Gå til innhold

cool59

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cool59

  1. Deilig med en funksjon som gjør at jeg kan blokkere alle disse annonsene hvor mennseker spretter opp og ned eller lyder skriker ut av høyttalerene når musepekeren kommer borti en annonse med flash eller annet snusk. Har testet betaverjonen, og lastet ned fullversjon i går, og dette ser veldig greit ut for meg. Men jeg lurer jo litt på hvorfor iconene til bokmerkene bytter plass i Opera . . . .

    6353399[/snapback]

    Er dette noe lignende adblock til firefox? Har nettopp installert opera, og vil gjerne ha bort reklamer.

    6354528[/snapback]

     

     

    Leser du testen på Hw, så står det der hvordan dette fungerer. Eller for å gjøre det lettvint, høyreklikk på siden du er på, likk "blokker innhold" i dialogboksen, deretter venstreklikker du på de annonsene du ikke vil at vises. trykk "fullført" i boksen øverst på siden og reklamen er borte.

    Har ikke funnet en tilsvarende funksjon i Firefox, men det kan godt være fordi jeg ikke har tatt meg tid til å utforske denne nettleseren så nøye. Klarer meg utmerket med Opera :)

  2. Deilig med en funksjon som gjør at jeg kan blokkere alle disse annonsene hvor mennseker spretter opp og ned eller lyder skriker ut av høyttalerene når musepekeren kommer borti en annonse med flash eller annet snusk. Har testet betaverjonen, og lastet ned fullversjon i går, og dette ser veldig greit ut for meg. Men jeg lurer jo litt på hvorfor iconene til bokmerkene bytter plass i Opera . . . .

  3. Heisann

     

    Joda, jeg har flashet bios. :) Jeg fant forresten flere innlegg på et annet forum hvor identiske problemer med samme hovedkort og prosessor ble diskutert, og der var de fleste samstemt enige om å ignorere temperaturavlesnignen og stole på at AMD prosessoren kobler ut av seg selv på grunn av en innebygd overopphetingsvern hvis temperaturen går til himmels. Vet vel ikke helt hva jeg skal tro. Uansett, jeg kjørte naskinen hardt i hele går kveld, og den oppfører seg eksemplarisk, så det ser jo ut til at alt er i orden utenom temperatursensoren, som tydeligvis viser feil fortsatt. :dontgetit:

  4. Takk igjen for gode råd. Nå har jeg endelig hatt litt tid til å kikke på maskinen igjen.

     

    Det jeg har gjort i kveld er å sjekke og dobbeltsjekket montering av kjøleren, jeg har hatt på en påstått bedre type kjølepasta (Artic Silver ett eller annet, fikk av naboen :thumbup: ) og jeg har montert to 90 mm kabinettvifter. I tillegg har jeg også flashet BIOS.

     

    Resultatet er som følger: Temperaturen som vises i bios er lavere enn før, men den virker fortsatt som den er høyere enn hva CPU faktisk er. I det maskinen starter viser den 50 grader, og dette stiger opp til ca 55 grader uten belastning og havner forsatt på ca 65 grader ved belastning. :hmm:

     

    Jeg har i også installert programmet SpeedFan for å se hva det kan gi av informasjon om maskinen, og der får jeg et helt annet resultat, som også står mer i stil med hva jeg tror at temperaturen er. Den viser en CPU temperatur på 39 grader når maskinen går uten særlig belastning. Når jeg kjører maskinen på ca 30% konstant belastning stiger temperaturen til 47 grader. Setter jeg fingeren på kjøleren så kjennes denne fortsatt ikke ut som den er nevnverdig varm. :ermm:

     

    Hvis man nå tar for gitt at bios leser av feil CPU temperatur, skal jeg da sette sette verdiene for varsling av for varm CPU dertil høyt? Hvordan kan jeg vite hva jeg skal forholde meg til? Planen er å bruke maskinen til et hjemmestudio, og en maskin som slår seg av i utide fordi den kanskje leser av feil temeratur er jo litt kjedelig. :roll:

     

    Så hva kan jeg gjøre nå for å sikre at alt er som det skal? Jeg har egentlig ikke råd til å svi dene CPU'en nå.......

