Gå til innhold

tle

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tle

  1. Nexa LWMR 230 modul.

     

    Er det riktig å forstå med en slik modul LWMR 230 bak en eksisterende bryter, vil modulen sende av/på status til Homeseer når bryteren slås av/på??

    Nei. Ingen Nexa-moduler gir statusoppdateringer. De kan kun ta i mot signaler.

     

     

    Der brast håpet om å bruke færre bryter i huset. Vet noen om det finnes noe moduler å ha bak eksisterende bryter som da sender/"motta" signaler til Homeseer når eksisterende bryter slås av/på?

  2. Fant denne tråden helt tilfeldig. Likte opplegget og fant ut at dette har jeg sett etter lenge. Siden jeg har mange Nexa enheter og liker å leke med data benyttet jeg black fridag salget til å kjøpe hspro utgaven for 300$. Neste nå blir å bygge en mikro pc uten vifter med ssd disk for å styre homeseer med. Deretter bestiller jeg en tranciever fra rFxcom for å lære meg teknikken. Har da noe å filler med i vinter.

     

    Velkommen med i "gjengen"!!! Jeg var som deg også. Tilfeldigheten bringte meg hit (eller det var nok google).

  3. Jeg har Homeseer, men er det noe poeng å oppdatere to HSPro nå? (i forbindelse med black friday) Det ville isåfall vært for HStouch, men jeg er litt usikker, det virker litt primitivt (egentlig er hele homeseer overmodent for en oppgradering i mine øyne). Er det noe nytt på gang på den fronten?

     

    AtW

     

    Du kan jo legge sammen hvor mye de plugins du trenger koster tilsammen om du skulle kjøpe dem hver for seg og mot oppgraderingskostnaden til pro siden pro utgaver har en god del inkludert. HStouch alene koster jo 200$. Den er inkludert i pro også.

  4. Hvordan har du løst ip problemet for rfxcom i den virtuelle serveren din? Hos meg finner ikke rfcxom i den virtuelle verden fram til boksen som henger på switchen.

    Jeg satte opp RFXCOM-boksen til å bruke fast IP. Så bruker jeg "192.168.0.83" istedenfor "RFXCOM". :)

     

     

    Det var det jeg prøvde også. Skrev jeg inn den faste ip som rfxcom fikk i browseren da kom jeg inn i web interfacen til rfxcom boksen. Men legger jeg den faste ip eller dns (eks rfxcom) i interface-konfigurasjonen i rfxcom-plugins (Homeseer) da får den ikke kontakt med boksen.

     

     

    Skal sjekke videre ikveld.

  5. hmm nå har jeg leste denne tråden fra start til slutten og har ikke blitt klokere. Jeg får ikke legger til Nexa modulen (den man setter i stikkkontakten) i Homeseer eller RFXCOM. Den Nexa modulen jeg har er selvlærende (type PER-1500) det er ikke noe bryter/kodehjul på denne. I rfxcom manualen står det Nexa bruker AC. Har prøvd med både AC og ARC. Ingen av delene virker.

     

    Legger ved 2 skjermdump så dere kan se hvordan det ser ut på "Status" i Homeseer og under rfxcom.

    I skjermbildet for RFXCOM har jeg satt den opp som beskrevet i manual fra rfxcom.

     

    HS er installert på virtuell pc. Ser at rfxcom i virtuell pc har fått en annen "virtuell" ip enn det som er i virkeligheten når jeg logger meg innn på selve switchen.

     

    --

    Da har jeg funnet en feil. Det har noe med IP i den virkelig verden og IP som RFXCOM har fått i den virtuelle miljøet er i konflikt.

    post-79048-0-31721100-1322240857_thumb.jpg

    post-79048-0-25158500-1322240896_thumb.jpg

  6. Kort fortalt har jeg nå lest hvert ord av de 20 første sidene til tråden.

    Fant den ved en tilfeldighet når jeg Googlet.

     

    Har Pr. i dag Tellstick Duo med diverse Nexa utstyr, fast montert og innebygget, samt brytere og sensorer.

