Gå til innhold

Yankes

Medlemmer
  • Innlegg

    405
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yankes

  1. Forsvarets behov er alltid styrende, men innenfor forsvarets behov så får folk oppfylt ønskene sine så langt det lar seg gjøre. Selvfølgelig kan ikke alle bli jagerflygere og ingen bli helikopter og flermotorflygere, så derfor får normalt sett de med best karakter fra seleksjonen ønskene sine oppfylt. Med andre ord, hvis du er best i kullet ditt og funnet skikket for alle flytyper så kan du velge og vrake det du vil. Men det er ikke alle som kommer igjennom som nødvendigvis er kvalifisert for alle flytyper. Noen er for lange i ryggen til å fly f-16, men passer fint til heli og multi. Og noen er ikke kvalifisert til å fly single pilot, og blir ofte plassert på flermotor (multi crew) osv.

  2. Jeg har gått dette løpet, og jeg kan garantere deg at du ikke kommer til å angre. Det er riktig at du er bundet til forsvaret 12 år etter at du får vingen på brystet. Grunnen til det er at utdanningen din koster rundt 20 millioner kroner. Du får lederutdanning, og flygerutdanning som ikke kan sammenlignes med det sivile engang.

     

    Se på de 12 årene som en jobbsikkeret. Du vil garantert ikke angre!

     

    Gjennom forsvaret vil du også få timene og erfaringen som kreves for å fly f.eks. politihelikopteret eller luftambulanse.

     

    Og for å svare direkte på spørsmålet ditt i topicen: du binder deg til å jobbe i forsvaret i 12 år etter du får vingen, ikke nødvendigvis som flyger.

    • Liker 1
  3.  

    Det beste er nok å ringe VPV og spørre. Men det er ingenting i veien for å begynne førstegangstjenesten. Du får fri til å dra på opptak uansett. Du får fri den helga du skal på fase 1 (en eller anna gang i Februar om jeg ikke husker feil). Hvis du kommer videre til fase 2 på Rygge i Mai eller Juni, så får du også fri de to ukene dette gjelder.

    Kommer du inn på opptaket så drar du videre til befalsskolen på Kjevik, kommer du ikke inn drar du tilbake der du var og fullfører førstegangstjenesten.

     

    *Pirk* Du kan også begynne i Bardufoss og deretter ta befalsskolen etter flygeropptak *pirk*

    Ikke hvis du ikke har fullført førstegangstjenesten før du kommer inn på flyskolen. Slik var hvertfall reglene når jeg gikk gjennom flygerskolen..

  4. Det beste er nok å ringe VPV og spørre. Men det er ingenting i veien for å begynne førstegangstjenesten. Du får fri til å dra på opptak uansett. Du får fri den helga du skal på fase 1 (en eller anna gang i Februar om jeg ikke husker feil). Hvis du kommer videre til fase 2 på Rygge i Mai eller Juni, så får du også fri de to ukene dette gjelder.

     

    Kommer du inn på opptaket så drar du videre til befalsskolen på Kjevik, kommer du ikke inn drar du tilbake der du var og fullfører førstegangstjenesten.

  5. Det aller beste du kan gjøre, etter min mening, er å gå befalsskolen for MP. Da stiller du straks ganske sterk på opptaket til PHS. Jeg har et par kompiser som gjorde nettopp dette. Men dette vil koste deg 2 år, ett år befalsskole og ett år i jobb som MP-befal. Hvis du får deg jobb som MP-befal nordpå så jobber du også mye sammen med det sivile politiet, her har MP også sivil politimyndighet og du vil få et godt innblikk i hverdagen som politi og få med deg mange gode erfaringer. I tillegg til at du tjener gode penger.

    • Liker 1
  6. Sesjon har forsåvidt ikke noe med flygeropptaket å gjøre. Du blir innkalt til egne tester for flygeropptaket hvis de viser interesse for deg. Bare gjør ditt beste på sesjon, for dine resultater der kan avgjøre om du blir innkalt eller ikke til fase 1 av flygeropptaket. Er vel forsåvidt ikke så mye det går an å forberede seg på.

     

    Det aller viktigste hele veien, fra oppmøte på første del av opptaket til du har vingen på brystet er motivasjon!

  7. Nå kan ikke jeg svare for krigsskolen på Linderud, men jeg har selv gått på Luftkrigsskolen i Trondheim. Krigsskolen er en høyskole og er det samme som å studere ved en sivil høyskole, bortsett fra øvelser og det faktum at du går i uniform. Du har en vanlig skoledag, eller arbeidsdag, eller hva man skal kalle det. Du møter opp om morgenen og er ferdig på ettermiddagen og har da fri til å gjøre akkurat hva du vil, akkurat som på en sivil høyskole. Du har i tillegg øvelser, og da har du jo selvsagt ikke noe fri den tiden du er ute i felt.

