 4.32 da jeg ikke liker de nye versjonene. Jeg fant ikke ikke de options du nevner her dessverre.

  2. Hva gjør man når man vil assosierere en fil med et program slik at det programmet åpner automatisk? Joda, jeg kan høyreklikke filen og velge "Åpne i" og "Velg program" og få frem en liste med programmer. Der ligger mitt program ikke. Da klikker jeg "Bla gjennom" og finner frem til mappen hvor mitt program er innstallert - i dette tilfelle D:\Program Files\nbpro\nbpro.exe. Men selv om jeg velger .exe filen der, da dukker mitt program ikke opp i listen for det??

     

    Noen som vet hva man kan gjøre da? Det skal vel ikke ha noe å si at jeg har installert på D: istedet for C:?

  3. Noen som har peiling på hva 'Sportsfjæring' innebærer på nye Mondeo?

     

    Jeg har planer om å senke bilen uansett med H&R fjærer, så derfor lurer på om det bare er snakk om at de bytter fjærene ellere de faktisk gjøre noe mer med bilen, f.eks. med dempere osv?

     

    Da sparer jeg litt penger på å ikke velge sportsfjæring, hvis Ford ikke gjøre noe annet enn å skifte kun fjærene på bilen.

     

    Telcontar

    9376497[/snapback]

     

    Siden ikke noen har svart direkte på dette, så svarer jeg her :) Har ikke Mondeo, men en ny Focus med sportsfjæring.

    Når Ford har sportsfjæring på sine biler, så innebærer det kun 10-15 mm senking. Men det viktigste er kraftigere krengningsstabilisatorer på bilen. Det gjør en veldig forskjell. Jeg skal selv ha H&R senkefjærer på min Focus da den er ganske høy selv med sportsfjæring. OBS: Om H&R sier 40mm lavere, så blir det kun 25-30 mm når man har sportsfjæring da det er tatt utgangspunkt i standard fjærer.

     

    Når det er sagt, så hadde jeg valgt IVDC på et blunk om jeg skulle hatt meg Mondeo. Men da tror jeg ikke at jeg hadde tuklet med å sette andre fjærer på bilen..

  4. Jeg har nå lest meg igjennom nesten alle sidene her. Det tok sin tid, men er mye artig lesing for bilinteresserte. Spesielt hvis man er glad i Ford som jeg er :)

    Jeg føler meg litt utenfor at jeg ikke var med på denne fra starten selv om jeg ikke skal handle Mondeo. Menmen, bedre sent enn aldri.

    Jeg har selv kjøpt helt ny Titanium Focus i februar og har vært igjennom hele runden med hvilket utstyr man skal velge osv. Endte opp med det meste. Men jeg misunner dere Mondeo gutter et par ting. Og det er:

     

    IVDC - dette hadde vært nr 1 på listen for meg. Wauw for et system!

    ACC - Å slippe å sitte å justere cruisen hele tiden på de veiene vi har her i Norge må være drømmen.

    Converse - det ser bare for porno ut. Elsker stuff slik som det!

     

    Hadde det ikke vært for at vi bare er to personer og ingen barn hadde jeg haft lyst å bytte bare for de tinga der :thumbup:

     

    Enjoy sier jeg bare til dere som har bestilt eller allerede fått. Praise the Lord and Henry Ford! :!:

  5. Ey, flott bil! Jeg har ikke lest igjennom tråden, men så bare dine siste bilder her så da skal jeg ta og kikke resten igjennom. De felgene ser virkelig bra ut på den. Jeg misunner deg den bilen nå på denne årstiden spesielt. Happy cruisin' ;)

  6. Det må bli 997 Turbo for min del. Ser den er nevnt flere ganger før i tråden her. En supercar du kan bruke i det daglige.

