Gå til innhold

iver56

Medlemmer
  • Innlegg

    188
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iver56

  1. Siden 2009 har jeg brukt en Casio-klokke som har ladet seg selv ved hjelp av et innebygd solcellepanel. Den stiller også seg selv. Vedlikeholdsfri klokke der altså. I sommer prøvde jeg en smartklokke som måtte lades med USB-kabel hver dag. Og gikk den tom for strøm, så glemte den både dato og tidspunkt, så den måtte stilles manuelt. Det føltes som to steg i feil retning. Jeg bruker heller en dum og vedlikeholdsfri klokke enn en smartklokke som "dør" etter ett døgn uten lading. Fint at forskerne jobber med å finne bedre løsninger på strømproblemene til smartklokker!

    • Liker 1
  2. Hei!

     

    Jeg lurer på hvilken effekt som brukes på vokalen i introen til "C'mon talk" av Bernhoft. Hør et lydklipp her:

    http://iver.io/stuff/cmon.mp3

    eller her:

    https://open.spotify.com/track/6gLRNAcqbmglbqVnnfh9BY

     

    Personlig synes jeg det høres ut som en form for modulasjon. For eksempel amplitudemodulasjon (AM) eller ringmodulasjon.

     

    Hva tror dere?

  3. Laptopen du foreslår er hovedsaklig beregnet på bedriftsmarkedet. GPU'en, AMD Radeon R5 M255, er ikke så kraftig.

    Ifølge http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php får den GPU'en ca. 700 poeng i Passmark sine ytelsestester, og det er såvidt over Intel HD 5500, som er en typisk integrert GPU-løsning som man finner på laptoper som ikke er beregnet på gaming.

     

    Siden du er interessert i Far Cry 4, vil jeg sitere fra denne siden:

     

    The game lags a lot with GPUs below the GeForce GT 740M – even at a resolution of 1,024 x 768 pixels and minimum details. Normal details and a resolution of 1,366 x 768 pixels require a middle-class GPU like the GeForce GT 750M.

     

    De anbefaler altså en grafikkprosessor som er minst like rask som GeForce GT 750M. Denne har ca. 1400 poeng på den nevnte passmark-listen, så du bør kjøpe en laptop med grafikkprosessor som har minst 1400 poeng på passmark-testen.

  4.  

     

    Lydfiler kan også vise til oppløsning. Normal lyd i dag er 16bit men det aller meste av HD lyd i dag er normalt 24 bit eller 32bit float.

     

    Bitraten i en lydfil (f.eks 16 bit) kan sammenlignes med hvor mange bits du bruker for å representere én piksel i et bilde, ikke antall piksler i bildet. Oppløsning i lydsammenheng blir vel sample rate (antall målinger av lydtrykket per sekund, f.eks 44,1 kHz for CD-kvalitet).

     

    Tror du blander bitrate og bitdybde.

     

    Du har rett, jeg mente selvfølgelig bitdybde og ikke bitrate.

  5. Lydfiler kan også vise til oppløsning. Normal lyd i dag er 16bit men det aller meste av HD lyd i dag er normalt 24 bit eller 32bit float.

     

    Bitdybden i en lydfil (f.eks 16 bit) kan sammenlignes med hvor mange bits du bruker for å representere én piksel i et bilde, ikke antall piksler i bildet. Oppløsning i lydsammenheng blir vel sample rate (antall målinger av lydtrykket per sekund, f.eks 44,1 kHz for CD-kvalitet).

     

    edit: bitdybde, ikke bitrate

×
×
  • Opprett ny...