Gå til innhold

LNaitsirhC

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LNaitsirhC

  1. Jeg har en Dell Inspirion 9400 her med oppstartsproblemer. Når DELL logoen visest, og i POST-screen er det mange blå- og hvite prikker rundt over hele skjermen. Når Windows XP starter opp ser man Windows logoen, men her er det mange grønne prikker. Innloggingsskjermen kommer ikke opp i det hele tatt, skjermen er bare svart og etter ca 1 minutt blir skjermen hvit og laptopen restarter seg.

     

    Jeg har prøvd å starte i VGA-mode, men det er det samme som skjer der. Derimot om jeg starter i safemode, fungerer skjermen fint uten noen forstyrrelser. (Utenom at oppløsningen er så lav). Når jeg prøver å koble til en ekstern VGA skjerm, og trykker på Fn + F8 (for å skifte til ekstern skjerm) blir det bare prikker i mange forskjellige farger. Om jeg gjør det samme med en DVI skjerm er det ingen problemer.

     

    Når jeg starter i safemode er det også mup.sys som er den siste driveren som lastes, og det tar ca 1 minutt før den kommer seg videre derfra.

     

    Hva er det som kan vere galt? Det kan jo ikke være driveren, siden problemet er tilstede før Windows starter. Prøvde også med Ubuntu live-cd, men der var det også problemer. Så det er et hardware problem? Skjermkortet er kanskje gåent? Noen tips til hvordan jeg kan feilsøke?

  2. I denne koden kan jeg ikke se at der er noen "logfil". Du mener kanskje filen der alle gjestebokinnleggene blir lagret? Jeg prøvde ihvertfall samme koden nettopp selv, og alt fungerer fint etter hva jeg kan se. Han du forklare mer hva som er problemet? Er det noen feilmeldinger?

     

    Først og fremst må du sørge for at filen din heter guestbook.php, siden denne går igjen gjennom hele koden. Dersom webserveren du bruker er Linux-basert, må du også gi rettigheter til å kunne skrive til guestbook.dat. Dette kan du gjøre i FTP klienten din ved å opprette filen, og så (vanligvis) høyreklikke og velge CHMOD. Så setter du denne til 644.

  3. Ikke for å blande meg inn, siden jeg ikke kommer til å bli med på dette. Men blir ikke denne pollen litt feil? "Hvilke lørdager kan du?", og så kan du bare velge en? Er jo sikkert folk som kan flere lørdager.

  4. Kort forklart så lurer jeg på om gymkarakteren man får på andreåret videregående er viktig for standpunkten i faget. Er den avgjørende eller er det karakteren man får i tredjeåret som virkelig teller?

     

    Saken er den at jeg har fått karakteren 3 i gym, selv om jeg skal ha 4. Jeg fikk 4 til jul, og jeg fikk ikke varsel om at jeg kom til å gå ned. Læreren vår er en unnasluntrer, og som følge av dette har vi nesten ikke hatt gym dette halvåret. Jeg skjønner heller ikke hvordan noen i klassen har vurderingsgrunnalg engang, mtp. det lille antallet gymtimer. Jeg har fått 6 på samtlige prøver, og jeg vet at jeg ville ha fått 6 på styrketesten som vi aldri fikk (enda jeg spesifikt ba henne om å få den siste baskettime før skoleslutt).

     

    Bør jeg klage, eller bare satse på at jeg får bedre karakter i tredjeåret?

    Lærerne er ikke lengre pliktige til å gi ut varsel, selv om mange fortsatt velger å gjøre det.

  5. virker jo grei den guiden til hardware :)

     

    visst jeg nå får installert linux, vil alle programmene mine som er innstalert på windows (vista forøvrig) fungere også i linux?

    Nei. Men det finnes gode alternativer til de aller fleste programmene, og noen av de er utviklet til både Linux og Windows. Men du må uansett installere de på nytt i Linux. altså kan du ikke gå inn på windows-partisjonen og starte en vanlig .exe fil der.

     

    Når det gjelder program som spill er det litt dårligere, men noen er støttet i linux ved hjelp av f.eks "Wine".

  6. Det funker veldig fint om du bruker kondom eller finnlandshette :)

    Da råder jeg deg til å bruke kondom siden finnlandshette er hull i, noe som kan føre til at uønskede ting skjer.

