Gå til innhold

zonko

Medlemmer
  • Innlegg

    1 612
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zonko

  1. Oj, det var jeg ikke klar over. Er det noen mulighet for å kutte denne funksjonen, evt. nullstille den?

     

    Edit: løst. Gikk inn på google søkeside, valgte nettlogg, fjernet loggen og stoppet den fra å fortsette. Er opptatt av informasjonssikkerhet og synes det ikke er ønskelig at google skal sitte med så mye personlig info.

  2. Absolutt et poeng du tar opp Diceman, regner med at internett er viktig infrastruktur også i Frankrike. Å utestenge folk fra dette vil jo frata dem flere muligheter. Man kan sammenligne det med å kjøre bil. Du kan gjøre det lovlig og ulovlig, gjør du det førstnevnte blir du straffet. Likevel vil det være andre muligheter som i flere tilfeller gjør tilsvarende nytte (litt avhengig av hvor man bor). Med nett er man derimot på eller av, enten eller.

     

    Hva tenker de om nett via mobilnettet, gjelder det også?

     

    Det med låning av naboens nett kan også bli mer populært, for alle andre enn nevnte nabo...

  3. Du har nok rett i det siste der Gebby, det er nok den beste forklaringen på saken rundt Des.

     

    Meget god episode det her, flere tråder som ble nøstet opp og vi fikk vite mer om Eloise. Ordet badguy ble nevnt over her, og det passer godt på Eloise om vi ser på hva handlingene hennes fører til. Den dama er sykelig opptatt av at skjebne og "what happened, happened", noe hun også har forsøkt å få inn i hodet på sin sønn. Da hun skjøt Daniel på 70-tallet visste hun at hun kom til å få en sønn, og at han en "måtte" bli sendt tilbake i tid slik at hun kunnne drepe ham. På meg virker det som om hun prioriterer å gjennomføre tiden slik hun har opplevd den, enn å holde sin egen sønn i live.

     

    Det Daniel sa, og som Eloise bommet på, var jo variablene og konstantene. Eloise mener alt er konstanter, dvs. at oppgaven er å fullføre sin skjebne. Det var det hun gjorde da hun drepte Daniel, hun fullførte sin egen og hans skjebne. Som Daniel sa, finnes det varialbler - deres skjebne er ikke satt, og de kan hindre at "what happened, happened" ved handlinger som kan bidra til at den kjente framtida ikke vil skje. Sprenges Jughead kan man faktisk oppleve at Lost ikke vil skje i det hele tatt. Å sette et lite minne i Desmonds hode trenger ikke gjøre mye for hva som skjer i framtida, men å endre hele historiens gang - hva vil det føre til? Hva vil Jack og Kate gjøre, ønsker de virkelig å endre hele historiens gang? Det høres forsåvidt enkelt ut å bare detonere en H-bome og da er alt i orden. Jeg ville ikke stått i nærheten da den smalt, det vil neppe Lostisene heller.

  4. Takker for tilbakemeldingene folkens.

     

    Jeg tror det er elektrisk sentrallås. Har ikke sett etter inni dørene, men jeg hører ingen vaakuumpumpe i allefall.

     

    Jeg satte meg nå inne i bilen og brukte fjernkontrollen derfra. Det gikk først flere suksessfulle åpninger og lukkinger før det stopper helt. Like før det stopper hørte jeg en lyd fra låsen i førerdøra, akkurat som en elmotor som sliter litt. Da det stoppet frosøkte jeg å åpne og lukke manuelt ved å bruke knotten på dørene fra inne i bilen. Ingen action fra sentrallåsen, bare døra jeg forsøkte som låste og lukket seg.

     

    Det virker helt klart som det er motoren i førerdøra som begynner å ta kvelden, noe som av og til gjør at sentrallåsen ikke fungerer. Som sagt i førsteposten, noen ganger fungerer sentrallåsen også mens førerdøra står, andre ganger er det ingen som fungerer. Kan alt skyldes den ene motoren?

