Gå til innhold

oma

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oma

  1. Hei!

     

    Forvarsel: Jeg kommer til å sparke litt i alle retninger her i tråden, det er derimot ikke meningen å fornærme noen sine meninger rundt e-sport eller vanlig gaming generelt. Om noe er satt på spissen, så er det for å forhåpentligvis engasjere til diskusjon, ikke for å kaste noen under en buss.

     

    Jeg liker e-sport, og syns det er det mest spennende å se på når jeg ser på twitch - samt at jeg syns det er det gøyeste å spille når jeg spiller. Min personlige favoritter går på det som har med fighting game sjangeren å gjøre, og når en stor turnering blir spilt, så sitter jeg limt til skjermen for å se hva som skjer. Jeg har ikke noen tall foran meg, men jeg kan umulig være den eneste fra norge som deler den lidenkapen. 

     

    Når jeg ser på de største lanene i Bergen og Oslo (Bylan og The Gathering), så er det ett massivt fravær av e-sport som blir tatt seriøst. Sammenligner vi dette med Dreamhack, som skjer i Sverige, så har de turneringer som har offentlig støtte av selskaper som Blizzard og Capcom. Hva er det svenskene gjør som vi i Norge ikke kan få til? 

     

    Gamer.no styrer telenorligaen, så hvor er det e-sport diskusjonene skjer om det ikke er på disse forumene? Hvor er grobunnen for e-sport? Og hvilken rolle bør gamer.no ha i forbindelse med telenorligaen og e-sport generelt? Er det riktig å begrense e-sport delen deres til å kun handle om de 5 spillene de har i telenorligaen? 

     

    Og så ser jeg på e-sport delen av forumet her, så er det i hovedsak bare en haug med tråder uten svar eller visninger. Er vi nordmenn bare uinteressert i konkurranse? I en av diskusjonstrådene for artikler yttrer noen postere at de er så lei av e-sport artikler generelt, og at nå er det takk og farvel fra deres side. E-sport er tydeligvis uinteressant for den gjengse gamer? 

     

    TL;DR: Hva skal til for å lage ett stort og kunnskapsrikt e-sport miljø i Norge? Om det allerede eksisterer, hvor finner man dem?

  2. Da har jeg fått kjøpt ovnen. Og montert i katthuset. Ble rimelig bra faktisk. Den holder kanskje litt høy temperatur i forhold til hva jeg ønsket, men det er jo en liten kasse i forhold til et hundehus, så det er forståelig. Veldig jevn å fin temperatur. Får se om katten blir fornøyd i alle fall.

     

    attachicon.gif20131123_002819.jpg

     

    Temp:

     

    attachicon.giftemp.PNG

    Hei!

     

    Beklager gjennoppliving av gammel tråd, men jeg lurte på hvilken ovn du har? Den ene linken du gir sender meg bare til en 404 side.

     

    Jeg lurer også på hvor mye strøm som trekkes av ovnen? Jeg har en lignende situasjon med min katt, og jeg tenkte å kjøpe noe lignende ett varmeteppe eller en liten varmekabelflis som kunne varme opp en liten kattehule, men vet ikke helt hva jeg bør gå for. Kattehulen min er også ute, men under tak i det minste, så det er ikke like godt tilrettelagt som det din er :)

  3. Hei! 

     

    Liker du kompetativ gaming? Eller bare casual fun type gaming? Kom på GG Bergen sin spillkveld, lørdag 13. juni kl 16 for happy fun times! Vi skal ha turnering i Mario Kart og det blir en turnering i Super Smash Bros Melee også. Siden DreamHack også skjer denne dagen, så har vi en tv fremme med live stream derfra. Man kan ta med seg eget utstyr om man har lyst til å spille andre ting, sjekk ut arrangementet på facebook her:


     

    Vi har SPLATOOON!

  4. Debatten om dataspill i samfunnet har rast I nå over 30 år. Det er sagt mangt og mye, men hvor står vi egentlig i 2015?

