Gå til innhold

Tror

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tror

  1. MrFoss: Og det har du selvsagt helt rett i. Men vi er ikke der i dag. Som nevnt har jeg elbil, og den passer 95% av alt jeg trenger bil til. Det samme vil gjelde Zoe. Og de fleste skjønner at fremtiden er elektrisk. Det var nettopp at jeg har begge deler, som mange andre, at jeg innså hvor upraktisk det er med elbil på bilferie - i forhold til bensinbil. Tesla Model 3, eller andre dyre elbiler, hadde ikke hjulpet på det. Med bensinbilen trenger jeg aldri å tenke på hvor jeg skal lade, hvor langt jeg kan kjøre. Må jeg ha bensin, tar det 3 minutter å fylle, og jeg trenger ikke å kombinere det med et lengre stopp langs en av de store veiene. Det har jeg fleksibilitet til å ta et annet sted. Er det kun rene transportetapper, f.eks. mellom Trondheim og Oslo, blir det noe annet.

     

    Blir det ladestasjoner overalt, på palsser som Avdemsbue,slik at man ikke trenger å tenke på dette i det hele tatt, så blir det kun elbil for min del. Frem til det setter jeg nok for stor pris på friheten til å kjøre hvor jeg vil når jeg vil, at jeg venter med å bytte ut bensinbilen. Denne friheten var også noe av grunnen til at jeg kjøpte bil, og ikke leier ved behov.

    • Liker 4
  2. Jeg har både bensinbil og elbil, og var i sommer på bilferie med bensinbilen. Da slo det meg at det er lenge til jeg kommer til å ta med en elbil på bilferie. En ting det ikke snakkes så mye om, er fleksibiliteten en bensinbil gir. Man kan alltids mellomlade på langtur, og det er greitt å strekke på beina, men med bensinbil stopper jeg hvor og når jeg vil - uten å tenke på å måtte fylle/lade. Det finnes alltid en bensinstasjon, og det krever ikke planlegging i det hele tatt. For eksempel: I stedet for å måtte lade bilen på Dombås, og spise dårlig vegmat der, kan jeg stoppe 20 minutt før, og spise nydelig pizza på Avdemsbue. Dette hadde jeg ikke gjort med elbil, da det bare er 20 minutter mellom Avdemsbue og Dombås. Elbil får man til, men man må tilrettelegge i større grad for det når man er på tur. Det er jeg ikke klar for, ennå. Når man er på bilferie er turen en stor del av ferien. Å måtte stoppe på spesifikke ladestasjoner ødelegger store deler av poenget for min del. 

    • Liker 5
  3. Den er noe større, men i mine øyne gjør det den mer fleksibel. I kamerarommet er det plass til to hus med objektiv, ekstra objektiv og blits, men det er sjelden jeg fyller den opp. Berestroppen er hakket bedre på retrospective, men for min del ble den litt trang, spesielt når jeg skulle skifte objektiv. Brukte den bare med ett hus. Jeg har iPad 1 og den fikk så vidt plass i Retrospective 10. Jeg bruker den nye bagen på reise, og med et kamera pluss et par objektiv er det fint plass til noe andre reiseting. Så ser den jo veldig bra ut, men den er ikke laget i skinn. Www.fotobag.no har også fått inn fra noen andre produsenter også, og de bagene ser vel så bra ut.

     

    Her er en link til bagen

     

     

     

  4. Som jeg har nevnt tidligere kan det være greit å tenke på bagens egenvekt. Retrospective 10 veier f.eks. 1.4 kg. Bagen på linken er litt større, men lettere - 1.1 kg. Størrelsen gjør den lettere til å bruke med andre ting, solbriller, småting, en genser etc. http://www.fotobag.no/no/kelly-moore/kelly-boy/

     

    Men nå skal jeg ikke være en som bare fronter ting jeg har gått for selv (selv om jeg i dette tilfellet har hatt begge deler). Retrospective er en teknisk og diskret bag av høy kvalitet.

  5. Dersom du liker baggen av den nøytrale typen, vil jeg anbefale en tur innom www.fotobag.no. De har veldig mye kult. Selv har jeg Kelly Moore Boy, og den rommer det du ønsker. Jeg bruker den blant annet i bryllup med to hus, 24. 50 og 135. En blits får også plass. Den er også relativt lett. Jeg hadde retrospective 10, men bytte den med overnevnte da den både er litt større og lettere. De har også mye annet som jeg personlig liker veldig godt.

  6. Det har du rett i, at det også dreier seg om uaktsomme handlinger. Hva som regnes som uaktsom vil derimot variere fra sak til sak, og må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Det skal i utgangspunktet ikke være tvil om at noen har opptrått uaktsomt - nærmere grovt uaktsomt. Et barn på fem år kan ikke opptre uaktsomt i denne sammenhengen. De skjønner ikke nødvendigvis hva de gjør. Er barnet 12 år er saken en annen, men fremstår det som et hendelig uhell vil det ikke være dekket. Snubler noen og faller på sekken din, er ikke det nødvendigvis uaktsomt.

     

    For 6-7 år siden var nok vilkårene annerledes. Da dreide det seg sansyneligvis om "plutselig ufortsett ytre begivenhet". Det hadde et mye bredere dekningsomfang.

