Gå til innhold

Outrage

Medlemmer
  • Innlegg

    204
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Outrage

  1. Problemet hvis man har eldere ipod touch en 6 gen så får man ikke nyeste ios?

    Eller apple iPad (6th generation) så får man se langt etter oppdateringer.

    iPod Touch faktisk. Blast from the past. 

     

    6. generasjon iPad får oppdateringer:

     

    • 12,9-tommers iPad Pro (2. gen.)
    • 12,9-tommers iPad Pro (1. gen.)
    • 10,5-tommers iPad Pro
    • 9,7-tommers iPad Pro
    • iPad (6. gen.)
    • iPad (5. gen.)
    • iPad Air 2
    • iPad Air
    • iPad mini 4
    • iPad mini 3
    • iPad mini 2

     

    https://www.apple.com/no/ios/ios-12/ 

     

    Oppdateringer av OSet er en styrke ved å velge Apple, men man kan ikke forvente at produktene har evig levetid. 

    • Liker 3
  2. Med TP-link sin software- og firmvare -oppdateringspolicy så har jeg kjøpt mitt siste TP-Link-produkt. Archer C3200 har ikke blitt oppdatert siden 2016, på tross av sikkerhetsbrister;

    https://www.tp-link.com/no/download/Archer-C3200.html#Firmware 

     

    https://arstechnica.com/information-technology/2017/10/severe-flaw-in-wpa2-protocol-leaves-wi-fi-traffic-open-to-eavesdropping/ 

    • Liker 1
  3. En vanlig range extender vil jo opprette sin egen SSID (nettverksnavn), som gjør at du manuelt må bytte når du beveger deg innenfor extenderens dekningsområde. I et mesh-nettverk brukes bare én SSID, og roaming mellom enhetene skjer automatisk.

     

    Stein Jarle, Tek.no

     

    Det mest interessante er om det er bedre å kjøpe aksesspunkter dersom man allerede har et delvis utbygget LAN i huset, eller om man bør gå for mesh. 

    • Liker 2
  4.  

    For min del ser dette ut som den eneste akseptable løsningen foruten å stikke til verkstedet og sette inn noe som passer i orginalspilleren;

    http://www.dension.com/automotive/products/dab-radio-solutions/dabu 

     

    Jeg har foreløpig ikke prøvd løsningen, men når det slukkes her, så er det mulig jeg kjøper en for å teste og dersom det virker OK, så kjøper jeg en til. Eventuelt bare graver fram MP3 arkivet igjen og kjøper en minnepinne. Dessverre er blåtannhandshake noe ustabilt i ene bilen, og den andre bilen er primærbilen, så da kan det være ønskelig med radio som sikkerhet (trafikkmelding osv).

    Motta DAB-data, bufre data noen sekunder, pakke opp HE-AAC-strøm, pakke ned som MP3-data, sende data som en emulert MP3-fil til bilstereoen din.

    Når du vil skifte kanal må den forkaste dataene i bufferen, og fylle bufferen opp igjen. Dermed kan skifte av kanal ta noen sekunder før du får lyd igjen.

     

    Ja, det er riktignok bare de siste to stegene som er forskjellig fra en vanlig dab-rekke. Det er ikke lynraskt å bytte kanal på kjøkkenradioen heller. Alle disse adapterne er suboptimalt i forhold til å ha det integrert. Problemet er at det koster fra 20k og oppover å bytte ut hovedenhetene i to biler, og så mye er det ikke verdt å få DAB i bilen. Da får det heller bli CD igjen... Blåtann og slikt fungerer også på lengre turer, men de fleste av våre turer er 3-5 km, da er det for mye kløning med telefoner. 

  5. For min del ser dette ut som den eneste akseptable løsningen foruten å stikke til verkstedet og sette inn noe som passer i orginalspilleren;

    http://www.dension.com/automotive/products/dab-radio-solutions/dabu 

     

    Jeg har foreløpig ikke prøvd løsningen, men når det slukkes her, så er det mulig jeg kjøper en for å teste og dersom det virker OK, så kjøper jeg en til. Eventuelt bare graver fram MP3 arkivet igjen og kjøper en minnepinne. Dessverre er blåtannhandshake noe ustabilt i ene bilen, og den andre bilen er primærbilen, så da kan det være ønskelig med radio som sikkerhet (trafikkmelding osv). 

  6. Ingen Bosch Indego-modeller med? Og ikke et ord om hvordan disse navigerer? Kjører de på måfå eller mapper de området og klipper det systematisk? 

     

    Man må som oftest opp på toppserien for å få med GPS-styring, det er spesielt gunstig for dem med komplisert plen. Foruten det, så spiller det ikke så stor rolle for min del hvordan klipperen navigerer. Det blir en svært pen plen og det er det viktigste.

     

    De billigste klipperne tåler som regel terreng/ujevnheter dårligere enn de som er med i testen her, personlig hadde jeg tenkt meg om før jeg kjøpte mindre enn dem som er omtalt her. 

