Gå til innhold

spindle

Medlemmer
  • Innlegg

    272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av spindle

  1. Firmabil (som du skatter av, og tar med deg hjem), er lønnsomt først når du kjører mye privat. Kjøring til&fra jobb er også å anse som privat...spørsmålet er om firmabilen er en bil du er fornøyd med som eneste bil, eller om du uansett må ha en nr to. I så tilfelle er det beste en tjenestebil (som du ikke skatter av, men som du parkerer på jobben etter endt arbeidsdag).

     

    Å kjøre 1300km tjenestekjøring i mnd koster penger for deg! Med mindre du har en veldig billig bil, er din reelle kilometerkost langt over 3,65kr. Du sponser med andre ord arbeidsgiver...

  2. En '97 Golf utmerker seg ikke neppe spesielt i noen retning mht bensinforbruk. En 14 år gammel bil har naturligvis ikke den mest moderne motoren, men en Golf fra den tiden med moderat vekt og middels motor blir heller ikke veldig tørst.

     

    Med mindre du skal kjøre veldig langt er det heller neppe noe stort tema. Om bilen du kjøper bruker 0.6 istedet for 0.7 pr mil, og du kjører 10.000 km i året, utgjør det bare 13-1400 kr.

     

    Andre kriterier er viktigere når du kjøper bil i den prisklassen.

    • Liker 2
  3. Forbruket kommer ann på kjørestilen. Er det mest korter runder i den lokale lysløypa med harde pådrag og påfølgende nedbremsninger, går det mye bensin. På langkjøring med fornuftig bruk er forbruket udramtisk. Når jeg hadde en A3 med denne motoren spratt den opp på literen med relativt agressiv kjøring, på langkjøring med godt tempo lå det på 0.7-0.8.

     

    I dagens bilsamfunn er ikke denne noen rakett, men den vil oppleves som vesentlig sprekere enn selvpustende motorer med tilsvarende effekt, pga bred momentkurve. Sammenlignet med nyere dieselmotorer vil den være kvikkere fra stillestående og i lavere hastigheter, men på mellomask fra 50-60 og oppover henger du ikke på en 1.9-2.0 TDi.

  4. Dersom man mot formodning treffer på Statens Vegvesen og en rullende landevei, er det verste man kan oppnå man må tilbakestille bilen til original stand/effekt. Utstyret de bruker er ikke godkjent for avgiftsendring.

     

    Det er ikke nok å registrere økt effekt og betale avgiften hvis man vil ha det i vognkortet - biltilsynet må også godkjenne bilen. Dette gjør de ikke uten videre. De fleste som har fått sin bil omregistrert, har gjort det med biler der det finnes flere effektvarianter, og man har trimmet opp til å matche det den sterkeste varianten har (f.eks 180hk TT til 225). Dersom bilene ellers er like, er biltilsynet fornøyd med at det er en forsvarlig økning.

     

    Skal du derimot trimme toppmodellen, må du dokumentere at resten av bilen også er oppgradert - bremser og bremserør, understell osv. Her godtas ikke at du har slengt på et par brembo-bremser og senkesett med sportsdempere...

    • Liker 2
  5. Kan dele min tanke om bilkjøp. jeg må uansett ta opp lån ( på huslånet ) derfor er det samme om det blir 100k eller 350k for jeg kommer jo til å betale på det resten av livet uansett. Det er min tanke... kan nevnes at jeg har et beskjedent lån på huset

     

    Selv om du låner med sikkerhet i bolig så behøver du ikke ha 30 års nedbetaling... selv om dette er bilselgernes argument nummer 1 når man høflig avslår tilbud om finansiering med noen ekstra prosent rente :roll:

  6. Bare så du vet det før du uttaler deg. Det er ikke noe helsikes haldex.

     

    A1, A3, TT leveres med helsikes Haldex. Bare så du vet det, etter at du har uttalt deg :roll:

    A1 og TT gjør det, det har du riktig i. Men A3 derimot ;) Bare så du vet det, etter du har uttalt deg ;)

     

    Kjør på. Ikke bry deg om verden rundt deg, i din egen fantasi har du ingen begrensninger :thumbup:

    • Liker 2
  7. Blir fort et lite budsjetthopp på 50,000+ for 2.0 TDI, Quattro og S-Line. FSI er vel fuel injecton? Jeg kommer ikke til å bruke bilen for å kjøre hardt. Er på utkikk etter en fin bil som er økonomisk og sikker. Dama skal i tillegg bruke bilen. Hun mener at 170,000 for en bil er fullstending galskap, så blir hardt å jobbe inn de ekstra lappene for oppgraderingen.

