Gå til innhold

mortenandersen

Medlemmer
  • Innlegg

    240
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mortenandersen

  1. Jeg gjentar spørsmålet som LoveAmiga stilte for snart en uke siden (den 3/8-12 - post 346) og som jeg ikke kan se at noen har kunnet svare på ennå:

     

    "Hvor får man kjøpt UX21A da?"

     

    Kanskje jeg også skal legge til spørsmålet: Når får man kjøpt denne i Norge?

     

    (Blir det å vente til touchscreen-modellen kommer, noe som sikkert skjer samtidig med - eller like etter - at Windows 8 lanseres?)

  2. Det hadde vært ønskelig at Hardware.no også hadde testet de formstøpte øreproppene fra Starkey i Stavanger, eller i det minste hadde nevnt at det faktisk finnes alternative formstøpte ørepropper. Hvorfor gjør ikke journalistene (testerne) en slik research? Det burde være en selvfølge, etter min mening.

  3. SORTER ETTER MODELL - DETTE ER BLITT UOVERSIKTLIG!

     

    Jeg har i en tidligere post i denne tråden begrunnet og foreslått at den BARE skal omhandle de to modellene som bærer trådens tittel: UX31A og UX21A, men noen var uenige, og moderatorene ville heller tydeligvis ikke begrense DENNE tråden til de to nevnte modellene. Nå er det andre modeller - riktignok i samme "familie", som noen argumenterte med - som diskuteres mye i forumet, mens vi som primært er interessert i de to modellene UX31A og ikke minst UX21A, må lete etter relevante poster.

     

    Dette har vel vist seg å være en dårlig løsning!

     

    Kan også nevne at andre forumer, som bl.a.notebookreviews forum, har gjort det eneste fornuftlige: De har egne tråder for de ulike modellene.

     

    Dette bør også være tilfellet her, mener nå jeg, for nå er det veldig uoversiktlig - og det er attpå til helt unødvendig at det er sånn. Kan moderatorene endre dette? Eller er de på ferie? Eller er de uenige?

  4. Interessant, dette! Men det er også mange som ønsker å høre mer om den mindre og mer portable modellen - UX21A, så det vil være veldig fint og relevant om dere også tester den når den kommer. Har lest at det nå er bekreftet at denne mindre modellen også vil komme i en utgave med touch-screen, noe som da blir skreddersydd til Windows 8.

     

    Ikke glem at det er mange av oss som foretrekker 11,6 tommers skjerm, ikke minst fordi den mindre vekten og ikke minst mindre formfaktoren er av stor betydning når man er ute på reise, bl.a.

  5. Takk for lovende positive svar fra dere som vet mer om dette! Jeg håper det går an å kjøre Office på nye maskiner om kjører Windows 8.

     

    Ellers leste jeg at den neste Office-utgaven (nr. 15) vil ha en funksjon som heter Read More, og som nettopp bruker større deler av skjermen (eller hele?) for å gjøre det bedre å lese.

     

    Her må jeg virkelig få si til dem som utvikler den nye utgaven: Hva med igjen å gjøre det mulig å bruke ABSOLUTT HELE SKJERMEN TILGJENGELIG FOR Å SKRIVE???!!! Det er tross at det skrive-program, en tekstbehandler, vi snakker om her, og jeg er møkka lei av at så store deler av skjermen kastes bort på båndet og på vertikale "stolper" som helt unødvendig opptar en betydelig del av skjermen!

     

    Kan utviklerne få med seg dette, og lage det som en opsjon igjen MED FULL REELL SKJERM, slik utgaven Word 2003 var den siste som hadde. Det blir med andre ord 10 år siden sist for en så SELVFØLGELIG fordel, som man kan velge å ha hvis man ønsker det.

  6. Jeg foretrekker fremdeles å bruke Office 2003, og det er flere gode grunner til det (bl.a. en reell fullskjermvisning som ikke er mulig i senere utgaver, pluss at jeg misliker "båndet" som tar altfor mye plass på skjermen i den siste utgaven, selv om det kan reduseres).

     

    Jeg ønsker altså fortsatt å kunne installere og bruke Office 2003 også på nye maskiner som kjører med Windows 8.

     

    Er det noen som vet om dette blir mulig?

