Gå til innhold

BorN

Medlemmer
  • Innlegg

    684
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BorN

  1. Har gode erfaringer med Sony Xperia V. Har falt i bakken noen ganger før jeg brukte noen form for deksel, ble noen små riper på hjørnet av telefonen i plastikken (og på kanten av skjermen), men den tålte det jo fint. Hvis du er en av oss som er litt glepphendt, kjøp et gummideksel samme dag som du får den telefonen du til slutt bestemmer deg for :).

     

    Skjermen er nok ikke uknuselig, men etter mitt bruk (nå med gummideksel) har jeg ikke klart å ødelegge den på noe vis. Robust telefon, selv om den er av plast. Nokia 3310-dagene er over -- der batterideksel og batteri fløy hver sin veg når du mista den i bakken.

     

    Vanntett.

     

    Støtte for Exchange. Bruker epost ofte, dette er smertefritt. Raskt og smidig brukergrensesnitt, nettleseren er problemfri, og fornøyd med alt ellers i grunn. 720p HD skjerm.

  2. Selgerne på Lefdal og Elkjøp prøver alle å argumentere for forskjellige telefoner. Noen mener lyden er lik på alle telefoner, at jeg må kjøpe Samsung Core pluss for den har alt jeg trenger, at Sony experia v er for gammel til å kjøpes, på samme måte som Samsung II+ og Samsung express er for gamle. At Htc tar for dårlige bilder....

     

    Jeg blir forvirra. Jeg har Sony experia Neo. Fungerer greit, med fin samtale lyd. Den er hakket treg, og kan ikke kobles til fitbit-en min.trenger blåtann 4. Tåler å falle i bakken...og er robust bygget. Litt sløvt kamera, vil ha bedre.

     

    Viktig:

    Samtalelyd

    Bra kamera

    Blåtann 4

    NFC

    Helst radio

     

    Skulle helst hatt den nye compact til Sony, men får nøye meg med noe rimeligere. Forslag? Er Sony V for utdatert? Andre alternativer?

     

    Jeg har hatt Xperia V siden romjula 2012, mine erfaringer med den, inkludert batteritid og litt diverse, skrev jeg om her:

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1479579&p=20770724

     

    Jeg kjøpte mini-tastatur-telefonen, Xperia Mini Pro tilbake i 2010, og satt med et ganske ræva inntrykk. Så kjøpte jeg meg Xperia V etter at den fikk en sekser her på amobil.no, og den har innfridd forventningene og overrasket meg positivt flerfoldige ganger. Sony ser ut til å ha skjønt det etter at de kvitta seg med Ericsson-navnet, så jeg føler jeg har som oppgave å forkynne historien om denne herligheten videre.

     

    Sjekk ut testen her:

    http://www.amobil.no/artikler/sony-xperia-v/115077

    de skryter av bl.a. kameraet som du har som krav.

     

     

    Oppsummert om telefonen etter mine erfaringer:

     

    Etter mitt bruk er den en knalltelefon som jeg regner med lever godt i en stund fremover uten å bli "for treig" sammenlignet med andre telefoner. Tar alt av spill jeg har testet, er rask i menyene og ved surfing i nettleser. Har ikke testa 4G-nettet enda, men den er 4G-klar.

     

    Samtalelyden er bra, men noen ganger har jeg måtte ta av gummidekselet jeg bruker, for at personen i den andre enden skal høre meg skikkelig. Altså ikke noe med selve telefonen å gjøre.

    Den har støtte for såkalt HD Voice med forbedret samtalekvalitet (avhengig av operatør og støtte hos telefonen i den andre enden).

     

    Bra kamera har den. Kjapt, du kan raskt ta flere bilder etter hverandre. Auto-modusen skjønner nesten alltid hva jeg er ute etter. Den skjønner om jeg vil ha macro/nattmodus/landskap/portrett, kun utfra hva kameraet har framfor seg. Mulighet til å åpne kameraet og deretter ta ett bilde - alt fra èn fingerbevegelse rett fra låseskjermen. 13MP.

     

    Blåtann, tror dette skal være versjon 4. Fungerer bra med bluetooth til lydfjøla på stua, som er fra 2013. Men skru av "extended battery mode", ellers går telefonen i sparemodus (og skrur av Bluetooth) etter noen minutter med svart skjerm.

     

    Den har NFC, men jeg har aldri testet denne.

     

    FM-Radio har den. Ca. like bra mottaksforhold som FM-radioen i bilen - så lenge du har koblet til headsettet og ikke "gjemmer" headsettet (altså antennen) fra et av vinduene i bilen.

     

    I tillegg er den jo vanntett, så du kan bruke den ute i regnværet, skylle den i vasken om den blir skitten, miste den i drinken, etc. Bare du passer på at lukene er lukket.

     

    Alt i alt veldig fornøyd.

     

    Edit: Bottomline: Etter mitt bruk er den ikke "utdatert". Hadde jeg kjøpt den i dag hadde jeg fortsatt vært ganske fornøyd.