  7. Jeg jobber daglig med reiseforsikring, samtidig som jeg er deltidsfotograf. Jeg kan forhåpentligvis klarlegge et par ting.

     

    De fleste forsikringsselskap har ulike sdekningssummer. Det kan være ulike summer på enkeltgjenstander, samt total erstatningssum. Det er viktig å ikke se seg blind på summene, men også når forsikringen trer i kraft. De to viktigste dekningsområdene er tyveri og skadeverk, jf. straffeloven. Hendelige uhell er ikke dekket. Om f.eks. et barn ødelegger kameraet ditt, er det ikke dekket - uansett hvor uvøren man har oppført seg. Det samme gjelder dersom du mister kameraet i bakken/vannet osv. Reiseforsikringen er ikke en uhellsforsikring for reisegods. Det kan derfor være lurt å skaffe en verdiggjenstandsforsikring som kan dekke alt utstyret - du bestemmer selv forsikringssummen. Det er også her viktig å se på når den dekker. Jeg har en forsikring via Tryg. Sist jeg sjekket denne, dekker den "plutselige og ufortsette begivenheter". Dette er et mye bredere dekningsomfang enn de plassene det er spesifisert til tyeri osv.

     

    Dersom man har en helårs reiseforsikring samtidig som man betaler reisen med kredittkort som har reiseforsikring, er man forsikret dobbelt. Et eksempel: Du får frastjålet utstyr for 90.000 kr. Forsikringsselskap A kan bare dekke 40.000 kr. Du sitter da igjen med 50.000 du ikke får dekket. Dersom du har betalt reisen med kredittkort, vil forsikringsselskap A sende kravet videre til forsikringsselskap B, og be de dekke i henhold til sine vilkår. Har B dekning på 50.000, vil man få dekning her også. (Sansyneligvis vil man samlet sett få en del mindre, da man trekker mellom 10-20% for årlig verdiforringelse.)

    • Liker 4
  8. Jeg begynner å bli lei av alle tester som bruker pris som et av kriteriene. Jeg mener man bør kåre det beste produktet man har med i testen, og la forbrukerne velge selv om man vil bruke så mye/lite penger på det produktet. "Beste mobiltelefon" blir i mine ører/øyne her missvisende, da de ikke har kåret beste mobiltelefon, men det amobil.no mener er "beste kjøp". Uansett hva du skal bruke SE-telefonen til finnes det vel andre telefoner som gjør det samme bedre?

     

    Min iPhone (32Gb) har jeg betalt 4800 for når abn. er nedbetalt. Er SE-telefonen så mye bedre enn denne, eller er 800 kroner verdt så mye?

  9. Hei!

     

    Jeg har fått oppdrag med å kjøpe en PC til en menighet. Den skal brukes til å lage podcast, og å vise tekst og bilde på en 42" flatskjerm.

     

    Jeg har kommet frem til to alternativer:

     

    http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=108386

    http://www.mpx.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=108213

     

    Den ene med gode spesifikasjoner, og den andre med godt rykte for kvalitet.

     

    Hva ville dere valgt, og er det eventuellt andre dere heller ville valgt?

  10. Det er selvfølgelig vanskelig å vite 100% sikkert når det gjelder Apple, men etter all sansynlighet kommer det en oppdatert iPhone 8.juni. Dette er mer eller mindre bekreftet fra flere hold. Oppdateringen vil blant annet inneholde bedre kamera og raskere prosessor, men, som sagt, dette er bare rykter, og det vil det være helt frem til 8.juni.

  11. Dette er et fantastisk byggverk som jeg håper å oppleve en gang!

     

    Når det gjelder bildet så sitter eksponeringen fint, og lyset er også bra. Jeg mener derimot du kunne fått mer ut av broen. Sånn som bildet er nå er det en intetsigende forgrunn, og alt for mye til venstre som ikke tillfører bildet noe. For å være enda litt mer pirkete vill jeg nok prøvd å unngå å få slutten på broen i senter av bildet.

  12. Apple skjønner vel at om de setter ned prisen så vil flere folk kjøpe den? :ermm:

     

    Apple har ikke for vane med å sette ned prisene på produktene sine. De velger heller å oppgradere dem. Mac Mini er et eksempel på dette. Den ble ikke billigere selv om den hardwaremessig begynte å bli utdatert, nå har de oppgradert den og i tillegg blitt noe dyrere. I alle fall i Norge.

     

    Edit: Når jeg tenker meg om satt jo de ned prisen på iPhone like etter at den ble lansert, så det er jo lov å håpe.

  13. Jeg tror ikke vi vil se store forskjeller på telefonprisen, da denne nok er satt fra Apples side. Kan hende teleselskapene er villige til å ta denne regninge selv, det får vi se. Jeg regner med priskrigen vil gjøre utslag på konstadene ved bruken av telefonen, noe vi allerede ser mellom Telenor og Netcom. Blir uansett spennende å se hva Chess kommer opp med. Hadde jo ikke takket nei til å beholde mitt abbonement mot å betale 3500-4000 for en iPhone 16GB.

×
×
  • Opprett ny...