  5. Jeg har en Vectra B 98-modell stasjon som har en noe humørsyk sentrallås. Registrerte problemene for et par uker siden og de slår inn i 10-20% av gangene jeg låser/åpner bilen.

    Når jeg bruker fjernkontrollen er det av og til at ingen av dørene låser seg. Andre ganger er det alle dørene bortsett fra førerdøra som reagerer - låsene på de andre dørene åpnes/ lukkes mens låsen på førerdøra står stille.

     

    Jeg provoserte fram feil nå, ved å låse/ åpne flere ganger på rad. Etter et par forsøk med vellykkede åpninger og lukkinger står den plutselig fast, ingen reaksjoner. Det lyser på fjernkontrollen, så det sendes signaler. Jeg forsøkte da å låse døra ved å bruke nøkkelen. Ingen reaksjon fra sentrallåsen, det var bare førerdøra som ble lukket. Jeg lukket og åpnet den et par ganger med nøkkelen før jeg igjen prøvde fjernkontrollen. Da ble det igjen reaksjon fra sentrallåsen. Da fungerte det utmerket noen ganger, før samme problem gjentok seg.

     

    Har også opplevd at dørene har låst og åpnet seg igjen i samme sekund når jeg har trukket "lås" på fjernkontrollen. Litt farlig når man skal parkere bilen og ikke oppdager det.

     

     

    Er det en sentral styreenhet som begynner å synge på siste verset eller kan det være noe annet?

  6. Det mest spennende i denne epsioden var at vi fikk høre "What lies in the shadow of the statue?" en gang til. Vi har trolig med en ny gruppe å gjøre. De store spørsmålene er: hvem står bak gruppen og hvilke planer har de på øya?

     

    Gruppen er helt klart mot Widmore, så han er utelukket. Det kunne være Ben, men Ilana kjenner ham tydeligvis ikke. At Ben bare har hatt kommunikasjon med Bram er jo en mulighet, men det kan være ugunstig for Ben å ha en undersott som ikke vet at han er sjefen. Hadde det vært Ben som var sjefen for gruppen, hadde de vel sannsynligvis bare skutt Miles, ikke bare truet ham. Noe som plager meg er at Ben var tilsynelatende uberørt av at Sayid satt på flyet. Det kan antyde at han visste han ville bli med.

     

    Noe spesielt med gruppens trusler er at de appalerte til Miles sitt indre, ikke bruke vold (Ben) eller betaling (Widmore). Dette er et klart skille fra de to andre og kan vise til en noe annen taktikk.

     

    Det jeg synes er verdt oppmerksomhet er det at gruppen tilsynelatende vet veldig mye. De vet tydeligvis hvem Miles er, de kjenner bakgrunnen hans, grunnen til at han har spesielle evner (noe som i seg er veldig spennende) og de vet at han har et stort savnforhold ovenfor faren (fornektelse av faren bunner ofte i et savn). I tillegg visste de hvilket fly de skulle være med. På dette flyet tok de med seg Sayid og visste at det var han som drepte for golferen. På meg virker det som om disse folka vet skrekkelig mye. Kunnskapen deres er tilknyttet både øya i eldre tider og de har visst hva mye om hva 815 har foretatt seg tilbake hjemme.

     

    Siden de visste hvilket fly de skulle være med er det naturlig å tenke at de har en forbindelse til Eloise Hawking. Hun bidro med info til Ben, men hun kan ha tipset andre om hvilket fly 815 skulle ta. Hun kan også ha tipset om at Sayid manglet og at han var nødvendig for historiens gang (hvem andre skulle da ha forsøkt å drepe Ben?). 815 skal ikke redde øya, de er en nødvendig del av både øyas fortid og framtid. En mulighet er at Hawking selv står bak, hun tar ansvar for at historien går sin gang.

