Gå til innhold

O_K

Medlemmer
  • Innlegg

    277
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av O_K

  1. Har noen erfaringer med vær widgets til android? Før brukte jeg ett som var fra yr.no, utviklet av "apps AS", men dette er blitt borte fra markedet, finner siden, men det står at applikasjonen er fjernet. Alternativet er Øystein Gulliksen sin yr.no app, som egentlig er perfekt, men dessverre utrolig utstabil, og det ser ikke ut som han driver med aktive forbedringer av den.

     

    Så finnes det jo hundrevis av andre vær widgets, men hvor nøyaktige og gode værmeldinger har disse for norge? Vurderer "Weather widgets", koster 8NOK, som ikke er all verden, men ser ikke ut til at de widgetene kan bli gjennomsiktige (en fordel med tanke på utseende), og så er det jo unødig å bruke penger om de utenlandske widgetene bruker en god kilde for norske værdata.

  2. Hvis SE ikke planlegger å gå over på 2.2 så blir det nok FreeX10 med android 2.2 på min telefon snart... Tenkte jeg skulle vente til de klarte å få kameraet til å virke, men får se hvor lenge tålmodigheten strekker til.

     

    Er det noen som vet om det går ann å tilbakestille den siste SE "oppdateringen"? Eneste den gjorde for meg var å fjerne muligheten til å roote telefonen, skal jeg kunne få lagt inn FreeX10 må jeg roote.

  3. Jeg er kanskje litt treig i dag, hehe.

    Men hva mente du O_K?

     

    Er det rettferdige at jeg skal være med å betale, jeg syns dette er litt komplisert, jeg..

     

    Det er retferdig at du skal betale en liten del ja. Om ingen av dere hadde bodd der ville leiligheten fortsatt brukt litt strøm til f.eks. kjøleskap og vedlikeholdsvarme på varmtvannstanken.

     

    Strengt tatt må dere forsøke å dele opp strømforbruket i:

    1.) Strøm som blir brukt uavhengig av om du er i leiligheten eller ikke, kjøleskap, fryser vedlikeholdsvarme på varmtvannstank, oppvarming av fellesrom (stue / bad etc.)

     

    2.) Strøm som brukes av at du er der, f.eks. matlaging og dusjing.

     

    Siden du fortsatt har leid rommet, og derfor hindret at andre kan flytte inn og dele på utgiftene til strøm i punkt 1 er det naturlig at du betaler for denne strømmen. Siden det eneste som måles er det totale strømforbruket så er dere nødt til å gjøre en avtale dere imellom om hvor mye du skal betale.

  4. Ikke noen trivlig situasjon. Du kan jo søke om jobb i Sverige. Selv om du ikke vil bo der, så kan du jo kanskje finne en midlertidig jobb og jobbe noen måneder, gjerne med mye overtid (hvis problemet er at du ikke har venner / kontaktnett der). Så får du fort nok penger til at du har råd til å etablere deg i hybel der du måtte ønske. Hva NAV kan gi deg vet jeg ikke, men min erfaring med den gjengen der er at gode og fornuftige løsninger som kan få folk i jobb er uniteressante hvis de ikke er en del av en etablert prosedyre.

     

    Det er minimalt med papirarbeide som skal til for å få jobbe i Sverige når du kommer fra Norge, ingen ting tror jeg faktisk.

  5. Bankene gjør også egene vurderinger. DnBNor har oppjustert verdien på min leilighet i forhold til når jeg kjøpte den. Slit oppjustering tror jeg er veldig konservativ, sånn at de ikke skal bomme "feil vei". Men min bolig sa DnBNor at de vurderte til å være verdt ca 2,15mill. jeg kjøpte for 1,85 for 3 år siden.

  6. Så lenge du har leiekontrakt for perioden så er du også ansvarlig for din del av strømmen i det tidsrommet, uavhengig av om du har flyttet inn eller ikke. Du skal dog bare betale strøm fra juli, ikke for juni, hvis leiekontrakten din startet i juli. Er strømregningen for juni-juli-august så er vel det enkleste at du betaler 2/3 av det beløpet som du skulle betalt om du hadde bodd der hele tiden.

  7. SVJV treger ikke nordea noen annen grunn for å sende lånet videre til et inkassobyrå enn at du ikke betaler i tide. Inkasso i seg selv er at noen kommer og tar TV'en din og selger den for å dekke lånet, dette skal du ha en del advarsler før skjer, men å overføre lånet til et inkassobyrå som tar saken derfra kan de gjøre dagen etter forfall på første faktura.

     

    Du er nødt til å gjøre noe med situasjonen. Hvis det er sånn at de månedlige utgiftene dine er så store at du ikke kan dekke lån og utgifter til å leve så må du få deg en jobb, brutalt, enkelt og greit. DnBNor kommer nok ikke til å ville reforhandle lånene dine med mindre du kan vise til et budsjett hvor du har mulighet til å betale ned med den inntekten du har.