  5. Jeg har akkurat bygd en PC som er basert på et Abit KV8 hovedkort. Kortet har sokkel for AMD 754 prosessorer, og jeg har brukt en AMD Athlon 64 3400+ prosessor.

     

    Dette er min første AMD baserte PC, og jeg begynner å lure på om ting er som det skal være i denne maskinen. Problemet er CPU temperatur, som tydeligvis er alt for høy. Ved null belastning ligger temperaturen på 63 til 65 grader C, og ved belastning stiger den fort til 70 grader, og ved to anledninger første driftsdag ble CPU så varm at maskinen slo seg av (75 grader)

     

    For sikkerhetsskyld kan jeg tillegge at maskinen ikke er overklokket.

     

    Kjøleren jeg har brukt heter Thermaltake TR2 M6, og burde så vidt jeg kan forstå holde for denne prosessoren. Men noe er tydeligvis galt. :cry: På grunn av hovedkortets begredelige arkitektur er det ikke så mange store kjølere som passer på kortet.

     

    Jeg har forsøkt å ta av kjøleren et par ganger, da det første jeg tenkte på var at den satt skjeivt eller noe slikt. Jeg har også forsøkt å bytte kjølepasta, men det hjalp heller ikke nevnverdig. :( Jeg kjører også maskinen uten lokk på for å gi den maksimalt med frisk luft.

     

    Fortvilelsen begynner nå å slite i sjela, og gode råd til løsning på problemet vil bli verdsatt høyt.

     

    Takk

  6. Takk for alle gode forslag. I og for seg har problemet løst seg, men ikke på den måten jeg ville forventet. Jeg har med stor entusiasme forsøkt alle forslag, men ingenting har hjulpet. Når jeg nå sist skulle starte maskinen, glemte jeg å dra ut USB kontakten til printeren, og merkelig nok startet maskinen uten problemer. Lettere rystet måtte jeg faktisk kikke bak på maskinen for å se om pluggen kunne ha falt ut, men den satt der den skulle. Vel, bare for å teste at alt fungerer har jeg restartet maskinen 2 ganger med printeren tilkoblet, og begge gangene har oppstarten gått prikkfritt. Mysterienes tid er ikke forbi ser det ut til. Nå kan jeg bare sitte tilbakelent og vente og se om dette varer.

     

    Takk

     

    Gry :p:

  7. Hei Oslo72

     

    Jeg har forsøkt å sjonglere mellom forskjellige tilkoblinger på maskinen. Dette hovedkortet har 2 USB 2.0 porter på selve hovedkortet, og to på en egen bracket. Virkningen er desverre lik på alle kontakter. Jeg har scanner, og digitalt kamera koblet til USB på maskinen fra før, og disse enhetene fungerer som de skal. Har forresten en liten merkverdighet med kameratilkoblingen også. Hvis jeg kobler til kameraet etter at maskinen er startet går maskinen i stå. Med andre ord, kameraet må alltid kobles til maskinen med power on før oppstart. Etter at maskinen er startet med kameraet på kan derimot kameraet kobles til og fra uten problemer.

    Forvirret?

     

    Gry :-)

  8. Hei til dere kloke deltakere på dette fornemme forumet ;)

     

    Jeg har et noe forunderlig problem. Forrige uke kjøpte jeg en ny skriver, en HP Photosmart 7660. Installasjonen av drivere til printereen gikk smertefritt og jeg var lykkelig en stakket stund.

    Neste gang jeg skulle starte maskinen ville den ikke boote. Den startet og alt så ut som normalt ut i noen sekunder til logo/skjermbildet til hovedkortprodusenten kom opp på skjermen. Og der stoppet moroa. Jeg forsøkte en liten re-start, men samme skjedde igjen. Hovedkortet mitt er av merket Epox og typebetegnelsen er 4PEA+. På hovedkortet finnes et display som forteller hvor llangt maskinen kommer i oppstarten, og den stopper hver gang på 52, noe som ifølge manualen betyr "Test all memory (clear all extended memory to 0).

