Gå til innhold

Lars-H

Medlemmer
  • Innlegg

    1 493
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lars-H

  1. Ikke hørt noe mer om når stock ICS kommer til O2X. ICS kom akkurat til Samsung SG2, og sammenlignet med når Gingerbread kom på disse to modellene, vil det nok ta noen måneder hvis ikke LG har skjerpet seg.

     

    Til dere som har CM9:

    Hvor finner man versjonene og oversikt? Finner ingenting på cyanogen sine sider, som ikke er CM7.1.

    Hvordan er CM9 fremfor CM7? Tenker da på ytelse, batteri, bugs, funksjonalitet etc.

     

    Har nå CM7 Nightly (nyeste), men frister litt å teste ICS. Noen som vet hvordan disse er i forhold til hverandre? :)

  2. En ting som jeg lurer på om noen har funnet en løsning på ennå: mobilen skrur seg av eller låser seg alltid om jeg lader den og skjermen er skrudd av... jeg må ta ut batteriet og boote på nytt for å komme igang igjen. Eneste løsning jeg har funnet er å ha på klokka sin skjermsparer for å holde mobilen levende under ladning.

     

    Noen som har samme problemet, evt en løsning?

    Jeg hadde det problemet selv, den låste seg seg helt ved lading. Leste et sted at det hjalp å skru av WiFi når den lader, og etter jeg begynte med det, har det aldri skjedd mer :)

     

     

    Etter jeg la inn Cyanogen 7.1.0 for noen dager siden, har batteritiden på telefonen blitt vanvittig dårlig. Den varer i 12-16 timer ved det jeg vil kalle normal bruk, selv med JuiceDefender!

    Finnes det en fix for dette, eller er det mulig å forbedre batteriytelsen på noe vis?

    Du snakker om CM 7.1.0 stable? Den var forferdelig på min også vil heller anbefale Nightlies #204

    Ja, stemmer. Er veldig fornøyd med den (ytelsen er noe helt annet enn stock!), men som sagt den tømmes for batteri innen 14 timer hver dag, noe som er en stor ulempe.

     

    Hvordan er Nightlies i forhold til 7.1.0 stable, mtp ytelse og mangler?

    Hvis jeg da flasher til Nightlies 204 som du nevner, hva vil de største forskjellene være i praksis (om noen)?

     

    7.1.0 stable burde aldri vært kalt for en stabil versjon #204 er like god eller bedre til alt og batteriet holder mye, mye lengre. Nå har de begynt å slippe nye nigthlies, jeg kjører nå #218 og m bare si Whow så vannvittig smooth og kjapp. Battterilevetiden virker også å være bra, har nå 52% etter 17t 43m på batteri

     

    Har flashet Nightly 204 for 1,5 uke siden, og kan ikke jeg si jeg merker noen forskjell overhodet ift. 7.1 stable. Batteritiden er like dårlig og tappes på <14 timer. Men skal sjekke de nye nightlies, og håper batteriet holder lenger. Alt annet er jeg i grunn fornøyd med!

     

    Edit: Har flashet Nightly #221 nå! Ser ingen store visuelle forskjeller, men håper den er forbedret på andre områder :)

  3. Etter jeg la inn Cyanogen 7.1.0 for noen dager siden, har batteritiden på telefonen blitt vanvittig dårlig. Den varer i 12-16 timer ved det jeg vil kalle normal bruk, selv med JuiceDefender!

    Finnes det en fix for dette, eller er det mulig å forbedre batteriytelsen på noe vis?

    Du snakker om CM 7.1.0 stable? Den var forferdelig på min også vil heller anbefale Nightlies #204

    Ja, stemmer. Er veldig fornøyd med den (ytelsen er noe helt annet enn stock!), men som sagt den tømmes for batteri innen 14 timer hver dag, noe som er en stor ulempe.

     

    Hvordan er Nightlies i forhold til 7.1.0 stable, mtp ytelse og mangler?

    Hvis jeg da flasher til Nightlies 204 som du nevner, hva vil de største forskjellene være i praksis (om noen)?

  4. Skal se på Nightly etterhvert, tenkte bare å teste 7.1.0 litt først, når jeg først har flashet den :)

     

    Grunnen til at jeg vil ha skjermen på ved notifikasjoner, er vel kun en vanesak (stock-ROM har jo dette). Eneste er at hvis jeg får melding om natten, vil jo disse lysene lyse i flere timer, men som du sier er det jo begrenset hvor mye strøm disse bruker.

