Gå til innhold

Rhodium

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rhodium

  1. Hei

     

    Jeg skal kjøpe ny bærbar som hovedsaklig skal brukes til skolearbeid, surfing og bildebehandling. I og med at skolearbeidet kan innebære noen tunge lab-programmer og jeg liker at ting går relativt kjapt har jeg omtrent latt valget falle på denne pc'en

     

    http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?b=&c=no&cs=nodhs1&kc=NRS17453&l=no&m_30=321942&oc=N0074907&rbc=N0074907&s=dhs

     

    som med full-HD (+ 1000 kr) og Office-programmer havner på ~10 000 kr. Men så lurer jeg på om det er noe jeg har oversett ute i bærbar-jungelen som hadde gitt meg mye mer pc for 10 store?

  2. Her om dagen kom jeg over denne artikkel om hvordan tetris muligens kan distrahere hjernen så mye etter en forstyrrende hendelse at minne om den blir svakere.

     

    Siden vi nå er inne i eksamensperioden lurte jeg på om kanskje dette kan gjelde andre type inntrykk også. Si at en for eksempel driver med tetris eller tetrislignende spill (kabal, bejewled, minesveiper osv. ) mellom eksamenslesing, kan dette påvirke hjernen slik at du husker mindre av det du akkurat har lest? Kan 10 minutt med minesveiper rett etter du har lest hindre hjernen i å organisere inntrykkene du akkurat har gjort fra boken? Hva om en spiller en halvtime eller mer?

     

    Forsto at alt dette er omstridt bland forskere, men er det noen som vet noe om dette eller kanskje har erfaring fra lignende?

  3. Viss du mener resonans fra høytaleren i tv'en så tviler jeg på det. Ulyden er nemlig mest tydelig i f.eks. rolige dialogscener der den legger seg oppå bakgrunnslyden. Første gang trodde jeg det var lydmannen som dunket mikrofonen bort i ting og tang, men oppdaget jo raskt at det ikke var tilfellet når jeg hørte lyden i andre program også!

  4. I det siste har jeg lagt merke til en svak skrapelyd i tv'en. Er en Panasonic TH-42PX80, kjøpt i høst. Det lyden minner meg mest om, er som om du drar en mikrofon sakte langs en ru overflate (for de som får noe ut av det bildet! :p ) Lyden er for det meste veldig svak, og er ikke alltid jeg kan høre den. Men er utrolig irriterende når den er der!

     

    Problemet mitt er å lokalisere problemet. Siden jeg ikke har noen dvd-spiller eller annet, har jeg kun signalet fra kabel-tv'en som referanse.

     

    Så jeg lurer egentlig på om noen kan ha hørt om dette før, og muligens kan vite hva som forårsaker det? Håper jeg slipper å måtte levere inn tv'en, noe jeg anser som siste utvei! :p

  5. Hei!

     

    Har en ca. måned gammel plasma-tv av typen panasonic th-42px80e. Har ingen problem med bildet eller lyden fra høyttalerne, men når det er mye hvitt/lyst på skjermen kommer det en "skurre-lyd" bak tv'en. Lyden er ikke spesielt høy, og med normalt volum er det vanskelig å høre den. Men når volumet er lavere, og det feks kommer reklamer med nesten helt hvitt bilde, er lyden bak tv'en temmelig tydelig!!

     

    Siden jeg til nå har vært jomfru når det gjelder denne typen tv'er lurer jeg på om dette er normalt, eller om det er noe galt med tv'en??

     

    takker for alle svar! :!:

  6. Hei.

     

    Eg treng ein telefon som fyrst og fremst har desse eigenskapane:

     

    - God kvalitet (skal helst holde lenge :) )

    - Rask (respons når eg skriv og navigerer i meny)

    - Stor skjerm (vil helst sjå heile meldinga i ein skjerm, sjølv om den kanskje er litt lang)

    - Pris omkring 1000 til 2000 kr

     

    Etter ein del dyre og eksklusive mobiler fant eg ut at det eg egentlig bruker mobilen til, er å ringe og sende sms. Trudde då eg gjorde et godt kjøp då eg kjøpte den billige Siemens AF51, men fant fort ut at denne er altfor treig for meg når det kjem til skriving og bruk av menyen. I tillegg viser den veldig få og små linjer når eg skriv sms. :hrm: Er derfor igjen på utkikk etter ny mobil!

     

    Så det eg egentlig ser etter er ein veldig enkel, men likevel rask mobil som er veldig god til sms-skriving! :thumbup:

     

    Har noken eit tips til kva mobil som kan passe for meg?

