Gå til innhold

tommie2k

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tommie2k

  1. Gå i en butikk og prøv de aktuelle modellene hvis du har muligheten. Først og frems legg merke til hvordan de er å holde i, men så må du også legge merke til hvordan du synes krontrollen med å forandre instillinger fungerer. Det beste er hvis du har mulighet til å gå i en dedikert fotobutikk, ettersom modellene de har til utstilling hos lefdal/expert/elkjøp ofte ikkje er funksjonelle, og egentlig bare kan gi deg svar på grepet. Du kan jo kikke på canon 30d hvis det fremdeles er å oppdrive. Vil kanskje gi deg en fordel til actionfoto med tanke på antal bilder per sek uten at prisen burde være så veldig mye avvikende fra d80 ihvertfall. Det vil gi deg raskere seriebildefotografering og større buffer for bilder i raw, men mindre ved jpeg(tror jeg).

    Uansett kan du ikke velge feil hvis du går for d80/30d uansett, men det er jo alltid et spørsmål om det du får ekstra ved å kjøpe en dyrere model som d80/30d er verd pengene for deg. Løp og prøv.

  2. Det er jo bare å lese det vi skriver, for så å ta en liten egenvurdering på om de enkeltes preferanser er noe som du tror vil bety noe for det i fotograferingssammenheng. Forskjeldene i kamera på bildene som kommer ut vil ikke være de største med det første nødvenigvis, så hovedsakelig vil det være alt det andre du betaler ekstra for å få, i form av bedre displayer, bedre kontroller, bedre ergonomi osv.(og nei jeg undergraver ikke fullstendig at billedkvalitet har større potensiale oppover også.)

     

    Hvis du leser rundtom på forumet her så får den linsen du har med d80en der mye skryt for kitobjektiv å være.

  3. d80/40d har begge to 2x lcd display. Et der du kan se på bildene, samt menyer, og et som viser instillingene du har, samt brukes til å bytte instillingene uten at du trenger å se på skjermen bakpa, eller se i søkeren. Dette er ganske så bra f. eks når du har kamera på et stativ som det heter på godt norsk. De har også to kommandohjul som du velder instillinger med. Vet ikke hvordan det er med d40/x men canon sine rimelige har ihvertfall ikke det. Der har du istedet et system der en knapp har flere funksjoner, og du må holde inne knapper for at de knappene du velger med skal få ønsket funksjon.

    d40 er vel appåtil byggel i en slags metalllegering. Om ikke annet så føles det nå ihvertfall veldig rorbust.

    Og. Da jeg byttet ut 300d`en min med 20 for tre år siden, var disse små enkle forskjeldene himmel og hav når det gjalt brukervennlighet av kamera.

  4. Hvis det er sånn at du er åpen for begge leire tror jeg at jeg ville gått for 30d, rett og slett fordi d80 i mine hender føles litt mer plastikk. men når det skal sies så er kameraene fra både canon og nikon i segmentet d70/80 og 20d/30/40 helt fantastisk begge to når det gjelder "praktiskhet"(hva bra ord er det å bruke her?:) Begge to har enkel navigering, to kommandohjul, og lvd display på toppen som viser innstillinger/enkel forandring av instillinger, og dette her er helt uunværling synes jeg.(og tamron objektivet går jo for å være noe av det heller skarpe når det gjelder billigobjektiv)

  5. Bare en liten tillegsinfo om kjøp av ting utenfor norske foretninger/gråimporterte fotosaker. Ihvertfall for canon får man jo med en slik et års international garanti. Denne må man registrere innen 30 dager for kjøpet hos canon, og i en eventuell garantisak må man legge ved kjøpsdokument for å dokumentere dette(slik jeg har forstått det:P) Jeg vil regne med at tilsvarende regler gjelder for andre merker også.

×
×
  • Opprett ny...