Gå til innhold

j_hammer

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av j_hammer

  1. hei.. dama skal ha ny lappis. da primært til bruk i jobb, og hjemme.

    til denne bruken trenger hun ikke noe kjempemaskin. hun blir å kjøre word, powerponit, internet og msn.. +msuikkprog av en eller annen sort.

     

    i tillegg kommer lappisen til å bli brukt når vi drar på ferier og slikt for å ha en plass å lagre/vise bilder og filmsnutter, men det er ikke noe som et så tungt.

     

    MEN jeg har lyst å ha en lappis som jeg kan kjører WOW på. og da lurer jeg på om hva man trenger av grafikkkontroller for å kjøre WOW på en OK måte...

     

    funker det med en "Intel GMA 950" eller må jeg ha eget skjermkort? som feks ATI Mobility Radeon X700 - 128 MB.

    problemet er at med samme maskinen, så reduseres batterilevetiden fra 4,5 timer til 2 timer.. og det er jo kjipt.

     

    maskina jeg ser på er: DENNE

    har også vurdert DENNE....

     

    Så.. hvis noen har noen synspunkter ang dette vil jeg motta disse med takk.. (eller feks alternativer)

  2. Å binde en hund utenfor butikker er fullstendig ulovlig

    jaha? hvorfor er det da oppmerkede "hundeparkeringer" ved opptill mange butikker her da?

    6745489[/snapback]

     

    loven kom vel i fjor på denne tida? eller var det før.. er iallefall ikke tvil om det, det er forbudt..er vel for å begrense mulighetene for at barn skal gå å klappe fremmede hunder... som kan være skummelt...

     

    det med kroker i veggen og hundeskilt er fra gammelt av da dette var vanlig...

  3. Våres hund og var sinnsykt godt dressert, den kunne gå i hagen uten å rømme, så vi slapp den ut i hagen når den ville ut, og hentet den der når den bjefet en gang. Kunne være ute i mange timer, men er alltid i hagen.

     

    Vi gikk alltid uten bånd og alt fungerte perfekt i mange år. Men en dag når den var blitt litt eldre, var den i slagsmål med en annen hund, altså, det var den andre hunden som gikk på.  Pappa, det var ikke jeg som gikk med hunden da, tenkte ikke noe mer på det og gikk bare videre..  De gikk på en sånn skogsløype og der er E6'en rett under. Av en eller annen grunn løp hunden ned på den og sto der. uansett om den kanskje hadde gått der 300-400 ganger gjennom livet sitt, kanksje mer også.  Den viste at den ikke skulle gå der. Pappa prøvde og kalle seg til den og løp ned og skulle hente den, men den bare sto der, og da kom det jo en bil. Hunden sto på kvit stripa på kanten og bilen var helt alene, men kjørte rett på den.  :no: Hunden døde momentant og bilen kjørte bare videre :mad:

     

    Og noen dager senere fikk vi regning fra mannen som hadde kjørt på huden, på bulk i støtsfanger og noe andre greier, Det viste seg å være legen til søstra mi, som hadde vært dårlig på den tiden. Det var en trist uke :no:

    6745420[/snapback]

     

    leit det der..

     

    vet om det med ansvar og det. bruker som sagt dette mest som trening på hunden, trener også agility og søk med den, og den funker fint til det.

     

    var ute å gikk i marka for en stund siden med to jenter på 3 og 5 år. da vi var nesten med en lekeplass møtte vi en fyr med sjæfer. hunden hans dro veldig i båndet og skulle opp til oss. hunden min var jo løs så jeg kallte henne til meg og trodde at det var den som var problemet, holdt i hunden slik at den andre skulle roe seg ned, og da sa han som hadde sjæfern at det var ikke hunden den reagerte på, men ungene, for den likte ikke unger.... det synes jeg var merkelig.. da han gikk forbi, på noen meters avstand snudde hunden og ville til oss.. men fyren dro hunden med seg opp i skogen.. et stykke oppi sklei han fordi at sjæfern dro sånn og hunden løp ned mot oss.. eller mot jentene.. de var gåt tinn på lekeplassen, og jeg og hunden min sto ved siden å så på. da sjæfernkom løpende ned mot jentene, og eiern ropte på den, gikk min hund mellom jentene og sjæfern som kom løpende. min hun stillte seg opp å viste tenner og gjødde... da stoppa sjæfen opp og ble mer forsiktig..

