Gå til innhold

thmazter

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thmazter

  1. Hei,

     

    jeg har jobb som IT-ansvarlig i et lite firma ved siden av studiene. Her drifter jeg en liten server fra Dell som kjører Windows server 2003 R2, Exchange 2003 og Mamut Busniness software. Serveren styrer Active directory, DNS og DHCP.

     

    Helt siden høsten 2009 da mamut gikk over til å bruke SQL server har vi hatt problemer med ustabilitet i kommunikasjon mellom server og laptopene som de ansatte bruker. Kommunikasjonen kan fungere fint i flere dager, før den plutselig bryter sammen flere ganger om dagen, eneste måten å fikse dette på er å "reparere nettverkstilkobling" på laptopene. Alle andre nettverksfunksoner fungere som de skal, f.eks exchange, internett, eksternt skrivebord etc.... Problemet oppstår helt uavhengig på de forskjellige laptopene i nettverket.Kan forsåvidt nevnes at dette stort sett skjer når det er mye kommunikasjon mellom en laptop og server.

     

    Her om dagen ramlet jeg over roten til problemet. Serverens DNS er "dellserver", dette skal da peke til Ip 192.168.105.200, noe det også gjør om man pinger "dellserver". Hvis man prøver å pinge "dellserver" når mamut har mistet kontakten med server, så hevder DNS at den har IP 192.168.105.70. Denne adressen er første IP som deles ut til maskiner som kobler seg til via VPN, men serveren ser ut til å ha denne reservert hele tiden i praksis, ser for meg at "Routing and remote access" legger beslag på denne. Hvis man så i CMD på laptop kjører ipconfig /renew og ipconfig /flushdns fungerer tilkoblingen igjen.

     

    Jeg har vært inne i DNSmgmt på serveren, der stod "dellserver" linket til begge IP adressene. Valgte å fjerne koblingen mellom "dellserver" og 192.168.105.70. Nettverket fungerte da store deler av dagen, før samme problemet oppstod. Sjekket da DNSmgmt, og da hadde den ført opp en kobling mellom dellserver og 192.168.105.70 igjen.

     

    Er det noen som har en ide om hvordan jeg kan forhindre dette? Er som sagt bare Mamut som får problemer med dette, men det er vel ikke normalt at DNS peker til en adresse i det ene øyeblikket, og så forandrer til en annen adresse i neste øyeblikk?

     

    Håper på en snarlig løsning

     

    NB: Skulle moderatorer mene at denne passer bedre i server kategorien, håper jeg dere sier ifra, evt flytter den. På forhånd takk.

     

     

     

     

     

     

  2. Jeg har nå alltid brukt Daemon tools uten problemer, så jeg kan ihvertfall anbefale det til cd-emulasjon.

     

    Grunnen til at du kan stoppe s-ata diskene dine er såvidt jeg husker fordi s-ata støtter hot-swap.

     

    Ellers når det kommer til problemene med blåskjerm kan jeg ikke si annet enn at du kanskje bør prøve å feilsøke med å bytte litt komponenter. Hadde problemer med 2stk Asus A8N-E som var ustabile som en badeball. Ordnet seg for det meste da jeg la inn lovlig eksemplar av XP. Men har hatt en del guff med disse asus kortene i det siste, nå virker det som det har ordnet seg for meg uten at jeg er blitt noe særligere klokere på hva jeg har gjort.

  3. Monterte i helgen en maskin bestående av:

     

    Asus A8N-E hovedkort

    AMD 3200+ 64bit

    OCZ 1024MB Dual channel value series (pc-3200 2x512MB) (2,5-4-4-8)

    POV GF6600GT

    Seagate 250Gb s-ata

     

    Det hele funket fint etter litt plunder med disken (er s-ata noob), men etter noen timer begynte den å vise startup logoen til asus veldig forskjøvet iforhold til skjermen, resten av booten før XP helt uleselig, mens xp logoen var klar og fin.

     

    Begynte å skulle løse dette idag, da ble det enda verre, begynte å blurre i windows, dette sluttet den med etterhvert. Men den har begynt å blurre i bios også, slik at det er umulig å lese hva som står der. Enkelte ganger får jeg blåskjerm i windows og harddisken stopper med et brak.

     

    Kort fortalt blir skjermbildet under boot (før xp logo) enten helt uleselig (blurret) eller blir kraftig forskjøvet til en side (ofte med flimring), bios er helt uleselig. Har holdt seg rimelig stabil i xp nå den siste timen

     

    Har forsøkt med et annet skjermkort, vanlig pci, ga ikke noe annet resultat. Har forsøkt å resette cmos med jumperne, men fikk det ikke helt til da batteriet må tas ut samtidig iflg manual. Fikk etter dette opp "cmos checksum failure", som forsvant etter et par boot ups.

