Gå til innhold

Husern

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Husern

  1. Jeg tenkte på om en ser spillet i et benchmarkperspektiv. Der representerer det ikke så veldig godt hvordan faktiske spilltitler kommer til å være. Dette spillet er jo kodet slik at det foretar veldig mange draw calls og utnytter async compute veldig bra. Så det er åpenbart ikke kodet for DX11, og det er ikke rart at forskjellene blir store med slik koding. Det ble jo vist ved AMD sin Fury launch, som en demo av kortene og hva de er i stand til.

     

     

    Som spill er det sikkert helt greit, jeg er fult klar over at du kan spille det :) Så jeg sier ikke at det ikke er et spill på den måten. Jeg sier at ytelsen i det spillet ikke er representativt for hvordan spill kommer til å være som er bare utviklet med spillet i tankene. Selv om de har laget et spill, og det var målet så har de åpenbart arbeidet tett med AMD for å kode det optimalt for å vise stor forskjell på DX11 og DX12. Nvidia sin ytelse i begynnelsen for spillet var jo og ganske dårlig, men den er langt bedre nå. Likt som det som skjer med Doom ville jeg tippe.

     

    Ser at slik jeg skrev det først ble mangelfullt fra min side, og jeg forklarte ikke hva jeg mente. Så da blir det jo vanskelig for folk som ikke vet hva jeg tenker (som jeg håper er ingen :p ) å forstå det slik jeg mente det.

     

    Jeg vil og si at jeg mener ikke det AotS viser er feil, bare at det er et urealistisk ekstremtilfelle. Derfor jeg sammenligner det medbenchmarks, da de ofte viser dette, og dermed ikke er brukt i altfor stor grad i forhold til mer realistiske spilltester. Og det er på den måten jeg mener AotS blir benchmark og ikke spill, men selvfølgelig så er det jo et fult spillbart spill.

     

    Jeg mener heller ikke doom er likt som alle DX 12 titler. Vi vet jo mye mer om DX12 enn Vulkan nå. Det har jo ikke kommet noen skikkelige DX 12 titler enda, men med tanke på tallene for det som er ute nå og arkitektur ol. så er det jo en stor sannsynlighet for at AMD vil tjene mer enn Nvidia på det. Det store spørsmålet blir jo Pascal, da det sannsynligvis er laget mer med DX12 i tankene. Jeg tipper derimot at Pascal kommer til å være omtrent likt som Maxwell i DX12. Det er jo likevel fortsatte et spørsmål om hvor mye forskjell DX12 i så fall gir. Det er ikke sikkert forskjellen blir veldig betydningsfull selv om det er en forskjell. Jeg tror den største forskjellen heller er at AMD nå har god ytelse på sine drivere generelt i forhold til før, og er raskt ute med gode drivere. Det er jo og mer nyttig, da de fleste titler er DX11.

     

    De kunne lagt spillet under benchmark test :), slik at man vet hvor godt et kort funker med DX12 og Async. Ikke at det er noe problem enda, spillmarkedet overstrømmes ikke akkurat av DX12 eller Vulkan spill.

    Håper det dukker opp noen iløpet av året.

    Ja, tipper det samme som deg om at Pascal blir likt Maxwell i DX12. Nvidia har de kjappeste DX11 kortene og kan nok leve på en stund til.

     

    En annen ting er at spill utviklere blir nok tvunget mer og mer til å utvikle spill som støtter flere skjermkort om noen år. Det begynner å bli vanskeligere og lite kostnadseffektivt å utvikle sterke enkelt kjernet kort.

    Tipper at neste konsoll (etter PS 4,5) vil bruke noe lignende Crossfire. Det er mye billigere å produsere mid range kort enn high end og siden AMD lager skjermkort og cpu til alle konsollene nå (Xbox, PS og Nintendo sin neste konsoll), kan de styre utviklingen litt som de vil. DX12 og Vulkan støtter flere skjermkort på en mye bedre måte enn DX11.

     

    Endelig har AMD skjønt at gode drivere er viktig :), noe NVIDIA har hatt en stund.

  2. Burde dere ikke ha tatt med spill som bruker Directx 12?

    Rise of the Tomb Raider sin directx 12 patch er bare en spøk. Alle kort mistet flere fps med å kjøre på directx 12 istedenfor directx 11.

    Ashes of the Singularity er vel det eneste spillet foreløpig som har blitt bygd på directx 12 fra starten av og faktisk utnytter fordelene med directx 12.

    Forhåpentligvis dukker det opp flere spill med ordentlig directx 12 støtte, dette vil hjelpe de med Crossfire og SLI endel :).

  3. Det ser ut som en god start.

     

    Tenkte jeg skulle tipse om at du kan få 1 gratis VMware Esxi lisens til hjemmebruk hos www.vmware.com.

    Da har du vmware i bunnen samme som hyper-v. Veldig stabilt i forhold til å ha windows i bunnen.

     

    Bruker det selv hjemme, med Sophos (astaro) brannmur installert på vmware maskinen. Der kan du også få 1 gratis hjemmelisens (www.sophos.com), med flere VPN muligheter.

    Tar litt tid å sette opp, men du kan gjøre endel flere innstillinger enn på en vanlig router. Du får akkurat den samme programvaren som store bedrifter bruker, utenom noen features som koster.

     

    De eneste gangene det har falt ned var når strømmen gikk, kjørt dette i 1,5år på en eldre HP Workstation.

     

    Det kan være litt kronglete å finne fram på de sidene.

  4. Hei

     

    Jeg skal kjøpe ny ram, prossessor og hovedkort til rundt 6500kr.

     

    Har funnet noe selv og lurte på om de funket bra sammen?

     

    Hovedkort: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=309056&cks=PRL

     

    Prossessor: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=307538&cks=PRL

     

    Minne: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=308713&cks=PRL

     

    Vis du har noen egne forslag, legg de til.

     

    Dette er hva jeg har:

     

    Hovedkort: Asus A7V600-X

    Prossessor: AMD Athlon XP2500+ (1,833GHz)

    Minne: TwinMOS PC3200 512MB

    Crucial PC3200 512MB

    Skjermkort: ATI Radeon X850XT PE

    Harddisk: Western Digital 120GB

    Western Digital 200GB

    Strøm: 350W ATX12V

     

    Takk for all hjelp :D

×
×
  • Opprett ny...