Gå til innhold

baltie

Medlemmer
  • Innlegg

    968
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av baltie

  1. MTH skrev (14 minutter siden):

    Ble litt overrasket over hvor dårlig Platekompaniet sin bundle var. Kom frem til at det var nesten 3000 kroner ekstra for kun 2000 verd med søppel og tilbehør de fleste ikke trenger.

    Håper virkelig ikke dette er veien det går for konsoller som legges ut fremover...

    Bundlen er litt overpriset, men jeg vet ikke om jeg ville kalt ekstra kontroller og ladestasjon, begge fra Sony, for søppel. Headsettet er nå så som så. Jeg gikk for denne bundlen forrige uke, er godt fornøyd med det som kom. :)

  2.  

    Nå er vel Ciri en av de mest påkledte kvinnelige action-heltene i noe spill noensinne, men klage skal en vel alltid... Burde kanskje hatt et burka-outfit?

     

    Mindre klager på at Geralt aldri lar en sjanse til å sprade rundt i bar overkropp (og gjerne bar underkropp også for den del) gå fra seg av en eller annen grunn...

    Jepp, det klassiske "de klager alltid"-argumentet. Og "alle de andre gjør det"-argumentet (som i tillegg treffer langt bak mål - det er da vitterlig mange kvinnelige spillhelter som er bedre antrukket for anledningen). Ser du meg klage på nakenscenene? Geralt har stort sett på seg funksjonell bekledning, og tar den av når han skal pule, bade og bokse. Som folk flest, altså. Ciri er om mulig enda tøffere enn ham, og utsetter seg på samme måte stadig for livsfare, men har "valgt" å kle seg som hun var på vei til sengs 24/7, som om hennes hovedfunksjon er å være tiltalende for det motsatte kjønn. Det ville gitt langt mer mening, og vært langt mer smakfullt, om hun hadde på seg egne utgaver av Geralts rustninger. The Witcher 3 gjør syvmilssteg på mange områder, men av og til lurer jeg på om de har fått med seg at markedet består av mer enn gutter under 20.

     

    Nå vet jeg ikke om Ciri ser annerledes ut i din versjon av spillet eller om du har lastet ned DLC-en og hun har et annet antrekk der. I min versjon av spillet så er hun kanskje i manko av en knapp i skjorten sin, men jeg tror du må være under 20 år for å oppfatte det som at hun er klar for senga 24/7.

     

    Jeg kan absolutt være enig i at hun godt kunne hatt rustning på seg tilsvarende de lette rustningene til Geralt. Men sånn er nå de tradisjonelle fantasyillustrasjonene av kvinnelige sverdkjempere. De overlater lite til fantasien. Sånn sett er Ciri ekstremt moderat.

  3. jeg er helt enig med deg, har sett gjennom bilder og video av spillene etter at du gjorde meg oppmerksom på dette. her er det klart at de har stjel rubbel å bit, til å med navnet.

    Etter å ha sett gameplay av Game Dev Tycoon kan jeg konkludere med at det virkelig er en kopi. Ser ikke engang ut til at de tilføyer formelen noe nytt.

    Jeg kan bare sterkt anbefale dere å prøve begge spillene selv før dere kommer med så bastante uttalelser. Jeg er redd dere tar feil.

  4. Tar det som sarkasme. Ser ingen plass i artikkelen som tilsier at de faktisk cracket sitt eget spill og la det ut på nettet, noe som 0-day scenen som du så fint kaller det, gjør. Å legge ut en modifisert utgave for å "gjøre pirater sinte" er ikke det samme.

    Sukk. Mente det ikke sarkastisk, det virket som om du hadde fått med deg et par ting som hadde gått hus forbi enkelte andre som skriver innlegg her. Og nei, det står ingen steder i artikkelen at de cracket sitt eget spill, og det påstod jeg ikke heller.

     

    Dessuten tror jeg ikke målet deres var å "gjøre pirater sinte". Hvorfor skulle man ha det som målsetning? Jeg vil tro at de har passert pubertetsalderen. Det var nok heller ment å ha en læringseffekt på hvordan piratvirksomhet faktisk påvirker en spillutvikler.

    • Liker 1
  5. Hva sperrer det? Du kan jo bare begynne på nytt?

    Tviler litt på betegnelsen piratkopi her. For meg virker det som at utvikler slapp en modifisert versjon av spillet på en tracker som så spredte seg videre. Tviler på at de cracket sitt eget spill og lastet det opp.

    "Sperren" kommer sikkert til å bli brutt/fjernet av de som faktisk cracker spillet.

    Godt å se at det er noen som leser hele artikkelen... :)

     

    Jeg for min del gjetter på at de som cracker spill tar for seg den virkelige utgaven og fjerner fem-årssperren der. Hvis de gidder. For det er jo egentlig smått genialt det utviklerene har gjort her, hvis jeg skjønner det rett. De har i grunn kommet hele 0-day-scenen i forkjøpet og sørget for at det er deres modifiserte versjon som blir spredt istedenfor en som virkelig er cracket.

     

    Det er bare så synd at målingene deres viser at hele 93,6% av alle de som har prøvd spillet tok den piratkopierte varianten. Men det sier meg vel så mye at det kanskje har skortet på oppmerksomheten blant dem som faktisk betaler for tingene de spiller. Jeg for min del ante ikke at spillet eksisterte før jeg så det i Windows 8 Store når jeg lette etter ting å installere på Surfacen min...

