Gå til innhold

magicus

Medlemmer
  • Innlegg

    1 374
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av magicus

  1. Eg har studert statsvitenskap/sam.pol. adm.org geografi. pol.øk og eu studier. og med den fagkombinasjonen fikk jeg en bachelor. Men du utdanner deg til en "potet" en som kan litt om alt og mye om ingenting. Jobbene fins hovedsaklig i det offentlige i saksbehandler stillinger som konsulent/førstekonsulent med bachelor. Kan bli rådgiver etter en del år. Med master går det fortere og lengre. Typisk er lønn etter lønnsramme 17 eller 15: http://www.sph.dep.no/Statens-Personalhand...ra-1-juli-2008/

     

    http://www.regjeringen.no/upload/FAD/Vedle...tabell_2009.pdf

     

    Med andre ord dårlig lønn. Skal du bli sjef i det offentlige så må du stort sett studere juss og det gjenspeiler seg på karaktersnittet for å komme inn på studie i statsvitenskap vs juss. Har jobbet en del i det offentlige og tro meg.. det er ikke akkurat spennende oppgaver. Repetativ saksbehandling, byråkratiske regler som skal følges. Og etter gamle MRS bølgen og nå med NPM bølgen så er effektivitet aka mas veldig populært.

     

    Ta heller en utdannelse der du ikke lukker døren for private jobber der du i det minste kan tjene bra selv om oppgavene kan være kjedelig der og.

    Statsvitenskap som studie er interessant. Jobbene du får etterpå er ikke det. Det har kanskje noe med at når du lærer hvordan valgsystemet i norge er bygd opp eller hva EU kommisjonen gjør så hjelper det lite når du får søknader om div piss som f.eks søknad om... stønad til et eller annet tøv. Det eg prøver å si er at utdanningen aldri har vært nyttig for meg i jobbsammenheng. Skal du gjøre karriere så ta juss.

     

    Skal du tjene peng ta en utdanning innen øk.adm på en høgskole. Eller bygg videre på den med en MBA. Eg fortsatt problemer med å forklare ka nøyaktig eg har studert etter flere år på det studiet.. "jo øh... eg har lært å være kritisk, analytisk, nøyaktig, selvstendig, men hva jeg kan? Nei det er ikke mye" hehe. Og som kjent, skal du ansette noen så ansetter du iallefall en jurist som kan litt lover og regler og ikke en statsviter som verken du eller han vet hva han kan brukes til.

     

    men for å avslutte på en positiv note:

     

    + MANGE pene blonde damer på dette studiet

    + MASSE kaffe latte drikking

    + masse fjas og mas og relativt lett studie så lenge du er ok til å "bullshitte" deg gjennom oppgaver

    + raddis damene på disse studiene er veldig våryr og det er mange smårips å plukke. så du kjeder deg nok ikke.

    + masse tid til deltidsjobbing og ekstra spenn i kassen

    + masse tid til vorspiel clubbing og nachspiel med alle de pene blonde damene som er tidlig våryr

    +++++ på tide å gi meg.

  2. Hei. Jeg tenker på å ta et innenriksfly som lander på gardermoen kl 07:35... Flyet som jeg skal ta videre går til utlandet kl 09:00 og det er 2 forskjellige flyselskap og jeg reiser med innsjekket bagasje.... Rekker jeg dette? Hvis ikke så må eg vente mange mange timer og betale nesten dobbelt så mye.. Stod på Gardermoen sine nettsider at en måtte møte opp 2 timer før flyet går, men eg har hørt at 45 minutter holder?

    Tror det som kommer til å ta tid er å vente på den innsjekkede bagasjen.. men hva syns dere?

  3. Hei. Jeg er rimelig lei den crappye lyden som kobber ut av labtop høytalerne..

    Jeg har skikkelige, gode høytalere som jeg vil koble til pcen..

    Problemet er at høytaler ledningene ser slik ut: t_SPW514BK.jpg

     

    Og pcen har bare vanlig 3.5mm inngang som ser slik ut: 31SXHSAQR9L._SL500_AA280_.jpg

     

    Er det en slags transformer eller et eller annet som jeg kan kjøpe eller gjøre for å koble disse høytalerne til pcen.