  7. Postenes innhold i denne tråden har utviklet seg til å handle om andre maskiner enn de modellene som denne tråden skal gjelde for, bl.a. ux32vd.

     

    Kan moderatorene rydde opp i dette og sørge for at denne tråden kun inneholder poster om de to modellene som navnet på tråden angir, nemlig UX21A og UX31A?

  8. Ser at det er blitt blåst liv i en gammel tråd igjen her på forumet, en tråd om UX21E og UX31E, som er de modellene som har vært (og fremdeles er) på markedet frem til nå.

     

    Den andre (gamle) tråden bør kanskje nettopp avgrenses av moderator til bare å handle om disse ("gamle") modellene (E-modellene, til forskjell fra de nye A-modellene), som inneholder mye om "barnesykdommene" som disse maskinene var plaget med. Det er jo nå snakk om helt nye Ivy Bridge maskiner - UX21A og UX31A - og den aktuelle tråden for disse nye maskinene er nettopp den som denne posten er plassert i.

     

    Jeg tror det vil bli unødvendig uoversiktlig hvis poster om de nye maskinene noen ganger kommer i den andre tråden (den for de gamle maskinene) og noen ganger kommer i denne aktuelle tråden her.

     

    Håper at posterne og i hvert fall moderator kan styre dette, slik at det blir oversiktlig for oss alle!

  9. Er veldig spent på hvordan skjermen til de nye modellene blir, særlig for oss som i utgangspunktet liker best blanke skjermer. Hvor matte blir skjermene?

     

    Har googlet litt om denne teknologien, som visstnok har vært på markedet i flere år, men som hittil har vært så dyr at den kun har vært brukt på et begrenset antall modeller/merker. Det er ikke bare positive synspunkter på denne skjermtypen.

     

    Her er to linker som kan ha interesse:

     

    http://www.dailygadgets.net/laptop-guide-advantages-of-ips-display-laptops-and-where-to-find-them/

    http://www.dailygadgets.net/disadvantages-of-ips-screens-for-laptops/

     

    Hvis noen har noe mer kjennskap til dette når det gjelder UX21A, så hadde det vært fint om de kunne poste det her!

  10. Hvorfor er du så gira på glossy skjerm egentlig? De eneste positive sidene ved glossy er fargene og kontrasten- nøyaktig det samme du får med IPS. http://tinyurl.com/6o5nlof gir jo et bilde av hvor bra denne skjermen er.

     

    Til det andre du spør om - jeg har ikke lekt mye med ux31e, men jeg hadde ingen problemer med tastaturet, så jeg vil si det er litt overdrevent at tastaturet er så utrolig grunnt.

     

    Takk for lenken hvor bl.a. maskinens IPS-skjerm blir vurdert. For meg var dette en nyttig oppdatering. Når jeg hittil klart har foretrukket glossy skjermer, så kommer det av at jeg ikke har vært plaget med de speilingsproblemene eller refleksproblemene som andre har klaget over, og at jeg synes fargene blir mer levende og at bildet i det hele tatt blir skarpere ("crispier") med glossy skjermer enn med de gamle matte skjermene, som jeg synes blir for "tamme", mindre skarpe og "levende" enn glossy, etc.

     

    Men det har tydeligvis skjedd en utvikling på dette området som jeg ennå ikke har fått med meg. Vil være takknemlig for mer info om dette.

     

    Hvis de nye IPS-skjermene ikke har de ulempene som de gamle matte skjermene hadde, slik jeg opplevde dem, og hvis de tvert i mot er (minst) like gode som de glossy skjermene er (de gode egenskapene ved dem), så kan det vel være lurt å vente til UX21A kommer...

     

    Noen som har hørt noe om lanseringsdato i Norge?

  11. En god IPS skjerm ser like bra ut fra alle synsvinkler, en TN skjerm (led/lcd) får vesentlig forverret bilde avhengig av vinkel, typisk også skjermbilde blir altfor lyst i ene vinkelen og altfor mørkt i motsatt vinkel, mister all kontrast. Hvis man er vant med IPS er TN en stor nedtur, jeg sitter stadig og justerer vinkelen på laptop'n min for å kunne se bra bilde.