  3. Ser ut til at plug and play-service kjører bra. Når jeg plugger i ekstern mus/tastatur ser jeg at den leter etter drivere, deretter sier "ballongen" i oppgavelinja at alt er klart til bruk. Men ingen tastaturer funker altså. Så problemet ligger nok heller i det faktum at jeg avinstallerte / deaktiverte HID (?)-driverne til mus og tastatur. Og muligens Synaptics-driveren for mousepad-en.

     

    Muligheter for å kjøre en driver-installering av disse driverne via kommandolinje fra installerings-DVD-en da? :)

     

    Mus og tastatur fungerer utmerket i DVD-menyene før WIndows 7 har startet, i likhet med BIOS. Jeg trykte på Fn + F7 (enable/disable mouspad-knapp) etter at Win7 hadde starta. Ingenting skjedde. Men etter restart ser det ut til at maskina hadde registrert trykkene, for mouspad sluttet å fungere i DVD-menyene. Tastaturet fungerte fint. Et trykk på Fn + F7 igjen, og mouspad fungerte som før i DVD-menyene.

     

    Har også fått fyrt opp registeret via oppstart fra DVD-en. Tok backup.

    - Har prøvd å slette random bokstaver i verdien "upperfilter -- kbdclass" i subkey services/kbdclass

    - Har endret "start"-verdier for mouclass og kbdclass, fra 3 til 1.

    (spør hvis dere trenger mer info).

     

    System restore (systemgjennoppretting) fungerer ikke via DVD-en heller. Får denne feilmeldingen:

    (oppdaterer posten når jeg har lastet opp bilde)
  4. Skjønner. Da kan det være brannmuren.

     

    Men først, prøv å starte Skype, og gjøre en "skype test call". Er hastigheten treig her også?

     

    Hvordan sjekke Windows-brannmuren:

    Hvis du har norsk installasjon, trykk på Windows-knappen og skriv "brannmur" i søkefeltet. Trykk på "Windows-brannmur" i listen som kommer opp.

     

     

    For å sjekke om brannmuren er på, se om det er 2 grønne skjold der.

     

    Hvis de er grønne og på (og ikke røde), gjør følgende:

    1) Skru av brannmuren midlertidig, Både for "private" og "offentlige" nettverk.

    2) Fyr opp Skype og start en videosamtale med noen. Du kan også prøve "Skype test call" dersom du ikke kan ringe noen her og nå. Er tilkoblingen fortsatt treig?

     

    (hvordan er skype test call-kvaliteten nå i forhold til når du testa uten å ha skrudd av brannmuren?)

     

    Edit: Jamfør det covah skriver rett under denne posten: Hvis det ikke er noen forskjell, og dersom du ikke har noen andre brannmurer installert som kan forårsake at hastigheten blir lavere, kan det være at hastighetsproblemet ligger hos dem du snakker med. Prøv å ringe andre personer med Skype og se om det blir samme problem.

    Husk å skru på brannmuren igjen etter at du er ferdig å teste :)

  5. Hei!

     

    Har ingen erfaringer med Windows 8, men har du en brannmur installert (enten Windows sin egen, eller en annen en)?

     

    Det kan være at en brannmur begrenser inngående/utgående nettverkstrafikk.

     

    Og: Har du testa om den øvrige Internett-hastigheten også er treig?

     

    For å teste, gå inn her:

    www.speedtest.net

    Trykk "begin test"

     

    Hva blir resultatet?

    (Tall på Ping i ms, samt farten på "download" og "Upload")

  6. Hei!

     

    Noen som vet om det er mulig å aktivere mus- og tastatur-drivere før Windows 7 starter? Er det for eksempel mulig å få opp en konsoll / command prompt via CD/USB-pinne før Windows 7 starter, for så å aktivere driverne manuelt?

     

    Her er greia: Prøvde å løse et driver-problem med min bærbare Acer Aspire-maskin med Windows 7 installert.

     

    Det sto en plass at det skulle være trygt å deaktivere Plug-and-play-drivere i Enhetsbehandling, siden Windows automatisk vil laste dem inn ved neste oppstart. Men man lærer så lenge man prøver ut ting som står på nettet. Jeg gjorde det kunststykket å deaktivere både tastatur- og mus-driverne i Enhetsbehandling. Etter restart fungerer hverken tastaturet eller mus, Og heller ikke andre mus / tastaturer jeg har koblet til eksternt via USB. (Ved tilkobling til trådløst Logitech-tastatur og -mus via USB Unity-plugg, installerer Windows de nødvendige driverne automatisk. Men ingenting fungerer. Så det er nok selve kjernedriverne til mus/tastatur som jeg har deaktivert)

     

     

    Har prøvd følgende:

    • Windows Recovery via Windows CD for å angre driver-endringene og gå tilbake i tid. Men det er noe som går galt slik at gjenopprettingen ikke blir fullført. Ser ut til at den tror D-disken er C-disken, eller noe i den dur. Har en partisjon på harddisken som er skjult når jeg booter opp Windows 7, men som er synlig før du starter i maskina (via Windows-CD-en). Muligens dette som er problemet her.
    • Windows Sikkermodus (samme problem som først nevnt, mus/tastatur fungerer ikke her heller).
    • Tastatur og mus fungerer utmerket i Ubuntu via USB, samt i BIOS og andre menyer før Windows 7 starter. Så det bekrefter at det er driver-relatert etter at Windows 7-installasjonen har starta.

