Gå til innhold

perbu

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av perbu

  1. Hallo!

    Å spørre Symantec om sikkerheten på Android er omtrent like lurt som å spørre sauebønder i Gulbrandsdalen om å komme med saklig informasjon om ulvebestanden i Norge.

    Symantec er i masser er trøbbel ettersom den store melkekua deres, anti-virus til Windows, er i ferd med å gå fra et produkt til en feature i og med at Microsoft kommer til å shippe med AV-støtte fom. win8.

    Ditto for Juniper. De har også penger å tjene på å skape en illusjon om at sikkerheten er elendig.

  2. Iom at man kan unlocke bootloader så enkelt som man pr idag kan, så ser jeg ingen grunn til at det ikke skulle kunne reverseres på et tidspunkt..

     

    fastlock unlock brenner av en sikring og dette voider ALL garanti. Du kan ikke reversere dette. Hvis du da skulle få støv bak skjermen (en vanlig grunn til å få byttet telefonen) så er du stuck med den. :-(

     

    Hvordan vet du dette? Jeg har ikke sett noe informasjon på nett eller XDA-Developers som tilsier at en sikring brenner av.

     

    Rootet jo Hero'en jeg hadde, gikk fint å få den reparert på garanti.

     

    Heroen din var noe annet. Der brukte du en exploit for å roote den. Hvis du prøver å gjøre det på en helt ny Hero så tenker jeg du sliter litt. :-)

     

    Nexusen er jo laget for å rootes - Google insisterte på at den skulle være hackbar. HTC protesterte fordi de ikke ville ha masse retur fra folk som har bricket telefonen sin ved å installere en apk som bootloader (yes, folk gjør visst slikt) eller gjøre andre dumme ting med den. Da kom HTC opp med denne sikringen som brennes av.

     

    Tror jeg hørte det på TWiG på TWIT. Det har ikke vært sagt noe offisielt om dette - så det er usikkerhet tilknyttet det. Men en skal iallefall ikke anta at rootinga av Nexusen (hvis det skjer gjennom fastboot) er noe som kan oppheves på et eller annet tidspunkt.

  3. Iom at man kan unlocke bootloader så enkelt som man pr idag kan, så ser jeg ingen grunn til at det ikke skulle kunne reverseres på et tidspunkt..

     

    fastlock unlock brenner av en sikring og dette voider ALL garanti. Du kan ikke reversere dette. Hvis du da skulle få støv bak skjermen (en vanlig grunn til å få byttet telefonen) så er du stuck med den. :-(

     

    Jeg har ikke tenkt til å roote min. Jeg får inn paid apps via en en annen telefon. Lurer på om jeg ikke skal sette opp en emulator til dette etterhvert (hvis mulig).

  4. Mazeking,

     

    ja. Det finnes binærer. Ikke av alt, men av temmelig mye - særlig alt som IBM tilbyr, det er mange sjapper som baserer seg utelukkende på prislista til IBM. Og IBM har selvsagt portet JVMen sin til arkitekturen - og da følger alt av Java med. Problemet ditt er at du blir sittende på en arkitektur som det er kanskje noen hundre instanser av globalt og sannsynligheten for at du blir den som oppdager en bugg eller to er rimelig høy.

  5. Takk for en grei gjennomgang, og at du ikke legger noe særlig mellom, men gjør det klart at clustering i MySQL er crap, i hvert fall om du ikke bruker tredjeparts programvare. La meg sitere MySQL selv i denne sammenheng:

     

    Durability of commits.  There are no durable commits on disk. Commits are replicated, but there is no guarantee that logs are flushed to disk on commit.

     

    MySQL er en populær database, men har vesentlige feil og mangler, her er definitivt en av dem. De hevder seg å være enterprise ready, at de leverer en database som kan sikre høytilgjengelighet. Men, vet de egentlig hva tilgjengelighet er?

     

    Du har ikke forstått hva poenget med MySQL Cluster er. Det er ikke en vanlig relasjonsdatabase. Det er en "in-memory"-database med SQL-grensesnitt. Når du skal ha gjennom 15000 transaksjoner per sekund så har du ikke tid til å vente på at lesehoder skal posisjoneres (selv om write-back cache m/batteri gjør dette skrekkelig mye lettere).

     

    MySQL Cluster brukes mange steder til å lagre CDR-data (hvem har ringt hvor og hvem skal betale hva) og noe mer virksomhetskritisk for et telco skal du lete lenge før du finner.

  6. Selv om denne er basert på Xen, krever den i likhet med VMware ESX og Citrix XenEnterprise windows for administrasjon.

     

    Det er feil. Jeg har brukt Virtual Iron siden August i år og jeg kan forsikre deg om at jeg ikke har noen Windows-maskiner. Administrasjonsgrensesnittet er Java Webstart-basert og har fungert glitrende alle steder jeg har forsøkt det.

     

     

    Per Buer / Linpro

  7. Hva er visualisering?

     

    Hvordan blir det brukt i programmer?

    5819073[/snapback]

    Det vil si å kjøre to eller flere operativsystemer samtidig... Uten å måtte emulere hardware slik man gjør med VMWare og Virtual PC idag.

     

    Jeg ser frem til å kjøre Linux og Windows parallellt! :yes:

    5819099[/snapback]

     

    Jo. Du må fortsatt emulere en god del hardware selv om du har virtualiseringsstøtte i maskinvaren (visualisering er forøvrig noe helt annet). Nettverkskortet skjønner ikke at det er flere operativsysteminstanser til stedet i maskinen, harddisk som windows tror den booter fra er jo egentlig en fil eller en partisjon og dette må emuleres, hvilket minne som hører til i hvilken VM må holdes rede på.

