Gå til innhold

Tx2

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tx2

  1. Jeg lurer på hvor lang tid det tar før USA innser at det faktisk er ganske alvorlig hva de har drevet med, og om Norge noen gang tør å konfrontere dem med det. Dette er uansett gode nyheter, selv om det ikke er en bindende avstemming.

     

    Norge har et svært nært etterretningssamarbeid med USA, så vi kommer aldri til å oppleve at politikere som er eller kan tenkes å komme i regjering vil ytre noe som ligner på ekte kritikk av amerikanske påfunn.

     

    Hva EU-parlamentet 'vedtar' er også helt uinteressant. For det første har det ingen myndighet, annet en å kunne gi råd til Kommisjonen. For det andre, så 'vedtar' det aldri noe som kommer vanlige borgere tilgode. Har noen f.eks. hørt at EU-parlamentet har 'vedtatt' noen kritikk eller fordømmelse av datalagringsdirektivet?

     

    Forøvrig blir vi europeere grundig overvåket av våre egne nasjonale myndigheter, pluss mange andre _europeiske etterretningstjenester. I tillegg skjer det utveksling av bankopplysninger, politi- og tollopplysninger opplysninger og mye annet. Vi er idag omtrent så overvåket som det finnes tekniske og økonomiske ressurser til. Mer kommer.

     

    I tillegg blir vi altså overvåket av USA. Det bør vi ikke finne oss is, selvfølgelig, men vi burde kanskje starte med å rydde opp 'hjemme'?

  2. Trond Helleland har tydeligvis, som sitt parti, lite til overs for personlig frihet, individets integritet. Det er statsapparatets interesser som er i høysetet. Høyre, liksom Arbeiderpartiet, gir altså blanke i demokrati bare partieliten kan få være teknokrater.

     

    Hvis Helleland er representativ, så har Høyre ingen gjennomtenkt IT-strategi. Svarene han gir er unnvikende og forblommede - dvs. politiske ikke-svar. Med Høyre (og Ap) går vi derfor blinde inn i fremtiden, samtidig som politistaten styrkes.

     

    For meg står derfor valget mellom Frp og Piratpartiet. Sannsynligvis velger jeg Frp, rett og slett fordi vi trenger en motvekt til Høyres uansvarlighet.

  3. Det er godt gjort, dvs. typisk sleipt à la norsk politisk diskurs, å forfatte et såpass indignert innlegg om bl.a. Datalagringsdirektivet, og så behendig unnlate å nevne at Fremskrittspartiet stemte imot direktivet!

     

    Frp er faktisk landets nest største parti i inneværende periode, mens Venstre er det minste stortingspartiet og fullstendig ubetydelig i enhver sammenheng.

     

    Venstre nevnes, mens Frp overses. Sånn skal virkeligheten fordreies; jeg spår Daniel Heggelid Rugaas en lysende fremtid i norsk politikk.

     

    Tre partier stemte imot DLD: Frp, Sv og, ja, også bittelille Venstre.

     

    Skal folk få ryddige politiske oppsummeringer bør de nok lese noe annet enn Hardware.no.

    • Liker 1
  4. En ekstremt god ide. Det frustrerer at piratpartiet valgte navnet som de gjorde, i stedet for noe slikt som du foreslo. Piratparti-navnet begrenser mengden velgere i og med at det gir assosiasjoner til aggressivitet og lovløshet.Et annet alternativ kunne vært "Personvernpartiet".
    Personvernpartiet er bare en høflig variant av Piratpartiet og vil også begrense partiprogrammet til personvernrelaterte saker, eller i det minste høres sånn ut.

     

    Jeg har stor sans for Piratpartiets kjernesaker, men jeg har svært liten tro på at partiet vil få noen annen innflytelse enn et energisk slag i luften. Grunnene er.

     

    1. Velgere liker ikke småpartier. Hvor mange år tok det Frp å bli et middels stort parti?

     

    2. Tekniske og 'teoretiske' spørsmål om datalagring og personvern fenger ikke sterkt nok til bytte av parti.

     

    3. Navnet Piratpartiet lyder ikke 'anstendig', eller det oppfattes som useriøst á la russehumor.

     

    4. Piratpartiet har ingen profilerte ledere.

     

    5. Prinsippartier eller en-saks-partier - SV=sosialisme; KrF=kristendom; Venstre='veldig snill' kapitalisme; Sp=distriktspolitikk - skårer også elendig i dagens klima. Alle vaker rundt 5%. Deres tid var før 2. verdenskrig.

