Gå til innhold

xgroove

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xgroove

  1. Heisann

     

    Jeg skal legge inn et opplegg for nettverkspunkter rundt i huset. Huset pusses opp så jeg har mulighet til å legge inn rør og tre kabler dit jeg vil. Jeg trenger ca 100m med nettverkskabel og lurer hvilken jeg skal kjøpe. Eller jeg har funnet ut at jeg vil ha uskjermet Cat6 kabel som skulle være et greit valg. Men jeg skjønner meg ikke helt på hva det er jeg egentlig skal bestille, jeg har funnet 3 linker til noe som tilsynelatende virker å være den samme varen? Er det noen som har litt mer peiling enn meg som kan si meg hva jeg skal kjøpe av de her 3:

     

    http://www.mobilestore.no/PartDetail.aspx?q=p:3612188

     

    http://www.mobilestore.no/PartDetail.aspx?q=p:4191649

     

    http://www.mobilestore.no/PartDetail.aspx?q=p:4191648

     

    Takk for hjelpen!

     

    mvh

    Thomas

  2. Hei

     

    Jeg har en bod i garasjen som jeg skal koble opp et lite strømnett i bestående av 1 koblingsboks, 1 bryter, 1 stikkontakt og en lampe. Selve innstallasjonen vil ikke være permanent koblet til strømnettet og jeg vil bruke en vanlig ledning fra koblingsboksen som plugges i en stikkontakt på utsiden av boden når jeg trenger strøm/lys. Skal også sies at jeg bor i et sameie.. Er det da slik at jeg trenger en autorisert innstallatør?

  3. [quote name='SirAmp' date='27/05-2008 : 16:22' post='11257279'

     

    hva som passer deg best av stor blender og IS, er det ingen andre enn deg som vet husk at IS hjelper deg ikke noe hvis du tar bilder av bevegelige motiver.

     

    en annen ting som kan være et moment er at f/2.8 er en del større og tyngre enn f/4

     

    Vell det er vell egentlig mest for å redusere lukkertiden. Jeg ser du har en 70-200 f4 selv...(uten IS) er du fornøyd med den? 2.8 IS er svær og tung.. uten IS er den vell helt grei?

  4. Jeg sitter å lurer på hvilken tele linse jeg skal kjøpe.. Har havnet på en 70-200, hvor jeg kan bruke en 2x exender hvis jeg vil ha større tele. Men valget mitt står mellom f2.8 eller f4 hvor f4 har IS. Hva er mest hensiktsmessigt å kjøpe? Tidligere har jeg hatt Canon sin 70-300 4.5-5.5 som har gitt såpass dårliger bilder at jeg har unnlat meg å bruke den. Jeg er interessert i et objektiv som gir god bildekvalitet, derfor jeg er litt skeptisk til f/4 hvor det krever mer av lysforholdene (jeg er dårlig til å bruke tripod) Hvis jeg skulle ha lyst til å svi av litt ekstra kunne jeg alltids kjøpt 2.8 med IS (les: 8500kr) . Noen har også pratet om Sigma sin tilsvarende 2.8 AOP. Som koster en 5500kr. Da blir jeg litt bekymret for nedsatt bildekvalitet.

  5. Jeg sitter å lurer på hvilken tele linse jeg skal kjøpe.. Har havnet på en 70-200, hvor jeg kan bruke en 2x exender hvis jeg vil ha større tele. Men valget mitt står mellom f2.8 eller f4 hvor f4 har IS. Hva er mest hensiktsmessigt å kjøpe? Tidligere har jeg hatt Canon sin 70-300 4.5-5.5 som har gitt såpass dårliger bilder at jeg har unnlat meg å bruke den. Jeg er interessert i et objektiv som gir god bildekvalitet, derfor jeg er litt skeptisk til f/4 hvor det krever mer av lysforholdene (jeg er dårlig til å bruke tripod) Hvis jeg skulle ha lyst til å svi av litt ekstra kunne jeg alltids kjøpt 2.8 med IS (les: 8500kr) . Noen har også pratet om Sigma sin tilsvarende 2.8 AOP. Som koster en 5500kr. Da blir jeg litt bekymret for nedsatt bildekvalitet.