     

     

    Takker!

  4. Trådstarter hadde 4 i snitt og vil begynne på jussen?

     

    Da er det heller tvilsomt at du skårer mange A'er på jusstudiet når du gjorde det dårlig på videregående. Og du kan egentlig glemme å bli advokat, men heller si deg fornøyd med å bli en jurist. Spesielt med tanke på hvilket rotterace jussen egentlig er. Og de flinkeste rottene ender opp i det private der de må bekle seg i pingvin drakten sin fra jobb til begravelse.

     

    Så poenget: Du ender jo bare opp med en offentlig saksbehandler stilling hvis du ikke gjør det skikkelig bra på jussen. Og det er vanskelig å gjøre det bra med det karakterpresset blant studentene som jussen er kjent for. Med en 4 i snitt kommer du lett inn på statsvitenskap o.l og der får du også en off. saksbehandler stilling med møkkingslønn. Men du slipper rotteracet og du er nærmest garantert fritak fra pingvin drakten. Og kanskje viktigst for deg: Du slipper å leke privatist enten på gymnas for å ta opp igjen fag eller privatist på universitetet.

    Har sjøl vært privatist på uni. eg.. Er ikke noe lukrativt. Eg betalt 3 laks per emne noe som utgjorde 9000kr i semesteret. Du har ikke rett eller tilgang til seminarer eller fellesområder på internett. Da mister du en sjanse alle andre har til å treffe medstudenter og du får ikke tilgang til notater og ppt. presentasjoner og annet snacks de legger ut på internett etter hver forelesning. Teknisk sett er du ikke en student så du får ikke studentmail eller noe som helst. Du får ikke studentbevis slik at du kan ikke få studentkort på bussen eller lignende.

     

    Tro meg det er ræv-

     

    Historisk sett var forvaltningen dominert av jurister, nå er det en skiftende tendens til at statsvitere forandrer på hegemoniet. Istedet for regelbaserte byråkrater vektlegges mål-middel tankegang og evne til å vurdere analysere og alt det crappet som visstnok samfunnsvitere skal være gode på.

  5. Hei. Kanskje ikke det mest avanserte spørsmålet men... Kjøpte ny sony ericsson c905 mobil.. Skal bytte sim-kort, men jeg får ikke batteriet ut av telefonen! Dekselet gikk lett av, men batteriet sitter som støpt og jeg vil ikke bli for hardhendt med en ny telefon. Stod ingenting i bruksanvisningen.. noen som vet hva jeg gjør feil?

  6. Hei. Kanskje ikke det mest avanserte spørsmålet men... Kjøpte ny sony ericsson c905 mobil.. Skal bytte sim-kort, men jeg får ikke batteriet ut av telefonen! Dekselet gikk lett av, men batteriet sitter som støpt og jeg vil ikke bli for hardhendt med en ny telefon. Stod ingenting i bruksanvisningen.. noen som vet hva jeg gjør feil?

  7. 1. Som eiendomsmegler må du selge deg selv (evnt. sjelen din) både for å få tak i potensielle selgere og kjøpere. Når potensielle selgere ringer inn og sier at de ønsker en megler blir disse selgerne jevnt fordelt mellom meglerne i foretaket. Men skal du tjene mer en småpeng må du promotere deg selv.. visitkort, folk som tidligere har kjøpt/solgt av deg og som anbefaler deg til venner.

    Som oftest er det noen som tar kontakt og ber om et pristilbud for salg av deres bolig.. da spørs det hvor desperat og lavt du er villig til å synke... kanskje du synker til 1,5% + markedsføring?

     

    2. ja du kan bestemme hvor mange hus du skal selge om gangen. Jo lavere provisjon du tar, jo flere selgere tiltrekkes deg. Du vil da få mindre penger per salg og mer jobbing...

     

    3. virket hva?

     

    4. anbefales ikke

     

    5. stress.. ja mer stress enn å sitte å sløve i en offentlig kontorstilling :)

     

    6. en vanlig dag? Bli vekket av Olga kl 7 om morgenen som lurer på om det er kommet inn bud eller interesserte.. Da må du late som du ikke er morgengretten, men godsnakke litt med 80 år gamle olga som er akkurat det hun vil.