    Blir nok fort vant til det uansett! :)

  5. Ikke .zip, greit da husket jeg feil. :)

     

    Gjenoppretting av backup gjør du også i ROM Manager under "Manage and restore backups" eller noe i den dur. Velg den backupen du vil ha (veldig greit at disse er datomerket!) og så vil du etter et par minutter få telefonen din akkurat slik som den var.

     

    Ta ny backup hver gang du flasher en ny ROM (selv om det bare er en oppdatering av samme ROM) eller flasher en ny kernel. Siden hver backup tar såpass stor plass, anbefaler jeg deg å flytte de fleste over på en PC (selv lar jeg en kopi av den siste backupen ligge på telefonen i tillegg).

     

    Hvilken versjon av CM7 har du flashet? Jeg anbefaler minimum å flashe siste versjon av Nightlies (204) - de har av en eller annen grunn sluttet å oppdatere CM hver dag, så det finnes også uoffisielle, oppdaterte versjoner der ute (såkalte KANG's). Jeg bruker en slik selv, se signatur.

    Yes, høres bra ut! Tatt nødvendige backups nå :)

     

    Jeg flashet CM 7.1.0 som jeg fant via denne guiden. Er hittil veldig fornøyd, spesielt mtp navigering i menyer, apps og generell bruk - alt er MYE raskere enn stock rom!

     

    Jeg har (hittil) bare funnet to svakheter:

    - FM-radio. Dette finnes knapt på market, og de som finnes fungerer ikke.

    - Skjermen skrur seg ikke på når jeg får notifications (sms, facebook, e-post), men LED-lysene i tastene lyser konstant(!) helt til jeg "dismisser" notifikasjonene.

    Noen som vet om en måte å endre dette på? Har lest litt, og finner ingen ting som kan gjøre at skjermen slår seg på (wake up) ved innkommende notifikasjoner.

  6. Velg heller manuelt å ta backup før du flasher CM7. Etter at mobilen har tatt backup (den rebooter og gjør dette), sjekker du at du at backupen (.zip tror jeg) faktisk blir lagret på SD-kortet ditt. Denne finner du i i ei mappe som heter clockworkmod. Ta en ekstra backup av backupen din for å være sikker, lagre den deretter på PC-en din. Fila skal være på ganske mange megabyte.

     

    Så kan du flashe ROM-en. Dette skal gå smertefritt, og gjør det ikke det, har du en backup eller to på lur. :)

    Takk for svar! :)

    Jeg valgte manuelt å ta backup fra ROM Manager ("Backup current ROM").

    Ligger da en mappe (ikke zip) på det eksterne SD-kortet: \clockworkmod\backup\2012-01-06.21.48.31 hvor det ligger 7 filer (tilsammen på ~640mb). Regner med at dette er riktig(?).

    Får bare prøve da! :)

     

     

    Edit: Installert nå, ser ut til å fungere utmerket! ;)

    Bare for ordens skyld, hvis jeg vil tilbake til stock, hvordan gjør jeg det? Samme måte som jeg installerte CM?

  7. Har nå blitt lei den ustabile stock-ROMen til LG og har nå rootet (med SuperOneClick hvis noen lurer). Jeg har lyst til å teste Cyanogen 7, og har hittil gjort følgende: Installert ROM-Manager og tatt backup (via clockworkmod som ble installert via ROM-Manager). Er denne backup-en fullverdig, som gjør at jeg kan reinstallere stock-ROM med alle apps osv, hvis jeg ikke liker Cyanogen? Tenkte å følge denne guiden for å installere CM, med da følgende metode:

     

    Method via ROM Manager

    * Launch RomManager.

     

    *Optional: Choose the first option in the app, Flash ClockworkMod Recovery to update to the latest version.

     

    *Select the Download ROM option from the main menu in the ROM Manager.

     

    *Select the CyanogenMod option, and then choose the latest version of CyanogenMod from the menu.

     

    *Optional: When you select the latest version of CyanogenMod, check the Google Apps* option.

    *Once the ROM is finished downloading, it asks if you would like to Backup Existing ROM and Wipe Data and Cache.

    *If Superuser prompts for root permissions check to Remember and then Allow.

    *The LG Optimus 2X will now reboot into the recovery, wipe data and cache, and then install CyanogenMod. When it's finished installing it will reboot into CyanogenMod.

     

     

     

    Vil dette fungere smertefritt, eller er det en bedre måte å gjøre det på?

    Er det noe annet viktig jeg har glemt?