     

    Takk for mye interessant i tilbakemeldingene. Jeg har også forsøkt å google litt om forskjellene på disse skjermtypene, men sitter fremdeles igjen med noen spørsmål, og det for meg viktigste spørsmålel er om den nye typen skjerm, IPS matt, vil se ut som de tradisjonelle matte skjermene som hittil har vært på en del laptop-er? Eller ser den mer glossy ut, selv om den blir omtalt som en "matt" skjerm? For meg som klart foretrekker glossy skjermer, vil det være en fordel å kjøpe dagens UX21E-modell (for å få en "skikkelig" glossy skjerm, eller vil en nye UX21A med matt IPS-skjerm fremstå som mer glossy enn de gamle matte skjermene? (Og: vil det eventuelt komme en UX21E med glossy opsjon i Norge?!)

     

    Jeg er klar over at spørsmålet om enten å kjøpe dagens modell (med og på grunn av glossy skjerm) vs. å kjøpe den nye modellen med matt skjerm, kan være vanskelig eller umulig å gi noe meningsfylt svar på. Derfor vil jeg gjerne føye til følgende: Hvordan er erfaringene nå (etter lengre tids bruk) av de negative tingene som ble trukket frem av noen av de som testet og brukte UX21E (dagens modell), når det gjelder punktene om at tastaturet ikke responderte godt nok (måtte treffe tasten på midten) og at pekeputen ikke fungerte som den skal?

     

    Og det er enda to viktige ting som kanskje kan oppklares av de brukerne som har erfaring over tid med maskinen (UX21E eller UX31E): 1. Hvordan er det med viftestøy (f.eks. med å kjøre Word og browse litt samtidig)? 2. Lagde det å trykke ned tastene noen særlig "kneppe-lyd", eller var tastaturet relativt stille (her er det store forskjeller på PC-er)?

     

    Vil være meget takknemlig for svar og innspill!

  12. Noen som kan forklare forskjellen mellom IPS-skjerm og LED-skjerm? Og for det andre: Ikke alle liker matte skjermer, så vil de nye modellene ha glossy skjerm som opsjon i Norge? Og for det tredje: Noen som har lest/hørt noe om lanseringsdato i Norge for de nye modellene UX21A og UX31A, med Ivy Bridge?

  13. Jeg er blitt skikkelig lei av dette at hardware.no ALLTID AUTOMATISK er negativ til en glossy skjerm og nok en gang hevder at skjermen "burde" være matt, som om det så å si automatisk gjorde den bedre.

     

    Det er faktisk mange som er direkte uenige i denne gjentatte holdningen / vurderingen fra hardware.no sin side.

     

    Skulle man trekke noe for denne maskinen, måtte det være vekten, godt over 1,5 kilo. Det er omtrent eller minst et halvt kilo mer enn de fleste av oss finner det komfortabelt å drasse rundt med. Og hvorfor kan ikke Lenovo også tilby en 11.6 tommers modell? Og dessuten, som en annen post ovenfor også er inne på: Det er vel drøyt å kalle den gamle og utdaterte stilen til Lenovo for "stilren". Bare Dell kan konkurrere om maskin-design som er styggere eller mindre stilfulle enn Lenovo-"Volvoer".

  14. Alltid Apple som har det beste og fineste på markedet skal vi høre på hardware.no, synes det blir for teit å skulle nevne Apple i hver bidige artikkel. Tror de fleste begynner å bli luta lei.Det blir så useriøst til de grader. Det er en ting å nevne Apple, men å snakke de opp til skyene er en annen. Det her gidder jeg rett og slett ikke å lese når dere gir Apple kompliment hver gang dere får sjansen.

     

    Dette er langt i fra en apple-skryte artikkel. Dette handler jo om et marked som Apple var først ut i. Til og med flere år før andre produsenter klarer å lage noe som matcher.

     

    Jeg synes heller ikke Apple snakkes opp i skyene, de har vært først, men de har også klart å lage et brukbart produkt med en okey pris. Noe som løfter standarene de andre produsentene må nå opp til

     

    Å påstå at Apple var først ute i denne sjangeren, er å åpenbare sin uvitenhet. Ta en titt på f.eks. Sony Vaio sin laaaange historie med små (enda mindre enn 11,6 tommers skjerm) ultraportable, noen faktisk også med optisk drev. Det får være grenser for å dele sin uvitenhet med andre; det vitner ikke bare om en utrolig uvitenhet, men også om at man har for dårlig selvkritikk.