     

    Er jeg bedre tjent med en Golf da rett og slett?

    Det er nok det, men du kommer til å angre. :hrm:Firehjulstrekksystemet til wv er ikke noe å spare på så det er sagt. http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs/annonse?finnkode=27569872 Deilig! :)

     

    Du er selvfølgelig klar over at 4Motion i Golf og quattro i A3 er helt samme system? Bare så det er sagt...

     

     

     

    Når det gjelder bensin vs diesel så kan jeg forstå at du foretrekker diesel, hvis du trekker mye henger og kjører mye langt. Moment og lavt forbruk kan jo da veie opp noe for ulempene...så som mer støy, mer vibrasjoner, tregere respons, smalere turtallsområde, lavere toppeffekt, mye lengre tid før motor er varm, partikkelfilter som går tett ved mye småkjøring...og den uungåelige sammenligningen med landbruksmaskineri ;)

  8. Til våren er målet å komme ned på 5-6 cm klaring, men da må jeg nok parkere bilen på Tiller å ta bussen resten av veien.

     

    Hva f. er poenget med å ha bil hvis ikke kan kjøre rundt på det som er normale norske veier?

     

     

    I tillegg er trøndere virkelig noe for seg selv i trafikken, så frustrasjonen er stor når jeg på holde 20 i 30 sona pga fartsdemperne.

     

    Mens du selvfølgelig er like blid om du ligger bak noen som kjører 70 i 90-sonen...

  9. Ja, jeg ser absolutt poenget med gode vinterdekk. Hadde tenkt å kjøpe nye piggdekk i år, men ble veldig usikker når jeg leste tester som sier at brukte piggfrie er bedre enn brukte pigg, så det kjøpet kokte bort i kålen denne gang.

     

    Disse testene må tas med en klype salt. Dekk slites forskjellig avhengig av en mengde faktorer, de viktigste er kanskje hvor og hvordan man kjører. Er det stort sett bar asfalt i Oslo, med harde oppbremsninger og aggresiv kurvekjøring så slites piggdekk svært fort. Har man en myk kjørestil, bor i et område av landet hvor vinterveien er oftere hvit enn svart, da er saken en helt annen.

     

    At piggfrie dekk fungerer bedre enn piggdekk med nedslitte/ingen pigger er opplagt. Men de første sesongene er de bedre, og hvis man verdsetter en ekstra margin på vinteren så bytter man kanskje en sesong før uansett?

  10. Mer drivverkstap vil alltid gi større forbruk i en bil med trekk på begge aksler.

     

    Manuell eller automatisk utkobling av driften på ett hjulpar vil muligens gi noe redusert forbruk, men du drar fortsatt rundt på kanskje 100 kg ekstra som vil dra opp forbruket uansett!

     

    Mitt spørsmål til trådstarter: Har du samme budsjett-tilnærming når det gjelder dekk til din nåværende bil? Helst litt billig, kjører på de så lenge de holder? På vinterføre er det uhyre viktig med gode dekk! En normal framhjulstrekker med gode dekk har få problemer med å ta seg frem på norsk vinterføre, dårlig brøyta eller ei. Hvis du er opptatt av økonomi ville jeg heller brukt 4-5 tusen på et sett piggdekk fra Nokian eller Continental, enn et potensielt mye større beløp på en helt "ny" bil. Veldig få "trenger" firehjulstrekk. Gode dekk må du uansett ha på en firehjulstrekker også, halve jobben deres er som kjent å bremse ned farten - en jobb som ikke blir lettere av å ha en tyngre bil, uansett hvor mange hjul som trekker.