    Deretter koblet jeg fra USB2 kabelen til printeren og restartet på nytt. Maskinen startet deretter som normalt igjen. Litt eksperimentering har vist at jeg kan koble inn USB kabelen umiddelbart etter at oppstartprosessen er over det som vises i displayet på hovekortet som 52, og alt vil fungere tilfredstillende.

    Så endelig til det intrikate spørsmået: Hva er det som forårsaker dette problemet, og finnes det noen mulighet for å gjøre innstillinger i Bios som kan gjøre at jeg kan fortsette å starte maskinen min uten å nappe ut USB kabelen først? Eventuelt er det bugs i printersoftware som er årsaken? Printeren er jo ganske ny i markedet.

    Jeg setter stor pris på all hjelp og innspill som kan hjelpe meg med å finne ut av problemet da jeg er ganske lat og ikke har lyst til å stappe USB ledninger inn og ut av koblingspanelet bak på maskinen min i det evindelige.

     

    På forhånd takk :roll:

  9. Her om dagen hendte det noe jeg har sett fram til. Jeg fikk nemlig ADSL fra Firstmile. Flott tenkte jeg og koblet opp alt som det skulle være. Dette virker jo bare helt supert var mitt første inntrykk. Men så skulle jeg sende e-post. Det var da problemene begynte å dukke opp. Maskinen min vil ikke sende e-posten, og hver gang jeg forsøker å sende noe får jeg en tilbakemelding fra "systemansvarlig" i innboksen. Meldingen forteller Følgende:

     

    Meldingen kom ikke frem til noen av eller alle mottakerne.

     

    Emne: SV: *********

    Sendt: 10.10.2003 10:32

     

    Følgende mottaker(e) ble ikke nådd:

     

    'GAS' den 10.10.2003 10:32

    550 5.7.1 <[email protected]>... Relaying denied

     

    Ser man under alternativer for meldingen så finnes det ingen informasjon der, noe jeg tolker som at meldingen blir avvist et eller annet sted i min maskin og ikke ute på serveren . . .

     

    Vel, jeg har også flere mailkontoer, og det merkelige er at hvis jeg tester kontoinstillinger så virker alt og jeg får ingen feilmeldinger. Dessuten går det å sende mail fra den ene kontoen på mitt domene til en annen mailkonto under mitt domene. Men til andre domener, for eksempel til start.no eller hvilket som helst annet enn mitt eget domene blir meldingen avvist av denne såkalte "systemanvarlige", som vi alle vet ikke finnes annet sted enn i Microsoft sin verden.

     

    Jeg har ingen problemer med mottak av mail eller bruk av internett.

     

    Er det noen som har opplevd lignende problemer, og hva kan i så fall løsningen på problemet være?

     

    For ordens skyld, jeg har Windows XP og office XP. Mailprogram er Outlook.

     

    Takker for svar. :smile:

     

    Gry

    [email protected]

  10. Hei dere.

     

    Jeg ble også ganke så lei av spam og i perioder har det vært så ille at jeg har måttet slette mailkontoer for å slippe unna all dritten. Vel, for en stund siden lastet jeg ned et program som heter mailwasher. Dette programmet leser hva som ligger på mailserveren din, og du kan velge å slette det der uten å laste det ned. Det geniale med programmet er at det samtidig kan sende en melding til avsender av spam mail at kontoen din ikke eksistere eller noe sånt. Dette har for min del hjulpet utrolig bra, og antallet med uønsket mail har gått ned fra mellom 10-20 om dagen til 0-2.

