Gå til innhold

jaegarn

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jaegarn

  1. "Går ytelsen ned når du vrir på Anti-Aliasing og Anistrophic Filtering, sier du? Hva blir det neste, at man blir våt av å stå ute i regnet?"

     

    snakker om du da? klovn

    5149690[/snapback]

     

    Dersom det er noen som er klovn i denne tråden er det nok du "jaegern"...

    :roll:

    5151411[/snapback]

     

    om jeg er den klovnen er jeg iallefall stolt av det. laget denne tråden fordi jeg lurte på noe og fordi jeg ikke kan så mye om saker og ting :cool:

  2. Når du kjører 3DMark programmene så må du sette av alt som gjør at maskinen bruker ekstra krefter. Den scoren du fikk i 03 virker grei nok, fikk selv litt over 15000 med mitt GT kort (XFX sitt med 50 MHz klokket ut av eksen) og med litt kjappere CPU.

     

    Ett lite tips når du kjører 3DMark, du trenger ikke kjøre alle testene, kun spill testene. Da slipper du å vente noen ekstra minutter på å få svaret.

     

    Hvis jeg ikke husker feil så fikk jeg rundt 15000 poeng i 03 når jeg hadde AAx4, AFx8, Transparancy=Multi, og Kvalitet innstilling. Men det er med ett SLI oppsett. Uten noe slått på fikk jeg godt over 24000. Det sier noe om hvor mye AA og AF tar av kraften til skjermkortet.

     

    Hvis du liker å spille med AA og AF (hvem gjør ikke det?) så aldri velg høyeste alternativ, kun nest høyeste. Da vil maskinen jobbe mye letter, samt at alt ser meget fint ut.

     

     

    Men det ser ut til at du fant svaret nå, kjør alle testene uten noe slått på.

     

     

    EDIT: Å ha på AA og AF gjør også utslag på FPS i vanlige spill også. Vil du ha på mye AA og AF, samt ha høy FPS i nye spill, sett ned oppløsningen ett hakk.

    5149829[/snapback]

     

    okei. takker så mye for et godt svar :cool:

  3. Ta å kjør en gang til med 3dmark05 å sjekk at du ikke har AA/AF på. du vil jo selvsagt få mindre poeng om det er aktivert.

     

    EDIT: Du skriver i første post at du fikk 5600 poeng i 05. om du har hatt AA/AF på da så er det ikke rart om den ble litt lav.

    5149746[/snapback]

     

    jada :) men jeg har jo sagt at det ikke er de syntetiske testene som bekymrer meg, men at fpsn er litt lav i counter-strike source, half life, lost coast, quake 4 - selv om jeg har lagt inn tweak cfg! :dontgetit:

     

    edit: og vet dere hva en som jobbet på datasenteret sa? (skrev det i første post forresten) at det menneskelige øye ikke ser forskjell på 24 og 60 fps :roll:

  4. nei vel, men res. i de syntetiske testene er ikke hva som erger meg, det er ytelsen i spill osv.. ta f.eks counter-strike 1.6, dropper i 3 smoke-nades( granater) i 16bit. en venn av meg har et radeon x800 pro, han dropper ikke før det er 6-7 smoke-nades i 32bit. det er noe som er galt likevel..

     

    men jeg kommer tilbake med en test fra Quake 4, men ikke akkurat nå.

     

    edit: skrivefeil

  5. http://home.no/andreboii/ HER LIGGER BILDENE!

     

    må legge til at: 3Dmark01 er gjort med 8xS AA, 16x AF, vsync OFF, HØY kvalitet.

     

    angående det ene 3dmark03 bildet: testen ble gjort med samme innstillinger ovenfor!

     

    legger snart opp bilder med tester fra 01 og 03 med lave innstillinger.

     

    men det jeg lurer på: er dette virkelig vanlig? ta 03-versjonen f.eks, med høye innstillinger - 8xS AA, 16x AF, vsync OFF, HØY kvalitet - fikk jeg 5500 MARKS, men med LAVE innstillinger - 0x AA, 0x AF, HØY ytelse, vsync OFF, fikk jeg 13920. skal det ikke gå an å få samme res. uansett hvilke innstillinger jeg har? NB: dette var innstillinger jeg endret på i windows og ikke i 3Dmark. Elle er denne tråden jeg har laget basert på en uhyre stor misforståelse?

     

    takk for svar!

  6. Hvis du trykker "ctrl+alt+del" og ser etter hvor mange prosesser som du har gående, er dette over 40, så slå av så mange du får til (kun de som er på ditt brukernavn).

     

    Lså av antivirus også. Men kjør 3DMark 03, den viser mye større forskjell i skjermkortet enn 01 og 05 gjør. Men det lureste ville nok være å ta en liten formatering, samme hvor kjedelig det er.

    5148100[/snapback]

     

    ok. kommer med bilder om litt

  7. Kjører du i det hele tatt AGPx8 ?

    Sjekk i driver rutinene dine, under AGP settings om den står enablet på AGPx8.