    I tillegg er ikke finnlandshette egnet til slik bruk, og det blir sikkert ikke noen god opplevelse for noen av dere.

  7. Vurderer å få meg Telenor Mobilt Bredbånd. Det er da Kveld & Helg som er aktuelt.

    Her står det:

    "Hastigheten vil variere med dekningen som finnes der du befinner deg. Mobilt Bredbånd velger automatisk den raskeste tilgjengelige forbindelsen, enten det er GSM, EDGE, Trådløse Soner (WLAN), 3G eller Turbo-3G."

     

    Det vil si at det mobile modemet kobler seg til Trådløse soner i nærheten.

     

    På denne siden står det:

    "Flere måter å få tilgang til Trådløs Sone

     

    1. Med mobilabonnement eller Mobilt Bredbånd fra Telenor

     

    Alle med et mobilabonnement fra Telenor har tilgang til Trådløs Sone inkludert i mobilabonnementet (gjelder ikke kontantkort). Brukernavnet er mobilnummeret ditt. Har du abonnement på Mobilt Bredbånd, bruker du nummeret til dette SIM-kortet. Passordet er det samme som du bruker ved innlogging på Mine sider på telenor.no/mobil. Nytt passord kan bestilles ved å sende SMS med PASSORD til 1999. Bruken av Trådløs Sone belastes din mobilfaktura."

     

    Vil dette da si at om jeg bruker Trådløse Soner med Mobilt Bredbånd, må jeg da betale ekstra for det? Eller er det inkludert? Må jeg betale mellom kl. 07.00-17.00? Eller er det gratis da?

     

    Er ikke lett å bli klok på sidene deres...

  8. Noen som har hatt problemet at når du slår på IFL90+ er skjermen helt svart og ingenting skjer? Har prøvd å koble på ekstern skjerm, men den var også svart. Det ser heller ikke ut til at den kommer seg til Windows påloggingsskjermen. Muligens skjermkortet som har gått koken? I det ene øyeblikket funket den helt fint. Når jeg kom tilbake en time senere var den død.

     

    Edit: Etter et lite søk kom jeg fram til at flere har hatt samme problem.

    Jaja. Får ta kontakt med multicom.

  9. Når man trykker på glemt passord, kommer man til en side der man skal skrive inn msn-adressen sin. Deretter får man et valg om man skal få passord på e-post, eller om man skal skrive inn det hemmelige spørsmålet/svaret.

    post-79250-1206797507_thumb.png

    Om man velger å få sendt det til e-post:

    post-79250-1206797541.png

    Da får man en e-post med en lenke til denne siden:

    post-79250-1206797599_thumb.png

     

    Og vips har man nytt passord. Prøvde det faktisk ut nettopp, uten noe spørsmål om det hemmelige spørsmålet/svaret, eller å ha oppgitt en alternativ e-post adresse.

     

    Edit: Om man faktisk har oppgitt en alternativ e-post adresse for resetting av passord, får man valg om man skal bruke den, eller msn-konto adressen når man skal få nytt passord:

    post-79250-1206798152.png

  10. Kom til å tenke på en sak her nylig. La oss si at du er eieren av domenet randomdomene.tld. Du benytter deg av e-post- og msn-adressen [email protected].

     

    Etter en tid bestemmer du deg for å ikke drive dette domenet lenger, og du fornyer det ikke. Da vil jo selfølgelig websiden og e-post adressen ikke fungere lenger. MSN-adressen fungerer fortsatt (microsoft sin feil).

     

    Etter litt finner en annen person ut at han vil kjøpe domenet randomdomene.tld. Han vil også bruke e-post adressen [email protected]. Men når han skal registrere e-post adressen som en MSN-konto, får han beskjed om at det allerede finnest en konto på den adressen. Siden han er eieren av e-post adressen, kan han trykke på "glemt passord", og få tilsendt passordet ditt (eventuelt blir det generert et nytt). Når han da logger inn, får han opp alle dine kontakter. Selv om du kanskje hadde blokkert og slettet alle kontaktene, kan han enkelt finne ut hvem som har din adresse på sin kontaktliste, hvis ikke alle kontaktene har slettet deg også.

     

    Med andre ord kan han egentlig "stjele identiteten" din. Hvem er den rette eieren av kontoen? Det er jo helt logisk at det er den nye eieren, men hva med deg som opprettet kontoen?

×
×
  • Opprett ny...