     

    Hvis jeg ikke finner en enkel løsning så blir det å starte opp maskina med Live-CD fra Ubuntu, kopiere viktige data fra laptopen til ekstern harddisk, for deretter å ta en reinstallering av hele Windows 7. Men hadde vært kult å prøvd å aktivere driverne på en eller annen måte før dette blir et alternativ.

     

    Så, har dere forslag til hvordan jeg kan aktivere driverne når mus/tastaturer ikke fungerer?

     

    Mulige løsninger:

    • Konsoll før Win7 starter.
    • Fjernstyring av Win7 (,å i såfall være noe som installerer seg selv automatisk uten bruk av mus/tastatur på maskina)
    • ??
    • Hvis alt annet feiler, backup, deretter reinstallasjon av Win7.

     

    Edit: Små skriveleif, fikset punktliste, la til feit skrift

  7. BorN: To viktige innvendinger:

    1: For at fristen skal være 5 år og ikke 2 må levetiden til datamaskinen regnet fra tidspunktet du kjøper den være vesentlig mer enn to år (i praksis tre-fire år). Med andre ord må forventet levetid til macbooker være rundt 6 år (3,5 år + 2,5 års alder da du kjøpte den) for at du skal ha 5 års reklamasjonsfrist og ikke bare 2. Jeg tror det er å strekke det ganske langt..

    2: Du har ikke krav på å få "fikset alt" innenfor den absolutte reklamasjonsfristen, uavhengig av om den er på 2 eller 5 år. Du må også overholde den relative reklamasjonsfristen (2 måneder fra du oppdaget mangelen), og ikke minst: det må være snakk om en mangel. Siden det er snakk om produksjonsfeil antar jeg at det er en mangel, selv om den først manifesterer seg lang tid i etterkant.

     

    Dessuten, så kan du ikke reklamere på feil du visste forelå når du kjøpte. Det betyr i praksis at dersom du var klar over feilen da du avsluttet leieforholdet og "kjøpte ut" maskinen, så kan du ikke reklamere i dag.

     

     

    Dersom du faktisk har et krav, kan du rette det både til Apple og Høgskolen, uavhengig av hva avtalene mellom Apple og Høgskolen måtte si...

     

     

    Det store spørsmålet blir med andre ord: Når oppdaget du feilen?

     

    Når jeg har nevnt 5 års reklamasjonstid har jeg tenkt at fristen startet å løpe fra jeg startet å leie datamaskinen fra Høgskolen for 3 år siden, altså fra maskinen var ny. Men etter å ha lest gjennom tråden vil det nok være "bruktkjøp for få måneder siden fra Høgskolen" som gjelder her ja. Og da er det som du sier mest sannsynlig og riktig med 2 års reklamasjon som startet å løpe for noen måneder siden.

     

    Oppdaget feilen etter å ha kjøpt den ut av Høgskolen, for ca. 3 uker siden blir det vel nå.

     

    Og feilen gjør at maskinen blir ubrukelig. Ganske dårlig tima egentlig, under leieperioden hadde jeg en god garantiordning gjennom Høgskolen som sikkert hadde sørget for at dette problemet hadde blitt løst gratis relativt raskt.

     

    Har tidligere hatt problemer med datamaskinen, men det forsvant av seg selv etter en oppdatering. Nå for 3 uker siden kom noe av det samme problemet tilbake. Jeg sa ikke fra til selger om problemet da det kom første gang (siden jeg løste det selv relativt fort. Angrer på dette nå).

     

    Det er først nå at jeg ikke finner en løsning på problemet selv, og ser at jeg trenger reparasjon. Kan dette brukes mot meg av Apple, siden jeg ikke sa fra om problemet første gang?

     

     

     

    Høyskolen har solgt deg en brukt datamaskin. Om du eller andre har leid den før har ingenting å si. Høyskolen er en bedrift og du er en forbruker (du bruker gjenstanden kun til private ting, skole etc). Isåfall gjelder forbrukerkjøpsloven, med ihvertfall 2 år reklamasjonstid etter kjøpsdato.

     

    Du kan ta saken med høyskolen, men det kan ta en del tid. Men hvis høyskolen ikke finner kvitteringen, eller apple nekter reparere, må du ta det opp med høyskolen. Da kan det lønne seg å skrive en skriftlig reklamasjon til høyskolen allerede nå, siden dette skal/må gjøres innen rimelig tid etter feilen ble oppdaget.

     

    Du har ingen reklamasjonrett mot apple, siden de solgte til en bedrift, høyskolen, og da er reklamasjonstiden på bare 1 år. Så hvis de ikke har lyst å ta det på garanti, så trenger de ikke gjøre noe..