    Jeg husker ikke om du har mulighet for å se AGP rate som default Forceware, hvis ikke har du mulighet for å enable via nvtweak. Om du ikke ønsker å installere det, kan du også sjekke AGP raten din med SiSoft Sandra evnt. Everest.

     

    agp3qp.th.jpg

    5147894[/snapback]

     

    erm... jeg har et 7800GT - et PCI-EX grafikk-kort, og det finnes ikke ett eksemplar av det i AGP, mann! :tease:

     

    edit: legger snart ut bilder av 3Dmark.. gjør dere klare :no:

  8. først av alt: tusen takk for svar! kommer med bilder om en liten stund

     

     

    forresten, hvordan krymper jeg bilder her? ble ganske stort :blush:

     

    edit: hva står OEM for og hva er det? :)

     

    edit:

    hvis du fikk samme feil med ett annet skjermkort er det nok IKKE skjermkortet.. tipper feilen ligger i RAM, HK, eller CPU..

     

    edit* hvis du har eget lydkort, prøv å test maskinen uten én gang.

    ...mye rart kan vere feil her...

    5146158[/snapback]

     

    nForce er jo chipset-drivere, sant? har lagt inn versjon 6.70

     

    edit: må også si det at jeg er veldig skeptisk til alt som har med BIOS, flashing, klokking osv, er av den typen "så lenge pcn funker er alt tilfredstillende" liksom :D

  9. jepp, dere leste tittelen. frustrert har jeg snakket med de som bygget PCn min, Frontline Datatjenester AS her i Kristiansund, fikk dette svaret: hvordan vet du at du SKAL ha 7000 i 3DMark05 (får 5600....) osv. vel.. LEI er jeg nå. uansett, jeg har sett på mange andre som har nesten det samme oppsettet som meg (litt annet HK fra tid til annen osv). jeg har lagt inn nyeste drivere til nForce og ForceWare.

     

    annet som er verdt å nevne: i HL2: Lost Coast har jeg forøvrig 30 fps med HDR, 4x AA, 8x AF i 1024:768 (eller noe sånt, har LCD). så jeg satte ned innstillingene ned til 0 AA, 0 AF, ingen HDR, LOW på shader-effect osv. da ble fps-b bare litt bedre. i quake4 går det sånn nogenlunde greit, MEN.. det er et stort MEN: det er veldig RAR fps-drop jeg lider av; bare jeg SER et skudd blir avfyrt, dropper det. og TIL OG MED om jeg bare får et skudd i ryggen og IKKE ser skuddet en gang, dropper det (!). det føles slik at noe i pcn ikke tåler """hyper threading""" (det er bare et begrep for det, min amd 64 har ikke HT engang), men jeg tror dere skjønner litt av hva jeg mener?

     

    det som er viktig å nevne: gikk til anskaffelse av nytt skjermkort fordi mitt gamle radeon x600 PRO 256Mb hadde den samme "feilen", altså massiv fps-drop. fikk faktisk 1000-1200 marks med det kortet, har dessverre ingen bilder. men jeg legger ved en test, gjort i dag, av mitt 7800GT:

     

    3dmark01%20score.JPG

     

    det er helt klart at det ikke er skjermkort(ene) som er feilen i denne pcn. men jeg har bange anelser om at noe lider kanskje av inkompabilitet (?) Vær så snill, HJELP meg! jeg får bare til svar fra de på pc-senteret at jeg er sær, fordi dette også gjaldt mitt andre skjermkort, men nå trenger jeg DERES hjelp til å overbevise dem, siden jeg ikke har store peilingen på pc! tusen takk!

     

    edit:

     

    uff og huff: dette sa en av de som jobbet på datasenteret: du ser ikke forskjell på 24 og 60 fps, gjør ingenting om du hakker.

     

    derfor ser det ut til at jeg må fikse det selv.. og jeg som har SÅ mye peil på pc-komponenter :cry:

  10. startet en lignenende tråd før, om mitt Gainward GeForce 7800 GT. Noe er veldig feil, bytta fra et Radeon x600 PRO 256Mb (hadde 1200 i 3DMark05). Kjørte GT`n - fikk ~5600 :hrm: Har lagt inn alle inn alle nye drivere, som chipset, ForceWare osv.

     

    Noen som aner hva som kan være feil? Se min specc.

     

     

    - I FORHOLD TIL TRÅDSTARTER ER DET JEG SKRIVER SANT- (JA JEG KAN LEGGE OPP BILDE )¤#=&¤#=&) - (og ja, jeg vet at dette passer veldig dårlig under denne tråden.)

  11. jeg gav 15k for en maskin med AMD64 3500+ (1mb cache) , 2gig ram , 250gb , MSI GF 6800 Ultra og strømforsyning etc. Er dette mye for denne pcen? Og det står 6800GT på skjerminnstillinger, men han jeg kjøpte det av sa kortet kjørte 2x GT kjerner og displayet bare 1 kjerne...

     

    Kan jeg ha blitt lurt ved dette kjøpet?

