Gå til innhold

Fjonisen

Medlemmer
  • Innlegg

    875
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fjonisen

  1. Heisann,

     

    Jeg har gått til anskaffelse av et par Bang Olufsen Beolab 8000 (brukt) som har to innganger: Vanlig RCA og et proprietært format (Powerlink). 

     

    Disse skal kobles til en TV som kun har optisk lyd ut (toslink).

     

    Hva er beste måten å gjøre dette på??

    Jeg tenkte at det beste ville være å finne en overgang som går fra optisk ut (Toslink) til Powerlink, men dette ser ikke ut til å finnes.. så den eneste muligheten jeg ser er å kjøpe en liten DAC for å konvertere lyden fra TV til analog, og så kjøre dette inn på Line-inngangen på høyttalerne, eventuelt via en adapter til Powerlink. Finnes det andre muligheter? 

     

    Eksempler på DACer jeg har sett på:

    Takk for hjelpen!! :) 

  2. Æsj, skrev et langt innlegg men mistet det..

     

    Det jeg skulle si var: tusen takk for mange nyttige innspill! Jeg skjønner at det er massevis av argumenter for det ene og det andre, og at det til slutt blir et spørsmål om personlige preferanser. Og når jeg ikke har så mye erfaring fra før er det jo vanskelig å vite hva mine preferanser egentlig er - jeg kan jo bare gjette på hva mitt bruksmønster faktisk kommer til å bli..!

     

    Jeg endte med å kjøpe et brukt D5100 som jeg fikk ganske rimelig. Pengene jeg sparte på å kjøpe brukt har gått til å bestille et 35 mm f/1.8 AF-S fastobjektiv (fine bilder, fcuk_IT!). Jeg tenker at dette kan være en god inngangsportal til fotohobbyen! Hvis jeg så etter hvert finner ut at dette blir for stort og klumpete kan jeg i verste fall selge og prøve noe annet etter hvert. (Ble litt småforelsket i Sony sine nette små NEX-kamera.. kanskje en dag!)

     

    Let the photography begin! Igjen takk.

    • Liker 1
  3. Hei,

     

    Antar dere er rimelig lei slike "hva er best av..."-tråder, men jeg trenger litt hjelp her...

     

    Jeg er altså helt nybegynner, men etter å ha fått leke litt med speilrefleksene til noen venner har jeg blitt litt bitt av fotobasillen og har lyst til å skaffe meg utstyr. I dag har jeg bare kompaktkamera. Viktige kriterier for meg er..

    • Bruk: all-round, men ønsker å leke med gatefotografi/portretter og mørkebilder, og har derfor tenkt å skaffe et fastobjektiv med stor blenderåpning
    • Nivå: nybegynner, men vil lære meg ordentlig, så viktig å kunne kjøre manuelt.

    Jeg ser at Nikon D5100 og Panasonic DMC G5 begge koster ca. 4000 om dagen. Og såvidt jeg kan se finnes det greie fastobjektiver til ca. 2000 for begge kameraene. Altså ganske likt på pris!

     

    Så da lurer jeg på: hva bør jeg velge?? Bildebrikken i Nikon-kameraet er noe større, men har dette egentlig noe å si? (Gir vel teoretisk sett bedre ytelse på høy ISO, samt lettere å kontrollere dybdeskarpheten?)

     

    Tusen takk for all hjelp! :)

  4. OK, det høres bra ut! :) Da har jeg bestilt høyttalere + forsterker, ledninger får vi ta på Clasern.

     

    Et siste spørsmål, angående tilkobling av PC.

     

    Satt på spissen: er det noe å tjene på å kjøpe en fin stue-pc med dedikert lydkort fremfor å bare bruke en gammel laptop med integrert lyd? Jeg forstår ikke hvordan arbeidsfordelingen mellom forsterkeren og lydkortet blir..

  5. Til musikk og hjemmekinobruk er det kun en ting som duger. Optisk ut fra hovedkortet og la en påkostet surroundforsterker gjøre hele jobben.

    Hei,

     

    Jeg er i ferd med å kjøpe meg lydanlegg. Har bestilt Jamo S 608 HCS3 HGB høyttalere med en Yamaha Yamaha RXV-667 forsterker.

     

    Satt på spissen: er det noe å tjene på å kjøpe en fin stue-pc med dedikert lydkort fremfor å bare bruke en gammel laptop med integrert lyd? Jeg forstår ikke hvordan arbeidsfordelingen mellom forsterkeren og lydkortet blir.. ut ifra din kommentar høres det jo ut som om det ikke har så mye å si!

     

    Og: hva menes med optisk tilkobling?

     

    Takker :)

  6. Hm, da blir det vel en 767 da! :)

     

    Noen som kan fortelle meg hva slags ledninger jeg trenger til disse høyttalerne forresten? Følger det med ledninger i det hele tatt? Hvis ikke, hvor kan man kjøpe det? Ser at Clas Ohlson har en del å velge mellom. Noen som har erfaringer med dem? Kjipt å kompromittere lyden med dårlige ledninger!

