Gå til innhold

Pera86

Medlemmer
  • Innlegg

    283
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pera86

  1. Ser etter en bærbar 15", og ps.no/Tundra ser ut til å ha best spesifikasjoner i forhold til pris. Men har bare funnet én test av maskinen, og den er ikke akkurat utfyllende. Så lurer på om noen her på forumet har erfaringer med maskinen? Hvordan er skjermen? Er den stillegående ved videotitting/hvor mye bråker den under spilling? Hvordan er tastaturet/pekeflaten?

  2. Når systemet med to grafikkort fungerer som det skal, brukes Intels grafikkort når det ikke trengs mer kraft, mens det dedikerte grafikkortet automatisk slås på ved f.eks. spilling (med mindre du har koblet fra strømmen, mange laptoper skrur automatisk av det dedikerte grafikkortet når det går på batteri, uansett hvor krevende oppgaven er).

    Derfor vil du når du er i Windows se at det er Intels grafikkort som kjører. Men når du er inne i et spill, skal det dedikerte grafikkortet ha tatt over, du får bare ikke noe beskjed om det. Så med mindre du får lavere FPS enn det du kan forvente, er det ikke noe å bry seg om.

    • Liker 1
  3. Det er lenge siden jeg sluttet å prøve å holde meg oppdatert på hva som var nytt og kult på bærbarfronten, så jeg har virkelig ikke peiling på hva jeg skal gå for. Setter derfor pris på om dere kunne kommet med noen forslag.

     

    Det jeg ser etter er en PC som kan brukes til litt spilling, men som samtidiger relativt stillegående ved lettere oppgaver. Vekt er ikke superviktig, men samtidig fint om den ikke er veldig tung, og at den ser relativt OK ut.

    Krav til maskinen:

    - 15" skjerm, full-HD (eller høyere). Matt skjerm.

    - Gjerne SSD, men ikke noe must. Helst 750GB eller mer lagringskapasitet.

     

    Edit:

    "Matt skjerm"

  4. Selvsikre d****sekk :p

    Så det han sier er at uten innovasjon, dør et selskap ut? Kanskje på tide å se på seg selv. Foruten fingertrykk avleser, og to led linser (WOW), hva nytt bringer iphone 5s på markedet kontra de tidligere modellene?

    Det gjør da ikke det han sier om Nokia feil? Mulighetene ved en telefon ala iPhone var åpenbare lenge før den kom ut, og at Nokia ikke startet med å utvikle en slik telefon mye, mye tidligere, var for meg, selv på den tiden, veldig merkelig. Selv om det den gang kanskje var begrensninger med batteritid/skjerm/hastighet på prossessor burde de ha jobbet med et operativsystem med det i tankene, slik at de var klare til utrulling når teknologien gjorde produksjonen mulig til en rimelig pris. I stedet ventet de i evigheter med å produsere 5800 (mener jeg å huske den het), og den var langt bak konkurentenes produkter da den kom ut. De klarte ikke å lage et skikkelig operativsystem før Nokia Bell kom ut, og da var det for sent.

    (La det være sagt, jeg liker Nokia, og digger f.eks. Nokia Maps, men å si at de manglet inovasjon på noen veldig viktige områder, er ikke akkurat en overdrivelse)

    • Liker 1
  5. Hvilken "superprofitt" er det egentlig dette er snakk om? Poenget med at roamingpris er dyrere er jo at det er flere ledd involvert i formidlingen av samtalen og hvert ledd vil jo naturlig nok ha betalt for tjenesten de leverer.

    Flere ledd? Dersom jeg har Telenor-abonement og ringer en med Netcom-abonement i Norge, er det to ledd. Dersom jeg er i utlandet med samme abonement og ringer samme person, blir det ett til ledd, men fortsatt bare to dekningstårn som trengs, ett i utlandet, og Netcom sitt i Norge. Et lite tilslag i prisen er kanskje rimelig, men den økte kostnaden er latterlig mye høyere enn mobilselskapenes faktiske merkostnad. Samme gjelder dersom jeg skulle ringe en med utenlandsk abonement fra Norge (med mitt Telenorabonement). Dersom påslaget hadde vært det samme, eller litt høyere, enn den faktiske merkostnadene, kunne vi latt mobilselskapene regulere seg selv. Når de åpenbart ikke klarer dette uten å ta seg meget godt betalt, blir reguleringer nødvendige. Når det er sagt, synes jeg dette forslaget virker ganske ekstremt (hvis det som står nevnt i artikkelen viser seg å stemme).

     

    Om det er svindel eller ikke, kan ikke jeg uttale meg om. Prissamarbeid/kartellvirksomhet er ulovlig. Men dersom det ikke finnes noen faktiske avtaler, bare stilltiende enighet om å holde prisene oppe, kommer vi til en gråsone hvor det er omtrent umulig å straffe noen. Det gjør det dog ikke noe mer riktig, og følgelig trenger vi reguleringer.