    Ble forbikjørt i min Focus av en kritthvit 997 Turbo da jeg var i DK for en måned siden. Jeg lå i ytterfeltet og kjørte ca 140 og syns jeg så noe i øyekroken. Da jeg så hele bakspeilet mitt bli fylt opp av fronten til the mighty Turbo trakk jeg nesten pinlig refleksaktig inn til høyre. Med et dybt brøl fra bokseren, så var den borte. Som om jeg sto stille. :omg: Sykt. Jeg vil ha en slik. It will be mine. Somehow, someday.. *sukk*

    post-7955-1178405297_thumb.jpg

    post-7955-1178405307_thumb.jpg

  7. Takker folkens.

     

    Jeg tror nok 18" holder for min del. Det er ikke akkurat pengene det står på... men bilen skal jo tross alt være litt praktisk også.

     

    Skjørtekanter rundt hele/orginalt senket (15-20mm.)/18" med 235/40/18" rundt hele.

     

    Det eneste jeg kanskje kommer til å bytte etter hvert er baklyktene. De er orginalt sotet på min bil, men hadde ver kult med blanke klare. Men dette haster ikke i første omgang.

     

    Glemte jeg å nevne Cipp?

    Man skal vist lett få 204 HK. ut av denne motoren + 400NM, med en liten chip :)

    Pris: rundt 6-10.000 kr.

    7497683[/snapback]

     

    Dette blir sweet! Gleder meg til å se bilen. Det må vel være rett rundt hjørnet nå vel? Hiv en masse bilder opp når du har sjans ;)

    Chip på denne må jo bli helt sjukt. Men drøy det minst 10.000 km før du chipper. Ja, du har jo sikkert sett min showcase hvor jeg har skrevet litt om dette. Dieselbiler med turbo må tydeligvis ha en del km før de kommer helt til sin rett. I alle fall hvis du skal få den største merkbare forskjellen :cool:

  8. 23 hk ekstra var vel kanskje ikke så mye, men 60 nm burde være merkbart.

    Bare lurer, men er det lurt å måle effekt/dreiemoment før motoren er innkjørt? Blir det ikke ekstra mye slitasje på motoren?

    8382968[/snapback]

     

    Du tenker på de få sekundene han kjører den opp på 4300 rpm? Var vel ikke deroppe mere enn et par sekunder. Det skader ingenting. Dessuten hadde bilen gått ca 3700 km da det ble gjort. Så den første inisielle innkjøringen med å få alle delene i motoren "gnidd sammen" har jo skjedd da :)

     

    Rebel-Rider: Hehe. Vel, nesten en Fiesta..

    Jeg skal få den kjørt ordentlig inn og ta en ny rulling som sagt. Så jeg er spent på hvor mye det har å si.

    Scantune sa at emisjons verdiene for utslipp var helt like etterpå. Altså ingen ekstra utslipp og ingen svart diesel-røyk som man ofte ser på chippede biler. Så motoren er i alle fall langt i fra pint kan man si. :thumbup:

  9. Ja, da var det gjort! Bilen har fått ny programvare som har låst opp potensialet i motoren så langt. Første inntrykk etter å ha kjørt bilen er litt skuffelse. Hadde håpet på å kunne kjenne større forskjell. Men jeg hadde kanskje skrudd forventningene for høyt opp? Bilen leverer kraften i et jevnt skyv. Ingen dramatikk eller ekstra lyd. Bare et skyv lissom. Og når bilen er veldig stillegående fra før er det nesten bare på speedometeret at man ser forskjellen. Lettest å kjenne på at den drar like bra i 4. gir som den gjorde i 3. gir før. Og det er jo bra.

     

    post-7955-1176497732_thumb.jpg

     

    Hk gikk fra 89 til 112. Moment fra 203 til 262 Nm. Hk var litt mindre enn jeg hadde håpet på. Men som Per Mai sa, så var bilen enda ganske ny og resten ville komme av seg selv etterhvert. Det ser man kanskje best fra momentet som kun var på 203 Nm imot fabrikkens oppgitte 215. Hk var nesten oppe på de angitte 90 fra Ford. Men artig at momentet enda gikk litt over det jeg hadde håpet på - selv om bilen ikke er helt innkjørt :) Jeg må få tatt en ny måling i høst eller neste år.

