Gå til innhold

leffa

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av leffa

  1. Dårlig kundebehandling har eg også fått oppleve av netshop,

     

     

    På dei gamle sidene deira så var der en minekonfigurator, brukte denne for å finne minne til min bærbare pc. Fikk da opp at alle kingstons sine minnebrikker kunne brukes.

     

    Fikk brikkene sette dei i maskina og alt var bare svart, maskina bootet ikkje. Tok ut brikkane og sette i dei gamle igjen. Då var alt heilt oki. Prøvde med ei av kvar, maskina bootet men fikk masse feilmeldinger med henvisning til minnet. Sjekket på kingstons sine sider og der viste de seg at dei brikkane som hadde blitt bestilt ikkje passet til acer sine bærbare. Fant også ut kva brikker eg skulle ha.

     

    Satte meg ned å skreiv en lag og forklarendes mail på saken og sende til nethop. Fikk da tilbake en mail på svensk som forklarte meg korleis eg skulle sette inn minne brikker i maskinen min.

     

    Så blei det en del mailer att og fram der eg prøvde å forklare problemet på nytt og henviste også til den første mailen som inneholdt ei nøyaktig forklaring på problemet.

     

    Etter ei stund fikk eg en hyggelig telefon fra netshop, eg sku bare sende inn brikkane so sku dei sende meg nye som passet min maskin så fort dei hadde fått mine brikker. Meiner også på at eg spurte om de kom til å koste meg noe ekstra, nei siden saken hadde tatt så lenge så skulle eg sleppe de.

     

    Sku sende pakken og tenkte de kansje var smart og merke den med noe, etter 2 mailer att og fram fikk eg beskjed om å merke pakken med feillevering/minnekonfigurator. Dette blei så gjort, sende pakken og haure ingen ting igjen fra dei. I pakken la eg også et brev som beskreiv problemet.

     

    Sende en del mailer att og fram og fikk bare beskjed om at teknikerene sikkert ordner opp. Etter masse om og men så tok eg å ringt og fann fikk taki en som klarte og finne pakken. Dei sku då atter en gang prøve å ordne opp.

     

    Enden på visa er no at dei ville sende meg dei nye brikkane med krav om ny porto og full pris. Dette var ikkje de som blei lovd til meg. Så eg sa det ikkje blei aktuelt å betale en ny porto igjen, og at ej ikkje syntes det var rettferdigt at eg sku betale full pris for brikkane. Sa meg villig til å betale 500 i mellomlegg, de er ca halve prisforskjelen på dei nye og dei returnerte brikkane. Då fikk eg bare beskjed om at ordren var blitt kreditert og at saken var avsluttet.

     

    Hadde eg vist i fra starten av at eg kom til å få brikkane kreditert hadde eg nytta meg av angreretten på heile kjøpet(kjøpte pc kabinett og minne pen samtidigt). For synest de er bortkasta penger å betlae porto fleire ganger for ein vare.

     

    Å pengane som dei har kreditert meg er kun beløpet for de brikkane kosta, ikkje retur porto eller noe slikt. Porto kunne eg ikkje få kreditert pga de var ikkje en spesifikk kostnad som kunne henest ut for en del av en ordre.

     

    Her er en quote av mail eg fikk ette første tlf samtale med netshop

     

    Hei

     

    Som avtalt pr. telefon sender jeg deg en mail:

     

    Send inn dine brikker til oss, så vil vi sende deg korrekte/kompatible minnebrikker når vi mottar dine brikker.

    Porto/Frakt får du refundert om du beskriver i brevet hvor du fant dette .(Minnekonfigurator)

     

    Å brev med forklaring fulgt med.

     

    Å ønsker gjerne tilbake meldinger fra netshop på denne saken vist dei skal lese dette.

  2. En kompis av meg har samme modemet. Han trykkte vilt på menyknappene og pluteslig fikk han opp en ny knapp. Det var i Admin menyen.

    6775909[/snapback]

     

     

    Vel får prøve denne teknikken her og romstrere vilt rundt om kringe inne i admin delen.

     

    Sku tru der var metoder man kunne nytte seg av for å finne passordet eller bare resete passordet på conf menyen uten å resette resten av det som er lagret der.

  3. Vel det er i det andre du virkeli har tilgangen på å stille inn ting og ta nytte av routern.

     

    Du har muligheter til å aktivere det trådløse aksesspunkte, du kan bruke den som adepter for ip telefoni i stede for en ekstra i tillegg.

     

     

    Så håper noen veit noe om korleis man skal skaffe seg dette passordet.

  4. Har i dag Tafjord mimer som isp, fikk nytt adslmodem/router. Innebygd i denne routeren er der eit trådløst ap.

     

    Mimer forlanger 599 for å aktivere dette. Modemet der er snakk om er eit Vood 453w.

     

    I manualen som mimer leverer med modemt står det at brukernavn og passord til routern skal være Admin/vood. Den menyen man då kommer inn i har man ikkje tilgang på alt. Der er en annen konto som standard har brukernavn Conf/admin, men dette passordet og/eller brukernavnet er endret.

     

     

    Noen som har noen tips på korleis få tilgang til Conf menyen??

  5. Må bare forsvare VisionOnline litt her. Hvordan kan dere kalle de for svindlere når dere ikke har prøvd det? Når noe er for godt til å være sant så er det som regel det, men IKKE alltid. Selgeren av VisionOnline pakken er admin på Toppselger forumet, å jeg er rimelig sikker på at han ikke driver med noe svindel. Dersom dere er så tvilsom til produkt, så  kan vell en av dere kjøpe programmet, og deretter gi en tilbakemelding?.

     

    Ja, jeg er bruker på toppselger forumet.

    Kjenner vel lusa på gangen da, er de samme argumentene hver gang "det koster jo så lite å prøve", "ett supertilbud", "ny revulosjonernede markedsmodell" bla bla bla. At han er admin på ett forum som jeg fikk inntrykk at av var ett pyramideforum (eller MLM som de insisterer på å kalle det) taler jo bare for redusert troverdighet.

     

    AtW

    Nei, jeg kjenner ikke han. Mlm er bare en liten del av toppselger forumet. Samme som CS på dette forumet :p

    Ser priseksempla på den ehefte sida di. Har mine tvil på den plasma tven til 4k. Vist du er villig til å motbevise de så kjøper eg gjerne ein for 4500 så har du litt i fortjeneste også.

  6. for mej ser de ut som at du prøver å kjøre for høy oppløsning på skjermen din.

     

     

    Edit: Studerte bilde litt til å såg symbola som var der. So er vel lite truli de er oppløsninga då. Men just in case so ta og prøv å sett ned oppløsninga i spillet. Og oppgrader driverane på kortet ditt, og skjermen din.

×
×
  • Opprett ny...