  6. Det blir skrytt ganske hemingsløst av kameraet. "Det finnes mobiltelefoner med ultrapiksler, og det finnes mobiltelefoner med 41 megapiksler bildebrikke. Vi skal ikke underslå at vi lot oss imponere av bildene fra disse kameramobilene. Men Xperia Z1 er noe helt annet." Så denne er altså bedre enn Nokia 808? Og Nokia 808 har like bra kamera som Lumia 1020?

    Jeg prioriterer kameraet høyt når jeg skal kjøpe mobiler, så hadde derfor tenkt kjøpe Lumia 1020. Nå ble jeg derimot litt i tvil.

  7. Som sagt i den første posten, hjelper det ikke å velge de vertikale bildene manuelt. Men takker allikevel for svaret, godt å vite at det ikke bare er mamma som har problemet. Hun beskrev det forøvrig for meg mer i detalj, og det viser seg at dersom hun prøver flere ganger, går det etter hvert (mange forsøk). Så selv om det er et problem, er det ikke like stort som jeg i utgangspunktet trodde.

  8. Min mor kjøpte en iPad for en stund siden, og er veldig fornøyd med den. Men hun har problemer med importering av bilder fra kameraet. Hun bruker en minnekortleser som man kobler til Apple sin proprietære inngang, og så får hun opp alle bildene i mappen hun vil importere. Velger så importer alle, og så starter den. Men av en eller annen grunn får hun bare importert bilder som ikke er på høykant (altså bare de som er bredere enn de er høye). Det hjelper heller ikke å merke bildene manuelt for så å velge importer. Noen som vet hvordan dette problemet kan fikses? Jeg har ikke hatt et Appleprodukt siden sort-hvittversjonen av iPod, så det er begrenset hvor mye jeg kan hjelpe henne. Spør derfor dette forumet om hjelp.

  9. Riktig. Omtrent som å si "km/t per time".

     

    Det står at de skal få de mest detaljerte bildene av universet, men dette er vel kun innen sitt bølgelengdeområde, for jeg kan ikke tenke meg til at de kan konkurrere på oppløsning mot svært mye kortere bølgelengder, som synlig lys (Hubble, E-ELT osv). Og når vi først er inne på det, hva er det som skal gjøre dette mye bedre enn VLBI, VLA og ALMA?

    Når det gjelder bølgelengde og oppløsning, lurte jeg også litt på det, men leste meg litt opp på wikipedia. Disse radioteleskop-arrayene (i mangel av et norsk ord) måler ikke bare i det vi kaller radiobølger tradisjonelt, men helt ganske høyt opp i bølgespekteret (eller lavt ned, ettersom du tenker frekvens eller bølgelengde). Teleskopet det her snakkes om skal etter planen kunne måle helt opp i 10GHz, eller omtrent 0,03m i bølgelengde. Som du sikkert er klar over (du virker til å ha en relativt god forståelse på det meste), er høyeste oppløsning for slike teleskop-arrayer bølgelengde delt på største avstand mellom to teleskoper, her 0,03m/ca. 10 000 000 m = 0,000 000 003. For tilsvarende teoretiske oppløsning for optiske teleskoper for synlig lys (0,5 x 10-6m) trenger man en linse på 0,05x10-6/0,000 000 003 = 166,7m i diameter.

    Hva gjelder forskjellen på andre teleskoper, virker det å være både bedret oppløsning og betydelig større field of view, og følgelig hvor mye data som kan bli samlet inn samtidig. I følge artikkelen på wikipedia, vil alle dataene som må flyttes og prossesseres være større enn den samlede trafikken på internett pr. i dag.

     

    Edit: godt mulig det er noen feil her.

  10. "Feilfakturering" er da vitterlig feil å skrive i denne artikkelen. Man har jo faktisk sendt MMS-ene og blir riktig fakturert for disse. Det er en feil på mobilene, ikke hos operatørene. Og det burde være relativt enkelt å fikse for mobil- og operativsystemprodusentene.

    Forøvrig skjønner jeg ikke at det er blitt gjort slik i utgangspunktet - så lenge det bare er tekst i meldingen, burde det ikke være noe vanskeligere å omgjøre en SMS til e-post som en MMS til e-post.

    • Liker 3
  11. Kyberangrep blir riktig på norsk, ja. På samme måte som det heter kybernetikk på norsk, en fornorskning som av en eller annen grunn (kan kanskje være fordi det er en studieretning som heter det på NTNU) virker å være mer utbredt enn andre ord som starter på "cyber" på engelsk. Ville ikke reagert på det dersom det sto cyberangrep i artikkelen her, men jeg synes egentlig det er ganske fint når media fornorsker ord det er mulig å fornorske.