     

    Hepp, da blir det å skrive en skriftlig reklamasjon til både Høgskolen og Apple, slik at fristen for å melde fra blir overholdt. Så får vi se hva som skjer videre.

     

     

    Uansett, har lært mye om reklamasjon og garanti på kort tid nå, takket være denne tråden og forumet. Takk for alle bidrag til nå.

    • Liker 1
  8. Absolutt mange nyanser i denne saken som hvertfall litt juss-interesserte vil kunne fryde seg over ja :-) Uansett interessante svar som kommer her.

     

    For meg så virker det som om Høgskolen var kjøper av datamaskinen, mener at 5 års reklamasjonsrett kun gjelder privatkjøp "Forbrukerkjøpsloven" og hvis det er Høgskolen som har kjøpt er det "Kjøpsloven" som gjelder.

    Som jeg tolker saken her har du dessverre ingen rettigheter!

     

    Men dersom jeg via Høgskolen har leid, deretter kjøpt datamaskinen som privatperson, da må vel forbrukerkjøpsloven gjelde for meg, mellom meg og Høgskolen?

     

    (Den vil sannsynligvis ikke gjelde mellom Høgskolen og Apple, hvis Høgskolen blir betegnet som en næring. Som Herr Brun nevner under her.)

     

    Dette er faktisk en litt morsom situasjon, all den tid en ny reklamasfjonsfrist starter å løpe når du kjøper den brukt. Denne er i alle fall på to år, og du kan alltid gå direkte på tidligere yrkessalgsledd. Det betyr at dersom denne produksjonsfeilen faktisk er en mangel, og du har reklamert i tide (ikke brutt den relative reklamasjonsfristen, altså reklamert innen to måneder fra du oppdaget mangelen), så har du krav på at apple retter mangelen (men forsåvidt også at høgskolen gjør det.

     

    Dog, dette forutsetter at dette er et kjøp. Jeg antar at det er det når du "kjøper den ut", selv om du har leid den i tiden før det. Dessuten forutsetter det at du ikke har kjøpt i næringsøyemed, og at høgskolen er næringsdrivende i forbrukerkjøpslovens forstand. Det er jeg litt usikker på.

     

    Interessant! Si at vi forutsetter det du nevner:

    1) Å leie en datamaskin i 2,5 år, deretter kjøpe den ut blir betegnes som et kjøp.

    2) Jeg er en privatperson som ikke har eller skal bruke den i næringsøyemed.

    3) Dvs at Høgskolen som har solgt meg datamaskinen har et ansvar for å få den reparert etter forbrukerkjøpsloven og reklamasjonsfristen på 5 år (jeg kommer innenfor 5-årsfristen uavhengig av om jeg "kjøpte datamaskinen ny for 3 år siden da jeg startet å leie", eller om jeg "kjøpte ut datamaskinen for få måneder siden for å eie den selv")

     

    Som du sier blir det jo Høgskolen som er selgeren min, og det nærmeste leddet, og ikke Apple. Dermed kan ikke Høgskolen skyve alt ansvaret over på Apple. Eller?

     

    Man kan uansett si at Apple har solgt en datamaskin til Høgskolen, som igjen har solgt den til meg, hvis vi tar utgangspunkt i alt hittil.

     

    1. Alt dette er jo drøfting, som mye av juss innebærer. Er det ting jeg ikke har tatt stilling til som burde tas med her?

     

    Her ser det ut til at både Høgskolen og Apple har et ansvar ovenfor meg for å få reparert datamaskinen. Men:

     

    2. Hvem mener du har ansvaret for at datamaskinen blir reparert?

    a) Høgskolen,

    b) Apple,

    c) Både Høgskolen og Apple,

    d) Forbrukerkjøpsloven gjelder ikke for meg her, jeg må betale for reparasjonen selv, eventuelt holde meg innenfor 3-årsfristen fra Apple (se første post, første link jeg oppga)

     

    ? :)

     

    Edit: Svaralternativer

  9. Heisann!

     

    Har funnet ut at en Macbook Pro mid-2010 som jeg har, har en produksjonsfeil med hovedkort / skjermkort. (Les mer om problemet her. Jeg er helt sikker på at det er denne produksjonsfeilen, da problemet fordufter ved å tvinge maskina til kun å bruke det innebygde Intel-skjermkortet)

     

    Vet det er mange med gode kunnskaper om det juridiske her på forumet, så jeg setter stor pris på alle som setter av noen sekunder til å svare, enten du har lignende erfaringer, eller direkte svar på noen av spørsmålene :-) Takk.

     

    1. Apple tilbyr selv 3 års gratis reparasjon på problemet (se link over). Det er akkurat på grensen til å ha gått 3 år nå. Men jeg regner med at en slik produksjonsfeil uansett vil gå på norsk 5-års reklamasjonsrett, og at Apple ikke er utelatt fra dette. Er dette riktig?