     

    Holder på å pusse opp en enebolig, og til en merkostnad på ca. 1000kr/rom får jeg montert innebygget moduler i alle rommene etter hvert som jeg pusser opp.

     

    Bruker SwitchKing i dag, og er forsåvidt fornøyd med det og iPhone app'n i kombinasjon med veggbrytere - men tenker å kjøpe en 7" Android 2.3 Tablet til veggmontering i alle rom (ca. 5-700kr / tablet fra aliexpress.com. Ikke verdens beste, men gjør jobben som veggskjerm!).

    Lurer da litt på om dette med støtten til HomeSeer og HSTouch, da jeg synes det ser forlokkende ut (Har testet en kopi av det, og det er litt rotete, men kan fungere når det først fungerer) sammen med RFXCOM.

     

    Hvordan vil HSTouch fungere på en Android 2.3 i 7"? Fungerer de designene jeg lager selv og blir de vist 100%

    Kan det konfigureres slik at en Nexa veggbryter sender AV/PÅ signal til RFXCOM/Homeseer, som videre sender ut til enheten? (I dag må det gå direkte fra bryter til boks).

    Finnes det noe støtte for Squeezebox til Homeseer/HSTouch?

     

    Har en Squeezebox Touch som er felt inn i vegg med høyttalere felt inn i taket på kjøkken, og skal i samme slengen utvide dette til separate soner for hvert rom. Kunne tenke meg å styre dette fra samme tablet, uten å måtte åpne en egen Squeeze-applikasjon.

     

    Robin

     

    Hei Robin.

     

    Sjekk denne video. Det er laget av Markus B. Kanskje du vil få svar på noe av det du lurer.

  7. Hei Moskus.

    Syntes det er kjempe fint at du deler dine erfaringer og din kompetanse med oss andre som kanskje ikke er på samme nivå enda. Fortsett med det, kjempe fint. :)

    Jeg gjør det fordi jeg synes det er spennende, og fordi det faktisk forenkler mitt liv, så hvorfor ikke andres også?

     

    Alt har en terskel, slik er det bare. Med RFXCOM og HomeSeer er det faktisk to terskler, 1) hvordan HomeSeer i seg selv opererer med enheter/devicer, events og scripts og 2) hvordan RFXCOM samarbeider med HomeSeer. Sammenlagt gjør blir det da kanskje hakket mer avansert enn andre enkle systemer, som f.eks. Tellstick. Men når man først har begynt å forstå tankegangen har man så uendelig større og flere muligheter enn de enkle systemene har. Faktisk vil jeg si at HomeSeer er blant de mest utbyggbare systemene du kan få fatt i, og det har man glede av (hvis man har interesse av det). Det er ikke det mest sexy systemet, men du verden hvor funksjonelt.

     

    Nå har også HST kommet godt på vei med HomeSeer 3, og det gleder vi oss til. Løst oversatt fra denne posten kan vi vente oss:

    • Ny status-side med nytt, mer intuitivt design
    • Ny event-motor, som er enklere å bruke og mer robust
    • Bedre cross-browser funksjonalitet. I HS2 er det mye som fungerer best i IE...
    • Både Windows- og Linux-støtte!

    Jeg håper vi ser en beta på nyåret...

     

    Så hvis jeg skal kjøpe HS2 pro nå, da regner jeg med at jeg må kjøpe oppgradering til HS 3 når den kommer ut?

  8. Da er RXFCOM enheten bestilt, fikk mail fra RXFCOm om det vil ta ca 7 uke før jeg får den. Da er det tid å ta en tur til ClasOhlson og kjøper et par Nexa plugin for å teste med rxfcom og homeseer først.

    Tanken er å få en velfungerende lysstyring system først. Før jeg utvider vil varmestyring osv.

    7 uker?!??! Jøss!

     

     

    hehe. Det var nok sent på kveld jeg skrev det. Mente 1 uke (i hodet tenkte jeg i dager)...

