Gå til innhold

OleGeir

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OleGeir

  1. 80", Full HD og 40 tusen spenn, blir helt feil :(Med en 4K oppløsning så hadde det ihvertfall forsvart prisen og antall tommer.

    Du er også klar over at kinoer bruker "bare" full hd. Disse tvene er nok ikke ment for å sitte en halv meter unna. Du sitter såpass langt unna at du ikke ser pixlene

    E: ARRRGH! Arne, du kom før meg...

    Du er klar over at du tar helt feil og at kinoer bruker oppløsning langt over full hd? Google det hvis du er usikker. De fleste nye filmer er filmet med 4K kameraer, noen 8k.

    De fleste filmer i dag vises i 2K (98% av alle kinofilmer). Noen utvalgte filmer vises i 4K med svindyr spesialprosjektor i utvalgte kinosaler. Men dette er unntaket snarere enn regelen enn så lenge. Selv om vi har bl.a. RED-kameraer som tar opp i 4K og 6K er det ikke selvsagt at dette går gjennom hele veien til kinolerretet. Snarere tvert i mot, ofte blir de ekstra pikslene brukt til å forbedre utsnittet i klipp og gi mer data til postproduksjonshusene for effekter og elementer som kommer inn og ut av kanten på bildet - eller så banale ting som camera shake lagt på i ettertid.

     

    Det store unntaket er IMAX, som skytes med spesielle kameraer på 65mm film og vises med spesialprosjektorer. Datamengdene for å jobbe med dette er enorme. Batman: The Dark Knight var den første feature-filmen som hadde IMAX-materiale (rundt 20 min avhengig av kilde). Digitalisering av IMAX gir ca. 8K bilder.

     

    Jeg jobber med vfx for film og har enda til gode å kjøre ut noe i mer enn 2K. Men det kommer, desverre. Å jobbe i 8K kan vi bare ta rennefart og drite i i Norge. Bare de største effektstudioene har kapasitet til å pushe ut slike datamenger. For hver dobling i oppløsning er det 4x rendertid per frame. Hvert sekund inneholder minimum 24 frames. Vanlig rendertid per frame i dag, 2K, for et full-effektbilde i en feature-film er rundt 1-2 timer for oss.

     

    Google det, eller gå til http://en.wikipedia....y#Video_formats om du ikke gidder gjøre research selv og bare ber andre google det.

    • Liker 1
  2. Det er et avveiningsspørsmål om man vil ha kjapt eller avansert.

     

    Desto mindre kraftig operativsystem du pakker inn i en maskin, desto bedre flyter det. Hvis du klarer å installere Windows 95 på hardwaren du har nå, vil du få den smootheste opplevelsen du noen gang har opplevd, der du seiler rundt i Netscape 4. Dette er forøvrig ikke bare en utestet påstand, jeg har en windows 95-installasjon i kjelleren, satt opp i fjor på den raskeste skrothardwaren som det støttet. Booter like raskt som Windows 7 på SSD.

     

    Det viser seg forøvrig at Windows 95 har et ganske dårlig økosystem. Det finnes ingen Microsoft App Store til den. Skjønner ikke hvordan man klarte seg.

     

    Hvor i all verden klarer du finne grunnlag for denne retorikken? Er ikke Windows 8 (desktop) kraftig nok til å gjøre det man bruker det til i dag uten problemer fordi det kan kjøres på tablets med 1GHz prosessorer? For noe vrøvl! Poenget er at, i likhet med Apple, utnytter de maskinvaren og har en godt optimalisert kode. Ergo: De bruker GPU til det GPU skal brukes til, nemlig å presentere grafisk data. Da trenger man ikke 4-kjerners prosessor som må takle både systemkall, flere prosesser og presentasjon samtidig (les: Android).