     

    2. Noen som har erfaringer med eventuelle ekstrakostnader ved reparasjon av Mac på ulike verksteder i Norge, selv om det skulle gå på reklamasjon? Forskjell på hvilke Apple-verifiserte-verksteder man velger?

     

    Jeg har de siste 3 årene leid datamaskinen via Høgskolen (Fra 23. august 2010 til juni 2013), og deretter kjøpt den ut (etter juni 2013) slik at jeg i dag eier datamaskinen selv.

    Det er dermed tre parter her: Meg (forbruker), Høgskolen (tidligere utleier av produkt) og Apple (selger).

    I følge et verksted jeg snakket med trenger Apple dokumentasjon på kjøpsdato for produktet, før verksted i det hele tatt kan starte reparasjonen. (Apple må kunne verifisere kjøpsdato, samt forsikre seg mot forfalsket serienummer). Altså trenger de kjøpskvitteringen. Dette er det kun Høgskolen som har tilgang til, siden det var de som kjøpte inn produktet tilbake i 2010. Så jeg venter nå på at Høgskolen skal finne frem kjøpskvittering.

     

    3. Dersom Høgskolen ikke finner kjøpskvitteringen vil Apple sannsynligvis nekte for å reparere Macbook-en. Kan jeg da kreve at Høgskolen betaler for reparasjonen, siden kun de har hatt tilgang til kvitteringen, og forhindrer meg fra å utføre en gratisreparasjon?

     

    4. Eller er det Apple som har ansvaret her, siden jeg har krav på at de gratis reparerer en produksjonsfeil som skjer i god tid før 5 år er gått, uavhengig av om de får en kjøpskvittering for å "verifisere at serienummeret er riktig"?

     

    Takker for alle svar folkens!

  10. Hvordan er andres erfaringer med denne telefonen? Er det noen som IKKE har problemer?

     

    Hei du, kan poste noen erfaringer her:

     

    Kjøpte telefonen i romjula 2012, og har ikke hatt noe annet enn ørsmå problemer med den til nå. Knallfornøyd, og absolutt det beste telefonkjøpet jeg har gjort i forhold til pris, evah. Den er i mine øyne verdig sekseren Amobil ga den når de testa den.

     

    Medfølgende apps: Gode og feilfrie integrerte apper for kamera, album og musikk. Også de mer generelle som ringing, sms, chrome nettleser og telefonbok (de appene jeg stort sett bruker hver dag). Disse appene har nesten aldri gitt stoppmeldinger / krasjet, så hele telefonen føles veldig stabil. (Nå har jeg ikke det mest moderne sammenligningsgrunnlaget av nyere telefoner, da jeg av smarttelefoner kun har eid en Xperia Mini Pro (første modell) og kan den ut og inn. Den var jævlig treig i forhold, men ekstremt effektiv på sms pga tastaturet.)

     

    Av tredjeparts-apper har Skype krasjet flest ganger, men Skype sa selv (første gang startet) at telefonmodellen ikke var støttet skikkelig/offentlig enda. Etter den siste oppdateringen av Skype er den mye mer stabil. Da har den kun krasjet én gang (og da under start av samtale i Skype samtidig som jeg kopierte over bilder til SD-kort i bakgrunnen).

     

    Ellers har jeg hatt kun én ufrivillig restart av telefonen i løpet av de 7 månedene jeg har hatt den, der den plutselig skrudde seg av og startet seg selv igjen. Ved oppstart viste den et tannhjul-ikon, så den reparerte seg selv eller noe ved oppstart. Og etter restarten fungerte den som vanlig. Tviler på at det var en oppdatering da jeg ikke fikk melding om dette i forkant.

     

    Annet enn det begynte som nevnt gummidekselet til usb-kontakten å løsne i går. Inntil da har lukene fungert utmerket, og det er ikke spesielt krevende å åpne/lukke, selv om det skjer flere ganger om dagen.

     

    Har ladet tlf ca hver dag / annenhver dag, batteriet ligger et sted mellom 15% og 75% etter èn dags bruk, alt etter bruksmønster. Oftest rundt 40 og 60 prosent med mitt bruk, Extended Battery aktivert.

     

    Redigert 9. aug: Alt i alt knallfornøyd. Har aldri hatt mindre problemer med en telefon før, og det er ganske imponerende med tanke på all funksjonaliteten som er stappa inn i de 140 grammene. At den ble oppdatert til nyeste Android hjelper også på, sammen med en god pris, og at den er 100% dusj/regn-resistant. (Pass på å ikke spyle telefonen direkte med varmtvann, da kan kondens oppstå. Har aldri holdt telefonen under dusjstråle/vannkran over lengre tid.)

    • Liker 1
  11. Windows er løsningen :)

    Ja takk, begge deler!

    - Ole Brumm.

     

    Ser ut som du har en kernel panic. Normalt skyldes kernel panic et maskinvare problem, f.eks minne, hovedkort, skjermkort, drivere osv.

     

    Ut fra loggen til feil to ser det ut til at feilen kan være relatert til nVidia skjermkortet.