  9. Da er RXFCOM enheten bestilt, fikk mail fra RXFCOm om det vil ta ca 7 uke før jeg får den. Da er det tid å ta en tur til ClasOhlson og kjøper et par Nexa plugin for å teste med rxfcom og homeseer først.

    Tanken er å få en velfungerende lysstyring system først. Før jeg utvider vil varmestyring osv.

     

    Lurer på om Moskus eller noen kan forklare meg dette med USB-UIRT og Global Cache enheter.

    En gang i fremtiden har jeg tenkt å implementere muligheten å styre Get-dekoder, surround-receiver og TV fra Homeseer på IPAD/android nettbrett. Er det å forstå at jeg må ha både USB-UIRT og Global Cache for å ha muligheten til å styre diverse IR mottaker fra Homeseer? Og er det noe begrensning i antall IR mottaker som kan kobles mot USB-UIRT/Global Cache enhet?

  10. Hei.

     

    Er ganske ny i faget her. Har lest denne tråden fra starten til enden. Har et spørsmål angående Homeseer, RFXCom og utstyr f.eks. Nexa.

    1. Når jeg trykker på/av på en Nexa bryter, vil den sende signaler/kommuniserer direkte med Nexa mottakeren

    2. eller går dette via RXFCOM og Homeseer før "signalen" nåes Nexa mottakeren.

    3. Signalen går både direkte til mottakeren og samtidig til RXFcom og Homeseer.

     

    For hvis det skulle være pkt 1 vil da Homeseer ikke vite statusen på om lampen er av eller på.

     

    Skal til å bestille utstyr og lurer på om denne RXFCOM enhet LAN transceiver (Order code: 11201N) er hva jeg trenger for at Homeseer (+RXFcom plugin) skal kommunisere med Nexa utstyr?

  11. Hei

    Skal kjøpe meg zoom objektiver til Canon EOS 1000D. Trenger derfor råd og anbefaling til disse 4 objektiver som jeg har sett på. Har idag Canon 18-55 mm IS.

    • Canon EF 75-300mm F4-5.6 III USM kr 2799
    • Canon EF 75-300mm F4-5.6 III kr 2299
    • Canon EF-S 55-250mm F4-5.6 IS kr 2650
    • Canon EF 55-200mm F4.5-5.6 II USM kr 2999

    Priser er fra fotovideo.no

     

    Har det noe å si for bilde kvalitet på objektiver med og uten USM, IS? Vet at man bør bruker stativet til zoom objektiver. Men det er vel enkelte ganger stativet ikke blir tatt i bruk.

  12. Har egentlig ikke så lyst til å ha alt det ADSL styret , da det medfører økte kostnader og mere surr.

    I området jeg bor kan ADSL kun kobles på den 30 år gamle tlf linja , noe som medfører ustabile hastigheter.

     

    Og en annen ting ; Hva bruker du personlig internett til? Jeg mener selv at 5gb er ingenting.

     

    Mobil Bredbånd konsept, uansett leverandør man bruker, var aldri ment som en erstatning til vanlig xdsl. Men en tjeneste for de som stort sett er i "farten" og trenger tilgang til internett sporadisk. Dermed ordet "mobil". Når de bruker "Fri bruk" til en fast månedsavgift, har du fri bruk av linjen uten ekstra kostnad om det er strupet linje eller ikke. Så har du forsatt fri bruk.

     

    Sagt på annen måte. Du har fri bruk av motorvei, men med hastighet begrensing her også. Skal du da klager/saksøker myndighet/politi for dette?

  13. Hei

    Jeg er fersking når det digital speilrefleks kamera området. Lurer på om Sigma 55-200MM F4-5.6 DC til 995kr hos Lefdal er noe bra? Har tenkt å kjøpe en allround objektiv til EOS 1000D. Har en kit objektiv på 18-55mm da jeg kjøpte kameraet. Er det noe andre dere anbefaler? ca pris 3000-3500 max. Som sagt er jeg nybegynner og vil starte forsiktig. Har ikke tenkt å sprenge julebudsjetten med engang. :-)

     

    Takk.

×
×
  • Opprett ny...