    • Liker 9
  12. Jeg bruker stort sett bare Opera, men i det siste har det vært problemer med Youtube. For det første starter videoen fra begynnelsen av hvis jeg går i fullskjerm (altså, selve videoen starter på nytt, ikke bare streamingen fordi det automatisk blir høyere kvalitet i fullskjerm), og for det andre mister jeg baren nederst slik at jeg ikke kan spole/justere volum i fullskjerm. Til sammen blir disse to momentene ganske irriterende, og det er jo en side som brukes relativt ofte. Noen andre med samme problemer?

     

    Måtte kikke på den artikkelen i margen angående nettleservalg og IQ. 80 i IQ for IE-brukere og nesten 130 for Opera i gjennomsnitt. Det er jo et enormt avvik fra 100. Burde fått en bjelle til å ringe. :p Selv politiske partier er langt unnå et så stort avvik. http://nrk.no/progra...en/3098803.html

    Dette var tull. Husker ikke helt, men mener det var i forbindelse med en selvironisk kampanje til Internet Explorer.

  13. Er det faktisk slik at Telenor struper trafikken, eller er det slik at Netflix rett og slett ikke har god nok kapasitet opp mot Telenor sitt nett? Virker som om folk på forumet her er veldig delt i sitt syn; noen som har noen gode innspill, og kilder på hvorfor det er det ene eller andre? Dersom Telenor angriper nettnøytraliteten, synes jeg det er grunn god nok til å boikotte Telenor, hvis ikke er det Netflix som må ta ansvar.

    • Liker 1
  14. Les innlegget mitt litt lenger opp på siden så skjønner du...

    Teskjemodus: lavere frekvens = større celler -> større celler = flere brukere per celle -> flere brukere per celle = lavere hastighet for alle. Dette gjelder spesielt i tettbebygde strøk/byer med mange brukere. I områder der det bor færre folk er det derimot en fordel med lavere frekvenser.

    Joda, lavere frekvens betyr større rekkevidde for en celle, men det er jo ikke noe i veien med å bygge like mange celler som det man hadde gjort ved en høyere frekvens; mobilen vil koble seg til den cellen med best signal. Det vil heller ikke hindre muligheten for cellene til å sende/motta på andre frekvenser, så de mobilene som kan, vil fortsatt ha mulighet til å koble seg på høyere frekvenser.

    MEN det er også et poeng at jo høyere frekvens, jo høyere teoretisk hastighet har man. Vet dog ikke hvor stor forskjell dette utgjør i praksis.

    (og som sagt over her: høyere frekvenser fungerer dårligere innendørs)

    Edit: skrivefeil

  15. "De medfølgende batteriene er oppladbare, og skal vare i ett år med en gjennomsnittlig bruk på en halvtime om dagen."

    Jeg må altså ativisere brikken før jeg har tenkt å miste noe?

    Alternativet, å ha den konstant aktivert vil koste 300/2*48=7200 kr/år.

    Det blir neppe noen slager her i heimen..

    For det første er batteriene, som det blir sagt av andre her, utskiftbare. For det andre kan brikkene aktiveres fra mobilen (gitt at de er innenfor rekkevidde). Jeg regner med at en halvtimes gjennomsnittlig bruk per dag vil være for de som bruker den som et "bånd" for barna sine på lekeplassen o.l., hvis man bare bruker den til å finne det man har mistet, hørtes en halvtime hver dag mye ut. :p

  16. Interessant spørsmål, jeg er ikke overbevist om at mennesker gjør en bedre jobb i å ike drepe sivilbefolkning enn en robot gjør.

     

    AtW

    Jeg vil faktisk tro at roboter vil kunne gjøre en bedre jobb enn mennesker når det gjelder å spare sivilbefolkningen, gitt at de blir skikkelig programmert for å unngå dette. Krig er en vannvittig påkjenning for soldatene, og det finnes dessverre mange eksempler på at soldater med vilje dreper sivile. I tillegg vil jeg tro roboter kan bli flinkere enn "gjennomsnittssoldaten" til å unngå sivile tap som "collateral damage".

    Problemet er vel heller dersom noen gale mennesker/regimer beordrer robotene til å gå inn og drepe alle, uavhengig om de er sivile eller ikke.

  17. Blir dette faktisk et engangskamera? Jeg mener, burde vel være mulig å koble det til datamaskinen, overføre de 40 bildene, slette alle bildene i kameraminnet og så bruke det på nytt? Isåfall er jo dette glimrende til bruk i situasjoner hvor man ikke tør ha med sitt primærkamera/mobilkamera.

    Noen som har noen formening om hvordan bildekvaliteten på dette kameraet blir i forhold til dagens mobilkamera? Iphone, Galaxy, N8 osv.

×
×
  • Opprett ny...