    • Liker 2
  11. Rens av alpinski gjøres best med voks/glider. Legg på et lag med den varmeste/mykeste glideren du finner, f.eks Swix CH10. Sikle mens det fortsatt er varmt.

     

    For god glid er mulighetene til å bruke penger endeløse, men for 99% av vanlige skikjørere holder det å bruke en helt enkel voks. Jeg sverger selv til CH7, uansett temperatur/forhold. Sikle grundig og ta noen drag med børsten, så er du i mål.

  12. Som tidligere nevnt vil jeg tro at grunnen til at BMW og Audi er overrepresentert på slike statistikker er at det gjerne er bilglade mennesker som er ute etter noe mer enn fremkomstmiddel som kjøper disse bilene. Du får ikke samme gleden av å kjøre hissig med en Prius eller en Yaris.

     

    For å si det på en annen måte: Noen kjøper en flaske billig rødvin til fredagskvelden, andre kjøper en dyr flaske. Begge flaskene får deg beruset, det er bare at opplevelsen under drikkingen er bedre om du drikker kvalitet.

     

    For å si det på din måte: En gjennomsnittlig BMW eller Audi med 2-liters landbruksmaskin under panseret er ikke akkurat noe man må i bestillingsutvalget for å finne...

    • Liker 1
  13. En tettsteget 6-trinns kasse gjør det lettere å holde turtallet på en slapp sekser i optimalt område. Hva du har gjort av erfaringer med vesentlig større motorer og 5 trinn er ikke fullt så relevant.

     

    Jeg hadde vel kikket på MB og BMW kontra denne overprisa Toyota Carismaen.

     

    Så var det dette med pris, finner du tilsvarende bmw (320i, alder, km og tilstand) som kan konkurere? Og ikke dra inn mercedes her da, vi snakker om kjøreglede ikke sofa på hjul ;)

  14. Snakk om å få lite bil for pengene :nei: Eneste jeg ville vurdert "som sommerbil" er den første men tenk på alt annet snadder du får til den prisen... Lexus er bare en dyr Toyota og like triste som de også spør man meg. Nei huff dårlig valg men man lærer med aldern :p

     

    P-S Du bor i et vinterland...

     

    Hvor mange andre 4-dørs biler med bensin rekkesekser, presis 6-trinns girkasse, bakhjulstrekk & nydelige kjøreegenskaper har du å velge i til samme pris? Uten å sjekke (finn.no er nede?) vil jeg anta at tilsvarende e46 320 ligger en del høyere i pris. Kjøper man gode vinterdekk er heller ikke bakhjulstrekk noe problem.

     

    Sammenlignet med andre biler fra samme periode fikk IS200 meget god omtale i tester.

    • Liker 1
  15. Ser man på hele paragrafen

     

    Motorvogn som er registrert eller skulle vore registrert eller ha kjennemerke etter vegtrafikklova, skal eigaren trafikktrygda for all skade som går inn under kapitel II. Er ei vogn ikkje trygda så som nemnt i fyrste punktum, og eigaren eller innehavaren let vogna verta brukt, faren med eller fråsegsett på slik vis at det kan koma opp skadebotkrav etter denna lova, skal eigar eller innehavar eller den som brukar eller køyrer vogna såleis, trafikktrygda henne

     

    Så kan jeg ikke se at eieren må være den som forsikrer.

  16. Bilen vil bli begjært avskiltet om bilen er registrert i annet navn enn forsikringen. Registrert eier og forsikringstaker skal bestandig være den samme.

     

    Eh, hæh?

     

    Jeg har tidligere gjort dette over en periode på flere år uten problemer. Forsikringsselskapet var selvfølgelig klar over det.

     

    Har også hørt om ungdom som har fått billigere forsikring på seg selv når forelder sto som eier.

     

    Har du eller traskas vise til lovparagraf som understøttet påstanden?

×
×
  • Opprett ny...