     

    post-7955-1176497149_thumb.jpg

     

    Her er bilen etter utført jobb. Fikk dessverre ikke tatt noen bilder av rullinga. Ikke lett å se at bilen er blitt sterkere :p Men på turen hjem merket jeg en markant nedgang i forbruk på langkjøring. Fra ca 0,59 på mila før til 0,45. Det høres utrolig ut, men det sa kj.comp. Skal sjekke litt mer over tid, men om det stemmer burde jeg gå til Stortinget og få refundert mine 5500,- og i tillegg få tilbakebetalt noe av avgiften nå som jeg forurenser mindre... :!: Yeah, that'll be the day.. :roll:

  10. Definitivt en av de mest spennende bilene Ford har laget på mange år, 120hk og 260Nm under høyrefoten blir definitivt å øke kjøregleden, en av de kjekke tingene med moderne dieselmotorer er at de er "lettskremt". Dessuten finnes det en lite kjent funksjon inne i kjørecomputeren der du kan justere styreresponsen mellom komfor normal og sport, men den er godt gjemt inni menyen på kjørecomputeren.

    8340112[/snapback]

     

    Oh jes, nå er det på onsdag det skjer. Gleder meg som en unge. :!: Det blir hos Scantune i Danmark. Er en perfeksjonistisk virtuos der som heter Per Mai. Han vet hva han gjør. Kommer tilbake med mer info når det er gjort.

     

    Stemmer det Rebel-Rider. Jeg kjører altid med komfort innstillingen til vanlig. Deilig lett på rattet. Og rett over på Sport når jeg er på noen artige landeveier. Da er det masse feedback og føling med veien :thumbup: Luv it.

  11. Da fikk jeg endelig tatt noen bilder med 18" sommerhjul :) Husk å klikke på bildene for full størrelse.

     

    post-7955-1175683266_thumb.jpg

     

    Det ble matte Ford/Ronal felger. Men jeg syns bilen ser litt mere sint ut med matte felger ;)

     

    post-7955-1175683348_thumb.jpg

     

    post-7955-1175683604_thumb.jpg

     

    Her er litt for dere Formel 1 fans. Jeg regner med de allerfleste herinne skjønner denne. Enten man er enig eller ei :thumbup:

     

    post-7955-1175683721_thumb.jpg

  12. Er det stor forskjell på kjøreegenskapene når det gjelder stasjonsvogn og den her "hatchback" utgaven? Moren min har en 2007-modell 1.6 TDCi stasjonsvogn, men er ikke helt begeistret over motoren. 90hk blir litt lite på en bil som egentlig har kjøreegenskaper til å takle langt mer krefter! :p

     

    Btw, hvor mye sank prisen over nyttår?

    8172450[/snapback]

     

    Takk for det, Snufi. :!: Jeg tok en liten sjangs med fargen, men jeg er kjempefornøyd. Ser veldig bra ut "live".

     

    Mht kjøreegenskaper salabra, så vil en 3- eller 5-dørs Focus altid kjøre litt bedre enn en stasjonsvogn. Men du skal nok pushe bilen før du kjenner forskjellen. Men skal du ha engang, så kjøp for all del sportsunderstell. Den blir ikke hard eller stumpete. Bare fast og kontant og sitter som et skudd i svinger.. Med et slikt på en stv tror jeg det vil jevne seg ut mot en 5-dørs uten sportsunderstell.

     

    Jeg har 90 hk på min TDCi og klarer fint å ha det moro på svingete veier med det. No problem. Men - jeg skal chippe Focusen til ca 120 hk og 260 Nm. Så det kan jo kun bli bedre ;)

     

    Prisen sank ca 20.000,- på 1,6 TDCi over nyttår :thumbup:

  13. P.O.R.N.O :D

     

    Skikkelig lekker bil, har virkelig fått sansen for nye Focus.

    8152217[/snapback]

     

    Takk takk :)

    Bilen jeg krasjet før jeg kjøpte denne var en Focus Mk1. Jeg må innrømme at jeg var litt reservert til Focus Mk2 da den kom. Men utseendet har skikkelig grown on me.