     

    Det er vanligvis et veldig bra sosialt miljø og det arrangeres forskjellige sosiale tilstelninger hele tiden. I alle fall på LKSK så hadde vi en egen bar som ble et naturlig samlingspunkt. Men dette er selvfølgelig frivillige ting (med noen få unntak), så du kan heller dra inn til Oslo om du vil.

     

    Det første året på gjennomgående krigsskole, som for øvrig er vanlig befalsskole, foregår ikke på Linderud. Jeg vet ikke, men tror det er på Terningmoen.

  8. Takk for svar!

     

    Må nesten tenke litt ang. det å ta befalskole. Vet ikke helt om jeg føler helt på å starte rett på studiene etter førstegangstjenesten. Luftkrigsskolen virket forsåvidt som et meget interessant alternativ om jeg skulle prøve å ta militær karriere.

     

    Føler du deg ganske stuck til forsvaret mtp. utdanningen din ved luftkrigsskolen, eller kan du gå sivile veier? Bodde du ved skolen eller bodde du eksternt i Trondheim?

    Befalsskolen regnes ikke som noe studie da, det er kun militær utdanning og trening. Du blir utdannet befal, som tar 1 år, og deretter jobber du et år (eller mer) som sersjant i forvaret og tjener gode penger. Gå befalsskole og jobb noen år for å tjene penger, deretter start på studiene dine, enten du går for militære eller sivile studier.

     

    Du har massevis av muligheter, du kan også ta sivile studier betalt av forsvaret med full lønn, bare det er noe som er relevant for forsvaret, for etter tre år utdanning må du jobbe tre år i forsvaret. Etter det står du fritt til å gjøre hva du vil. Jeg personlig skjønner ikke hvorfor ikke flere tar utdanning i forsvaret (gitt at forsvaret tilbyr et studie de kan tenke seg). Forsvaret betaler alt og du får full lønn under hele utdanningen, og i tillegg masse andre diverse fordeler.

     

    Jeg personlig er ganske stuck i 12 år, men det er fordi jeg gikk flygerutdanningen, og den er ikke akkurat billig, så derfor mange pliktår. Men som sagt, etter pliktårene står du fritt til å gjøre hva du vil.

     

    Jeg bodde inne på skolen, og det anbefales som sagt, med mindre du har familie. Det er sykt billig, sinnsykt bra mat i messa og veldig sosialt.

  9. I bunn og grunn er det ganske enkelt, har du studiekompetanse og har i det minste litt lyst til å bli pilot, så for all del søk og prøv. Det er umulig å forutsi om du vil klare det eller ikke, det er ingen som vet før man har prøvd. Og det er virkelig verdt et forsøk. Jeg har folk på kullet mitt som bare prøvde for moroskyld, som aldri før hadde tenkt på det å bli pilot engang, og som klarte det.

     

    Misforstå meg rett; jeg oppfordrer ABSOLUTT ikke til å møte uforberedt på opptaket, skal man først prøve så skal man gjøre det ordentlig (du får bare en sjanse). Jeg sier bare at det har skjedd og at det er mulig, og at det er umulig å vite uten å prøve.

  10. Hei!

    Jeg er nå vernepliktig ved GSV og har det fint så langt. Jeg liker militæret såppass mye at jeg vurderer nå å ta karriere i forsvaret.

    Luftkrigsskolen virket da som et ganske lovende alternativ mtp. at de fysiske kravene ikke virker helt urimelige og det å være i Trondheim virker veldig fint.

    Men jeg har noen spørsmål.

     

    1. Må jeg ha gått befalskolen først?

    2. Leste noe om at jeg måtte ha 180 studiepoeng for å komme inn på bachelorgraden? Kan noen forklare meg noe rundt hvordan det fungerer?

    3. Om jeg ikke må ha gått befalskolen først - hvilken grad får jeg da etter luftkrigskolen?

    4. Bor jeg hvor jeg vil i Trondheim eller blir jeg boende på en kaserne i en leir i 3 år?

    5. Er dette et dumt studie ang. lønn og lignende?

    6. Noen som har vært der som kan fortelle litt?

    1. Ja, du må gå befalsskole først. Og det er svært usannsynlig at du kommer inn på LKSK etter befalsskolen uten at du har jobbet minimum ett år som sersjant.

     

    2. Eneste du trenger er generell studiekompetanse (også krav på befalsskole).

     

    3. Har forsåvidt svart på det allerede, men du må være minimum sersjant for å komme inn. Du blir da fenrik når du begynner på LKSK, og graduerer som løytnant.

