Gå til innhold

walser

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av walser

  1. Vet noen om man er berettiget til utdanningsstipend hvis man bor i en bolig som foreldrene eier, men som de ikke bor i (og som ikke hører til huset der foreldrene bor)?

     

    Ifølge Lånekassens forskrifter blir en søker ansett for å bo sammen med foreldrene når han bor i samme hus som foreldrene, eller i en boenhet som hører til huset der foreldrene bor. Ut fra dette kan jeg ikke se hvordan denne situasjonen ikke skulle gi mulighet for utdanningsstipend; eller er det noe jeg overser her?

  2. Vet noen om man er berettiget til utdanningsstipend hvis man bor gratis i en bolig som foreldrene eier, men som de ikke bor i (og som ikke hører til huset der foreldrene bor)?

     

    Ifølge Lånekassens forskrifter blir en søker ansett for å bo sammen med foreldrene når han bor i samme hus som foreldrene, eller i en boenhet som hører til huset der foreldrene bor. Ut fra dette kan jeg ikke se hvordan denne situasjonen ikke skulle gi mulighet for utdanningsstipend; eller er det noe jeg overser her?

  3. IP: 172.20.63.8

    Nettverksmaske: 255.255.255.248

    Std. gateway: 172.20.63.1

     

    Routeren:

    TRENDnet TW 100-BRV 304 VPN Firewall router

     

    er du sikker på at du har satt korrekte instillinger om nettverket er sikret ?
    Vet ikke helt hvilke innstillinger du snakker om her.

     

    Hvordan finner jeg ut om MAC-filter er enablet? Har ikke brukernavn/passord til å logge inn på routeren da den er jobben til pappa sin.

  4. Jeg sliter også med å velge mellom disse to versjonene.

     

    Den minste får jeg til 12100, mens den største altså koster 14k. Kommer til å kjøpe 1GB RAM ekstra hvis det blir den minste.

     

    Den minste gir T2300, 1,5GB RAM og 80GB HD til ~13k

    Den største gir T2400, 1GB RAM og 100GB HD til 14k

     

    Harddisken har 4200rpm på begge, så jeg har ikke noe spesielt ønske om en stor harddisk, da kjøper jeg heller kjappere disk og eksternkabinett til den som følger med senere.

     

    Er 10% kjappere klokkefrekvens på T2400, men er det egentlig så stor forskjell på prosessorene i praksis? Tar vel uansett laaang tid før det kommer spill/programmer som T2300 ikke takler?

  5. Har en liten en fra ungdomsskolen. Egentlig ikke en skrivefeil, bare en kombinasjon av slurvete skrift og dårlig evne til å se konteksten i teksten.

     

    Det var i starten av 8., og vi skrev noe greier på engelsk om hva vi syntes om klassen, så skulle noen andre lese det opp. Vel, jeg har ganske slurvete håndskrift, så den avsluttende konklusjonen "I like my class", ble til "I like my dass" under opplesingen.

  6. I det siste har skjermstørrelsen blitt mye mindre (21" -> ~15") når jeg starter opp noen bestemte spill. Har ikke vært sånn før og det gjelder altså kun for noen få spill. Hjelper ikke å gjøre noe med grafikkinstillingene i spillene.

    Regner med at det er Windows som tukler med maskina, noen som vet hvordan dette kan fikses?

     

    En annen bug jeg har hatt noen uker er at jeg må trykke space (og kun space) når den blå velkomsttingen kommer under oppstarten, ellers må jeg vente i flere minutter.

     

    En siste liten ting; i CoD2 vises ikke intro/videoer. Hører lyden men kommer ikke noe bilde. Spillet funker dog.

  7. Kjøpte en motorola e365 på elkjøp for snart to år siden. Den er treg og har elendig software med fullt av bugs, men det er en annen sak.

     

    For ca. et år siden var mikrofonen ødelagt, så jeg leverte den og det ble satt inn ny mic.