     

    Selvfølgelig har multi-prosessorer sitt livs rett med tanke på flyt og evt. batteritid (som jeg for øvrig synes er dårlig på S2). Men det er ikke alfa-omega, og mange andre faktorer spiller inn enn kun jaget etter hertz og kjerner. Som nevnt over, man kan lett trekke paralleller med megapixel-jaget. Bildene blir ikke bedre om man bare stapper flere piksler inn i det. Bildeprossessering og linse har mye mer å si.

     

    Vil også legge til at jeg ser hvor skjevt bildet kommer ut om man tar denne omtalen som et eksempel: En av de beste mobilene du får kjøpt. Ordet "Prosessor" nevnes hele 6 ganger i artikkelen - samtidig som man kan lese om dårlig batteritid og " (...) Den føles så godt som aldri treg, og det meste flyter fint.".

     

    Jeg er glad Android driver utviklingen av maskinvare videre i turbofart, men det blir galt å rakke ned på andre som leverer en svært god brukeropplevelse på svakere hardware.

    • Liker 1
  3. Jeg forstår bare ikke sutringa til alle som klager på at ikke WP støtter flere kjerner. Det er ikke nødvendig. Jeg har hatt Samsung Omnia W siden den ble lansert og har aldri vært mer førnøyd. Før hadde jeg Samsung Galaxy S2, og hakking og lagging i systemet drev meg til vanvidd. Ikke engang etter ICS ble det særlig bedre! At en mobil med så kraftige spesifikasjoner ikke klarer å levere en smooth brukeropplevelse er pinlig. Etter jeg skiftet har jeg ikke opplevd makan til glattere brukeropplevelse. Så slapp av og ta dere en bolle, og slutt å henge dere på denne flerkjernehypen. Den er irrelevant i forhold til brukeropplevelsen om produsenten vet hva de driver med.

  4. Nei, var ikke helt det jeg mente. Er klar over at det er USB 1.1.

    Slik testet jeg farten:

    Først plugget vi inn SD-kortet i en kortplass på en bærbar datamaskin og overførte en fil på 768kb fra harddisk til minnekort. Tid: 2sek.

     

    Deretter flyttet jeg den samme fila over på hovedminnet på PDA'en via USB. Dette går også fort nok.

     

    Tok Minnekortet inn i PDAen, slettet filen på 768kb og skrev den til minnekortet på nytt fra hovedminnet (RAM). Ny tid: 1m21s.

     

    Kan det virkelig stemme at kortleseren i enheten bare skriver i 100bsec? Helt utrolig. Gikk til anskaffelse av et nytt kort med r/w på rundt 9/2 eller lignende i håp om at dette skulle funke bedre, men nå ser det visst ut som jeg har kjøpt katta i sekken, og må invistere i en SD-kortleser for datamaskina i stedet...SUKK

  5. Det er noe som ikke stemmer i hele tatt her... Vi prøvde akkurat det samme minnekortet på en PC, og den brukte da 2 sekunder på å overføre en fil det tok 1m21s å overføre på enheten. Kan jeg ha fått en feilvare eller tilsvarende? Var jo meget merkelig dette her...

  6. Har et spørsmål angående stemmestyring og bluetooth. Vurderer å gå til anskaffelse av Microsoft Voice Command, siden jeg synes dette er veldig praktisk. Programmet aktiveres ved en knapp på min S100. Om jeg går til anskaffelse av et Bluetooth-headset, vil det da legges til en ekstra programmerbar knapp i enheten slik at jeg kan styre telefonen uten å ta den opp av lommen? Om ikke, forsvinner jo like godt poenget. Med håp om raskt svar.

  7. Trenger litt input angående minnekort og slikt. Jeg irriterer meg i dag over at det går så tregt å skrive til minnekortet jeg har (R: 0,73MB/s W: 0,01MB/s). Bruker et Kingston 256MB SD-kort. Mer vet jeg ikke.

     

    Er det noen skrivebegrensninger i telefonen, eller kan jeg kjøpe nytt og raskere kort? I så fall, hva er øverste grense? Ettersom telefonen i seg selv er veldig rask, er det plagsomt å ha en slik flaskehals.

×
×
  • Opprett ny...