     

    (Kanskje jeg burde spørre om dette i en annen tråd..)

  7. Hei folkens,

     

    Jeg skal flytte inn i min første leilighet! Da trenger man jo godlyd og kos i stuen. Stuen er ca. 25 kvadrat, og jeg skal kjøpe et anlegg for musikk/film.

     

    Hørte at Jamo S 608 HCS3 HGB skal være god knall! Så jeg tenkte å gå for den. (Med mindre dere har innvendinger..? Surround vs stereo for musikk??)

     

    Men jeg trenger en receiver! Jeg har fryktelig lite peiling, og synes det er mange forvirrende begreper. Har jo ikke behov for de heftigste 7.1-greiene med 11 HDMI-kontakter og alt mulig rart.. jeg skal bare koble på TV og PC!

     

    Så spørsmålet er hva dere vil anbefale. Finner man noe til rundt 3000? Noen som har kommet over noe bra på Finn..? (Bor i Drammensområdet)

     

    Mange takk for hjelpen! :thumbup:

  8. Hei hei folkens,

     

    Kjapt spørsmål: jeg skal kjøpe meg et komplett anlegg (høyttalere + forsterker) for film + musikk når jeg nå flytter i leilighet. Stuen er ca. 25 kvadrat. Verdsetter godt lydbilde fremfor masse bass og høyt volum.

     

    Er det mulig å finne noe OK til under 10.000? Eller, for å si det på en annen måte: hvor mye er det å tjene på å gå lengre opp i pris enn det?

  9. På den andre siden kan man anta at de bygger videre på den utmerkede kontrollfølelsen som Call of Duty-spillene har finslipt år etter år – en spillfølelse som er oppstått blant annet på grunn av låsingen av bilderatioen til 60 bilder i sekundet. Og er det noe Call of Duty-serien ikke har råd til å ofre er det nok akkurat denne innarbeidede stabile kontrollfølelsen som så mange' date=' inkludert undtertegnede, har lært å elske.[/quote']

    Enig! COD føles bare så mye mer.. presist.. enn noen annen FPS-serie på PC. Herlig våpenfølelse. Synes bare det er synd at man ikke kan få både i pose og sekk, dvs. ødeleggbare omgivelser også.

  10. Hei,

     

    Tar for tiden master på silisium-solceller, så håper å kunne svare her. :)

     

    Energy payback time, dvs tiden det tar et panel å levere tilbake like mye energi som gikk med til å lage det, avhenger (som geir_hk sier) veldig av hvor i verden panelet er installert. Lenge var payback-tiden et alvorlig problem. Men det har vært store forbedringer på dette området i de senere år. For moduler som selges i dag er payback time mellom 1-2 år for installasjon i Tyskland/Italia/etc, og enda kortere i mer solrike strøk. Forventet levetid på panelene ligger rundt 20-25 år, så konklusjonen blir at dette ikke er noe problem lenger. :)

     

    Når det gjelder hvorfor solcellene går i stykker over tid.. har dere sett hvordan gamle paneler på hytten e.l. gjerne blir brune over tid? Det skyldes at glassene man brukte før i tiden brytes ned og blir mindre gjennomsiktig (pga UV-stråling). Dette gir lavere virkningsgrad. Men det som vanligvis dreper et panel er at forseglingen brytes ned slik at vann trenger inn og gir oksidering og nedbryting av kontakter.

     

    Fun fact # 1: silisiumet i cellen utgjør bare ca 10% av de totale kostnadene for cellen! Montering og det å "lappe sammen" mange celler til en modul utgjør over halve prisen.

     

    Fun fact # 2: hvis solceller fortsetter å vokse med 50% årlig i 10 år til vil man kunne dekke.... hold dere fast.... 2.5% av verdens totale energiforbruk! :w00t::(

     

    Fun fact # 3: i fjor ble det installert ca 10 GW solcellepaneler i hele verden totalt. Til sammenlikning har det blitt søkt om konsesjon for bygging av 20 GW vindkraft i Norge, hvorav 3.6 er bevilget. Bare for å sette ting litt i perspektiv!

    • Liker 4
  11. Hei,

     

    Kjøpte meg en Invicta 0568 her om dagen som kom på døra etter 2 dager fra USA.

     

    [pic]

     

    Har alltid likt mekaniske klokker hvor jeg kan se mekanikken bevege seg inni uret.

    Er strålende fornøyd med kvaliteten og den går som en "klokke" uten å koste en formue

    (ca 1500 NOK inkl. transport med en listepris fra produsent på 995$).

    Klokken har også en glassplate på baksiden.

    Den var stilig!! Jeg digger også klokker der man kan se mekanikken. Hvor kjøpte du den fra?

     

    Har en billigvariant selv nå.. nesten flaut å vise bilde i denne tråden, men det er altså en slik: :blush:

     

    lk1.jpg

     

    Får sykt mange kommentarer på den.. kvaliteten er det ingenting å si på iallfall. Ripefritt glass, vanntett, fungerer som den skal. Men som sagt, kunne gjerne tenke meg en mer "ordentlig" klokke!

×
×
  • Opprett ny...