     

    Grunnen til at jeg spør er at jeg vil være 100% sikker før jeg gjør noe med telefonen som kan skade den :)

     

    Edit: Skrivefeil

  8. Noen som vet hvorfor det tar så fantastisk lang tid å rulle ut 2.3?

     

    Har forøvrig et spørsmål: Min O2X (Android 2.2.2, V 10d) har problemer med å skru på Wifi. Når jeg prøver å skru på Wifi, tar det litt tid før den viser "Error". Hvis jeg rebooter, fungerer det alltid første gangen jeg prøver, men skrur jeg av Wifi, må jeg reboote for å få den til å fungere igjen.

    Noen som vet om en måte å fikse dette på?

     

    Har søkt en del på google og diverse forumer, og ser at det er flere som har samme problemet, men ikke funnet noen løsning enda..

  9. Når du sender inn 'skjema' som en parameter, blir dette lagret som en variabel ved navn 'skjema' og det er derfor 'document.skjema' er undefined, bruk kun 'skjema'.

     

    Dersom dette ikke fungerer, ville jeg gitt skjemaet en ID og brukt 'document.getElementById'.

     

    Ser også et potensielt problem med onsubmitten din, hvor du har brukt PHP-kode i javascript, denne bør vel skrives om til:

    <form action='' method='post' 
    onsubmit='return valider(this,ant"+<?php echo $vare->get_vareID(); ?>);'>
    

    Eller noe lignende?

     

    Potensiell #2: Ser ikke at skjemaet blir submitted, funksjonen bør enten ha 'return true;' eller 'skjema.submit();' på slutten?

     

    Hei, og takk for svar! :)

    Har prøvd bare skjema.felt... (uten document.) men da står det bare "skjema.felt is undefined", så er egentlig like langt.

     

    Jeg er også nødt til å ha hele skjemaet via echo i PHP, da hele skjemaet vises via en for-løkke. Dette kommer av at det er en nettbutikk med x antall varer (et skjema for hver vare). Derfor må jeg også ha med i javascriptet hvilket skjema og hvilket felt som skal testes på (skjema.felt). Har forsøkt med getElementById, men skjønner egentlig helt hvordan den funksjonen fungerer. Skal denne hente bare skjemaet (form) eller selve feltet i skjemaet?

     

    -Og det siste du skrev, mener du å ha "return true;" under if og else testene, eller i en ny (else)if-test?

     

    Takk for hjelp! :)

     

    EDIT:

     

    Prøvde nå med getElementById:

     

    function valider(skjema)
    {
    if (document.getElementById(skjema)==null)
    {
    	alert( "Skriv inn et gyldig antall." );
    	document.getElementById(skjema).focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
        regEx = /^[0-9]{1,3}$/;
        OK = regEx.test(document.getElementById(skjema));
        if(!OK)
        {
    	    alert( "Antallet du har skrevet inn er ikke gyldig! Prøv igjen." );
    		document.getElementById(skjema).focus();
    		return false ;
    	}		
    }
    }

     

    Dette fungerer heller ikke - document.getElementById(skjema) returnerer bare null. Har jeg gjort dette riktig?

  10. Hei. Har nå sittet i flere timer med en javascriptfunksjon som skal validere ett inputfelt i et skjema. Jeg får feilmelding om at "document.skjema is undefined", selv om skjema kommer inn som innparameter sammen med felt. Kode:

     

    <script type="text/javascript">
    
    function valider(skjema,felt)
    {
    if (document.skjema.felt.value=="")
    {
    	alert( "Skriv inn et gyldig antall." );
    	document.skjema.felt.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[0-9]{1,3}$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.felt.value);
        if(!OK)
        {
    	    alert( "Antallet du har skrevet inn er ikke gyldig! Prøv igjen." );
    		document.skjema.felt.focus();
    		return false ;
        }		
    }
    }
    </script>

     

    det virker som om den ikke finner skjema og felt, som kommer inn der funksjonen kalles:

     

    <form action='' method='post' onsubmit='return valider(this,ant".$vare->get_vareID().");'>

     

    Scriptet vil altså ikke kjøres i det hele tatt. Er det noen som vet hvor feilen kan ligge?

    Mvh Lars.

  11. Prøvde den konsollen nå. Visste ikke hva det var til før nå :p

    Den viser:

    "valider_postnr is not defined @ http://<url til siden>/registrer.php:1"

    ved postnrfunksjonen, og

    "valider is not defined @ http://<url til siden>/registrer.php:1"

    når jeg submitter. Virker som den ikke finner scriptene i det hele tatt. Er det noe feil i koden under <script>?

