Gå til innhold

hoika

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hoika

  1. Tror absolutt det er verdt å ta en kikk på hva som finnes av aktive studiomonitorer framfor å se på pc-høyttalere i den prisklassen.

     

    Da får du flere "ordentlige" tilkoblingsmuligheter, ikke bare en 3,5 mm jack. Studiomonitorer har også ofte en mye flatere frekvensrespons enn andre høyttalere.

     

    Ulempen vil kanskje være at du i denne prisklassen vil ha vanskelig for å få tak i et par minitorer som gir skikkelig respons i den helst nederste delen av frakvensregisteret, og at de aller "varmeste" delene av diskanten kan bli litt borte. Type klang fra symbaler etc. De fleste studiomonitorene i denne prisklassen er også såkalte "nærfelts monitorer", så den beste lydopplevelsen får man når man sitte relativt nær monitorene.

     

    Merker som pleier å levere bra i forhold til prisen er blant annet Behringer og Samson.

     

    Vet blant annet at Behringer har noen aktive monitorer i denne prisklassen med optisk og koaksial tilkobling.

     

    Lykke til!

  2. i den prisklassen får du MYE lyd igjen ved å velge et skikkelig headset fremfor et 2.1 sett, men dette ser svært greit ut. her er det i tillegg egen remote for bass:

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=325854&view=detailed

    8643273[/snapback]

    Har allerede headset som er langt over den prisklassen, men den lyden er det bare jeg som kan få nyte. Er keen på et høyttaler-sett fordi det er fler enn meg selv som skal høre på musikken.

  3. Det finnes ingen pc-anlegg som innfrir alle kravene dine til 300 kr. Er nok redd du må opp i 1000 kroners-klassen for å møte de kravene der.

    8643060[/snapback]

    Jeg vet hva jeg får ikke begge klasser, så la meg presisere: Jeg er keen på å gjøre det beste i kjøpet i 300 kr klassen. Les: kjøpet som er nærmest kravene jeg stillte.

  4. Er på utkikk etter et par billige høyttalere jeg kan ta med meg på ferie og bruke til musikk.

     

    Mine kriterier er:

     

    *Best mulig lydkvalitet

    *Pris

    *lav vekt/størrelse

     

    Med billig mener jeg:

    Virkelig billig, helt i nederste ende av skalaen - opp til 300 kr. omtrent. Kanskje litt latterlig av meg å starte en tråd for en så liten investering, men jeg er jo (som alltid) keen på å gjøre det beste valget + at jeg ikke vil ende opp med noe ubrukelig.

     

    I lydkvalitet legger jeg:

    Må klare å gjengi ren og god lyd over hele frekvensregisteret. Det er ikke noe problem om høyttalerne gir litt ekstra på "de strategiske områdene" som bass og diskant, men jeg prøver å unngå "ulende" bass og skrikende diskant. "Telefonlyd" (dårlig bass + for mye mellomtone og diskant) er heller ikke å foretrekke.

     

    Når det gjelder vekt og størrelse...

    ...er det viktig at jeg får plass til settet i kofferten uten å ofre altfor mye av plassen. En liten sub er ikke noe problem, så lenge jeg føler jeg får litt igjen for det på lydkvaliteten.

     

    Har kikket på diverse høyttalere i prisguiden, og regner vel med at det må bli et eller annet 2.1 sett, ettersom jeg sikkert får litt mer igjen på bass-siden hvis jeg velger en av disse.

     

    Noen som har noen erfaringer i denne prisklassen?

  5. Hei,

     

    Tror jeg hadde et tilsvarende problem for en tid tilbake. Husker ikke helt hva feilmeldingene var, men lurer på om de var noe av det samme som du har fått.

     

    Programmet som ordnet problemet het Pixrecovery, mener jeg bestemt. Er ikke helt sikker, da jeg har fjernet det fra maskinen nå.

     

    Husk at det finnes virus som ødelegger bildefiler. Det er mulig det er et virus som har skapt problemet i utgangspunktet.

     

    Edit: Har aldri forsøkt selv, men det er mulig 'Open As' på filmenyen i Photoshop kan brukes.

  6. Hei,

     

    Er det noen på forumet her som har en oversikt over hva som finnes av vanntette kompaktkameraer?

     

    Har i utgangspunktet sett etter undervannshus til mitt Sony P150, men det ser ut til at dette har gått ut/er ALTFOR dyrt/utsolgt, så jeg tenkte jeg skulle se på mulighetene for å kjøpe meg et vanntett kamera istedet.

     

    Jeg er på utkikk etter et kamera som kan brukes til snorkling ned til cirka 5 m. Noe "scuba-kompatibelt" kamera er det foreløpig ikke behov for.