    For en uke siden var imidlertid micen igjen gåen og det var umulig for folk å høre hva jeg sa, så jeg skulle nå levere den inn igjen.

     

    I går kveld skjedde så det desidert rareste jeg har sett; mobilen hadde ligget fredelig på bordet i et par timer mens jeg så en film. Etterpå var det plutselig ingen reaksjon når jeg trykket på knappene. Tenkte da naturligvis at den hadde hengt seg og tok ut batteriet. Stor var overraskelsen når skjermbildet fortsatt var der etter at jeg hadde tatt ut batteriet :wow:

    Prøvde dette flere ganger og satte også mobilen på lading, men det skjedde ikke noe, bortsett fra at skjermbildet sakte men sikkert døde ut, en piksel om gangen, til en stille død...

     

    Det er uaktuelt for meg å beholde denne mobilen lenger, hva mener dere jeg kan kreve av elkjøp? Bør jeg få pengene tilbake?

  8. Etterfølgeren til GO 6200, ikke noe kjempekort altså. På nivå med x600. x700 er vinneren her.

     

    Testet PC med kortet her (tysk)

     

    Du bør jo også vurdere den nye ASUSen med Dual Core prosessor, A6JA. Den har x1600 grafikkort som skal være en god del bedre enn x700. I tillegg har kortet 256MB RAM på denne PCen, hjelper litt det og.

     

    EDIT: måtte vel nevne at linken var til en tysk side, finnes vel noen sjeler som ikke snakker det språket.

  9. Leser 'A Man On the Moon'. Forfatteren har hatt lange intervjuer med alle astronautene som var med på Apollo-programmet, unntatt to som døde før boken ble skrevet. Hele boken (så langt) er et eneste langt høydepunkt, alltid noen artige historier om astronautene, interessante tekniske forklaringer eller skildringer av spennende/dramatiske hendelser. Anbefales på det varmeste.

     

    Forrige bok var 'To Kill a Mockingbird'. Dette har biltt en klassiker, noe som for meg tidligere har vært synonymt med kjedelig. Denne boken overrasket meg imidlertid veldig positivt. Gjennom øynene til datteren til en advokat som skal forsvare en neger som er anklaget for å ha voldtatt en hvit jente, får vi et godt innblikk i hva som var så galt i forhold til behandling av svarte i sørstatene i USA i 1930-åra. Høres sikkert gravalvorlig ut, men denne datteren opplever og sier ting på en så spesiell, barnlig måte at hvis jeg hadde vært jente hadde jeg helt sikkert ledd og grått om hverandre gjennom hele boka (jeg er gutt og griner ikke av bøker, men jeg flirte mye for meg selv). Anbefaler også denne på det aller varmeste.

     

    Før det leste jeg 'A Confederacy of Dunces'. Denne boken handler om Ignatius J. Reilly, en asosial, arbeidsløs, særdeles kritisk, paranoid, kverulerende, feit, usunn, retorisk og tyranniserende ung mann. Når moren presser han ut i arbeidslivet mot hans vilje, må det jo bare bli morsomt. Hysterisk morsom i starten, men senere gikk det ned til morsomt. På slutten må jeg innrømme at jeg ble litt lei. Tror likevel at mange kommer til å synes at dette er en skikkelig bra bok.

     

    Før der igjen leste jeg samlingen av de fleste av Isaac Asimovs robotnoveller, 'The Complete Robot'. Over 30 noveller, ca. 700 sider tilsammen. De fleste av novellene er historier som tar for seg intrikate problemstillinger knyttet til en robot av et eller annet slag (robot-bil,-insekt,-minegraver etc.) i forhold til tre lover som er programmert inn i robotene som skal sørge for menneskers sikkerhet og roboters ubetingede arbeidsinnsats. Veldig bra bok, anbefales.

  10. Han var ikke olympisk svømmer, sluttet når han var ca. 16 år.

    Kom derimot på andreplass i junior-EM på slutten av 70-tallet.