     

    Og ja, er klar over det. Er bare for å vise at jeg kan det (noe jeg tilsynelatende ikke gjør). Skal også ha klientvalidering med regEx i PHP ;)

     

    Takk for svar :)

  12. Hei. Jeg driver for tiden med et skoleprosjekt om å lage en nettbutikk. Har nå kommet til stadiet hvor jeg legger inn valideringsregler i javascript, noe jeg kan veldig lite om.

    På denne siden er det registrering av kunder som foregår, og jeg ønsker at samtlige felter skal valideres ved submit.

    Jeg har også en AJAX-funksjon som henter automatisk poststed etter postnr er skrevet inn. Dette fungerte helt jeg til startet på den valideringsfunksjonen.

     

    Det virker som javascriptet ikke vil kjøres i det hele tatt, hverken valideringeren eller AJAX.

    Er det noen som vet hva feilen kan være?

     

     

    (.........)
    <script language="JavaScript" type="text/javascript">
    
    function finn_poststed(Postnr) //denne skal være ok!
    {
       xmlhttp = new XMLHttpRequest();
       xmlhttp.onreadystatechange = function ()
       {
           if(xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
           {
              funnetpoststed = xmlhttp.responseText;
              if(funnetpoststed == "Feil1")
              {
                   document.getElementById("feilPostnr").innerHTML="Teknisk feil i henting av postnr.";
              }
              else if(funnetpoststed == "Feil2")
              {
                  document.getElementById("feilPostnr").innerHTML="Feil i henting av postnr.";
              }
              else if(funnetpoststed == "Feil postnr!")
              {
                  document.getElementById("feilPostnr").innerHTML="Feil postnr!";
              }
              else
              {
                   document.skjema.poststed.readOnly = false;
                   document.skjema.poststed.value = funnetpoststed;
                   document.skjema.poststed.readOnly = true;
              }
           }
       }
       url="autopoststed.php?postnr="+Postnr;
       xmlhttp.open("GET",url,true);
       xmlhttp.send();
    }
    
    function valider_postnr() //denne skal være ok!
    {
       if(skjema.postnr.value == "" || skjema.etternavn.value.length!=4 )
    {
    	alert( "Skriv inn et firesifret postnr." );
    	form.etternavn.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[0-9]{4}$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.postnr.value);
        if(!OK)
        {
            document.getElementById("feilPostnr").innerHTML="<p>Feil postnr. Skriv inn 4 siffer.</p>";
            alert( "Skriv inn et firesifret postnr." );
            return false;
        }
        document.getElementById("feilPostnr").innerHTML="";
        finn_poststed(document.skjema.postnr.value);
        return true;
       }
    }
    
    function valider(skjema)
    {
    if (skjema.fornavn.value == "")
    {
    	alert( "Skriv inn et fornavn." );
    	form.fornavn.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[a-zæøåA-ZÆØÅéíáäë- ]{2,30}$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.fornavn.value);
        if(!OK)
        {
    	alert( "Fornavnet du har skrevet er ikke gyldig! Prøv igjen." );
    	form.fornavn.focus();
    	return false ;
               }
    }
    
    if (skjema.etternavn.value == "")
    {
    	alert( "Skriv inn et etternavn." );
    	form.etternavn.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[a-zæøåA-ZÆØÅéíáäë- ]{2,30}$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.etternavn.value);
        if(!OK)
        {
    	alert( "Etternavnet du har skrevet er ikke gyldig! Prøv igjen." );
    	form.etternavn.focus();
    	return false ;
        }
    }
    
    if (skjema.email.value == "")
    {
    	alert( "Du må skrive inn en e-postadresse!" );
    	form.email.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
        regEx = /^[a-zæøåA-ZÆØÅ0-9._-]+@[a-zæøåA-ZÆØÅ0-9.-]+.[a-zA-Z]{2,4}$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.email.value);
        if(!OK)
        {
    	    alert( "E-posten du har skrevet er ikke gyldig! Prøv igjen." );
    		form.email.focus();
    		return false ;
    	}		
    }
    
    if (skjema.adresse.value == "" || skjema.adresse.value.length<2 )
    {
    	alert( "Skriv inn en adresse." );
    	form.brukernavn.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[a-zæøåA-ZÆØÅ- 0-9]$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.epost.value);
        if(!OK)
        {
    	    alert( "Adressen du har skrevet er ikke gyldig! Prøv igjen." );
    		form.epost.focus();
    		return false ;
    	}		
    }
    