     

    Skal man bli hørt idag, må man snakke _penger. Kan man finne (svært) gode argumenter for at DLD og andre angrep på den personlige integritet er ulønnsomme, kan det være håp. Men ikke stort mer enn det.

     

    Forøvrig ønsker jeg Piratpartiet lykke til!

     

    • Liker 1
  5. Hannemyr er knapt den rette å spørre om dette. At han trekker frem at en eller annen ukjent person/instans skal ha fått det for seg at Internett kan 'knekke' p.g.a. noen DNS-blokkeringer, viser bare hvor useriøs han er i forhold til problematikken. Stråmannsargumentasjon, via proxy for godt mål, så å si. Han bør holde seg til det rent tekniske, som han sikkert har bedre forstand på.

     

    Det er èn, ørliten, positiv gnist i dette hysteriet: Nå vil det bli mer oppmerksomhet om og bruk av div. proxy-løsninger. Det vil alle tjene på, for politistater som Norge, Nord-Korea, Kina osv. gir seg ikke med dette. Listen over sensurerte nettsteder kommer til å bli ganske lang etterhvert.

     

    • Liker 3
  6. Kaspersky har rett i at forskjellen på nå og tidligere bare er hastigheten og rekkevidden, hvor i prinsippet alle kan nås i sanntid. En individuell løsning - som bare er en delløsning, siden både myndigheter og næringsliv ikke har noen betenkeligheter med å inkludere _deg_ i sine databaser, er i støst mlig grad å søke å unngå eksponering på nettet. Det skal ikke bli lett...

     

    Forøvrig er 'stormtropper' et godt, gammelt og innarbeidet ord.

  7. SOPA ble lagt på is fordi ytringsfriheten er en sterk tradisjon i USA, _OG fordi store amerikanske selskaper protesterte.

     

    Europa har derimot en sørgelig sjaber historie m.h.t. ytringsfrihet o.a. grunnleggende menneskerettigheter. En rask sjekk av tilstandene i f.eks. Storbritannia, Tyskland og Frankrike bekrefter at dette fortsatt er situasjonen. EU har heller aldri vært plagsomt opptatt av å sikre enkeltmenneskets integritet. På grunn av den triste historien, er vi europeere oppdratt til å være lite opptatt av å slåss for våre individuelle rettigheter og derfor mindre oppmerksomme på ACTA-forslaget.

     

    EU er heller ingen demokratisk organisasjon, men styres av teknokrater og avdankede politikerpamper. Det er derfor stor fare for at ACTA vil bli vedtatt.

     

    Vi kan, og bør!, protestere, men vi får neppe særlig støtte av Stoltenberg og Erna...

    • Liker 5
  8. Hei!

     

    Jeg er på jakt etter en 4 > 1 KVM-svitsj som i tillegg har støtte for lyd. Det finnes jo flere å velge mellom, så jeg lurer på om noen kjenner til en løsning som funker bra og kan anbefales?

     

    Har forsøkt å spørre noen forhandlere, men det virker som det er lite praktisk erfaring der ute...

     

    Bør kanskje legge til at meningen er å ha maskinene plassert i et annet rom, dvs. inntil 10 meter fra skrivebordet.

     

    Alle tips eller advarsler velkomne!

  9. Du har betalt med kort. Det skal jo kunne brukes som ditt forsvar. Og det at du da overleverte pakken til posten så er jo posten ansvarlig og må erstatte pakken hvis den som nå er sporløst forsvunnet.

    Hadde selv et savkt håp at dette skulle være tilfelle, men sporingsnummer er tydligvis alfaomega når det kommer til sånt.

    Hei,

     

    1. Det er greit nok at sporingsnummeret er alfa og omega, men Posten har et like stort ansvar som kunden - faktisk mye større! - for å holde orden på sporingsnummerne sine.

     

    2. Posten har mottatt betaling og kan uten store vanskeligheter sjekke i regnskapet sitt hva din betaling gjaldt. Hvis Posten ikke har koblet betalingen din til sitt eget spornummer, bør det alene gjøre Posten ansvarlig for å dekke ditt tap, etter min mening.

     

    3. Posten har, med god støtte i gjeldende norsk lov, begrenset sitt eget erstatningsansvar svært mye. Dette er en arv fra stalinismen under Gerhardsen, bl.a. Kundens rettigheter har aldri stått høyt i kurs i norske offentlige etater, som Posten jo fortsatt delvis er en av.

     

    Var jeg deg, ville jeg snakket med en jurist om saken. Det er ikke sikkert du kan komme noen vei, men det kan jo være greit å få fastslått om Posten virkelig kan skyve ansvaret for egen skjødesløshet over på kunden

     

    :mad:

×
×
  • Opprett ny...