     

    Første gjennomhøring av albumet ga litt dårlig inntrykk, virket veldig ensformig. Nå må jeg si at jeg liker det bedre og bedre. Mann gegen Mann, Rosenrot, Wo bist du, Stirb nicht von mir og Zerstören er solide sanger. Mangler kanskje storhiten.

     

    Føler at dette albumet er på nivå med Reise, Reise, vokser og vokser. Mutter vet jeg ikke hva jeg føler om lenger, hørt de sangene så altfor mange ganger (det er vel tegn på at jeg likte det godt før). Herzeleid og Sensucht er likevel i en annen divisjon. De beste albumene noensinne.

  11. Lange, rolige turer brukes for å øke andelen fett som forbrennes ift. karbohydrater. Det går "tregt" å forbrenne fett, men når intensiteten er lav kreves det ikke spesielt mye energi for å holde systemet i gang. Langkjøring trener evnen til å forbrenne fett, og jo bedre du er til å forbrenne fett jo fortere kan du (sykle, løpe, gå på ski...) uten at karbohydratforbrenningen tar av.

    Jeg er syklist, og har konkurranser som varer 3-6 timer. Rittene er sjelden knallharde hele veien, og det er helt avgjørende å kunne forbrenne fett når rittet er inne i en roligere fase. Noen forskere har sagt at langkjøring er tull og at man bare bør trene intervaller, vel, hvis man hører på dem vil man sannsynligvis sitte med svært lett i de første par-tre timene, for så å gå på en storsmell når rittet kommer i den avgjørende fasen. Da har de brukt opp karbohydratlagrene, mens de med mye langkjøring som basis fortsatt har godt med krefter igjen. Treneren til kvinnelandslaget på ski, et-eller-annet Samdal, skryter veldig av den "nye" måten å utøve utholdenhetstrening på, og han mener at det har vært en stor suksess. En supertalent som Marit Bjørgen hadde nok hatt suksess uansett gammel eller ny treningsmetode, men også hun er klart best på de korte distansene. Bak Bjørgen er det ganske tynt i toppen, men det er en del som henger med bra på sprint og 5km og sånt, men jo lenger distansen blir jo lenger bak kommer de andre norske. Hilde GP henger vel med sånn noenlunde, men hun tilhører en annen generasjon og har nok trent fryktelig mye langkjøring opp gjennom årene.

     

    Jeg så det var noen som skrev at en 10km lang rolig løpetur er bra for å øke o2-opptaket. All aktivitet som øker pulsen trener lungene til en viss grad, men for virkelig å øke o2-opptaket må man trene intervaller. Du skal ikke få melkesyre under disse intervallene, og du skal holde et tempo slik at du klarer å holde samme fart på første og siste intervall. Slik øker også din anaerobe terskel, noe som gjør at du kan jobbe hardere uten at du får akkumulasjon av melkesyre.

     

    Skal du bli god i f.eks. sykling er det ikke noen snarveier til suksess. Andelen intervall- og styrkerelatert trening varierer fra atlet til atlet, men for de aller fleste utgjør rolig langkjøring over 70% av den totale treningsmengden.

  12. Du har en rekke med 1000000 siffer.

    Vi bruker sekstall-systemet (terning), saa det er 6 muligheter paa hvert siffer.

    Antall mulige tallrekker er 6*6*6*... = 6^(10^6).

    Sjansen for aa faa en rekke er like stor som for aa faa en annen.

    (Sjansen for aa faa 6666666..... ER lik sjansen for aa faa 45621354621654512......)

     

    Naar du har holdt paa lenge nok vil du til slutt ha trukket alle de 6^1000000 mulige rekkene, deriblant de seks rekkene med 1 million like siffer.

     

    Trenger ikke mer bevis enn det for aa si at det kan skje.

  13. Hei.

     

    Håper at noen kan gå litt dypere inn på byggekvaliteten på 259EN.

    Kjennes den "billig" ut?

    Er det fare for å trykke skjermen ned mot tastaturet, hvor dårlig er skjermlokket?