     

    Har hatt litt mistanke til disken (bråker litt stygt), men samme skjer med den frakoblet under boot. Jeg mistenker egentlig høyttalerne for å ha startet det hele, kan en jordfeil f.eks i disse ha "busta" ting på hovedkortet? Blurringen i windows forsvant etter å ha fjernet disse, eller er det bare lydporten på hovedkortet som er "busta"? Kan RAM-en også være skyldig? Står ikke på godkjent lista til kortet, men iflg andre poster har det vært problem med "godkjent ram" også.

     

    Står ihvertfall rimelig fast her, har det meste frakoblet fra hovedkortet nå, bare disk, dvd, diskett og skjermkort koblet til. Og da er den rimelig stabil i windows. Men fortsatt blurring under boot og i bios.

     

    Noen som har noen gode ideer?

     

    mvh ThMaZter(i alt annet enn vrange pc-er).

  4. Asus WL-500G Deluxe har jeg personlig god erfaring med, har hatt en siden oktober nå, ikke noe problemer.

     

    Har et veldig greit brukergrensesnitt som er enkelt utføre endringer i, har ihvertfall funket fint å åpne de portene jeg trengte.

     

    Har 4 porter (100mbit), 54G tråløst med diverse sikkerhet bla WEP og WPA(-psk), innebygget usb printserver, mulighet for å koble til webkamera som overvåkningskamera, ekstern harddisk som FTP server.

     

    Har ikke hatt noen stabilitetsproblemer til nå. På fabrikk innstillingen på signal styrken rekker den langt, selv gjennom murvegg.

     

    Ligger på ca 1100,- på komplett for Deluxe utgaven.

  5. Har nå hatt en Acer Travelmate 8104 i en måned, og er meget fornøyd med den til nå. Tonnevis med ekstra utstyr som, 802.11 a.b.g, blåtann, minnekort leser etc. Pluss kraftige komponenter som 760 Pentium M, 1024MB DDR2, ATI X700, multiformats DVD brenner +++.

     

    Har desverre ikke fått testet spill enda, men har kjørt 3D mark tester, og i 05 scorer den noe over 2500 med gamle drivere fra begynnelsen av 2005.

     

    Angående 15,4" widescreen skjerm syntes jeg det er genialt, spesielt når jeg programmerer Java ol. At tekst blir litt fet, og mye av siden på internett ikke er i bruk plager ikke.

     

    Strømforbruk er ikke helt opptimalt, men takket være Acers geniale emanager kan du få batteriet til å vare lenge.

     

    Dette er den perfekte laptopen for meg, med mindre man må ha 6800 ultra GO ombord. Prisen er ikke så verst heller, rundt 19 000,-. Men man kan jo gå for ikke fullt så kraftige konfigurasjoner også, og få samme ekstrautstyr og "kabinett". Travelmate 8101 ble testet her tidligere såvidt jeg husker.

  6. Er det virkelig ingen som kan hjelpe til? Har prøvd alt jeg kan nå, men ingenting fungerer.

     

    Er det noen her som kunne tenke seg å sende meg bootblocken til sitt ASUS A7V133 eller et lignende kort med VIA KT133A chipset?

     

    Se første post for instrukser.

     

     

    mvh ThMaZter.

  7. Har liggende et Asus A7V133 hovedkort med VIA KT133A chipset. Dette er rimelig dødt etter at kameraten som eide det før fikk en feilflash. Har prøvd hotflashing og diverse, men BIOS brikken på dette kortet er beryktet som vanskelig å få til å flashe.

     

    Bootblocken er følgelig også ødelagt, lurte på om noen med tilsvarende kort/chipset kunne tenke seg å kopiere kun bootblocken og sende den til meg, da jeg ikke kan finne bare bootblocken eller få til å ekstrakte den fra BIOS filen.

     

    Trenger bootblocken for å prøve om det evt går med en automatisert flashing, dvs legge kommandoene inn i autoexec.bat og prøve å la den flashe på egenhånd.

     

     

    "Edit"

     

    Hvordan kopierer man så bootblocken lurer noen på, burde ha tenkt på det fra før.

    Last ned filen uniflash.exe som jeg har lagt ut, legg denne inn på en oppstartsdiskett. Boot med disketten i og start uniflash.

     

    Viktig: skal dette virke må BIOS beskyttelsen være av.

     

    Inne i uniflash må du gå inn i menyen "Advanced submenu", her har du et alternativ som sier "Write bootblock to file". Lagre med et greit navn, restart så pc-en og ta ut disketten. Sender du den så til meg har du gjort meg en stor tjeneste.

    De som vil kan evt ta en kopi av sin BIOS i tillegg og sende.

     

     

    På forhånd takk,

     

    mvh ThMaZter

    UNIFLASH.EXE

×
×
  • Opprett ny...