    if (skjema.pw1.value == "" || skjema.pw1.value.length<5 )
    {
    	alert( "Skriv inn et passord på minst 5 tegn." );
    	form.pw1.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[a-zæøåA-ZÆØÅ 0-9]$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.pw1.value);
        if(!OK)
        {
    	    alert( "Passordet må inneholde tall og/eller bokstaver (ikke spesialtegn) og må være fra 5 til 20 tegn langt." );
    		form.pw1.focus();
    		return false ;
    	}		
    }
    
    if (skjema.pw2.value == "" || skjema.pw2.value.length<5 )
    {
    	alert( "Skriv inn et passord på minst 5 tegn (samme som ovenfor)." );
    	form.pw2.focus();
    	return false ;
    }
    else
    {
    	regEx = /^[a-zæøåA-ZÆØÅ 0-9]$/;
        OK = regEx.test(document.skjema.pw1.value);
        if(!OK)
        {
    	    alert( "Passordet må inneholde tall og/eller bokstaver (ikke spesialtegn) og må være fra 5 til 20 tegn langt." );
    		form.pw1.focus();
    		return false ;
    	}		
    }
    
    return true ;
    }
    
    </script>
    
    </head>
    
    
    <body>
    <h1>Registrer deg som kunde!</h1>
    
    <p>Fyll inn informasjon her for å registre deg i systemet!</p>
    
    <form action="regok.php" method="post" name="skjema" onsubmit="return valider(this);">
    <fieldset title="registreringsskjema">
    <legend><strong>Registreringsskjema</strong></legend>
    
    <table>
    <tr>
    <td>Fornavn</td>
    <td>
    <input type="text" name="fornavn" />
    </td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>Etternavn</td>
    <td>
    <input type="text" name="etternavn" />
    </td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>E-postadresse</td>
    <td>
    <input type="text" name="email" />
    </td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>Adresse</td>
    <td>
    <input type="text" name="adresse" />
    </td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>Postnr</td>
    <td>
    <input type="text" name="postnr" onchange="valider_postnr();" />
    </td>
    <td><div id="feilPostnr">*</div></td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>Poststed</td>
    <td>
    <input type="text" name="poststed" readonly="true" />
    </td>
    <td><div id="feilPoststed">*</div></td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>Ønsket passord</td>
    <td>
    <input type="password" name="pw1" />
    </td>
    </tr>
    
    <tr>
    <td>Bekreft passord</td>
    <td>
    <input type="password" name="pw2" />
    </td>
    </tr>
    
    </table>
    
    <br />
    <input type="submit" name="regg" value="Registrer" />
    
    </fieldset>
    </form>
    
    (...........)
    
    

     

     

     

    Litt lang kode men. Sikkert bare en filleting, men jeg klarer ikke å se det :(

     

    EDIT: La kode i spoiler.

  13. Hei. Er relativt ny til linux, og skulle installere skype. Fulgte denne guiden, og skrev inn:

    echo "deb http://download.skype.com/linux/repos/debian/ stable non-free #Skype" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list > /dev/null

     

    Dette _tror_ jeg førte til at jeg får feilmelding når jeg åpner synaptic pakkebehandler som sier

    E: Typen «d» er ukjent i linje 59 i kildelista /etc/apt/sources.list

    E: Listen av kilder kunne ikke bli lest.

    Gå til arkivdialog for å rette opp problemet.

    E: _cache->open() failed, please report.

     

    Jeg får heller ikke åpnet Ubuntu programvaresenter, og oppdateringsverktøyet fungerer heller ikke (får feilmelding, som ligner den overnevnte).

     

    Er det noen her som vet hvordan jeg retter opp i dette? Kan veldig lite om kommandoer osv, så vil ikke gjøre noe selv før jeg vet det fungerer.

     

    Er snakk om Ubuntu 10.10 forresten:)

  14. Ja, er ikke værre enn det. Bare legg verdiene i $_SESSION["handlevogn"] f.eks.

    Husk session_start(); også.

    "bare" ;)

     

    Må jeg ikke bruke en array?? hvis man skal ha en handlevogn og liste opp navn OG priser?

     

    takk!

     

    -frank

    Jo, bør det. Lag det som array først. Man kan (som sagt her) bruke assosiative arrays som gjør at man kan få f.eks: Vare1->10.00, Vare2->19.90, Vare3->21.50 osv osv.

×
×
  • Opprett ny...