     

    Foreløpig er klart raskeste måten å virtualisere på vha. paravirtualisering - men det krever endringer i operativsystemet som blir virtualisert - og dermed er det uaktuelt for f.eks. Windows å la seg, uhm, paravirtualisere.

  8. Sant nok, men ytelsen til VIA C7 er kraftig forbedret iforhold til forrige generasjon VIA C3-prosessorer. VIA C7 med SSE/SSE2/SSE3-støtte så burde ytelsen endelig være god nok for HTPC-bruk med Windows Media Center :)

    5757107[/snapback]

     

    Nå har jeg ikke WMC - men Linux/MythTV på min HTPC utstyr med en stakkarslig 1Ghz C3 Longhaul. Dog bruker den aldri CPUen sin til noe - PVR350-kortet tar seg av både opptak og avspilling av video. Det eneste CPUen gjør er å dekode MP3-musikk og slikt.

     

    Jeg tror det sitter en 54Mhz MIPS i TiVo-maskinene. Hvis programvaren vet å utnytte maskinvaren ordentlig så trengs det ikke mye futt i en HTPC - selv med WMC. ;)

  9. Men man kan ikke ta utgangspunkt i den koden eZ har laget, fikse på den og så tjene penger på den. Man kan bruke den selv, dele den ut videre - men altså ikke tjene penger på det.

    Dette er ikke et brudd med GPL-lisensen, så vidt jeg kan se. Det er fornuftig og god forretningssans fra eZ sin side.

     

    Vil du ha det åpent kan du det, men ikke selge. Vil du selge videre, så må du betale for det.

     

    ;)

    5167305[/snapback]

     

    Ikke helt. GPL bryr seg veldig lite om penger. Du kan lage en egen versjon av eZ og ta penger for den - dette kalles forking og er relativt vanlig. Du dog selge (lisensen snakker om distribusjon - penger er irellevant) versjonen du ha laget under GPL - noe som vil si at de som kjøper din forkede versjon har lov til å gjøre akkurat hva de vil med den - inkludert å legge den ut til gratis nedlasting.

     

    Men hvorfor skulle noen gjøre dette? ;-)

     

    Per idag er den største svakheten ved GPL v2 at du kan lage en fork og så tilby denne hostet uten å tilgjengligjøre kildekode for noen.

  10. IBM har utvidet sin egen virtualiseringsteknologi fra magnetbånd-

    lagring til programvareveivisere.

     

    Dette henger jo ikke sammen i det hele tatt. Er dette et forsøk på å kommentere at IBM nå shipper OpenPower-systemer med innebygget HMC-funksjonalitet? Skissen er iallefall hentet herifra men teksten virker som om den er generert tilfeldig. Magnetbåndslagring? Hallo?

     

    Det hadde vært en fordel om artikkelforfatteren iallefall gjør et forsøk på å forstå hva artikkelen vedkommende skriver handler om. Når en ikke gjør det så blir gjerne innholdet så om så. :-(

     

     

    Per.

  11. Hjelp,hvordan får jeg W800i til å fungere med Mac m/OSX.

    Kjøp en sånn 21-i-en-USB-dingser. Pass på at den har støtte for Memory Stick Duo Pro. Da kan du legge MP3'er rett på denne. Fungerer iallefall fint med min SE P910.

  12. Jeg ser fram til et konstruktivt, men kritisk innlegg fra din side i nærmeste framtid, der du går mer i dybden på hva som var mangelfullt, osv.

    Det er veldig enkelt. Dere prøver å nå frem til til et bedriftsmarket. Det bedriftsmarkedet vil ha er råd. Artiklene dere skriver bør rådgi (ikke alle da, selvsagt. Dere kan jo komme med nyheter også). Spørsmål som bør besvares er "Hvorfor skal vi velge MySQL fremfor Oracle?". Hvilke konsekvenser har f.eks. MySQL sin GPL-lisens for mitt produkt.

     

    En oppramsing av mer eller mindre verifiserbare fakta iblandet en del objektivt prat er ikke det jeg ser etter.

  13. OpenPower - entry-level++

    iSeries – middle-end

    p5 og pSeries - high-end

     

    Dette ble jo litt feil. IBMs POWER-baserte maskiner finnes som du nevner i tre utgaver; men forskjellen på dem er ikke hvorvidt de er "high end" eller "entry level" - forskjellen ligger i hvilket OS de kjører.

     

    iSeries kjører i5/OS (tidligere kjent som AS/400 med OS/400). pSeries (tidligere kjent som RS/6000) kjører AIX. Både iSeries og pSeries kan kjøre Linux. Begge skalerer like langt og den ene er ikke mer "high end" enn den andre. Forskjellen er at den ene er en mini-maskin og den andre er en Unix-server.

     

    OpenPOWER kjører kun Linux. Maskinvaren er så og si identisk for alle tre seriene - små forskjeller i BIOS blokkerer uønskede OS. Foreløpig er det kun entry-level pSeries/iSeries som er konvertert til OpenPOWER. En får altså ikke OpenPOWER-systemer med mer enn to CPU'er (fire CPU-kjerner). Du kan dog kjøpe en av de større pSeries-boksene og behandle den som en OpenPOWER - den koster bare en god del mer. :-)

×
×
  • Opprett ny...