    5124130[/snapback]

     

     

    amd 64 3500 med 1 mb cache? høres veldig muffens ut as well (om det ikke er en modell jeg ikke har hørt om da) :tease:

  12. Tror kanskje jeg vet hva problemet ditt er. Har sett noe lignende selv, da bror min sitt 6600gt kun fikk 5000 3dmark03 (mot normalt 9000). Etter litt frem og tilbake på nettet fant jeg ut at det var strømforsyningen som på en eller annen måte gav feil spenning til skjermkortet, som dermed ikke fikk nok strøm. Jeg husker ikke detaljene, men du kan vertfall prøve å skifte strømforsyning (låne av en kamerat kanskje??) å se om det løser problemet... Uansett, lykke til:)

    5080709[/snapback]

     

    det som er så rart er at mitt gamle kort, et radeon x600 pro 256mb, hadde det akkurat samme problemet (fikk 1200 marks i 3dmark05, og en masse fps drop i cs.1.6!) og det er jo et kort som ikke akkurat er så veldig krevende :hmm:

    5080882[/snapback]

     

    Leste en plass om hvorfor dette skjer hva jeg kunne gjør for å fikse det osv. men for meg var det lettest og bare bytte min med broderns PSU siden mitt skjermkort er langt i fra så strømkrevende (9600pro). Da ble alt fikset! Prøv det du og, så slipper du kanskje å sende inn kortet igjen!

    5081942[/snapback]

     

     

    men jeg har ingen å bytte med :(

  13. Jaegarn, kan du sjekke properties på "min datamaskin" og se at antall Gigahertz på CPUen din er riktig? Feil instillinger i BIOS kan kjøre den på feil multiplier = CPU kjører på f.eks. 80 eller 60% kapasitet.

     

    -Stigma

    5080709[/snapback]

     

    "AMD Athlon 64 Processor 3500+ 2.21 Ghz, 1,00 GB RAM. Fysisk adresseutvidelse"

     

    Tror kanskje jeg vet hva problemet ditt er. Har sett noe lignende selv, da bror min sitt 6600gt kun fikk 5000 3dmark03 (mot normalt 9000). Etter litt frem og tilbake på nettet fant jeg ut at det var strømforsyningen som på en eller annen måte gav feil spenning til skjermkortet, som dermed ikke fikk nok strøm. Jeg husker ikke detaljene, men du kan vertfall prøve å skifte strømforsyning (låne av en kamerat kanskje??) å se om det løser problemet... Uansett, lykke til:)

    5080709[/snapback]

     

    det som er så rart er at mitt gamle kort, et radeon x600 pro 256mb, hadde det akkurat samme problemet (fikk 1200 marks i 3dmark05, og en masse fps drop i cs.1.6!) og det er jo et kort som ikke akkurat er så veldig krevende :hmm:

  14. Hei..

    Jeg skal bygge meg ny PC snart og har noen spørsmål:

    Hvilket skjermkort bør jeg satse på? Planen var å kjøpe et ATi oppsett med kanskje mulighet for crossfire senere. Hovedkort er allerede valgt til ASUS SLI Deluxe.

    Burde jeg da kjøpe et X800 XL nå og kjøpe et x1800 crossfire kort senere og kjøre disse i crossfire, eller vente og kjøpe et x1800 kort når dem kommer på markedet, og kjøpe enda ett senere. Eller vente til x1800 kommer ut, og kjøpe et x800xl eller x850xt som da vil være redusert i pris og kjøpe et x1800 senere for crossfire?

    5080788[/snapback]

     

    jeg syntes det ble veldig rotete slik du skrev, men her er iaffal noen tips (slik som jeg forsto det du skrev)

    1. du kan ikke ha crossfire i et SLI-hk

    2. du kan ikke sette opp et x800 med et x1800 i crossfire

  15. I første omgang, sjekk at du:

     

    a) har nyeste originale forceware drivere til hovedkortet

    b) Har nyeste originale nvidia driver til skjermkortet

     

    begge finner du her:

    http://nvidia.com/content/drivers/drivers.asp

     

    Da har du dekket basics. Om du fremdeles har dårlig ytelse, så bør vi sjekke BIOS instillinger for å se om du har på noe helt på trynet. Evt. kan du sette BIOS instillinger til default (obs obs, alt du gjør i BIOS er på eget annsvar).

     

    -Stigma

    5068965[/snapback]

     

    ugg, BIOS ja, liker meg ikke noe spes der :tease:

     

    nå la jeg akkurat inn nye chipset og forceware drivere (30.10.05) og nå fikk jeg enda litt mer rare tall i 3dmark05: 5678 :!: selvfølgelig vet jeg at man ikke skal gå ut ifra disse tallene da jeg selv opplevde at etter jeg la inn nye chipset- og forceware-drivere at ytelsen ble en god del bedre i Quake 4. men det jeg lurer på nå er: hvorfor disse talla i 3dmark? bør det ikke være rundt 7000? :!:

     

    takker forøvrig til alle som har svart :yes:

×
×
  • Opprett ny...