     

    4. Du bor akkurat hvor du vil i verden, å bo på messerom på LKSK er bare et tilbud du får, noe jeg anbefaler hvis du ikke har familie, hvertfall første året.

     

    5. Dette er absolutt ikke et dumt studie. Men finnes selvfølgelig argumenter for og imot, kommer an på hva du vil selv. Men du kommer ikke til å plutselig finne deg selv med skjegget i postkassa, nei.

     

    6. Jeg har gått der selv, hva vil du vite?

     

     

    Gjennomgående krigsskole er akkurat det samme som å gå befalsskolen og deretter krigsskolen, eneste forskjellen er at du ikke jobber ett år på avdeling (pliktår), du begynner heller rett på KS etter du graduerer fra befalsskolen.

     

    Og luftkrigsskolen har gjennomgående krigsskole de også, men de har foreløpig stanset opptaket for gjennomgående. Det begynte en person på gjennomgående der så sent som i august 2012, men han var foreløpig siste på en stund. (Er ikke sikker på om de hadde tenkt å avskrive gjennomgående helt, eller ikke).

  11. Du har vel egentlig fått svaret på det du lurte, altså at du kun trenger generell studiekompetanse for å bli flyger i forsvaret.

     

    Men, jeg vil bare avkrefte en myte en gang for alle. Det er ikke noe minstesnitt du må ha. Forsvaret baserer opptaket på sine egne tester og bryr seg fint lite om dine karakterer fra VGS. Selvfølgelig er det en fordel å ha bra karakterer, og ja, du kommer til å måtte svare for deg i uttakskommisjonen hvis du har dårlige karakterer, men gjør du det bra på testene og klarer å svare for deg, så har det ikke noe å si.

     

    For eksempel så var det en på kullet mitt som kom inn med rundt 3 i snitt. Og forresten, matten og fysikken du har på flyskolen og i USA er simpel og ingenting i forhold til det du har på VGS.

  12. Gratulerer til dere som har kommet igjennom fase 2! Bare husk at det er nå det faktisk begynner.. Opptaket på Rygge er bare en liten start, statistisk sett vil litt over halvparten ryke ut i Bardufoss. Vær forberedt på et hardt halvår med lesing fra morgen til kveld! Her er det kun jobbing som gjelder og man må være dedikert.

     

    Motivasjon er det absolutt viktigste, og ja, det er lett å sitte og si nå at man er motivert og vil bli flyger i forsvaret, men den motivasjonen kan bli satt kraftig på prøve. Sørg for å behold motivasjonen og gi alt, og var forberedt og innstilt på at det kommer til å bli hardt. Det lønner seg alltid å være forberedt på det verste, så får man seg heller en positiv overraskelse enn å gå på en smell.

     

    Lykke til og gi alt! :)

  13. Hei!

    Jeg går 3.året på VGS nå og lurer på om jeg skal søke til denne fristen, altså før 1.desember 2012, og ikke neste år, altså 1.desember 2013. Når starter tjenesten?

    Mvh

    Carl :)

     

    Hvis du søker før 1. desember i år blir du innkalt til fase 1 i februar. Da må du møte i en av de store byene for testing. Der skal du gjennom masse papirtester i engelsk, matte, norsk, logikk ++. Dette tar en dag (Lørdag eller Søndag). Kommer du videre derfra blir du kalt inn til fase 2 i slutten av Juni. Da møter du på Rygge Flystasjon og skal igjennom en rekke tester der (som beskrevet i posten til -Turin_Turambar-).

     

    Hvis du blir tatt inn på flygeskolen etter uttakskommisjonen på Rygge drar du rett til Kjevik og på FOS. Består du FOS får du en sommerferie før du møter på befalsskolen på Kjevik i august, og drar videre til LFS og seleksjonsflygning i Bardufoss etter jul.

     

    Jeg søkte mens jeg enda gikk på skolen, og dro rett inn i forsvaret etter jeg var ferdig med VGS.

  14. Men hvis man har røyket litt, altså weed, før, er det noe man får konsekvenser av senere? har bare prøvd et par ganger...

     

    Nei, ikke så lenge det har gått lang nok tid før du drar på opptak. Der må du levere tisse- og blodprøve. Men du må du holde deg unna det i resten av karrieren, for det er nulltoleranse for slikt i forsvaret. Men du blir muligens spurt om det på intervju. Jeg ble kjørt ganske hardt på den narkotikabiten siden psykologen min var fra samme område som meg og kjente til miljøet.

  15. Hei igjen!

     

    En venn av søsteren min ønsket å komme inn på flygeskolen, men ble danket ut fordi han ikke klarte matte-testene. Hvor god/hvilken karakter bør man ligge på i gjennomsnitt i matematikk for å bestå de matematiske testene med glans?