    Men litt felger og styling hjelper jo altid :cool:

  14. Det er ikke noen worklog dette akkurat. Jeg har foreløpig ikke gjort annet enn å peke på utstyrlisten og punge ut for bilen. Men det er tøft nok bare det i det her landet. Etter jeg krasjet bilen min den 4. jan i år, så slo jeg til på nybil nå hvor dieselbiler hadde falt en del i pris :)

     

    Bilen:

    Ford Focus Titanium 1,6 TDCi

     

    Nevneverdig utstyr:

    Nøkkelfri adgang - sweet

    Tilleggsvarmer, programmerbar - orntli' behagelig

    Bluetooth og stemmestyring av anlegg og tlf

    2-soners klima - redder ekteskapet ;)

    Aut. nedblendbart speil - funket bedre enn jeg trodde

    Fabrikkmontert styling med 18" felger

    Sportsunderstell - et must. Bilen er rå å kjøre fra før, men blir sykt bra med dette.

    Regnsensor

    Bi-Xenon lys

    Cruise

     

    Bilder

    Her er bilen hos forhandler - helt jomfruelig :)

     

    post-7955-1173856018_thumb.jpg

     

    17" vinterhjul på her. Se bilder med 18" lenger nede

     

    post-7955-1173856039_thumb.jpg

     

    Litt mørkt interiørbilde, men ble for lyst med blits

     

    post-7955-1173856220_thumb.jpg

     

    Bilen er i tillegg til å være rød, en ikke-metallic farge. Derfor ville jeg ha lakk konservering på bilen. Har hatt Tefcar på min MC før i tiden og syns det ga et meget bra resultat og punget derfor ut for å få dette på Focusen :)

    Her har jeg tatt bilder rett etter jeg hentet bilen etter behandlingen.

     

    post-7955-1173856453_thumb.jpg

     

    post-7955-1173856472_thumb.jpg

     

    Den ble veldig blank og helt babyglatt i lakken. Anbefales! :thumbup:

    Ikke så lett å gjengi på bilder, men..

     

    post-7955-1173856567_thumb.jpg

     

    post-7955-1173856627_thumb.jpg

     

    Tefcar merket.

     

    post-7955-1173856671_thumb.jpg

     

    Det var de bilder jeg har tatt foreløpig. Håper at nybil også er velkommen her. Noen av de andre showcases/worklogs er jo intet mindre enn imponerende med tanke på den innsats som blir lagt i bilene.

  15. Toliters motor i en liten Berlingo? Er ikke det en sånn liten varebil da? Må jo blir fryktelig fortung. Tror ikke det er tilrådelig med mer effekt i en sånn bil.

    7924201[/snapback]

     

    Hva slags logikk er det? Blir bilen enda mer fortung om den får flere hester? Svada svar. :no:

    Det er 2,0 HDI i Berlingo ja. 90 hk originalt. Man vil få ml 115-120 hester med en chip. Og man går fra 205 Nm til 255 Nm med chip. Dette vil kun gjøre bilen bedre å kjøre. Mere trekk kraft med last og dermed bedre økonomi da den vil kunne kjøre lettere i høyere gir. :thumbup:

     

    Her er link til et nettsted til et firma i DK som gjør det f.eks: http://www.turbochip.dk/chiptuningpriser.asp?uid=316

  16. Har du også valgt at du skal viste systemfiler? og skulte operativsystemfiler?

     

    høres uansett mye ut men...

    7854719[/snapback]

     

    Hey. Takk NChief. Ditt forslag gjorde at jeg lokaliserte luringen. En mappe i windows mappa som heter "CSC". 28,6GB var det i den.

     

    Fant løsningen her: https://www.microsoft.com/technet/prodtechn...s.mspx?mfr=true

     

    Thanks :D

     

    Men den skulle jo bare ta max 2GB av plassen, så hvorfor den tok så mye vet jeg enda ikke. Menmen..

