Gå til innhold

peamlie

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av peamlie

  1. Hei!

     

    Jeg trenger litt hjelp til å sette sammen en media center pc. Denne skal kobles til tv/projektor og har følgende krav:

     

     

    1. Se på tv (med HD muligheter)

    2. Ta opp tv (selvfølgelig også i HD)

    3. Spille av en stor musikksamling 20 000 ++ låter, så trenger software som finner raskt fram i musikk)

    4. Kompatibel med Logitech Harmony fjernkontroll

    5. Vise bilder

    6. Må kunne tilkobles ekstern harddisk

    7. Setter denne opp for min far som nærmer seg seksti - dvs må være enkel i bruk. Han er datakyndig for sin alder (flytende i "vanlige" dataoppgaver), men nevner jeg f.eks Linux skremmer jeg nok livet av ham.

    8. Kommunisere med trådløst nettverk

     

    Om noen har forslag til oppsett, eller eventuelt eksisterende ferdige løsninger, setter jeg stor pris på det!! :)

     

    Jeg regner med han er klar for å legge ut en pris på mellom 3000 og 10 000.

  2. Hei!

     

    Jeg leter etter noen som kan ta på seg et betalt oppdrag i forbindelse med utvikling av en nettbutikk i ecommerce-systemet Magento. Må ha erfaring i PhP og Java, samt kjennskap til hvordan Magento fungerer.

     

    Oppdraget gjelder å hjelpe til med å sette opp configurable products, som er litt mer avanserte enn T-shirt eksemplene som følger med i eksempeldatabasen, samt å gjøre noen endringer i hvordan brukere opplever konfigureringen i kjøpsopplevelsen.

     

    Vi vurderer også å bruke Color Attributes extensionen (http://www.magentocommerce.com/extension/reviews/module/1427/color-attribute-magento-extension) og systemet må i så tilfelle tilpasses denne.

     

     

    Gjør også oppmerksom på at da prosjektet har et noe begrenset budsjett, så studenter eller andre som kan ta på seg oppdraget litt rimeligere enn de større selskapene, oppfordres til å ta kontakt.

     

     

    Takker på forhånd for alle svar, og send gjerne PM med epostadresse for mer detaljert beskrivelse av prosjektet, samt for å avtale pris.

  3. Porcupine Trees nye album The Incident har lydklipp ute på bandets MySpace side nå, http://www.myspace.com/porcupinetree..

     

    Gleder meg som en unge til dette albumet, men føler at previews ikke gir et helt fair inntrykk av musikken, det blir litt for oppstykket. Lydbildet høres også litt mer fuzzy ut en tidligere, men det kan godt være lydkomprimeringen som gjør det. Synes også jeg hører litt Opeth inspirasjon her, mulig Åkerfeldt gjester albumet, det vet jeg ikke noe om. Gitarsoloen rundt midten av klippet kan ihvertfall høres ut som Åkerfeldt.

     

    Er også ekstremt spent på hvordan bandets 45 min track blir - ikke mange band som klarer å gjøre det vellykket, men skal noen få det til, såmå vel Steven Wilson være mannen.

     

     

    Spent på å høre hva andre synes!

     

    Edit: snek seg inn et ekstra puntkum i URLen.

  4. Er det bare meg som syns det høres rart ut at en profesjonell grafisk designer velger å bruke Linux? Kan du forklare hvorfor?

     

    Det er nok min fascinasjon/nysgjerrighet overfor open source-miljøet, og en liten medfødt rebelsk holdning overfor selskaper som innehar nær-monopoler, som har styrt meg i Linux sin retning, kombinert med en irritasjon over at andre operativsystemer har operert endel tregere og ustabilt i forhold til drivere osv.

     

    Å si at jeg har "valgt" Linux blir ikke riktig - jeg prøver det ut med en dual boot for å se om det kan ha noe for seg i forhold til mitt yrke. Men som det ser ut i dag kan jeg ikke se hvordan det kan erstatte Windows/Mac dessverre.

  5. Første du bør gjøre er vel å kaste av deg "dumme meg"-holdningen :) den hjelper deg ikke stort.

     

    Lek litt mer opptatt enn det du egentlig er, spør henne ut igjen på en måte som ikke setter henne i en alt for presset situasjon (dvs gjør det til en naturlig del av en samtale om du kan. Tenk deg - å bli med ut på noen øl er en hyggelig greie - å blir formelt invitert med på en date er kleint...) og når dere er ute, så bare snakk. Det er ikke så komplisert, hun også har interesser, hobbier, venner, musikksmak, reiseplaner osv - om du ikke vet helt hva du skal si, så still henne noen spørsmål som krever litt mer enn ja/nei svar. Merkelig hvor godt inntrykk en person kan få av deg uten at du har sagt stort. Jenter liker en god lytter, men ta litt engasjement i forhold til hvordan kvelden utarter seg (vi kan gjøre det du vil, er ikke en bra setning), og ikke legg skjulpå hvor du vil at kvelden skal lede.

     

    2 gode råd:

    1. Alkohol kan smøre samtalen og gjøre det lettere for begge å kommunisere, man senker barrieren litt. Men for mye alkohol ender i katastrofe. IKKE drikk deg til selvtillit.

    2. Et forhold med en kollega er ikke alltid en god ide..

  6. Takk for svar, godt å høre at Corel fortsatt holder koken. Forstår jeg deg riktig at Pohoto Paint og Paint Shop Pro er adskilte programmer? Har du nok erfaring til å si hvem som vil fungere best for en som er vant til Photoshop?

     

    Når det gjelder mine krav, så driver jeg både retusjering, webdesign og mye arbeid i Flash/InDesign, så mitt fremste krav er vel egentlig den allsidigheten som Photoshop tilbyr, og samtidig den raske workflowen som oppbyggingen tillater. Integreringen med InDesign og Flash er jo også et ekstremt stort pluss, og forventer ikke å finne noen erstatning for dette, selv om jeg skulle ønske det var mulig.

     

    Raw-redigering bruker jeg tidvis, men det er ikke den viktigste funksjonen for mitt bruk.

     

     

     

    Egentlig var nok threadnavnet litt misvisende, ser jeg i ettertid. En erstatning for Adobe Master Collection er jo egentlig det jeg skulle hatt, men om det eksisterer er nok tvilsomt...

×
×
  • Opprett ny...