     

    Programmet kan lastes ned på http://www.mailwasher.net/

     

    Lykke til :p

     

    Gry

  11. Hei

     

    Jeg hadde omtrent samme krav som deg til skjermkort, 2D kvalitet var topp prioritert. Det endte med et ATI Radeon 8500 128MB kort. (ikke LE utgaven) Kjøpte dette på nettauksjonen eBay for $115, fikk selgeren til å sende det som gave (ingen moms) og hadde det her for under tusenlappen :p Er kjempefornøyd med dette kortet. Tror at LE versjonen vil gi deg omtrent samme opplevelsen i 2d, så det burde være et greit kjøp det også.

  12. Hei

     

    Selv om HK ser helt rent og tørt ut, kan det faktisk ligge igjen rester av frostvesken som ikke synes. Som du kansje vet leder ikke vann strøm, så vann er forsåvidt uproblematisk. Glycol derimot, og andre innholdstoffer i frostvesken, kan lede strøm, selv når det har tørket. Prøv å fukt en q-tips eller lignende i rent vann og vask hovedkortet der du sølte vannet. Gjør dette flere ganger til du er sikker på at det er helt rent. La kortet tørke (har du dårlig tid, bruk en hårføner) og prøv å starte maskinen på nytt. Har hatt god erfaring med denne metoden på andre elektroniske duppedingser etter at folk har sølt øl og cola i dem (sånn er det å være musiker ute blant feststemte folk). Husk forresten at du bør være jordet når du gjør dette slik at ikke statisk elektrisitet knekker kortet.

     

    Lykke til :wink:

  13. Hei

     

    Når det gjelder eldre bruktbiler er en kalkulator rimelig malplassert og kan ikke fange opp alle variablene som avgjør verdien på en bil. Derfor vil du antakelig ikke finne en slik kalkulator eller prisguide, med mindre du ser etter biler som er så gamle at de kvalifiserer som veterankjøretøy. Som eksempel kan man ta en 1985 VW Golf, de selges jo for alt mellom 1.500 kroner og 35.000 alt etter tilstand, om de er påkostet noe spesielt (felger, styling m.m.) eller om bilen har gått ekstremt lite og er uvanlig velholdt. Bruk sunn fornuft, og sjekk nøye bilen du har lyst på før du kjøper noe. Hvis du er usikker, ta med noen som kan noe om den typen bil du har lyst til å kjøpe :smile:

  14. I fjor høst bestemte jeg meg for at nok var nok, og gikk fra Telenor som internett leverandør til et konkurerende selskap :grin: Som normalt er sendte jeg en e-post til Telenor og forklarte at jeg sa opp mitt abonnement med virkning snarest mulig, og forklarte samtidig at tjenestene deres var for dyre :evil: over hvordan det selskapet tilsniker seg penger. SLETT SERVICE :mad:

    Andre som har lignende erfaringer?

     

    GAS

     

    <font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: cool59 på 2002-03-03 23:25 ]</font>

     

    [ Denne Melding var redigert av: cool59 på 2002-03-03 23:27 ]

  15. "Kjellis" oppfordret alle til å send mail til Tormod hermansen. Helt klart en grei ide, og jeg sendte derfor denne mailen:

     

    "Hei Tormod

     

    dessverre stod det å lese i lokalavisen denne uke at Telenor ikke vil bygge videre på sitt ADSL nett. Dette er MEGET beklagelig, og som følge av denne utrolige arrogante holdningen har jeg byttet leverandør på telefon, internett og mobiltelefon.

     

    God bedring"

     

    Min oppfordring til alle andre som er missfornøyd med tele*or sin politikk er å sende sin missnøye til Mr. Hermansen

     

    GAS

  16. Heisann

     

    Joda, jeg har kjøpt såkalte demovarer fra Komplett, og har fått ny datakomponenter i ubrutte originalforpakninger :smile: så at disse er demobrukt har jeg problemer med å forstå. Tror dette er mer et salgstriks enn at sakene virkelig er demobrukt. Har forresten gode erfaringer med det jeg har fått.

     

    Lykke til.

×
×
  • Opprett ny...