  15. Jeg vurderer å kjøpe denne ASUS PCen. Legger merke til at den får veldig mye negativ kritikk i denne tråden. Noe som kanskje er vanlig i slike tråder - og mange innlegg blir kanskje ikke helt subjektive.

     

    Men etter å ha lest testen på Dinside og på Engadet og jeg kan leve med de småtingene de pirker på der.

     

    http://www.engadget.com/2011/10/21/asus-zenbook-ux31-review/

     

    Håper du blir fornøyd med kjøpet. Har lest testen på Engadget, og også der kommenterer de på at tastene gir dårlige respons enn det som er vanlig. For meg er imidlertid dette ikke "småting" som de pirker på i den tråden jeg har vist til. Hvis det bildet som er skapt av mange som har postet i den tråden på Notbook Review forumet er bortimot riktig, er det etter min mening en alvorlig svakhet ved maskinen. Men det skal bli veldig spennende å høre hva norske brukere opplever av dette og om maskinen for øvrig. Så det hadde vært fint om dere som kjøper maskinen, kunne dele deres erfaringer med oss andre interesserte på for eksempel dette forumet her.

  16. Den skulle vært sendt meg i går. Ny leveringsdato er 16.nov. Hvis jeg opplever de problemene du skisserer er det bare å bruke angreretten.

     

    Det foreligger nå oppdaterte erfaringer om de ovenfor nevnte problemer, samt at det er rapportert sviktende trådløs forbindelse på steder hvor andre maskiner ikke har slike problemer. Pr. nå er det mye informasjon å finne på denne forum-siden:

     

    http://forum.notebookreview.com/asus/582672-asus-ux31-ultrabook-111.html

  17. Zenbook får hovedakelig skryt av DinSide som gir den terningkast 5:

     

    http://www.dinside.no/881282/asus-zenbook-ux31

     

    Men enkelte negative tilbakemeldinger ser ut til å gå igjen: Noe støy/ivrig vifte og vibrasjoner i kabinettet, ustabilt nettverkskort, manglende lys i taster, ikke "helnorsk" tastatur.

     

    Venter fortsatt på jomfruturen til vifta i AIR, men skulle ønske meg bedre webcamera og litt fyldigere lyd i høyttalerene (som ser ut til å være bra på UX31).

     

    Enig med dem som synes denne ser lekker ut, men det er viktig å være klar over enkelte mulige svakheter hardwaremessig, som denne posteren kommer inn på. I Notebook Review forumet er det mange som har klaget over alvorlige ting som at trackpad-en ikke virker skikkelig på batteridrift, og at tastene er lite responsive: De virker bare når man treffer midt på dem, og ikke hvis man trykker på ute på siden av tastene eller i hjørnene, noe som for øvrig blir betegnet som et meget uvanlig problem/fenomen når det gjelder taster generelt på PC-er, men som skjer med denne maskinen (også demonstrert på YouTube og bekreftet av flere personer). Jeg forsøkte for øvrig selv på en håndfull andre PC-er å se om tastetrykkene "virker" når man treffer tasten (f.eks. Enter-tasten) helt ute på en av sidene eller i et hjørne av en tast, og det var ingen av disse PC-tastaturene som hadde problemer med å virke likevel.

     

    Når det gjelder trackpad-problemene, har man forsøkt å rette på disse med diverse bytter av drivere etc., men noen mener at problemene (dvs. at markøren bl.a. "flyter fritt", etc.) igjen oppstår når batteri-ladenivået blir lavt (rundt 25%). Det er visstnok også snakk om at en type driver eller software er bedre enn en annen type. Dette kan man lese om på forumet, som nå er på over 100 sider.

     

    Dette er problemer som flere har rapportert om og som er blitt vurdert som meget problematiske og negative, til tross for at maskinen nettopp ser så nydelig ut. Det skulle være interessant å høre norske kjøpere/brukeres erfaringer om disse svært kritiske vanskene som mange har erfart. Håper virkelig ikke at det er problemer med tastetrykk og trackpad, fordi det hadde vært så fint med et så stilig Windows-alternativ til MacBookAir.

×
×
  • Opprett ny...