    Tobias Staaby er en lærer som har brukt videospill i klasserommet nå i flere år med meget gode resultater, men har også møtt både fordommer og sterke følelser når læringsopplegget blir presentert. Sammen med Stig Andreassen fra Universitetet i Bergen så ser vi på historien og argumentene i debatten.

    Argumentene og ordene henger løst når videospill kommer på agendaen, det kommer til å bli satt av godt med tid for diskusjon, og utforskning av debatten. Alle er velkomne til å delta, foreldre, politikere og alle interesserte!

     

    Se foredraget her på direkten:

     

    Hva er de vanligste fordommene dere har opplevd med spill?

  5. Tobias Staaby kommer til Bergen Offentlige Bibliotek for å se nærmere på hvordan ulike spill har forsøkt å forene moralske valg og dilemmaer med spillmekanikker, og hvordan spillernes valg settes i en meningsfylt kontekst.

     

    Se det her kl 18

     

    Er det noen spill dere har spilt som dere føler dere har måttet ta seriøse moralske valg? Jeg syns spill som The Walking Dead klarte det fint, men den good/bad mekanikken som var i Fallout 3 var ganske crappy. Det er så irriterende når den eneste effekten valgene dine har er om neste NPC du møter er kledd i svart eller kledd i hvitt.

  6.  

    Hvor mye overvåkning er vi villig til å leve med for å få slutt på terror? Er det sånn at jo mer overvåkning vi har, jo mindre terror vil skje?

     

    I boken Fra Terror til Overvåkning. Et Kritisk prospekt så skriver Trine Krigsvoll Haagensen om noen av disse spørsmålene. Hun snakker om boken og temaene den stiller seg ovenfor på Bergen Offentlige Bibliotek kl 19 i dag. Dere kan se arrangementet direktesendt her: https://www.youtube.com/watch?v=UZ5yHBz85CU

     

    Hva mener dere? Er det en direkte sammenheng mellom terror og overvåkning?

     

    Har du en link til opptaket? 

     

    Det var en misforståelse mellom oss og foredragsholder, hun visste ikke at det skulle legges ut på Youtube, så vi måtte dessverre fjerne det. Men hun snakket bra om hvordan det er urovekkende hvor mye overvåkning som skjer, hvor mye lite praktisk sammenheng det er mellom overvåkning og terror - til tross for hvor mye overvåkerene vil ha oss til å tro noe annet.

  7. I denne sammenhengen så tar Trine for seg det som skjedde på 22. juli i Norge. 

     

    @brentpizzamedbanan : Dødsstraff er en smule over toppen, overvåkning av våre representativer er jo ett eksempel på når overvåkning er gjort riktig. Men det er vel kanskje en annen sak. 

  8. Hvor mye overvåkning er vi villig til å leve med for å få slutt på terror? Er det sånn at jo mer overvåkning vi har, jo mindre terror vil skje?

     

    I boken Fra Terror til Overvåkning. Et Kritisk prospekt så skriver Trine Krigsvoll Haagensen om noen av disse spørsmålene. Hun snakker om boken og temaene den stiller seg ovenfor på Bergen Offentlige Bibliotek kl 19 i dag. Dere kan se arrangementet direktesendt her: https://www.youtube.com/watch?v=UZ5yHBz85CU

     

    Hva mener dere? Er det en direkte sammenheng mellom terror og overvåkning?

  9. Hei!

     

    Jeg tok dette opp først i private forumhenvendelser brukerkonto-assistanse delen, men en uke har gått og ingen svar er blitt gitt - samt nesten ingen har sett det av moderatorene, så jeg tenkte jeg kunne spørre det litt her også.

     

    Jeg er i hovedsak litt uklar på hva reglementet er rundt promotering av stevner som skjer på offentlig arena? Jeg har tidligere brukt kontoen min her til å promotere spillstevner som er åpne for alle uten problemer, og nå er jeg i en annen jobbsammenheng der jeg lurer på hvorvidt vår arbeidsplass kan lage en konto her og promotere sine arrangementer som også er åpne for allmenheten?

     

    Jeg har full forståelse for at vi ikke ønsker at diskusjon.no skal bli en plass hvor store aktører reklamerer for sine stevner, og jeg lurer bare litt på hvor grensen går?