    • Liker 1
  6. Skjønner ikke helt hva man trigger på her. Å kopiere spillkonsept har man gjort siden det første eventyrspillet så dagens lys på PLATO-plattformen i USA, det gode gamle Adventure som ble nevnt tidligere.

     

    For meg høres dette ut som nok en måte å overbevise seg selv om at piratkopiering er greit. Ut fra den type argumentasjon så burde egentlig nesten alle spill være fritt vilt. Det er ikke mange spill som kommer i dag som ikke er en variant av noe vi har sett før.

     

    Ellers har jeg faktisk spilt både Kairosoft sitt Game Dev Story og dette nyere Game Dev Tycoon. Jeg syntes det var uproblematisk. Navnene er besynderlig like, men utover det så er Game Dev Tycoon definitivt en videreutvikling av konseptet til Game Dev Story.

    • Liker 3
  7. Det jeg i alle fall har fått ut av denne anmeldelsen (som jeg synes var bra) er at Øystein liker spillet veldig godt. Det er i grunn godt nok for meg, og et garantert kjøp for min del.

     

    Jeg er ærlig talt ikke så opptatt av hver eneste lille detalj om hvordan spillet fungerer. Jeg synes det er mer interessant hva det er som gjør at anmelder liker/ikke liker aspekter ved spillet. Og akkurat det synes jeg kom veldig godt frem i denne anmeldelsen.

  8. Hvorfor liker asiatiske folk jentunger med store pupper ? Nesten alle spill derfra er på grensen til grotesk.

    Vel.. Jenter med store pupper er ingenting i forhold til enkelte andre ting de fifler med. Mye rart innen Hentai. Høres tentakkel-sex tiltalende ut? Tenkte ikke det. ;) På den andre siden tror jeg nok de ser rart på litt av det vi i den vestlige verden driver med.

  9. Jeg forhåndsbestiltee også Love is Over Deluxe Edition fra videogamespluss og fikk samme meldign som baltie. Kjenner jeg gleder meg veldig nå, dette har alle muligheter til å bli en kultklassiker. En perle jeg elsker, og som for få vil få høre om, akkurat som med Nier.

    Nier... Ah, jeg har enda ikke helt skjønt alt som skjedde i det spillet, men for en opplevelse. Et av få spill jeg har spilt igjennom de siste åra, og det var verdt tiden brukt. Hører fortsatt på soundtrack-CDen fra tid til annen.

     

    Ellers har må jeg si at for min del har Persona-spillene har vært en vinner, så jeg har store håp for Catherine. :)

  10. Helt utrolig at vi som kjøper pc-utgaven ikke får spille før EA sier at vi får lov, mens de som kjøper konsoll-utgaven kan spille med en gang. Får bare vente til midnatt da, men synes det er kjipt gjort av EA.

    Ja, så sant det låses opp rett etter midnatt. Er vi skikkelig heldig låses det ikke opp før midnatt amerikansk østkysttid... Med andre ord i morgen tidlig. Jaja, skal teste rett over midnatt, jeg, i alle fall. :)

  11. Slik jeg ser det er det graden av likhet som er problemet. Det er veldig tydelig hvor Gameloft henter idéene sine fra. Når man sammenligner forskjellige spill innenfor samme sjanger på en konsoll, så er det alltid noen klare forskjeller. Hvert spill har som regel et eller flere elementer i seg som skiller seg fra de andre, det være seg historie, problemløsning, kontrollsystem, etc.

     

    Gameloft sine spill derimot er nærmest blåkopier. NOVA ikke bare ligner på Halo, det føles som Halo når du spiller det. GT Motor Academy inneholder veldig mange av de samme elementene som GT4, selv "menykartet". Eternal Legacy kunne like gjerne hett Final Fantasy iXIII. Det blir rett og slett ikke interessant når man har spilt "storebroren" på konsoll allerede. Og selv om man ikke har spilt storebroren, så er det uansett ingen god erstatning. Ofte er det klønete kontroller, voice acting er helt på trynet, historiene er grunne og generiske. I det hele tatt synes jeg det er vanskelig å anbefale Gameloft sine spill på basis av gamer.no sitt slagord "spill er kultur". Gameloft sine spill er kultur på samme måte som en plakat av et kjent maleri er kultur, hvor malerens navn står trykt under maleriet med svære bokstaver.

  12. Skulle ønske jeg leste denne sniktitten før jeg kjøpte FFXIV. Jeg er helt enig på alle punkter. Ting ble dog litt bedre når jeg skiftet til hardware cursor, så slapp jeg mouse laggen i alle fall... Men quest-systemet er jo bare smerte. Og kartet er nærmest ubrukelig hvis du skal navigere over større avstander hvor du ikke har vært før. Det er liksom enten hele verdenskartet presset inn i et lite vindu, eller et kart som kun viser de nærmeste områdene. F.eks. brukte jeg litt tid på å finne den første campen. Jeg hadde fått et kart som viste campen og litt av området rundt (og det var slett ikke lett tilgjengelig igjennom menysystemet... :S ), og så hadde jeg kartet over hvor jeg var som viste litt av byen. Overhodet ingen overlapp, det eneste jeg visste var at det var et eller annet sted sør for meg...

     

    Dette er en av de sjeldne gangene jeg skulle ønske jeg hadde brukt pengene på noe annet. Selv ga jeg opp etter bare noen få timer, men jeg kommer nok til å prøve det igjen når oppdateringene kommer.

×
×
  • Opprett ny...