  6. Heihei

     

    På en innmari lat søndag så klarte jeg å strekke ud kamera fra kjøkkenvinduet, fikk dette bilde som jeg syntes var litt morsomt. Eller det vil si 3 bilder... prøvde auto bracketing funksjonen på 40D. Så ja, bildet er HDR og tone-mapped... Ellers er jeg ikke noe flink på rammeri PS og håper at en nedlasting av photoframe 3.0 kan hjelpe meg litt der...

     

    Motivet er bakgården til leiligheten min i Shanghai, bygningen ved siden av er vell en 100m høy bygning med high-end service apartments..

     

    Hva tycks?

     

    backyard.jpg

     

    Grunnet ekstreme brannmurer i dette landet så klarer jeg ikke uploade original size på bilde, så dere får dy med en forminsket versjon...;)

  7. Jeg har et 40D som jeg velger å lagre JPEG + Raw med. Når jeg da importerer bildene inn i iPhoto så vil de vises som to identiske bilder. Det er ikke alltid jeg ønsker å beholde raaw versjonen av bilder som i utgangspunktet ikke er gode nok, da holder det kun med et JPEG. RAW tar jo opp en del plass.. så hvordan kan jeg velge å slette dette bilde fra iPhoto og HD samtidig... jeg vet det er en funksjon i iTunes som gjør at du kan slette filer fra HD direkte fra bibloteket. Går det samme i iPhoto?

  8. takk for svar..

    men hvilke objektiv passer et 5D da? Poenget mitt var at istedenfor å kjøpe et svindyrt vidvinkel objektiv så kunne jeg med full CMOS sensor få like bra vidvinkel på en 17mm? Ser ikke helt poenget i å investere i en dyr 10mm når man ender opp med 17mm max vidvinkel uansett?

     

    Ser ut til at min Canon 70-300 og 100 Macro er fullformats linser.. men ikke min Tamron 17-50.

  9. Jeg har tenkt å skifte ut mitt 300D som jeg har hatt i en god stund nå. Og det som var viktig for meg i leten etter et nytt kamera var å få full utnyttelse av objektivene. Med andre ord en større bildesensor. Da har jeg plukket ut 5D som det rimeligste (under 12000kr i Shanghai:D ). Men jeg har enda 4 mnd på å bestemme meg... og jeg lurte på om noen vet om Canon kommer ut med nye kamera snart eller oppdaterer de gamle? Jeg vil ikke kjøpe nytt kamera 2 uker før de kommer med nye.

     

    Er det noen som har erfaring med 5D? Jeg tar bilder av natur og sport. 3 bilder i sekundet bør vell være raskt nok for amatørbruk? Og med full utnyttelse av bildesensoren så er en standardlinse på 17mm vidvinkel godtnok for de fleste vil jeg tro?

  10. Takker for kritikken:)

     

    For å være helt ærlig så var ikke bildet særlig gjennomtenkt, men etter en liten session i PS så syntes jeg det var passende om jeg gjorde det om til BW. Når det gjelder tomrommet så er det bevisst, følte det skapte mer fokus på tårnet enn selve helheten i bildet.

    Prøvde også å justere opp lysstyrken i skyggepartiene, men jeg følte det ble litt rotete som nevnt.

  11. For å fotografere lyn må du bruke lukkertid funksjonen. Jeg satte kameraet på 15sek lukkertid, det kan også være nyttig å stille lysforholdene litt osv..

    Stativ er et must.

    Så er det bare å sette deg ned å knipse hvert 15sekund:p og håpe du treffer der lynet slår til neste gang :cool:

×
×
  • Opprett ny...