     

    hvis jeg ikke hadde hatt min hun der da, hva hadde skjedd da?? jeg vet jo at sjæfern hade tatt hunden min hvis den hadde prøvd, men hunde min så vel skummel nok ut :) heldivis.. etter dette har jeg ikke gått mer der, likte ikke den opplevelsen.

  4. hmm.. doberman på torgalmenningen.. vet ikke helt.. tror nok tilogmed jeg ville sett at jeg kanskje skremte folk.. men som det sto, så hadde han nektet å flytte seg. så da må det da betyr at politiet hadde bedt han ta med seg hunden bort, og når han da nektet hadde han fått bot....

     

    mener det er helt forkastelig å bruke sånn elektrostøt greier for å ha kontroll på hunden...

     

    i bodø er det båndtvang hele året.. men samtidig så har politifolk kommet å kommentert at hunden er lydig og pen og sånt.. uten å nevne noe om bånd.. har tilogmed hjelpt politiet med å få tak i løse hunder med hunden min.. med det var jo mer tilfeldig at jeg kom da, men alikavell..

     

    tror det er mer en paragraf for å kunne ta folk som opptrer feil og kan virke truende for andre...

     

    når jeg startet denne tråden er det fordi at jeg lurer på hva folk mener om dette, er ikke sånn at jeg drasser rundt med hunden overalt.. men mer sånn at jeg vil ha en skikkelig oppdratt hund, og da må man også bruke tid på å dressere den, og i den prosessen inngår det også å utsette den for fristelser, og belønne rikelig når hunden ikke tar fristelsene, men følger kommandoen.. gjør jo selvfølgelig ikke dette hvis jeg ikke er 90% sikker på at hunden vil lystre.. og i de tilfellene hunden ikke lystrer så gjør den ikke noe galt, bar snuser litt å prøver å finne meg. har aldri sett at hunden opptrer truende eller skremmende på noe vis.

     

    og det er da jeg mener at purken burde ha forståelse for at jeg ikke har bånd på hunden..

     

    hunden min er forøvrig en blanding av colli, retriver, gordon sette. mye roligere enn gordon, men utseende etter gordon og colli.

     

    hun kan da selvfølgelig være meget aktiv og veldig nyskjerrig, men når vi går uten bånd så er hun veldig opptatt på å gå fint, og lystre, så da går det fint. bruker dette mye som øvelse for å gi henne "arbeide", men ikke det.. hun går veldig bra i bånd også, og det hender at vi bruker det :)

     

    ang det med langline.. hva er vitsen når hun går 10 cm fra kneet mitt hele tiden.. det er jo bare til plage....... derimot greit hvis vi leter søk i skog og mark

  5. jeg vet jo at det er en lov mot det.. er jo ikke det jeg spør om, men hvordan er tolkingen av den loven?

     

    feks.. søstra mi har en rottweiler, og har et 4mm band til hunden.. hunden river av båndet hvis søstra mi stopper og hunden går normalt fremover... nå er den hunden så dressert at den stopper, og hvis den sliter båndet så går den ingen plass.. er det lov etter firkantreglene??

     

    jeg mener fremdeles det at en dressert hund uten bånd er tryggere enn en vill hund med bånd..

     

    MEN det er egentlig uinterresant for det jeg lurer på er om denne saken håndheves... jeg er fullstendig klar over at det er et påbud der, men håndheves det overnfor "snille, dresserte hunder"?

     

    i norge har man jo endel sovende og ikke fullt så sovende regler, nå er ikke fartsgrensene som det ble snakket om her i forrige innlegg en sovende paragraf, heller tvert om.

  6. HEia...

     

    har et spørsmål jeg lurer litt på.

     

    Jeg har en hund som er rimelig godt dressert. hun går bra fot, er veldig lydig og vant til å gå uten bånd.

    Vi bruker aldri bånd på henne og hun hører etter kommandoene hele tiden. Når hun går uten bånd er hun "på jobb" og bryr seg minimalt med andre ting enn meg. når jeg "parkerer" henne utenfor butikker, el lignende så ligger hun der hele tiden, også når noen prøver å lokke henne til seg med godterier.

    nå vi avogtil slipper henne er hun jo selvfølgelig like propell som alle andre hunder, men det er jo normalt for sorten :)

     

    spørsmålet da er: bryter jeg båndtvangen? bor i Bodø, og der er det båndtvang hele året på plasser der folk normalt ferdes.