     

    Men jeg anbefaler deg å ta en tur til nærmeste forhandler.

     

    Du er ikke den første.

     

    Read Error 0x00000100

     

    ...

     

    Takk for svarene, Bolson og world wide weird!

     

    Dette var synd. Da blir vel neste steg å kontakte Apple for å sjekke hvor mye det vil koste å sende den på reparasjon. Garantitiden på et år er uansett utløpt...

     

    Redigert: Feilen skjedde igjen nå, men nå ble ikke skjermen svart. Jeg hadde flere videoer oppe, og åpnet akkurat en tredje 720p-video på Youtube. Plutselig sluttet alt å fungere, uten at skjermen ble svart. Kunne fortsatt bevege på musepekeren, men kunne ikke trykke på noe / endre noe. Ingen feilmelding, og ingen rapport da jeg skrudde på Maccen.

  12. Hei!

    Jeg har en litt uheldig feil som har skjedd 2 ganger med en Macbook Pro i dag.

    Første gang problemet oppsto var i dag, mens jeg så på en Youtube-video med nettleseren Opera. Skjermen gikk plutselig i svart, lyden forsvant umiddelbart, og det kom ingen jobbelyder fra harddisken. Ingen feilmeldinger, bare rett til svart skjerm der ingenting fungerer. Jeg kunne ikke trykke på noe, ingen taster fikk skjermen til å "våkne". Det eneste som så ut til å fungere var viftene i datamaskinen, som de neste minuttene gradvis gikk ned i fart / rpm, etterhvert som komponentene ble kaldere.

    Jeg holdt inne power-knappen for å slå av maskinen. Da jeg slo den på, fikk jeg tilgang til feilmeldingen. Under finner du feilmeldingen den andre gangen denne feilen skjedde i dag, da mens jeg snakket i Skype, uten at Opera vår åpnet.

    Jeg har en Macbook Pro mid-2010 med følgende maskinvare:

    Modellnavn: MacBook Pro
    Modellidentifikator: MacBookPro6,2
    Prosessornavn: Intel Core i5
    Prosessorhastighet: 2,53 GHz
    Antall prosessorer: 1
    Antall kjerner totalt: 2
    Nivå 2-buffer (per kjerne): 256 kB
    Nivå 3-buffer: 3 MB
    Hukommelse: 8 GB
    Koblingshastighet for prosessor: 4.8 GT/s
    Start-ROM-versjon: MBP61.0057.B0C
    SMC-versjon (system): 1.58f16
    Serienummer (system): ...
    Maskinvare-UUID: ...
    Sudden Motion Sensor:
    Tilstand: Aktivert

    Jeg har oppgradert RAM fra 4GB til totalt 8GB. Det er lenge siden denne oppgraderingen, så det er lite sannsynlig dette er feilen. Si fra dersom dere trenger mer detaljert info!


    Her er feilmeldingen fra feil nummer 2:

