Gå til innhold

Gaudaost

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gaudaost

  1. Burde gå bra, kjører selv to 8800GT og C2D på 500W. Så lenge 12v linja til skjermkortene støtter så mange Ampere de trenger. Det burde ikke være noe problem med OCZ.

     

    Bra! Skal sjekke om 12V-railen gir nok strøm.

     

    Men trenger jeg noe ekstra-utstyr eller? Mener at jeg har sett en ledning som gikk mellom de to kortene en gang...

     

    edit: har 18A på hver 12V rail, fire av de totalt. Har hørt at en 8800gt tar ~24A, så det skal vel gå bra det?

  2. Trådtittelen sier vel det meste. Har en MSI geforce 8800GT OC allerede, og vurderer å skaffe enda en. Jeg lurer også på om en trenger noe ekstra styr til dette oppsettet, eller er det bare å sette det andre skjermkortet rett nedi?

     

    Har en OCZ stealthXstream 600 watt PSU.

     

    For øvrig har jeg en tokjerners intel core duo prosessor, et pci-utvidelseskort, 3 usb-enheter, 4 gig ddr2 minne, en harddisk, og ellers vanlig med vifter.

  3. Takk for hjelpen Siindre :)

     

    Men jeg har et par spørsmål:

     

    Jeg vet at den prosessoren er bra, men blir ikke den litt overkill i forhold til skjermkortet?

    Hvorfor XFX GT 8800 framfor den billigere til CLud 3D? Er det noen vesentlig forskjell?

    Blir det ikke litt overkill med 4 gig ram? Har ikke tenkt å vente så lenge til neste oppgradering.

    Jeg har hørt ganske mye bra om OCZ StealthXStream 600 Watt, også, er ikke den vel så god, og trenger jeg egentlig ikke 600 watt eller mer?

  4. Heihei godtfolk :)

     

    På nyåret tenkte jeg å kjøpe meg en oppgradering til den gamle kjerra. Har gjort litt research allerede, men føler ikke at kunnskapene mine strekker helt til, så jeg håper på noen råd fra dere eksperter :)

     

    Komponentene jeg tenker på er følgende:

     

    CPU: Intel Core 2 Duo E4400, E6600?

    Skjermkort: Club 3D GF 8800 GT

    Hovedkort: (fant ikke link, fordi asus-sida er uhellig treig (brukte et kvarter på å komme fra ei side til en annen)) Asus P5N-E SLI, nForce-650i SLI, ATX, Socket-775, GbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16

    Harddisk: WESTERN DIGITAL 400GB 7200RPM 16MB SATA II CAVIAR 3.5 EIDE (WD4000AAKS)

    Minne: (fant ikke link) KINGSTON INTL 2GB 533MHZ DDR2 ECC REG CL4 DIMM (KIT OF 2) SINGLE RANK X4 (KVR533D2S4R4K2/2G)

    Strømforsyning: OCZ StealthXStream 600 Watt

     

    Spesielt er jeg temmelig usikker på CPU og hovedkort: det absolutt viktigste for meg, er at CPUen ikke blir flaskehalsen i systemet i overklokket tilstand på standardvifta, men den bør heller ikke være mye dyrere enn 1500. Hovedkortet valgte jeg egentlig kun på bakgrunn av at jeg observerte at den hadde fått flere priser. Så kom gjerne med innspill når det gjelder dette, hvis dere har noen bedre forslag.

     

    For øvrig kan det nevnes at kjerra for det meste skal brukes til spilling.

  5. For det første: Jeg har en AMD Athlon XP 2800+ @ 2075MHz

     

    Til spørsmålet: Jeg har skjønt såpass at en athlon 2800 tilsvarer en pentium med 2800mhz klokkehastighet, selv om min bare har 2075. Men, er dette uten overklokking? Jeg har greid å få den opp på den nåværende vifta til 2300, men ikke stabilt.

     

    AMDprosessorer er etter det jeg har forstått blitt lagt for å overklokke, og jeg som ikke overklokker, kjører jeg da på en klokkehastighet som tilsvarer en intels 2800, eller kjører jeg på en klokkehastighet som tilsvarer en intels 2000?

     

    Da jeg kjøpte denne prosessoren var det ganske greit, men nå som jeg har så vidt satt meg inn i overklokking, er forvirrelsen total :no: så jeg håper at noen som har greie på dette, kan gi meg litt innsikt om disse sakene.

     

    Som for eksempel: Gitt at min prosessor kjører på bare 2075mhz, og dette tilsvarer 2800 på en intelprosessor. Hva vil klokkehastigheten tilsvare på en intelprosessor, hvis jeg overklokker til 2200? Er det en fast ratio her, mellom forholdet?

×
×
  • Opprett ny...