     

    Hawking vet mye om fortida til øya, og på det feltet kan være kilden til gruppens kunnskap. Kanskje Miles var "spesiell" også, noe som er grunnen til at the others visste om ham? Om Hawking har et spionnettverk som visste at Sayid drepte golferen er jeg mer skeptisk til.

     

    Om det ikke er Hawking som står bak, tror jeg det kan være Dharma. De kan ha interesse av å forsøke å endre øyas historie på 70-tallet for å forhindre the pudge. Selv om en other kan jo Hawking bidra med info om flyet. Vi vet ingenting om Dharma etter the pudge, men de kan selvsagt fortsatt eksistere som organisasjon og ha ressurser.

     

     

    Artigfakta: Miles har bedt om 3,2 mill dollar før - i Meet Kevin Johnson.

  7. Hvor lang tid tar det mellom slike lekkasjer og når kortet er ute på markedet? Når kan vi regne med at det ligger i nettbutikkenes hyler?

    Det er forventet lansert 4. mai. Skjermkort bruker å dukke opp i nettbutikkene rimelig raskt etterpå. Har du flaks får du bestilt det på lanseringsdagen og har det i hende noen dager senere. Har du uflaks så tar det flere uker før det kommer i nettbutikkene. Tilgjengeligheten er veldig avhengig av etterspørselen. Blir det knallpopulært kan det bli vanskelig å få tak i, i månedsvis.

     

    Men angående strategiske tidspunkter å kjøpe skjermkort på så kan det være lurt å vente til etter sommeren. Spar godsakene til en regntung høstkveld i stedet for å kaste bort sommeren på å sitte inne og spille i varmen, mens PCen pøser ut ennå mer varme.

     

    Takk for svar. En litt ivrig på å kjøpe nytt utstyr ja. Ville i såfall kun bli brukt til regnversdager nå i sommer :cool: Venter jeg til høsten, vil vel kortet kanskje ha gått ned litt i pris. Vi får se, kortet er i all fall svært interessant i forhold til det jeg er ute etter.

  8. Uten tvil en av de beste episodene, selv om det begynner å bli tett i toppen. Som seer måtte man være parat hele tiden, for her skjedde det mye.

     

    Likte veldig godt at John nå er i førersetet, med Ben som lydig medhjelper vil de kunne utrette store ting. Håper vi igjen får et møte med Jacob.

     

    Fantastiske scener i tempelet, og enda en gang ser vi at monsteret tar et oppgjør med en persons samvittighet. Henter denne fra wiki:

    Anubis førte de døde til dødsriket, og opptrådte sammen med Osiris i begravelseshøytidligheter. Sammen med Osiris felte han også dom over de døde, ved å veie den dødes hjerte mot en fjær fra rettferdighetens gudinne, Ma-at. Dersom hjertet var tyngre enn fjæren, skulle den døde slukes. Dersom hjertet var letter enn fjæren, skulle den døde få gå inn i etterlivet.

     

    Monsteret scanner personens hjerte og bestemmer om han skal dø eller leve. Ben har et oppdrag, så han får leve. Herlig å se monsteret i begge sine former - sky og som en menneskelig skikkelse.

     

    En liten false og true-avdeling:

    Har øya noen gang gjenopplivet noen fra de døde, bortsett fra John? Ben sier nei- false og true?

    Visste Ben at flere av 815 hadde vært med i Dharma? Ben sier nei - false og true?

  9. Legger meg til i rekken som beundrer din oversikt over denne serien Choekaas. Kom for all del med flere innlegg her, det beriker forumet!

     

    Det bare beviser at Lost er en utviklende serie og ikke graver seg inn i ting de har allerede gjort, selv om sesong 5 er en plate som spinner og vi ser hendelser, utsagn osv. som vi har sett før i serien.