    Interval Since Last Panic Report: 2821268 sec
    Panics Since Last Report: 2
    Anonymous UUID: ...
    Tue May 22 17:34:01 2012
    panic(cpu 2 caller 0x9f8c9b): NVRM[0/1:0:0]: Read Error 0x00000100: CFG 0xffffffff 0xffffffff 0xffffffff, BAR0 0xc0000000 0xa66cb000 0x0a5480a2, D0, P2/4
    Backtrace (CPU 2), Frame : Return Address (4 potential args on stack)
    0x7c381c38 : 0x21b837 (0x5dd7fc 0x7c381c6c 0x223ce1 0x0)
    0x7c381c88 : 0x9f8c9b (0xc0e28c 0xc7e800 0xc1ce60 0x0)
    0x7c381d28 : 0xb13608 (0xe9cf804 0xd5ba004 0x100 0x29456a)
    0x7c381d78 : 0xb0a601 (0xd5ba004 0x100 0x7c381da8 0x9e8778)
    0x7c381da8 : 0x16d09a6 (0xd5ba004 0x100 0x438004ee 0x1)
    0x7c381ee8 : 0xb322b5 (0xd5ba004 0xed23004 0x0 0x0)
    0x7c381f28 : 0xa01e7c (0xd5ba004 0xed23004 0x0 0x0)
    0x7c381fc8 : 0x9fe55b (0x0 0x9 0x0 0x0)
    0x7c382178 : 0xa006e7 (0x0 0x600d600d 0x7027 0x7c3821a8)
    0x7c382248 : 0xcaa10d (0xc1d00041 0xbeef0003 0x178ab880 0x71)
    0x7c3822e8 : 0xcaa685 (0x6d124000 0x178ab880 0x178fb004 0x0)
    0x7c382328 : 0xc81ec3 (0x6d124000 0x178ab880 0x178fb004 0x0)
    0x7c382358 : 0xca9cba (0x6d124000 0x178ab880 0x178fb004 0xccb1dc)
    0x7c382378 : 0xc81418 (0x6d124000 0x178ab880 0x178fb004 0x1)
    0x7c382398 : 0xcaa630 (0x6d124000 0x178fb000 0x0 0x0)
    0x7c3823d8 : 0xc84905 (0x6d124000 0x178fb000 0x0 0x0)
    0x7c382418 : 0xc82325 (0x6d124000 0x6d31a000 0x6d2b5000 0xf41f340)
    0x7c382468 : 0xcd54e9 (0x6d124000 0x6d31a000 0x6d2b5000 0xf41f340)
    0x7c3824f8 : 0xcc6c9b (0xf41f340 0x179fa800 0x0 0x1)
    0x7c382558 : 0xcc6f02 (0x6d31a000 0x6d31a788 0x179fa800 0x0)
    0x7c3825a8 : 0xcc73d6 (0x6d31a000 0x6d31a788 0x7c3828cc 0x7c38286c)
    0x7c3828e8 : 0xcc41a1 (0x6d31a000 0x6d31a788 0x1 0x17bea800)
    0x7c382908 : 0xc8b88f (0x6d31a000 0x6d31a788 0x0 0x0)
    0x7c382938 : 0xcc5c64 (0x6d31a000 0x7c382a7c 0xa4bed4e4 0x6d31a0d0)
    0x7c382978 : 0xc8fc93 (0x6d31a000 0x7c382a7c 0xc4 0x20000001)
    0x7c382ab8 : 0xcc95d8 (0x6d31a000 0x1 0x7c382bcc 0x7c382bc8)
    0x7c382b68 : 0xc8bfe1 (0x6d31a000 0x1 0x7c382bcc 0x7c382bc8)
    0x7c382be8 : 0x56da06 (0x6d31a000 0x0 0x7c382e3c 0x7c382c74)
    0x7c382c38 : 0x56e2a5 (0xd1a720 0x6d31a000 0xd8a8688 0x1)
    0x7c382c88 : 0x56eb59 (0x6d31a000 0x10 0x7c382cd0 0x0)
    0x7c382da8 : 0x286638 (0x6d31a000 0x10 0xd8a8688 0x1)
    0x7c383e58 : 0x21dbe5 (0xd8a8660 0x11cd75a0 0x1fd7e8 0x5d43)
    0x7c383e98 : 0x210a86 (0xd8a8600 0x0 0xe7f7490 0xecfd0e0)
    0x7c383ef8 : 0x216f84 (0xd8a8600 0x0 0x0 0x0)
    0x7c383f78 : 0x295c57 (0xe818488 0x0 0x0 0x0)
    0x7c383fc8 : 0x2a256d (0xe818484 0x2 0x10 0xe818484)
    Kernel Extensions in backtrace (with dependencies):
    com.apple.GeForce(6.4.0)@0xc80000-&--#62;0xd36fff
    dependency: com.apple.NVDAResman(6.4.0)@0x992000
    dependency: com.apple.iokit.IONDRVSupport(2.2.1)@0x985000
    dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.6.5)@0x94c000
    dependency: com.apple.iokit.IOGraphicsFamily(2.2.1)@0x963000
    com.apple.nvidia.nv50hal(6.4.0)@0x159a000-&--#62;0x19aefff
    dependency: com.apple.NVDAResman(6.4.0)@0x992000
    com.apple.NVDAResman(6.4.0)@0x992000-&--#62;0xc7ffff
    dependency: com.apple.iokit.IOPCIFamily(2.6.5)@0x94c000
    dependency: com.apple.iokit.IONDRVSupport(2.2.1)@0x985000
    dependency: com.apple.iokit.IOGraphicsFamily(2.2.1)@0x963000
    BSD process name corresponding to current thread: WindowServer
    Mac OS version:
    10K549
    Kernel version:
    Darwin Kernel Version 10.8.0: Tue Jun 7 16:33:36 PDT 2011; root:xnu-1504.15.3~1/RELEASE_I386
    System model name: MacBookPro6,2 (Mac-F22586C8)
    System uptime in nanoseconds: 4039135449429
    unloaded kexts:
    com.apple.driver.AppleUSBUHCI 4.2.0 (addr 0x1435000, size 0x65536) - last unloaded 182970492789
    loaded kexts:
    com.paceap.kext.pacesupport.snowleopard 5.8
    com.waves.driver.soundgrid 2.0.0
    com.digidesign.iokit.DigiDal 8.0.4f2
    com.AmbrosiaSW.AudioSupport 2.3.6
    com.apple.driver.AppleHWSensor 1.9.3d0 - last loaded 55186722384
    com.apple.driver.AGPM 100.12.31
    com.apple.filesystems.autofs 2.1.0
    com.apple.driver.AppleMikeyHIDDriver 1.2.0
    com.apple.driver.AppleHDA 2.0.5f14
    com.apple.driver.AudioAUUC 1.57
    com.apple.driver.AppleMikeyDriver 2.0.5f14
    com.apple.driver.AppleUpstreamUserClient 3.5.7
    com.apple.driver.AppleMCCSControl 1.0.20
    com.apple.driver.AppleIntelHDGraphics 6.4.0
    com.apple.driver.AppleIntelHDGraphicsFB 6.4.0
    com.apple.driver.SMCMotionSensor 3.0.1d2
    com.apple.Dont_Steal_Mac_OS_X 7.0.0
    com.apple.driver.AudioIPCDriver 1.1.6
    com.apple.driver.ACPI_SMC_PlatformPlugin 4.7.0a1
    com.apple.driver.AppleLPC 1.5.1
    com.apple.GeForce 6.4.0
    com.apple.driver.AppleGraphicsControl 2.10.6
    com.apple.kext.AppleSMCLMU 1.5.2d10
    com.apple.driver.AppleUSBTCButtons 201.6
    com.apple.driver.AppleUSBCardReader 2.6.1
    com.apple.driver.AppleIRController 303.8
    com.apple.driver.AppleUSBTCKeyboard 201.6
    com.apple.iokit.SCSITaskUserClient 2.6.8
    com.apple.BootCache 31.1
    com.apple.AppleFSCompression.AppleFSCompressionTypeZlib 1.0.0d1
    com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage 1.6.4
    com.apple.driver.AppleFWOHCI 4.7.3
    com.apple.driver.AppleUSBHub 4.2.4
    com.apple.driver.AirPortBrcm43224 428.42.4
    com.apple.driver.AppleEFINVRAM 1.4.0
    com.apple.driver.AppleSmartBatteryManage
    Model: MacBookPro6,2, BootROM MBP61.0057.B0C, 2 processors, Intel Core i5, 2.53 GHz, 8 GB, SMC 1.58f16
    Graphics: NVIDIA GeForce GT 330M, NVIDIA GeForce GT 330M, PCIe, 256 MB
    Graphics: Intel HD Graphics, Intel HD Graphics, Built-In, 288 MB
    Memory Module: global_name
    AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x93), Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.131.42.4)
    Bluetooth: Version 2.4.5f3, 2 service, 19 devices, 1 incoming serial ports
    Network Service: Ethernet, Ethernet, en0
    Serial ATA Device: Hitachi HTS545050B9SA02, 465,76 GB
    Serial ATA Device: MATSHITADVD-R UJ-898
    USB Device: Hub, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfa100000 / 2
    USB Device: G3, 0xe0ff, 0x0002, 0xfa140000 / 6
    USB Device: BRCM2070 Hub, 0x0a5c (Broadcom Corp.), 0x4500, 0xfa110000 / 5
    USB Device: Bluetooth USB Host Controller, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8218, 0xfa113000 / 9
    USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad, 0x05ac (Apple Inc.), 0x0237, 0xfa120000 / 4
    USB Device: Internal Memory Card Reader, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8403, 0xfa130000 / 3
    USB Device: Hub, 0x0424 (SMSC), 0x2514, 0xfd100000 / 2
    USB Device: Built-in iSight, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8507, 0xfd110000 / 4
    USB Device: IR Receiver, 0x05ac (Apple Inc.), 0x8242, 0xfd120000 / 3