  7. Hei

     

    For ei lita stund sia kjøpte eg meg Logitech z-2300, som eg forøvrig er kjempefornøyd med :cool: Men det er berre et problem eg har funne, nemlig at på dei virkelig djupe og lange tonane kjem det ein dirrande lyd i frå fronten av sub'en.

     

    Det er ikkje verre enn at når eg legger press på den sølvgrå kanten rundt fronten så gjer da seg, men eg har lite lyst til å sitte med handa på sub'en heile tida for å sleppe den lyden.

     

    Så det eg lurar på er: er dette noko eg bør prøve å fikse sjølv? Det er tydelegvis berre eit eller anna som er litt laust der i fronten. Eller bør eg sende den inn på garantien? :hmm:

  8. Jepp har prøvd det, men da komme denne feilmeldingen opp:

     

    "Det oppsto en feil mens Deling av Internett-kobling ble aktivert.

     

    Deling av Internett-tilkobling kan ikke aktiveres.

    Det er allerede konfigurert en LAN-tilkobling med IP-adressen som kreves for automatisk IP-adressering."

     

    Må eg bytte IP på den trådlause routeren som gjev internett kanskje?

  9. Hei!

     

    Er ikkje så sinnsykt inni dette med nettverk og sånn :blush: men er kanskje noken her som kan hjelpe meg? :)

     

    Eg har to pcer på rommet, stasjonær og bærbar. Den bærbare har to nettverkskort, trådlaust og 'vanlig' (kabel). Så er problemet at eg har berre tilgang på trådlaust internett, men ønsker å få internett på den stasjonære og..

     

    Har funne ut at eg må lage nettverksbro mellom dei to tilkoblingane på den bærbare for å få dette til. For når eg prøvde å dele internettilkoblinga på den bærbare kom det feilmelding som sa "det er allerede konfigurert en LAN-tilkobling med IP-adressen som kreves for automatisk IP-adressering." :hmm:

     

    Og det som skjedde når eg prøvde nettverksbro mellom dei to tilkoblingane på bærbaren (bro mellom trådlaust m/internett og det andre kortet) var at det berre kom opp "begrenset tilkobling" på stasjonæren, og ingen internett :cry:

     

    Så det eg lurer på er vel om eg må gje noken ip manuelt (begge står med automatisk ip)? Er det nødvendig med kryssa kabel? Andre innstillinger som må til?

     

    Har veldig lyst å få dette til så eg er veldig takknemlig for alle svar! :thumbup:

  10. Eg og lure litt på om eg ska laga ein undead warrior, men så tenker eg litt på det at eg har lyst til å sjå "kul" ut i lvl 60 med epic og sånn, og det er ikkje så veldig "kult" med noken pipestilker til armer og bein, samtidig som knoklene stikker ut?

     

    Er det noken high-lvl undead warr som har noken formeining om dette? Blir undead-looken avogtil så irriterende at dåke angre på at dåke valgte den rasen?

     

    ser altså vekk frå den fantastiske wotf her...

  11. Hallo.

     

    Før 1.9 patchen kunne eg høgre-klikke for å få items frå bagene til f.eks. post eller ah. Eg blei ganske avhengig av denne, siden eg sendte ein god del post, og driver masse med handel på ah. Men så virker dette selfølgelig ikkje lenger :(

     

    Eg mistenker at det var Auctioneer som gav meg muligheten før, men uansett kor masse eg vrir og vender på den får eg det ikkje til no :hrm:

     

    Er det noken som har noken erfaringer med dette og veit ka som skal til for å fikse det, evt. ka for ein addon som må til?

  12. Hei.

     

    Når eg har lav lyd i headsetet, eller ikkje lyd i det heile, kjem det fram ein ekstremt irriterande piping. Pipinga er konstant bortsett frå når eg starter program, og dataen jobber, da stiger frekvensen.

    Eg kan skru volumet på fullt, eller heilt ned, og det har ingen effekt på pipinga.

    Eg veit det ikkje er headsetet som er problemet, for eg får heile tida kommentarer frå personar eg prater med online om at dei høyrer pipinga veldig godt i mikrofonen min (mikrofon er separat frå headset).

     

    Så det eg lurer på er vel om noken har hatt det samme problemet og veit kva som er gale, og evt kva som kan ordnast/må kjøpast.

     

    Takk på forhånd for all hjelp! :)

     

    NB! lydkortet er integrert på hovedkort

×
×
  • Opprett ny...