     

    Det er veldig vanskelig å svare på, hvis ikke umulig. Du kan ikke sammenligne testene med mattefaget uansett. På skolen går det mest ut på forståelse av faget, når du skal benytte hvilke regler og hvordan du skal bruke dem, mens testene går ut på hoderegning og logikk.

     

    De fleste tipper jeg ligger fra 4 til 6, men det finnes garantert noen som har kommet igjennom opptaket med karakter 3 i matte, hvis ikke enda lavere også.

     

    Ikke tenkt så mye på karakterer fra skolen. Selvfølgelig er det en fordel, jo bedre snitt du har, men det er ikke sånn at du blir kasta ut om du har under 4 i snitt. Og det er heller ikke sånn at du ikke klarer testene hvis du har lavere snitt enn f.eks. 4.

     

    Grunnen til at dere må igjennom så mange tester på opptaket er jo nettopp fordi forsvaret vil ha et eget grunnlag å selektere på, så karakterer på skolen har ikke så mye å si.

  16. Hvordan får jeg facebook like-box på norsk istedet for engelsk?

    <script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script>

    Prøvde noe så simpelt som å bare bytte ut /en_US/ med /NO/, men uten hell :p

    Er det noen som har peiling på hvordan dette gjøres?

     

     

     

    Også et spørsmål angående facebook share. Jeg bruker følgende kode

    <script type="text/javascript">
    function fbs_click() {
    u=location.href;t=document.title;window.open('http://www.facebook.com/sharer.php?u='+encodeURIComponent(u)+'&t='+encodeURIComponent(t),'sharer','toolbar=0,status=0,width=626,height=436');
    return false;
    }
    </script>
    
    ...
    
    <a href="http://www.facebook.com/share.php?u=<url>" onclick="return fbs_click()" target="_blank" class="fb_share_link">Del på Facebook</a>

     

    Når share-vinduet kommer opp så kommer bare title på siden opp i boksen, ikke noe av innholdet. Og linken befinner seg i samme div som teksten (vet ikke om dette er noe must men?)

  17. Her må jeg også slenge meg på. Finnes det virkelig ingen tutorials der ute som klarer å forklare OOP skikkelig? Jeg har delvis lært med noen enkle ting ved hjelp av tutorials, men jeg klarer virkelig ikke å fatte nytteverdien av det. Forklaringen til Terrasque er den beste tutorialen jeg har lest hittil.

     

    For å ta et eksempel så har jeg tittet litt på http://www.killerphp.com/tutorials/object-oriented-php/.

    Men her får jeg bare oppfatningen: hva er huleste er vitsen med dette?

     

    Hvis jeg tar utgangspunkt i tutorialen der, hvorfor ikke bare sette de navnene han bruker rett i en variabel eller et array?

    I det eksempelet der virker det, for meg, tungvindt og unødvendig med OOP.

     

    Men jeg ble faktisk litt klokere nå, takket være Flimzes og Terrasque, men er det ingen som vet om noen bra sider eller tutorials som forklarer dette godt og med eksempler? Der nytteverdien kommer godt frem.

     

    Jeg driver en side med nesten 300 brukere og kjenner meg godt igjen i de eksemplene Terrasque kommer med, skal jeg endre på en ting må jeg endre det mange steder (ja, jeg skjønner at det er der nytteverdien ligger). Jeg vil gjerne lære meg OOP og forstå det skikkelig, men trenger å komme meg i gang og forstå opplegget.

  18. <?php
    if(isset($_GET['side'])) $side = $_GET['side']; else $side = "hovedsiden";
    $mappe = "./MINE_SIDER/"; // endre den til navnet på mappen du har alle sidene i
    $filendelse = ".php"; // filendelsen på filene du har i mappen over
    $incfile = $mappe . $side . $filendelse;
    
    if(file_exists($incfile)) {
    include($incfile);
    } else {
    echo "404, siden finnes ikke";
    }
    ?>

     

    Dette blir da i index.php der du vil at hovedinnholdet på siden skal vises

     

    EDIT: hvis du går for denne varianten blir da linkene www.minside.com/index.php?side=hovedsiden f.eks.. eller bare www.minside.com/?side=hovedsiden

  19. $output = preg_replace("/V(.*?)\%/", "\$var[$1]", $get);
    print $output;

     

    Det fungerer nesten som det skal, bortsett fra at den skriver ut navnet på variabelen og ikke innholdet

     

    Eks:

    $get = "Something something V1%";
    $var[1] = "darkside";
    $output = preg_replace("/V(.*?)\%/", "\$var[$1]", $get);
    print $output;

     

    Den skriver da ut "Something something $var[1]", istedet for "Something something darkside".

     

    Jeg har prøvd masse rart, men det her er det nærmeste jeg har kommet..

    Noen som har noen forslag?

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...