Gå til innhold

Trym87

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trym87

  1. Jeg følger med på flere podcaster hver uke, og jeg liker det veldig godt, det er noe annet enn all den andre søpla som er på radio, og man får mye indiemusikk samtidig som man ellers ikke ville fått med seg. Mange av podcasterene er flinke og de som ikke er det er ganske lette å luke ut om man bare hører en episode. Det er noe helt annet enn radio og ikke minst TV Man har det med seg hvor man vil, kan ta pauser når man vil, og det er masse bra å høre på vil forresten anbefale Josh in japan Om det er noen som ikke har hørt den ,den er bra. Jeg er som dere sikkert skjønner storfan av podcasting.

  2. Kva er det de bablar om? Passordet visest ikkje i kjeldekoden med min løysning.

    5873500[/snapback]

    Slik gjorde jeg:

    Kopierte det du skrev i innlegget inn i notisblokken og lagret det som "test.php" Deretter åpnet jeg den i Mozilla Firefox, høyreklikket og viste kildekoden. Der stod både brukernavn og passord blant masse annet uforstlig :)

    5883061[/snapback]

    Joda, nå skal php-kode kjøres på en server, så da er det ikke så rart at det synes, man har ikke tilgang på det så lenge det ligger på serveren..

  3. Argh, hvor skal jeg begynne, lest gjennom hele posten... masse jeg vil si, men som jeg har glemt underveis...

     

    1. Han som forfatter kan ta seg friheten til å skrive på hvilken måte han selv vil.

    Det hjelper lite om det ikke er noen som vil lese det i ettertid, man skriver ikke for seg selv, men for at andre skal ha glede av det, ihvertfall så er det det vanlige, så regner med det når han ikke presiserer noe annet..
    2. Alt som er oppi der trenger absolutt ikke være saklig.. usaklige ting er "inn" nå.. eks: The Hitchhikers Guide to the Galaxy...

    Jojo, det er satt i system, men dette er ikke en kåseri/essay type stil..

    3. Har ikke noe å si hvor lange, kompliserte og innviklet ordene er. De skal treffe forfatterens synpunkt/meninger perfekt. Altså ordlegge seg mest mulig korrekt eller noe. same shit, trøtt nå.

    Så lenge man gjør seg forstått og det ikke blir tungrodd er ordbruk ganske valgfritt, men det enkle er ofte det beste, bedrer flyten i skrivinga

    4. ting er i mange tilfeller utrolig mye bedre på engelsk enn på norsk osv. han bestemmer selv om han vil skrive på engelsk. Norsk er egentlig et jævla stygt og vanskelig språk i forhold til engelsk. (tro meg, skriver nermest feilfritt engelsk... hater norsk).

    Hvilket språk som er best er vel ganske subjektivt. Selv synes jeg norsk er et mye penere språk enn engelsk, men dette er ikke noe sted for å diskutere dette..

    5. for å bli bedre i engelsk bør du lese mye engelsk. chat/snakk MYE med engelske folk, tving dem til å rette på deg, når du skriver med andre online ALDRI skriv forkortelser (u, ur istedet for you og your osv).

    Så enig så enig..

    6. det å ha en plan over hvordan man skriver kommer ann på personen. hvis jeg skulle hatt en plan og oppbygning over hvordan jeg skulle skrevet en stil, hadde jeg kommet opp med et utrolig dårligere resultat. noen skriver kun på improvisasjon (jeg er en av dem).

    Planlegging av en stil gjør den absolutt ikke dårligere, hvis den gjør det har du virkelig gjort noe feil.. Man kan improvisere det meste, men en overordnet plan gjør det mulig å ta frem frampek bl.a. noe som er nærmere umulig når man ikke har planlagt noe..

  4. Hehe, tror ikke akkurat at denne fyren vet helt hva han snakker om..

    Siden IE er størst og mest populært vil også flere sikkerhetshull bli utnyttet mot dem.

    FF er også et open source program, noe som gjør at alle kan finne sikkerhetshull og rapportere disse, og de er vel heller ikke noe lite selskap.

    Når det i tillegg er så mange fler muligheter med FF, skjønner jeg ikke at det skal være noe å tenke på en gang..

     

    Så fortsett med FF du :D

  5. Jeg tror at jeg bare ville være der for henne, snakke med henne, vise at det ihvertfall er noen som bryr seg :) det er ihvertfall noe jeg setter pris på. Når det kommer til om du burde besøke henne, spør, og respekter valget hennes samme hva det er, tror det er til det beste.

     

    Til de som går med tanker om voldtekt, enten dra'n, eller rett og slett skaff dere noen som elsker deg og du liker, sex er vel egentlig noe man skal nyte sammen, ikke noe ekkelt og tvangspålagt :p hold instinktene inne ;)

  6. Så hvis jeg hadde gitt deg teksten og sagt: Gjør denne bedre! eller Gjør denne teksten om til din...

     

    Hva ville du endret på? Hva ville du gjort da?

    5338814[/snapback]

     

    Først ville jeg satt meg ned og planlagt litt, hva skal historien handle om, hva kommer i hvilken rekkefølge, kansje sette opp en liten disposisjon.

    Så ville jeg lest et par noveller eller andre korte historier på engelsk, sånn for å komme inn i språket og skriveformen.

    Når jeg var igjennom dette vil jeg satt meg ned og tenkt igjennom ideén min, og for hver ting jeg beskriver tenker jeg, er dette viktig for historien? om ikke bare sløyf det, om det har noe å si bruk det.

    I en såpass kort historie tror jeg det ville holdt med én hovedperson, ikke ha med livshistorien til en person som så bare forsvinner, prøv å finne en litt mer elegant måte å bringe leseren inn i historien på.

    Når du skriver den siste delen virker det som om du begynner å bli lei og prøver å bli fortest mulig ferdig, for å unngå dette, legg historien til side litt og fortsett en gang du har skrivelyst.

    Forsøk så godt det la seg gjøre å se etter om setningene dine er gode, ikke for korte, og at de ikke gjør sprang som kan være vansklige å følge, ellers brytes lett flyten i historien, og den er ganske viktig, hvis ikke blir det en slitsom opplevelse å lese den.

    Når det gjelder innholdet tror jeg at jeg ville ha passet på at hele historien også har kjøtt på bena, at ikke futten går ut.

    Så ville jeg ha lest igjennom et par ganger og sjekka etter logiske brister og for store tanke sprang. lagt den vekk et døgns tid og lest igjennom og retta igjen.

    Det gjør at man får en langt bedre flyt i fortellingen ;)

    Lykke til videre :)

  7. Kronglete tenker jeg du leter etter Zethyr ;)

    Hmm, tanken bak historien er i og for seg bra, men du får den ikke til å virke for levende i mitt syn, litt flere beskrivelser, men ikke beskrivelser av helt tilfeldige ting som du har snakket om her.. Det blir bare ganske forvirrende, ikke annet..

    Det hadde også hjulpet å gjøre persongalleriet en smule mer troverdig, gi dem litt følelser og kjøtt på bena, det er greit at man skal bruke fantasien litt, men det er lurt å i det minste ha et lite skjellett å bygge på, ellers blir resultatet en uforståelig masse. Folk er ikke tankelesere..

    Språket er enkelt, men det hender at jeg mister grepet om noen av setningene, til tider virker det nesten som rent tankereferat, og det er ikke alltid like lett for leserene å skjønne tankene til forfatteren når de blir såpass vidtflytende som jeg synes det til tider virker her..

     

    Så jeg vil nok si at jeg ikke er så godt fornøyd at det gjør noe..

×
×
  • Opprett ny...