     

    Kan jeg som privatperson poste om ting? "Her blir det debatt om X og Y, kom alle kom en"? Kan vår arbeidsplass lage en konto og poste "Her blir det debatt om X og Y, kom alle kom en"?

     

    Ut ifra regelverket, så forstod vi det såpass at aktøren/arbeidsplassen/firmaet ikke kunne poste om ikke det var som ett svar på noe som noen andre hadde postet. Men jeg var ikke helt sikker på om jeg som privatperson kunne gjøre det samme?

     

    Om det er noen moderatorer som ser denne posten, og føler dette er feil plass å ta dette opp på, så kan de også svare på henvendelsen jeg gjorde i brukerkonto-assistanse delen av tilbakemeldinger forumet :)

  10. Jeg er litt usikker på om det er her jeg bør poste, men siden det er over 40 sider med kommentarer her så kan jeg ikke se at det er alt for ille.

     

    Jeg er på utkikk etter en ny pc da min er 5 år gammel, og ble lagd for å kjøre spill som kom ut rundt de tidene. Det var ingen nyere spill som interesserte meg særlig, så jeg hadde ikke noe behov for å lage en pc for fremtiden. Men etter som tiden går og nyere spill krever også neste generasjons konsoller - som jeg ikke har spesielt lyst å kjøpe - så er det behov for å kjøpe ny pc. Jeg har også tatt opp en streaming hobby som gjør at jeg krever nok en god del bedre prosessor enn hva jeg har nå. Spill som er på horisonten jeg vil ha er Mortal Kombat X, Street Fighter 5 og ryktet går om at Tekken 7 skal komme på pc også - siden det kjører i Unreal motoren denne gangen. Det hadde vært moro om den klarte å kjøre de spillene i 60 bilder i sekundet samtidig som den klarte å streame dem i 1080p (eller 720p).

    Hvor mye penger må jeg ut med for å klare noe slikt? Og hva må jeg kjøpe? Og hvor kjøper jeg det? Jeg vil helst bare kjøpe det sånn at det allerede er satt sammen på forhånd.

  11. Fighting games på Regncon!

     

    FGC Bergen har igjen fått æren av å holde fighting game turnering på RegnCon i år. Etter fjorårets suksess, så har vi fått arrangere turneringer hele helgen og ikke bare Tekken på søndagen! Regncon skjer siste helgen i høstferien i Bergen på Holen Skole. Det er åpent for alle å komme, det koster 200kr å komme inn, men da har du pass for hele helgen og mulighet til å delta i alle konkurransene - ikke bare de i arrangi av FGC Bergen. Er du medlem av FGC Bergen fra før av, så skal vi prøve å få dekket inngangsbilletten som en illuminatibonus. (Det koster 50kr å bli medlem i FGC Bergen!)

     

    RegnCon skjer siste helgen i høstferien i Bergen, fra 11-13 oktober.

     

    Oversikt over hvilke spill det blir turnering i, og på hvilke dager:

     

    På fredag 11.10 fra kl 17:00 til 22:00 blir det turnering i Super Street Fighter 4 AE 2012

     

    Senere på kvelden fra kl 22:30 til 03:30 blir det mystery game turnering om det dukker opp nok folk. Om ikke, så blir det casual gaming i diverse fightere.

     

    Lørdag 12.10 fra kl 10:00 til 14:30 blir det turnering i Tekken Tag Turnament 2 som Pair Play. For de uinformerte, så betyr dette at man spiller 1 karakter hver og på lag med en venn.

     

    På ettermiddagen fra 17:30 til 22:00 blir det turnering i Injustice Gods Among Us.

     

    Senere på kvelden fra kl 22:30 til 03:30 blir det igjen mystery game turnering om det dukker opp nok folk. Om ikke, så blir det casual gaming i diverse fightere.

     

    Søndag fra 11:00 til 17:00 blir det, tradisjonen tro, Tekken Tag Turnament 2 turnering - ikke Pair Play.