     

    Noen jeg har snakket med mener jeg bryter båndtvangen når jeg går med hunden uten bånd, mens jeg mener at jeg har mye bedre kontroll på hunden min enn en som har en hund som stikker med en gang den kan... med dette mener jeg at jeg har kontroll på hunden hele tiden når jeg vil det, mens en som har en hund som man MÅ ha bånd på for å ha kontroll ikke vil ha det hvis man mister båndet, eller hunden kommer løs.

     

    en annen ting.. hvis det er sånn at man må ha bånd i hunden HELE tiden.. hvordan kan man da dressere den skikkelig??

  7. Fikk min K800i i posten i dag.. Ganske stilig telefon.. like utseende på den veldig godt.. MYE bedre enn K750i.. har hatt k750i i ett år nå og synes den er veldig plastikk og skranglete.. fikk litt "billig" følelse av den telefonen.. men k800i derimot føles og ser mye bedre ut...

     

    MEN.. jeg har to spørsmål.

     

    Jeg har prøvd meg på videotelefoni, men får det ikke til pga gammelt simkort. ringte inn til netcom som sa at jeg måtte ha nytt for å få det til, og at de skulle ha 200 kr for å gi meg et nytt et..

     

    DEtte synes jeg er dyrt for et nytt simkort... spes når det er fordi at je må ha nytt for at det gamle er utdatert og for gammelt.... hadde liksom vært greit hvis jeg rota det bort eller hadde ødelagt det...

    Er det slik at alle operatørene tar så mye, eller er det netcom som er griske?

     

    ting nr to: TAllene på displayet er så store at jeg ikke kan slå inn et helt nr på en linje, kan man forandre fonten der slik at man kan få inn telefonnr på en linje??

  8. hehe... fant ut mer bare med å surfe litt mer på nettet... :)

     

    fant følgende på http://www.clasohlson.no/

     

    DEtte står om HCE-12 kabelen....

    Adapterkabel HCE-12, passer alle originale SonyEricsson telefonholdere. FME-kontakt (hann) gjør at alle våre antenner lett kan brukes.

     

    da regner jeg lett med at antennene de har der kan brukes... og der øvers finner jeg den jeg viste til i sted..

     

    dette står om YAGI retningsstyrt antenne:

    Retningsantenne for mobiltelefoner. Forsterkning 10dB. YAGI Brukes der det kan være vanskeløig å få kontakt mellom senderen og telefonen, f.eks i bolig, hytte, campingvogn, båt etc. Leveres komplett med antennefeste for maks. 50 mm rør og 10 m lavresistanskabel med FME-kontakt (adapterkabel mellom FME-kontakt og din telefon kreves).

     

    så da er jeg på ca 650kr. men fortsatt ingenting om at det MÅ være bilholder på denne..

     

    Hvor mye forsterkning er 10 dB?? kan jeg sette på ytterlige forsterkninger??

     

    det som er genialt er at en 5 meter lang kabel mellom HCE-12 og Yagi antennen koster 79 kr...

  9. Hei.

     

    sitter å ser litt på ekstern antenne til mobilen min.. har bestillt en k800i.

    saken er at på hytta så har vi dååårlig dekning.. dvs, nesten ingen i det hele tatt... så jeg tenkte å kjøpe noe greier å prøve for å se om vi får dekning.

     

    men jeg skjønner meg ikke helt på dette... har sett på om det ville være en løsning å kjøpe denne kabelen : HCE - 12 for å få kobla telefonen til en antenne.. feks en som jeg fant på Biltema, bare copy/paste inn 31-172 (art-nr) inn øverst til høyre, så kommer riktig antenneopp... (hvis dette ikke funker velg TEKNIKK -> MOBILTELEFON -> ANTENNER, og et lite stykke ned der finnes retningsantenne for mobiltelefon...

     

    Da har jeg en løsning til ca 500 som antagentligvis vil funke... eller vil den det?? på antennekabelen står det at denne MÅ brukes med passende bilholder.. og da koster dette plutselig 200 til..

     

    eller er det et annet alternativ som er bedre?