     

    Det er en vanskelig situasjon du har havnet i, og den eneste veien ut av den er hardt arbeide og streng kontroll på utgiftene.

  8. Hvis du har jobbet i 3 år og tjent det samme som du kommer til å gjøre fremmover så tror jeg banken vil spørre deg om "Hvorfor har du ikke greid å spare 4500kr/mnd?". Det er jo minst så mye bil og lån vil koste deg, så du må greie deg med 4500kr mindre i måneden i fremtiden. Antagelig med service på bilen (som du må ha) så blir det nok over 5000kr/mnd.

     

    Har du hatt andre store utgifter som du nå er kvitt så er jo det et bra argument, men om de bare har gått til forbruk så tror jeg du skal måtte jobbe hardt for å overtale banken til at du skal klare å kutte 4500-5000kr i månedsforbruket. Da ville jeg annbefale at du gjorde det i 3-4mnd og fikk deg 15-20000kr i egenanndel, både for at du da sparer lån, og at du viser banken at du klarer deg økonomisk med de utgiftene.

  9. Jeg sjekket nettop mitt forbruk på min X10, og jeg har brukt bare 8.5mb denne måneden! Nå skjer nok mesteparten av datatrafikk på wifi siden jeg har wifi hjemme, og bruker eduroam (NTNU) på jobb, men jeg har slått på "full pakke" med sync og bruker både epost og surfing uten å tenke på det.

  10. Jepp, som what_no2000 sier så er det ikke noe problem så lenge lånene er skikkelig dokumentert. Hvis derimot onkelen din nekter for å ha motatt pengene etter at farmoren din er død da kan det bli mye bråk.

     

    Egentlig så kan de pengene onkelen din fikk bli sett på som er forskudd på arv. Det jeg reagerte mest på var "8 nye lån" som du skrev. Det ser for meg ut som onkelen din ikke har brukt pengene på en investering, men heller noe annet mystisk, og da skal man passe seg for at det ikke kommer mer.

     

    Vil anbefale alle parter å prate sammen. Det er mange familier som har havnet i krangel på grunn av arv. Det kan jo være onkelen din rotet seg opp i en vanskelig økonomisk situasjon og syntes det var pinglig, og derfor ikke hadde lyst til å fortelle hele familien om det, selv om han kanskje burde gjort det...

    • Liker 1
  11. Jeg ville vel sagt X10, men så har jeg også X10 selv da... Meget bra telefon, med en herlig skjerm, men bare Android 1.6. Nå kommer heldigvis oppgradering til 2.1 i løpet av september så det blir ikke lange ventingen for deg om du kjøper nå.

     

    Ingen av de andre er vel dårlige telefoner heller, men men jeg kan ikke se at de har noe som X10 mangler, bortsett fra nyere version av android.

  12. Lite spørsmål her når det gjelder dataoverføring på mobil. Regnes det som vanlig "bruk", innholdstjeneste eller kommunikasjonsmiddel nr 2?

     

    Dette har jo fått litt betydning etterhvert som alle bruker smarttelefoner som jobbtelefon. La oss si at jeg får en smartelefon på jobb, tar den med hjem og da bestemmer android seg for å laste ned noen heftige oppdateringer. Da vil det vel registreres som privat bruk siden det skjer på kvelden, det kan fort være noen 100mb data om selve systemt skal oppdateres, og det er egentlig utenfor min kontroll om det er arbeidsgiver som har bestemmt at jeg skal ha en slik telefon.

     

    En annen ting jeg har lurt på er hvilke satser som brukes når "privat forbruk" beregnes. I dag hvor mange kan ringe nesten gratis med gratis ringeminutter etc, så kan det fort være dårlig butikk å ha jobbmobil som faktureres med 0.89kr/min som skattegrunnlag. Selv om skatten aldri kan bli veldig høy så kan det jo hende mange faktisk hadde greid seg med å ringe gratis om de hadde valgt abonnement selv.

  13. Det kan være mange årsaker til det problemet du beskriver. Der er nok ingen "kran" til å justere slikt med, men alt av rør etc. kan påvirke.

     

    Der jeg bodde en tid ble det bygget ut mange nye leiligheter uten at kommunen oppgraderte rørnettet rundt. Vi fikk så dårlig trykk i vannrørene at det tok over 1 minutt å få en liter vann ut kl 8 om morgenen når alle skulle opp å dusje samtidig. I 9 tiden ble alt helt i orden igjen.

     

    Dårlig trykk får du når rørsystemet ett eller annet sted på vei fra kommunens vannkilde og til deg er for dårlig i forhold til hvor mye vann som tappes. Det kan være i huset ditt, eller gjelde et større område. Vet også at i Bergen så skrudde kommunen ned trykket i hele vannsystemet for å redusere forbruket i sommer pga veldig lite vann igjen.