    Dra deg så på jobb. fyr opp pcen, ta deg en kaffe, fikse på salgsprospekt, arranger for at fotograf kan ta bilder for prospektet. Avklar midlertidig brukstillatelse/ferdigattest med kommunen. Snakke med 50 år gamle Nils som er interessert i en bolig og vil ha privatvisning og late som du er buddyen hans fordi du tjener noen slanter hvis han kjøper huset. Kanskje senere på dagen hvis du er veldig heldig drar det seg i gang en budrunde på tlf. og du får solgt en gammel hytte på gol som ingen andre eiendomsmeglere vil selge fordi det er lite å tjene på gamle usentrale billighytter.

    Så kanskje du er heme til kl 5 og får i deg en matbit, men ikke ta av deg armanidressen med billig bling bling ennå. Nå kl 7 er det nemlig 2 visninger du skal ha.. Husk å smil falskt og bli tjommi med potensielle kjøpere. Så i 9 tiden kan du endelig slenge på pornoen på tven og finne frem chipsskålen. For noen dame har du ikke tid til å skåre, det rekker bare til one-night-stands med billige brunkrem-i-tryne damer på byn en lørdagskveld.

  8. Hei. Skal ha ny bærbar PC. Pris er viktigst. Det er også viktig å kjøpe fra en butikk som har et fysisk utsalgssted siden jeg ikke vil betale porto og diverse hvis den skal bli reparert.

     

    Det jeg så på nå var Acer Aspire 5315 og Acer Aspire 5520.. er dette gode pcer? Hva er forskjellen mellom de bortsett fra den ekstra hundrelappen?

     

    Her er linkene til de:

    http://www.elprice.no/lagersalg-data/acer-...r-pc-lxalc0y390

     

    http://www.elprice.no/lagersalg-data/acer-...r-pc-lxaj80x324

     

    Er det mulig å få kjøpt denne eller en tilsvarende pc billigere andre steder?

     

    -Takk.

  9. Hei. Har et skattespørsmål. Hvis jeg overstiger grensen på 70650kr i lønnsinntekt for året 2008 må jeg da betale 35,8% skatt av all inntekt som overstiger dette beløpet? Mens alt jeg tjente opp til 70650kr blir fortsatt skattet med 7,8%?

    Teller renteinntektene av formuen min med på dette 70650kr beløpet når trygdeavgiften skal beregnes?

     

    Er det mest rasjonelle for meg å tjene opp mot 70650kr (inkludert lønn- og renteinntekter), ta å sette inn 15000 i BSU og få 3000kr i avslag på skatten. Da vil jeg måtte betale netto 2511kr i skatt av en inntekt på 70650. Er dette tilfelle?

  10. PHS er sikkert greit det, men hvem gidd å ta en så lang utdannelse for en slik skjit lønn..

    En kompis av meg begynte nylig å jobbe som bussjåfør, han tjener mer i året enn en nyutdannet politikonstabel. 280000 er møkka lønn.. og arbeidsoppgavene til politiet er ikke akkurat luksuriøs heller. Skille to slåsskjemper på byen som krangler om en stygg dame, dirigere trafikk i møkka vær som oversvømmelse og ras. Eller kanskje det frister å jage bort narkiser fra offentlige områder. Eller ødelegge høylytte vorspiel med feststemte deltakere....

     

    Ikke bare det, men loven blir strengere for deg. Du kan ikke lenger ha en fyllakule på byn med kompisene dine. Du kan enkelt og greit ikke drite på draget for da ryker jobben for deg. Dessuten er politiet en veldig hierarkisk organisasjon, med lite spillerom og frihet. Nei vil du ha makt passer nok jobben som politiker bedre. Er du ute etter action er en kriminell rullebane ikke å fornekte. Å være slem er mye kulere enn å være snill, det er mer risiko, mer action og bedre betalt. Straffene i norge er så lave uansett i tillegg til behagelige soningsforhold at det ikke er noe problem "to be living on the wild side". Eller en jobb i forsvaret (de er ikke serlig seriøse der ref.videoer på internett der soldater koker sitt eget piss).