    • Liker 1
  7. Takk. Jeg hadde ikke regnet med det var så ille. Jeg husker ikke hvilken kanal routeren står på. Jeg sjekket inSSIDer, og den rapporterte et ganske bredt spektrum av kanaler (baby call på) men på slutten av kanalspektrumet. Får rote frem passordet og bytte til en av de tidligste. Nå er de fleste enhetene byttet til 5 Ghz, med de fordeler og ulemper det medfører.

  8. Forstyrrer er strengt tatt en underdrivelse, når jeg slår på baby callen faller hastigheten til mellom 0,5 - 3 Mbit, også på lokalnettet.

     

    Den eneste "løsningen" jeg har funnet, er å bytte til 5GHz båndet. Det funker jo greit for meg, men føler meg som en synder når jeg sannsynligvis ødelegger for naboene.

     

    Er det andre erfaringer/løsninger på dette problemet? Jeg syns det er utrolig at Philips lar dette produktet være i markedet når dette er en kjent problemstilling:

     

    http://mobile.pcmag.com/reviews/2551-philips-avent-scd603?origref=

  9. Freenas og ZFS fordrer ECC minne og det fordyrer en del siden man må over på enterprise komponenter (Intel). Personlig har jeg fundert i samme gaten, men fant ut at jeg ikke hadde tid og ork lenger, i tillegg blir prisdifferansen liten, så kommer til å gå for Synology etterhvert som skattepengene tikker inn.

  10. Jeg ser også etter en backupløsning, men jeg ble litt bekymret for økonomien til Jotta AS, de investerer riktignok mye og har god vekst i omsetning, men samtidig negativ fortjeneste, men samtidig går egenkapitalen en vei, nedover. Det ble forsøkt hentet inntil 45 mill. NOK i 2013. Jaja, man kan jo håpe at at 2014 ble bedre.

     

    Er det andre alternativer som er likeverdige/bedre?

  11. Jeg er ikke umiddelbart enig i kommentaren. F.eks. var det også kapasitetsproblemer ved innlevering av selvangivelse i fjor (hvis jeg husker riktig), og da er du fucked hvis du er sent ute. Riktignok kan man sende inn manuelt, men hvis mange går over til manuell levering blir jo mye av poenget borte.

     

    Lar man være å levere selvangivelse blir DU ansvarlig for feil, med stiv straffeskatt som resultat... For de som har lest DN i våres, så ser man at det ikke er noen formildende omstendingheter når det gjelder denne etaten. Det spiller heller ingen rolle at du ikke har personlig fortjeneste, har du krysset feil (eller ikke levert) trekker de deg helt ned i gjørma. Saken i DN gjaldt sambruk, hvor bonden hadde fått trukket fra MVA, men hadde glemt å krysse av riktig kryss. Null i gevinst, skjemafeil, men ble krevd for 2 millioner og ville gå konkurs. De ga seg ikke før saken kom i media og politikerne utøvde press.

    • Liker 1
  12. At Apple går utenom DLNA er ikke så veldig rart, når de tenker brukervennlighet først.

     

    Jeg fulgte 'råd' fra en samlet mobilpresse, og trålet etter brukererfaringer, samt at integrering mot exchange var viktig, så valgte jeg HTC HD2 i stedet for Apple 3GS (tror jeg det var). Før jul brøt den takk og lov sammen, og jeg kunne (jobben betaler) velge ny telefon. Etter en artikkel i Finansavisen, som testet forretningstelefoner ble all tvil fjernet.. Det er den mest nøytrale testen av mobiltelefoner jeg har sett, hvor plusser og minuser var nevnt. For Apple var det stort sett at man blir låst inn i et lukket system. Mens de andre var preget av bugs, dårlig integrering mot diverse e-postsystemer, halvferdige operativsystem (Windows). Hadde jeg valg iPhone for to år siden, så hadde jeg hatt et oppdatert operativsystem. HD2 fikk en liten bugfix, deretter INGENTING. (Ja jeg vet du kan hacke den, men kan ikke gjøre slikt med en jobbtelefon). USB begynte å skrante etter 1 år, og måtte stadig stramme den opp for å ladet den.

     

    Allerede nå så er docking gammeldags, airplay er mye enklere, og dette er integrert i flere receivere, bla fra Marantz og Denon. Jeg tenkte å kjøpe noe musikkstreaming-komponenter, men Airplay (med Spotify) fungerer utmerket.

     

    Det er en herlig befrielse at ting bare virker, uten noe fuss. Pris blir ofte nevnt, men prisen på iPad er ikke så forskjellig fra andre tablets. iPhone er ikke blant de billigste telefonene, men hvis man ser på smartphones i samme klasse, så er ikke prisforskjellen helt avskrekkende.

     

    Hvis Apple klarer å få til noe tilsvarende på TV-fronten. Altså gi noe som brukeren er villige til å betale litt ekstra for, så er det ikke rart Samsung et al er nervøse selv om det bare er rykter om TV-lansering. Er den bra, så skal du ikke se bort i fra at jeg kjøper en. Er det noe som ikke imponerer, så klarer jeg meg fint med den jeg har litt til. Hittil har smart tv vært en dum ting, hvis Apple klarer å snu det, så kan det være smart trekk. Tygg på den.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...