  14. Hei!

     

    Jeg har en ventilator av ukjent merke på kjøkkenet mitt, den var montert når jeg kjøpte og er satt opp til resirkulasjon ettersom det ikke finnes noen vei å legge luftekanal ut. Problemet er at den faktisk er montert uten kullfilter.

     

    Siden den også er av ukjent merke er det vanskelig å finne noe, men litt studier på elkjøp ga meg nytt håp. Min ventilator, og de fleste andre, skal ha runde filter som har to fester diagonalt i forhold til hverandre. Problemet er at alle nye ventilatorer har filtere på 8.5", eller litt over 20 cm. Min ventilator er laget for 6.5" (16.5cm) filter. Ingen filtere jeg finner på nettbutikker har oppgitt dimmensjon, men bare hvilke modeller vifter de passer på.

     

    Jeg håper derfor at noen der ute kan tipse om delenummer på 6.5" runde kullfiltere. Helst med fester diagonalt, men alt som er 6.5" skal jeg nok klare å tilpasse.

  15. Burde ikke være teknisk vanskelig å ha en liten hardware timer som starter opp telefonen ved en gitt tid. Om telefonen så programmeres til å gå rett i alarm når den trigges av timeren har man løst problemet.

     

    En slik timer vil i praksis dra 0 strøm, tenk på hvor lenge et digitalt armbåndsur lever på et knøttlite batteri, det må i tillegg oppdatere skjermen.

  16. Har vel litt med fornuft å gjøre også... At Terra faktisk videreformidlet så dårlige produkter, enten pga dårlig intern kvalitetskontroll eller ekstremt dårlig dømmekraft, tilsier at man skal være litt skeptisk til hva de kommer opp med. Dog ser Sparesmart trygt ut så langt jeg kan se men...

  17. Amex i norge er og blir en vits. Jeg fikk brevet om at innloggingsdetaljer til nettkonto skulle sendes ut innen kort tid. Dette brevet kom for flere måneder siden, og jeg har ennå ikke fått noe i posten. Hvordan er det mulig å ikke ha tilgjengelig nettkonto i over 7 måneder for et seriøst kortselskap vet jeg ikke.

    Jeg har heller ikke sett noe til noen innloggingsdetaljer enda... Har fundert på om det kunne være en ide å sende brev til AmEx inernasjonalt og fortelle dem hvor dårlig DnBNor representerer dem i Norge. Det finnes i alle fall en annen større bank som kanskje kunne være interessert i å ta over, DnBNor er helt klart ikke interessert i å være en seriøs agent. Særlig 3 ting irriterer meg:

     

    1.) Man tar ikke bort en eksisterende, og fungerende, løsning før den nye er _ferdig_ testet og i orden.

     

    2.) For 7 måneder siden sa de at den nye løsningen var nesten klar. Det tar ikke 7 måneder å ferdigstille en løsning om et stort konsern som DnBNor prioriterer det.

     

    3.) Informasjonen ut til kundene virker tilfeldig og lite planlagt, i desember skulle vi få koder og informasjon i januar. Nå i sommer kom det et nytt brev med gledens budskap om at koder var på vei hvert øyeblikk, men hva har skjedd?

  18. Sjekk hvaslags forsikring foreldrene dine har, i noen tilfeller vil du være dekket av deres forsikringer så lenge du er student og under 20 år (Jeg var det i alle fall de første årene jeg studerte)

     

    Ellers har du vel egentlig 8000kr/mnd. Du får utbetalt 16 tusen ett-eller-annet første måneden i semesteret, og litt mindre hver måned etterpå. Nå skal de 16 brukes på bøker etc., men min erfaring fra jeg studerte er at man bruker mindre enn 10.000 på bøker i semesteret.

     

    Ellers er det faktisk meningen at studenter skal jobbe 2mnd i året (sommeren) og da spare seg opp penger

  19. Kortest mulig tid vil jeg tro. Når inkassobyrået overtar en fordring så skal denne betales til inassobyrået istedenfor den som person A skyldte penger før, derfor må ny faktura med nye kontonummer, beløp og frister sendes ut.

  20. Kontokreditt er definitivt det du trenger. DnBNor har det, så bare å høre med dem.

     

    Generellt vil jeg si at det er lurt å være forberedt på forhånd på slike situasjoner. Det å få ordnet seg en kreditt, enten kontokreditt eller et kredittkort, på få dagers varsel er stressende. Selv har jeg vel ca 25000kr i tilgjengelig kreditt om jeg skulle trenge det. Man trenger ikke bruke det selv om man har det, men utrolig greit å slippe å stresse om det kommer noe uforutsett.

×
×
  • Opprett ny...