     

    Du peker på noe her som jeg mener er grunnleggende for en series suksess - den utvikler seg. Lost spinner nye tråder og binder dem sammen sakte og forsiktig, gjerne over flere sesonger. På samme tid utvider den sitt eget univers, men innenfor visse rammer. Når en serie/film/bok begynner å gå opp igjen nedtråkkede stier, har den allerede tapt mener jeg. Lost gjør ikke dette, derfor liker jeg denne serien så godt. Som et lite appropos regner jeg med at henvisningen til en plate ikke er helt tilfeldig...

     

    Hadde virkelig ikke tenkt over det med at personlighetsendringen i franskmennene og barna hadde en forbindelse med hendelsene rundt Ben. Det kan veldig godt være som du sier - at det Danielle kaller "sykdommen" er hva som gjør en person til en other. Synes også at barna fra 815 virket distanserte og fjerne. At de skulle se på folka i bur for å se barnas reaksjon kan godt stemme. Karl ble satt til en slags påvirkningsprosess - kunne det være et forsøk på å lage en menneskeskapt versjon av en "others-skaper"?

     

    Og apropos Cindy. Hva om hun ble dratt ut til en Cerberus Vent?

    Meget mulig. Det finnes helt klart et system av ganger og hull som monsteret bruker. I tillegg har vi gangen fra Bens hus, som han brukte for å tilkalle monsteret.

  10. Hva er det med at alle hater Kate?

     

    Episodene som er Kate-sentrert er ofte noe sutrete og hun er egentlig ingen type som har veldig spennende sider ved seg. Det er likevel alltid et "men" - hun var jæklig fin i skjørt og høye hæler tilbake i den virkelige verden.

     

    Dette var en mellomepisode, en nødvendighet som legger opp til videre handling. Det er nok som Miles forsøkte å si: 815-folka kan gjøre hva som helst, men resultatet er hva det faktisk kommer til å bli i framtida. Resultatet er satt, men veien fram dit er sannsynligvis åpen. Hadde ikke Kate gjort som hun gjorde, ville Ben blitt reddet og senere blitt en other uansett. En mulighet var at Jack ble truet til å operere ham, mens Ben på en eller annen måte senere ble tettere tilknyttet the others.

     

    Spennende at det å bli en other faktisk vil gjøre en endring i personen. Det viser at the others på et eller annet vis er spesielle. At tempelet er innblandet er også noe jeg liker - krefter overtar, påvirker eller endrer personen slik at han mister sin "innocence". Det norske uttrykket uskyld har to betydninger som er relevant her: moralsk ren og uviten/naiv. Det kan menes at han endrer personlighet fra uskyldig til mindre morlsk/ "ond", eller at han får kunnskap og dermed blir mindre uviten. Selv heller jeg til det siste, dvs. at Ben overstrømmes med viten eller propaganda om øya og the others slik at han blir en av dem. Grunnene til at han er skruppelløs får vi finne i en vond barndom.

     

    Trodde med en gang at Richard gikk til Jacobs hytte, men den er vel kanskje ikke bygget ennå? Håper vi får vite mer om den og særlig hvordan og hvorfor den fikk en slik spesiell leieboer.

     

    Synes Bens uttrykk da ha så John indikerer at Ben ikke hadde trodd John ville gjenoppstå.

  11. Vil ikke si jeg er bråsikker på at Ben ikke leide Ilana til å fakke Sayid. Ben kan ha ringt eller på annet vis kontaktet henne uten å vise ansiktet, og dermed gitt seg ut for å være en i den dreptes familie. At dette brukes som dekke er jo fordi den er troverdig: fyren er jo drept, noe Iliana ville få vite om hun sjekket bakgrunnen for oppdraget. At hun skulle få tak i Sayid og sette seg på det aktuelle flyet er bare for tilfeldig, synes Ben så syrlig fornøyd ut også da han møtte Sayids blikk. Tror Ben hadde kontroll, han pleier jo å ha det.

×
×
  • Opprett ny...