     

    det jeg også stusser over er at det står at denne antennen er for 900Mzh gsm mobiltelefon... sikkert veldig dumt å spørre. men betyr det at siden telefonen har:

    Networks

    GSM 900

    GSM 1800

    GSM 1900

    UMTS

    at jeg kan kjøre denne? eller har jeg tatt feil?

  10. ok. Det er jo bra å få vite helt sikker hva problemet er.. vet ikke det selv.satser på at det er strømforsyninga.. hvis det ikke er det, så kan du banne på at jeg skal reklamere på HK.. kjøpte det i nov 2005..

     

    Fikk ikke PSU i dag.. :( ser på pakkesporinga at den ligger på en videresendingsterminal.. har vært der i to dager nå :( skikkelig kjipt.

     

    Håper de får ut fingern, og får sendt den snart. Men lykke til med ditt nye HK.

     

    Edit: FF skal visstnok bety at BOOT gikk bra (Fully Functionable) eller at boot gikk skikkelig på ræva... litt teit å ha samme på både feil, og ok...

  11. Hei..

     

    Har du fått noen løsning på problemet?? Har nøyaktig samme problem.

     

    Hvordan Strømforsyning har du??

     

    Sjekk Denne posten på dette forumet der dette problemet er tatt opp.

     

    har sent epost til Epox, og de anbefaler meg å oppdatere biosen )men dit kommer jeg jo ikke, maskina låser seg før dette), de anbefaler også å resette bios (har jeg gjordt, uten resultat), og så sier de at problemet med Antec PSU er kjent, og at de (antec) har løst problemet i en ny revisjon av PSU.

     

    De nevner at de har testet endel forskjellige PSU, og at de ikke får de problemene med disse PSU`ene..

     

    Jeg har bestillt denne strømforskyninga som Epox anbefalte: OCZ 450W

     

    Forøvrig sa de i mail fra Epox at blandt annet disse PSU er testet, og funnet i orden: Enermax, OCZ, Tagan (med flere)...

     

    Jeg sitter å venter på min PSU, kommer i posten fra Netshop, og er forhåpentligvis her i morgen, kan legge inn post for fortelle hvordan det gikk :)

     

    men hadde vært interresant å vite hvilken PSU du har.

    og på hovedkortet står en LED, hos meg stoppet den på 7F, som skal bety noe om noe logoer..... har du noe tilsvarende??

  12. en norsk kjent stygg person? måtte bare svare kjap.. måtte jobbe litt :)

     

    jeg vil se en sundskjært fotball...

     

    Edit: For vanskelig?? da vil jeg se en Golfer som går på trynet...

  13. Kongen_124674d.jpg

     

    edit: la inn ett annet, litt mindre bilde.. det andre var så stort...

    dette er forøvrig ikk enoe forsåk på å hetse kongen eller noe.. bare en helt objektiv personlig mening. han er jo en ellers likande kar..

  14. funker dette? 2157010.jpg

     

    er sikkert en sånn en der også :)

    5832831[/snapback]

     

     

    det er ikke razer

    5832854[/snapback]

    neivel :) er vel lov å prøve seg :)

     

    søkte på google, og fant ingen knuste.. men fant maaange hele...

    dette var det nærmeste jeg kom.

  15. hvordan skal man kunne starte en data uten ledninger koblet i? jeg skjønte hva du mente med å ta ut batteriet, men ikke det andre..

    5832581[/snapback]

     

    mente at når jeg skulle resette bios, så måtte jeg ta ut ledningene, og trykke inn powerknappen, slik at allt ble skikkelig ladet ut.

     

    Når jeg etterpå skal starte maskinen må jeg jo selvfølgelig ha i ledningene...

  16. Hei.. Føyer meg til denne tråden da jeg har samme problem.

     

    En rask oversikt over pc:

     

    Oppramsing av deler, med linker her:

    EPoX EP-9NDA3+ (AGP8)

    AMD Athlon 64 3700+

    Sapphire Radeon X800XL med påmontert Arctic Cooling VGA Silencer ATI 5

    Maxtor DiamondMax 10 200GB

    OCZ 1024MB Dual Channel Platinum Edition

    Antec Sonata II Miditower

     

    (Kopiert fra en gammel tråd jeg hadde med tingene mine i :) )

     

    i dag har jeg satt inn følgende:

    Maxtor MaXLine III 300GB SATA2 16MB 7200RPM

    Thermaltake Big Typhoon CPU-Kjøler

    har selvfølgelig brukt Arctic Cooling MX-1 Termisk Pasta da jeg satte samme ny cpu vifte.