    Noen som er litt mer teknisk begavet som vet hva som kan være årsaken til feilen? På forhånd takk for alle kommentarer som kan hjelpe! smile.png

    Kommer til å oppdatere tråden med mer info dersom feilen skjer igjen!

    Todo-liste:
    1. Boote opp Maccen fra installasjons-CDen og prøve å reparere harddisken
    2. ...?

    Edit: Problemet er løst! Sjekk posten under for hva som fungerte for meg.

  13. Selve GPS-modulen bør vel ikke ha noe problem med det, det er vel stort sett opp til programvaren skulle jeg anta. Alle Nokia-mobiler med GPS har ihvertfall logget høyde via SportsTracker.

    Takker for infoen.

     

    Prøv f.eks. Google's My Tracks. Der får du tegnet ut høydeprofil. Tøft.

    Jeg har ikke telefonen selv (enda), men skal søke det opp;)

     

    Noen som har X10 Mini eller X10 Mini Pro, og som har testet høydeprofil etc i GPS-programmer til telefonen?

  14. Heisann! Noen som vet om et bra GPS-program til Freerunner-telefonen som kan logge punkter når jeg er ute og går, og lage ruter ut i fra dette? F.eks å kunne laste det hele opp til Google Maps.

     

    Jeg vet heller ikke hvilken distribusjon som passer til dette. Har en annen telefon, så Freerunneren blir nok bare brukt som GPS fremover. Forslag?:)

  15. Heisann!

     

    Noen som vet hvordan man kan endre standardikonet for batteri i Windows 7, slik at den viser enten gjenstående tid eller prosentandel som er igjen av batteriet?

     

    Slik slipper jo folk å trykke på batteri-ikonet hver gang de lurer på prosentandel eller gjenstående tid. Føler at standardløsningen ikke er så lett å regne seg fram til. Har jeg eksakt prosentandel, vet jeg nøyaktig når PC-en går i dvale pga for lite strøm (som den gjør på 5%).

×
×
  • Opprett ny...