     

    Størrelsen på kameraet er ikke så farlig, i dette tilfellet ser jeg etter det kameraet som gir best bildekvalitet for pengene. Helst så lite penger som mulig...

     

    All hjelp mottas med takk!

  7. Hei.

    Vet ikke helt om dette emnet er i riktig kategori, men jeg prøver meg..

     

    Jeg er inne på tanken om å bytte domene tilbyder. Har for øyeblikket Namezero, som en gang i tiden lokket meg gratis domene. Har fornyet abonementet der et par ganger, men nå ser jeg meg om etter noe annet.

     

    I utgangspunktet trenger jeg kun URL- og mail forwarding, men jeg kikker også på tilbydere som kan hoste mail og webside. Det jeg egentlig lurer på er om det finnes noen oversikt eller tester over hvilke jeg har og velge i og hva de kan tilby. Også prisen da selvfølgelig..

  8. Og blir den borte i Posten, får man bare påskrevet verdi i erstatning... ikke full verdi. I tillegg bryter også du reglene, og kan bli straffeforfulgt for svindel (eller noe sånt).

    Redd du ikke får påskrevet verdi engang...

     

    Hvis frakt av forsendelsen skjer helt eller delvis ved lufttransport og innebærer en sluttdestinasjon eller opphold i et annet land enn forsendelseslandet, gjelder Warszawa-konvensjonen av 1929 (endret ved Haag-protokollen av 1955) eller Montreal-konvensjonen av 1999. Disse internasjonale traktatene regulerer og begrenser transportørens ansvar for tap, skade eller forsinkelse av forsendelsen til 17 SDR (spesielle trekkrettigheter) pr. kilo (ca. USD 20 pr. kg - avhengig av kursen).

  9. Har skrapet sammen en lang liste med slike kameraer fra akam.no:

     

    her

     

    Har ikke satt meg sånn veldig inn i de forskjellige, i og med at jeg har gjort det for en kompis, men jeg er veldig interessert i å høre hvis noen har erfaringer med noen av kameraene.

     

    Kriteriene er for min (hans) del er:

     

    *Størrelse (alle på sammenligningen oppfyller disse)

    *Blitz (rekkevidde, og billedkvalitet)

    *Batterikapasitet

    *Hurtighet (fokus, utløserforsinkelse etc)

    *Videofunksjon (bør være 640*480, 30fps)

    *Billedkvalitet (bør være av de bedre innenfor denne klassen)

     

    Hadde vært fint hvis noen kunne komme med noen anbefalinger eller kameraer som skiller seg ut på noen av disse områdene. Alt i alt tror jeg at prestasjonene til kameraet i dårlige lysforhold kan være med og avgjøre hvilket kamera valget faller på. Sonys kameraer virker raskere, mens Fuji synes å ha kraftigere blitz.

     

    Hva synes dere?

  10. Jeg har sett litt på Kodak EasyShare CX7430 til 983 kr, men jeg vet ikke hvor bra det er. Det er viktig å velge kamera med optisk zoom.

    Selv tror jeg dette kameraet er det beste valget i denne prisklassen. Billedkvaliteten og hastigheten på kameraet virker bra, prisen tatt i betraktning. Når det gjelder det du sier om zoom er det vel etterhvert sånn at nesten alle kompaktkameraer har zoom. Personlig syns jeg godt kameraprodusentene kunne kuttet ut zoomen og heller brukt de ekstra kronene på å lage god optikk til kameraet slik at billedkvaliteten bedret seg noe.

     

    Mott: Du returnerte HP kameraet eller? :p

    http://forum.akam.no/index.php?showtopic=426568

  11. Synes forresten det er er helt topp at hoika legger fram en del info som vi andre også kan lære noe av. Personlig har jeg ikke helt sett de to kameraene opp mot hverandre før nå.

    Takk! Det var noe av tanken med denne posten. Har kjøpt Sony P200 nå, men vil fortsatt at emnet skal være her, nettop fordi jeg anser det som nyttig informasjon.

     

    Grunnen til at nettop disse to er satt om mot hverandre er utløserforsinkelse og autofokus. Begge kameraene er raske, og blir for meg defor to natulige alternativer som jeg ble nødt til å sammenligne for å bestemme meg.

  12. Eneste måten du kan bestemme deg for hvilket er å holde de i hånda, og det kan ingen her inne på forumet hjelpe deg med!

    Jeg gjør oppmerksom på at jeg har vært en snart-tur innom butikken og testet begge to littegrann (...)

     

    Jeg har holdt de i hånda. Hvis du ikke har noe fornuftig å komme med foreslår jeg at du lar være å poste innlegg.

×
×
  • Opprett ny...