     

    Det blir premier i form av Trofé’er i Street Fighter, Tekken singles og Injustice turneringene.

     

    Rask oversikt

     

    Fredag 17-22: Street Fighter

     

    Lørdag 10-14:30: Tekken Tag 2 Pair Play - 17:30-22:00: Injustice

     

    Søndag 11-17: Tekken Tag 2 Singles

     

    For mer informasjon og påmelding, trykk linken:

    https://www.facebook.com/events/339735089495894/

  12. Hei!

     

    Liker du slåssespill? Har du noen høner å plukke med dine venner? Hvilken bedre måte å utligne gjeld enn gjennom digital vold? Kom på Fighting Game Community sine stevner for å se hvem som faktisk er best!

     

    Det blir jevnlige turneringer i:

    Tekken Tag Turnament 2

    Super Street Fighter 4 Arcade Edition v. 2012

    og Injustice: Gods Among Us.

     

    Utover høsten blir det også turnering i

    Street Fighter x Tekken (12/9/2013)

    Soul Calibur 5 (10/10/2013)

    Ultimate Marvel vs Capcom 3 (11/7/2013)

    Skullgirls (5/12/2013)

    og Divekick! (5/12/2013)

     

    Så om du liker slåssespill og bor i Bergen, så er det bare å komme på Bergen Offentlige Bibliotek annenhver torsdag fra 29. august! Kl 18:00 til 22:00. Deltagelse er gratis!

     

    Mer informasjon på vår facebookside www.facebook.com/fgcbergen

  13. Hei og hå, da er var det på tide å poste poster om FGC Bergen igjen! Vi kom ut av hiet på torsdag smo var og hadde turnering i Tekken Tag Tournament 2 OG i Super Street Fighter 4 Arcade Edition v.2012.

     

     

    Resultatene for Tekken turneringen er her: http://challonge.com/FGCBergen_TTT2_Ranbats_1_6

     

    Resultatene for SF er her: http://challonge.com/fgcbergensfturnering1

     

     

    Vi fikk ikke spilt ferdig SF turneringen dessverre, men det var veldig moro å se at mangen av tekkenfolkene bare joinet for moroskyld, selvom de ikke kan spillet, fordi det er gratis.

     

    Neste gang er 14. februar, så kom alle kom en for hygge, kos, moro og konkurranse.

     

     

    Vi prøvde ut nytt videopptaksutstyr, så video vil ikke komme før om ett par dager, og det er litt smått problemer med å få tatt opp finalevideoene grunnet at finalistene ofte heller vil spille på noen av setupene som ikke er lett å få med på webkamera. Vi jobber med løsninger på dette ^^ Video vil uansett bli lastet opp i løpet av noen dager.

  14. Jeg glemte helt å hype opp på forhånd! Men i dag ble det spilt spill som vanlig!

    Gluvv har steppet opp sitt spill og vant overlegent over neigutten, Dr Bhup tok som vanlig tredjeplassen.

    Turneringstre: http://challonge.com...TT2_Ranbats_1_5

     

    Dagens hendelse var over all forventning, SF folk krøp ut av krinker OG kroker, og totalt var vi vel oppe i over 20 stykker som kom for spilling, kos og hygge. Dette var årets siste hendelse og det var det flest folk kom på. Stor suksess er oppnådd.

     

     

    Opptakene er bedre denne gangen, men ingen kommentatorspor på og det er en kosmetisk feil gjennom hele filen, men ellers funket dette ganske bra. Det vil bli redigert inn i løpet av morgendagen.

     

    Her er den:

  15. Youtubeklippene ble enda verre enn vanlig, så jeg lager ikke en post for dem.

     

     

    Det jeg derimot lager en post for er at under hele arrangementet så er det 3 skjermer ledig og 3 xbox 360er ledig til å spille hvilket som helst annet slåssespill om man ønsker det. Så lenge man tar med disk og eventuelt konsoll (om det ikke er xbox 360 det skal spilles på). Vi har en del forskjellige spill selv også, så om det er ett spill vi har fra før av, så kan vi alltids ta det med på egenhånd ^^

×
×
  • Opprett ny...