  17. Metallic ser (som regel) penere ut når den er ny, men er vanskeligere å holde pen. Det er nesten umulig å dekke steinsprut eller småriper med først farve og deretter klarlakk uten at dette blir synlig. Dersom du pusser på det etterpå, blir som regel meltallic-flakene mer fremtredende, i hvertfall dersom du har en mørk farve. Dersom du finner en fin farve uten metallic, må du regne med å vokse et par ganger i året for at den skal holde seg blank og fin (men det gjør du sikkert uansett), og jeg synes ihvertfall det er enklere å utbedre småskader med vanlig lakk. Men det kan selvsagt være jeg som ikke har teken......

     

    Nå må det også legges til at de fleste fine farvene ER metallic. Med mindre du har lyst på lyserosa, mintgrønn eller slagstøvelgrønn. En safe farve uten metallic er en klar rødfarve (den du ofte ser på litt eldre Golf). Styr unna hvit og tidligere nevnte sære farver, du skal kanskje selge bilen en gang.

    7730798[/snapback]

     

     

    Takk for utdypende svar, zanta.

    Jeg har bestemt meg for rød, ikke metallic. Hm, voksing ja. Det er ikke akkurat min favoritt... Jeg går ut fra at en vask med voks på bensinstasjon igjennom maskinen ikke holder? :whistle:

    I så fall må jeg bare betale noen proffe for å gjøre det. For slikt gidder jeg ikke selv :p

     

    Noen som har noen erfaringer mht lakk konservering? Ditec, Tefcar og hva de heter. Det skal lukke porene i lakken og gjøre den skittavisende m.m? Kanskje jeg burde investere i en slik.. Huff, dette blir dyrt. Chipping må jeg jo også ha :thumbup:

  18. mye fikk du tilbake fra forsikringa i forhold til hva bilen kosta.?

     

    la meg si det slik jeg har 70bonus og 4000i egenandel.

    hva vis jeg skulle være så uheldig å kjøre av veien og vrake bilen.

    hvor mye kan jeg forvente meg å få av forskringa??

    7717243[/snapback]

     

    Hei! Jeg fikk 110.000 av Vital etter å ha diskutert litt. Ford forhandleren syns det var meget bra. Tanken er jo at man skal få et slikt oppgjør så det er mulig å gå ut å kjøpe en tilsvarende bil på bruktmarkedet.

     

    Takk for innspill. Ikke lett det her nei. Noen sier at vanlig lakk har klarlakk - andre sier at den ikke har. :p

    Må vel gå på magefølelsen. Men flere erfaringer er velkomne :)

  19. Jeg krasjet min 2001 Focus i forrige uke som jeg var super glad i :( Jeg får oppgjør fra forsikringsselskapet og har nå bestemt meg for å kjøpe en helt ny Focus.

    Jeg lurer på om noen har noen gode erfaringer - eller dårlige erfaringer med ikke-metallic lakk kontra metallic. Er met. virkelig så mye bedre? Forhandlerne ville vel ikke selge vanlig lakk hvis den var skikkelig dårlig vel?

     

    Tingen er at den farven jeg liker best (rød) syns jeg ser finere ut i vanlig lakk enn metallic utgaven av rød på Focus. I alle fall på bilder. Derfor spør jeg om noen har noen erfaringer å dele her? Mht steinsprut, vasking, falming og lign.. :thumbdown::dontgetit::thumbup:

  20. Hvis de skylder deg penger eller dvder, så er det vel enklere å ta det opp med kortselskapet ditt.

     

    Har selv fått igjen utgifter på diverse nettvarer som aldri dukket opp, eller at selskapet ikke ville hjelpe.

    5270662[/snapback]

     

    Stemmer det. Dette var på Forbrukerinspektørene tror jeg her om dagen. Utsteder av kredittkortet er faktisk pliktig å gi deg pengene du har utestående og ikke fikk på en eller annen måte. I programmet var det snakk om hvor godt skjult denne paragrafen var. Pussig nok... :hmm:

     

    Så løp til banken og krev! Svina klarer å blø litt.

×
×
  • Opprett ny...