Gå til innhold

kjodleiken

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjodleiken

  1.  

    Hehe, forstår at det er fristende å bare gi opp på de stresstestene, hvertfall hvis man bommer på en. Da er løpet nesten kjørt. Synes jeg greide meg ok på de. Frister litt å spørre på intervju neste uke om jeg kan få vite resultatene.

     

    Alle testne stresstester deg på sitt vis. Det viktigste er å ta med god matpakke, møte uthvilt og holde hodet kaldt. De er ikke på jakt etter de som gjør flest oppgaver og pga det får mange feil, men heller de som ikke makter så veldig mange og likevel får de fleste eller alle rett.

     

    Resultatet kan du ringe han som utførte testene for å få når du har fått svaret om du har bestått eller ikke.

  2. Ja, studere elektro årsenhet + jobbe i tillegg, om det er mulig.

     

    Men lurer litt på om jeg heller skal prøve meg på lokfører opptaket og ta elektro forkurs hvis jeg kommer inn.

     

    Er bare redd for at jeg ikke vil ha nok kunnskaper om elektro under lokfører utdanningen med "bare" 3 måneds forkurs.

     

    Youbutso

     

    Som Pusburger skriver kan du ta det ganske med ro. Jeg hadde kun spesiell studiekompetanse med svært begrenset forståelse for elektro utover ohms lov og effektformelen. Nå er jeg helt ferdig med undervisningen og bare eksamen gjenstår. Erfaringen er at elektrobiten er svært liten andel, bare 3 uker av den totale undervisningen. Jeg syns også at elektrobiten ikke er så skremmende som den kan virke.

  3. Hei!

     

    Takk for svar. Jeg bor i Fredrikstad så da blir det muligens litt pendling. Men hvordan er undervisningen lagt opp? Har man mulighet til å jobbe samtidig som man tar elektro ved elvebakken? Ikke sikker om jeg får endene til å møtes uten å jobbe i tillegg.

     

    youbutso

     

    Vil ikke anbefale høy stillingsprosent i tilfelle. Undervisninga foregår mandag til fredag 8:30-ca 15:00. undervisningen er konsentrert og intens og man må følge godt med og lese en del hjemme. Dersom du ikke får økonomien til å strekke til anbefaler jeg heller å spe på med stipend/studielån slik at du slipper å stresse med jobb i tillegg. Bruttolønn for student med kontrakt hos NSB er 271888 pr år = 22657 pr mnd

  4. Det er jule- påske- og sommerferie. Ikke høst- eller vinterferie.

     

    Noen som vet ca. når sommerferien starter og slutter?

     

    Jeg går i 5-08 (altså snart ferdig) og vi hadde ferie hele juli, men jeg tror det varierer. Alle får et skriv når det nærmer seg skolestart der hovedetappene er listet opp med datoer, inkludert feriene.

  5. Under 3 uker til oppstart!

     

     

    Woho! Jeg gleder meg! :D

    Får håpe ikke svineinfluensaen hindrer noen å begynne....

     

    Tror ikke du skal ta den svineinfluensaen så høytidelig. Den oppfatningen jeg har er at den er helt lik en hvilken som helst annen variant av influensa. Alle med normalt immunforsvar opplever dette som en helt vanlig influensa og får kanskje vite at de har hatt det lenge etter at de er friske igjen. I følge ekspertene finnes det influensavarianter som er farligere enn nettopp svineinfluensaen.

  6. Sitter og skal kjøpe de bøkene vi skal ha på skolen nå, men finner ikke oppgavebok med isbn nummer 978-82-05-35722. HAr sett i samtlige nettbokhandler men finner den ikke! Noen som vet hvor man kan få kjøpt den?

     

    Vær obs på at de bøkene som hører til forkurset ikke blir brukt på skolen. Vi bruker interne trykk og bøker som ikke er tilgjengelig andre steder. Eneste boka vi har som du kan få tak i er signalforskriften og togframføringsforskriften, men skal du begynne etter nyttår må du se på den togframføringsforskriften som gjelder etter 13.des 2009. Du finner både gammelt og nytt på http://www.sjt.no

  7. Finnes det noe sted å spise i nærheten av skolen. Lunsj tenker jeg på. Kommer til å ha lange dager ettersom jeg må reise med tog kl 5 på morgenen og kommer hjem kl 19 på kvelden, så noe mat må jeg ha. Gidder ikke å ta med 3 matpakker innover :)

     

    Mange, ofte jeg også, tar ofte toget til Haugenstua og handler på Kiwi på vei til skolen. En slik Toro Velbekomme-sak er ypperlig til litt varm lunsj. Byggingen av nytt skolebygg er i gang. Det skal visstnok være ferdig utpå høsten eller vinteren i år og her er det planlagt kantine. Omfanget av tilbudet i kantina vites ikke.

  8. Det er neste "tomt" på skolen nå, kun 1-09 og 2-09 inne. Tydeligvis mye øvelseskjøring nå samt sporskifteropplæringa da. Blir vel andre boller snart, det starter jo ennå 2 kull til før sommeren. Noen som vet eksakt dato på disse ?

     

    Det blir tidvis slik at man føler at skolen nesten er tom og plutselig er det fullt igjen. Vi i 5-08 er da innom av og til. ;)

     

     

    Trodde hele skolen foregikk på Grorud med unntak av kjøringen da?

     

    Det er riktig, men det er mange dager man er ute på befaring og praktisk opplæring. Mjoellnir er ferdig med skolen og er på internopplæring i NSB. Alle som begynner i NSB blir sendt på TS-kurs og typekurs i Drammen den første måneden etter skolen er ferdig.

  9. Er vel ingen som vet om en ok leilighet i Oslo med 2 soverom. Begynner så smått å bli litt lei av å lete. Om noen har noen tips, så tas de hjertelig imot. Mai nærmer seg nå, så det hadde vært greit å få ting litt på stell....

     

    Du blir fullverdig student, så Studentsamskipnaden kan jo være et alternativ http://www.sio.no. Burde ikke være så altfor vanskelig ettersom mange slutter i de tider.

     

    http://www.utleiemegleren.no

    og selvsagt http://www.finn.no

     

    Søk gjerne i bydelene Grorud, Stovner, Furuset og Romsås for å få forholdsvis kort gangavstand til skolen

×
×
  • Opprett ny...