     

    Ellers lurer jeg på om noen har kontaktet itbutikken og hørt om det er mulig å få bestilt pc'en kun med 9-cellers batteri.

  14. Takk for hjelpen ja, mamazboy :thumbup:

     

    Visste hvilke komponenter de hadde jeg og da men ;)

     

    itbutikken skriver konsekvent Z7 om modellnavnet, men jeg har funnet ut at det må være Z71v som er det komplette modellnavnet. Her er noen tester/erfaringer for andre interesserte:

     

    mange brukererfaringer her (let)

    stor test

    enda en test

     

    Gjennomgående erfaringer er:

    - Veldig lite støy

    - Blir ikke varm

    - Solid konstruksjon

    - Bra skjerm (noen hevder sparkle ved helt grønn/hvit skjerm, ingen merker det

    ved vanlig bruk)

    - Bra batteritid, 3,5-4 timer ved vanlig bruk. Kan sette inn ekstra batteri i optisk

    drev :thumbup:

     

     

    Vurderer sterkt å gå for denne med PM-770, 1GB RAM og 100GB HD til 12875. Veldig bra pris i mine øyne.

  15. ibutikken.no har en Vega "built on ASUS" Z7 til salgs. Jeg lurer på om noen har erfaringer eller linker til tester av denne.

     

    Kampanjetilbudet på itbutikken er veldig bra, særlig hvis det er "orntli'" ASUS-kvalitet på denne maskinen.

     

    itbutikken.no

     

    For meg står valget mellom denne og Uniwill 259EN (på netshop og itbutikken), men jeg er litt bekymret for byggekvaliteten på 259'en, siden det blir ganske mye frakting av PCen for min del. Batteritid er imidlertid også viktig for meg. Der står 259 sterkt, men jeg vet ikke noe om batteritiden på Z7.

     

    Har noen peil?

  16. Ser selv etter laptop til rundt 12000 grunker.

     

    Jeg vurderer bl.a. FSC M1437g og ASUS A6Va.

     

    ASUS A6Va-test

    FSC M1437g-test

     

    Testene er på tysk, kan ta et kort sammendrag:

     

    Støy/varme:

    FSCen blir varm (ubehagelig å ha på fanget), men er veldig stille.

     

    ASUSen blir ikke spesielt varm. Viften går derimot konstant, men det er visstnok veldig lite støy. Det står at du bare legger merke til det på bibliotek og "rolige kvelder".

     

    Ytelse:

    For det meste ca. likt, men:

    -FSCen har PM750 mot ASUSen sin PM740. Skjermkortet på ASUS er klokket litt

    høyere enn på FSCen.

    - Harddisken på A6Va har kun 4200rpm, et major drawback. FSCen har 5400rpm.

     

    Skjerm:

    Begge skjermene skal være bra, virker som testerne likte ASUSen sin litt bedre enn den andre.

     

    Batteritid:

    FSCen oppnådde ca. 2.51 på en test med ganske heavy loading. ASUS fikk bare ca. 2.30. Litt rart, ettersom A6Va bruker minst watt og har kraftigst batteri. Leste i et eller annet forum at A6Va har best batteritid. Kanskje testerne hadde et dårlig batteri på sin ASUSen :hmm:

     

    Byggekvalitet:

    Maskinene er bygd av kunststoff, men begge får skryt for god byggekvalitet.

     

    Annet:

    FSCen har ExpressCard-slot, mens ASUSen har PCMCIA (som er på vei ut).

    ASUSen har integrert webcam, blåtann og IR. FSCen har ikke det.

    FSCen har en fjernkontroll, det har ikke ASUSen

    DVD-brenneren på FSCen får mer skryt enn den på ASUSen.

     

    --------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    Jeg sliter med å velge, heller kanskje mest mot ASUS siden den er litt billigere.

     

    FSC til 12451,-

    ASUS til 12000,-

×
×
  • Opprett ny...