     

    Tenk på disse visdomsord når du svetter ræven av deg i benkpress :)

  11. Hvor er beste plassen i bussen? Jeg tar bussen hver dag og tenker litt på dette.. Det kommer selvfølgelig ann på designet av bussen, men helt fremme er en dårlig posisjon.. Det er alltid gamle damer som ikke klarer å gå som vil ha de plassene og sitter du der er risken for å måtte gi avkall på plassen høy..

     

    Rett bak de fremste plassene i bussen er jo også de plassene som er reservert for folk som ikke klarer å gå så her er det bare å skygge unna. Kommer en for nært bakre inngang på bussen stiger også risken for at eg må hjelpe damer med babyvogn og lignende i tillegg til at folk som ikke får sitteplass pleier å henge rundt i dette området som også trekker ned.

     

    Lengre bak i bussen er greiere å sitte, men en risikerer å få en kjip sidemann, eller folk som graver beina sine inn i seteryggen min. Helt bak i bussen slipper jeg seterygg problemet, men disse plassene tiltrekker seg ofte fjortiser eller folk som er wanna-be-ghetto-yo-rappy folk.

     

    (Det jeg tror er at) den beste plassen i hele bussen må være det setet som er nærmest veggen på høyre side av bussen rett foran bakre inngangsdør..

    En slipper folk som kjører lemmet sitt i stolryggen min, slipper fjortisene, gamlingene er plassene foran så de tigger ikke etter ditt sete, samtidig som jeg ikke ser alle damene som trenger hjelp med barnevognene sine.

     

    Hva syns dere?

  12. Hei. Jeg lastet ned noen filer (bare lovlige filer selvsagt :) ) Men så skrudde pcen seg plutselig av pga at batteriet på pcen var tom. Når jeg startet pcen opp igjen var alle filene som lå i uTorrent som var ferdig nedlastet og som ventet på å bli nedlastet vekke! Nå er listen over filer i hele uTorrent blank. Hvordan får jeg det tilbake slik at jeg kan fortsette nedlastingen der den var??

  13. Leste et sted at tollerne kontrollerer i underkant av 1% av passasjerene.. Og dette stemmer bra med det jeg selv har erfart. Altså hvis straffen for å ta med litt for mye er at de tar alkoholen og røyken fra deg så kan du gå 99 ganger gjennom med for mye før dette skjer. Og på 99 ganger klarer du nok å ta med deg langt mer varer over tollgrensen enn det du eventuelt klarer å miste 1 gang.

     

    Logikken er at moderat smugling lønner seg. Og det er derfor eg alltid gjør det. Føler meg som en liten terrorist hver gang eg går forbi tollen.. er alltid gøy :)

    Har kanskje gått gjennom tollen i div land 70-80 ganger i mitt liv.. Første og siste gang eg ble stoppet var for 10 år siden..

  14. Staten har råd til å gi de offentlige ansatte høyere lønn. Høyere lønn for en så stor gruppe ansatte vil dog føre til mer inflasjon og en overhetet økonomi. Med innføringen av New Public Management i det offentlige så forsvinner mange av godene offentlige ansatte tidligere hadde. Spesielt kan det nevnes at oppsigelsesvernet svekkes og at folk blir ansatt på prosjektbasis. Og da forsvinner mye av incentivet til å ta en offentlig jobb når lønnen i tillegg er så markant lavere enn det en finner i det private.

    Bare se på mangelen på arbeidskraft i helsesektoren. De får flere og flere oppgaver, mindre tid og mer press, men de sitter ikke med mer igjen for strevet. Eller lærerne som alltid er de store lønnstaperne.. Resultatet er at de som ikke er flinke nok til å få en bedre jobb ender opp som lærere. Og en stor mangel på arbeidskraft i helsesektoren.

    Eneste logiske forklaringen til at folk tar offentlige jobber er at de blir motivert av andre faktorer enn penger (Theory Y).

×
×
  • Opprett ny...