     

    Før jeg begynnte virket allt (selvfølgelig) normalt.

     

    Jeg demonterte maskina og satte på ny vifte. Dette forløp smertefritt. Etter at vifta var halveis ferdigmontert måtte jeg ta en pause (bikkja måtte på do) og klarte å trykke fingen oppi kjølepastan, så jeg tørka den av, tok på ny, og monterte ferdig.

     

    Jeg starta da opp maskina, allt gikk bare fint, jeg surfa litt på nettet, og oppdaterte patch 1.10 på WOW (tok ca 20 min).

    Restarter maskina ser at tempen ligger på 32/41 grader og at vifta går på litt over 1000 omdreininger.

    Starter opp datan igjen, uten å lagre forandringer i BIOS.

     

    Jeg finner ut (siden WOW fremdeles er nede pga oppdatering) at jeg skal partisjonere og formatere den nye disken. Slår da av maskinen, fjerner ledninger og setter i min nye disk. Bruker sata kontakt nr 4, og henter strømledningen ned forbi den gamle HD.

     

    Starter maskina, og den er DØD!... kun sort skjerm.

    Tar ut den nye sata2 disken, og starter opp på nytt. nå piper det en gang i maskinen, og den starter opp, hører at HD jobber, og allt HØRES normalt ut.. men helt sort skjerm.

     

    da jeg slår av maskina (på power sw) så venter den 5 sek før den slår seg av, regner derfor med at win xp har startet opp.

     

    da jeg så slår den på ser jeg at den kommer med LED FF.

     

    jeg fjerner allt undøvendige ledninger og tilkoblinger (diskettstasjon, firewire, lys dvd brenner og andre ting,) og starter på nytt.. fremdeles like sort.

     

    Jeg restartet bios (på jumpern) og sjekker at skjemkort og sånt sitter bra på plass.. bytter litt på ledningene rundt i maskinen (power til hd, og ide kabel.. sjekker at allt ser ok ut.

    Når jeg nå starter opp ser det ut som at maskinen ikke kjører helt opp. følger med på LED, og denne starter på 7F. i manualen står det at 7F skal være noe logo greier..

     

     

     

    Nå har jeg måttet dra på jobb (kveldsskift) og maskinen står der helt død.

    Jeg er redd for at det er skjermkortet, men tror det er noe annet.

     

    kan det feks være skit i noen porter eller noe?? skal jeg leke meg med støvsugern? hvilke komponenter kan det være?

     

    Ser jo at det er andre som har samme problem.. Ingen andre som har hatt problemet og løst det?

     

    Edit: sitter på jobb å diskuterer med en kar som har montert endel maskiner, han mener at det ikke er nok å resette bios på jumpern, men at jeg også må ta ut batteriet, og "starte på nytt" uten strømledning, eller andre ledninger i. Og hvis jeg gjør dette, så skal allt bli bra?

     

    HAr dette noe for seg?

     

    Har iallefall planlagt å prøve å starte datan når jeg kommer hjem, hvis det ikke funker, så skal jeg ta ut alle komponenter, og støvsuge godt i datan, prøve å starte med et minimum at komponetner i, så får i se........ håper abre at det ikke er noe dyrt som er daua...

  17. Hei.. Jeg må ha to nye socket A hovedkort.. hvor skal jeg kjøpe det da?? når jeg prøver prisguiden til hw.no finner den ikkeno, og når jeg ser rundtom på forskjellige nettbutikker finner jeg ikkeno.. hvor skal jeg lete??

     

    har bestillt fra shg, men de har ikke kortet inn til seg før tidligst 25 feb.. og mpx.no har kun asrock hovedkort, bestillte et sånn for et år siden, har vært mye plaget med det... noen som kan hjelpe??

     

    og hvis noen klager på at jeg ikke har prøvd søkefungjonen så har jeg det, men fikk bare opp feilmelding på at jeg ikke hadde mer enn 4 tegn.. og det hadde jeg...

×
×
  • Opprett ny...