Gå til innhold

coloroo

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av coloroo

  1. 3 busserulls med "stakkars meg som har fylt 40" som kan vøre åpnings sangen. litt humoristisk start må han vel tåle.

    Creedence clearwater revival er også grei musikk på feiringer .

     

    Hvilken musikk du skal ha kommer vel an på om hvilken type feiring det skal være, er det festlig lag med eller uten dans for eksempel.

     

     

    Det er først litt mat, deretter alkohol med dans. Musikken blir hovedsaklig i det siste leddet.

  2. Skal kjøpe digital speilrefleks, og leser litt tester, men blir ikke alltid like klok. Føler det forsåvidt har vært litt stille på testfronten til akam + at det er litt vanskelig å sammenlikne en 1år gammel test med karrakterer og en helt ny test..

     

    Vurderer følgende kamera, og vil selvfølgelig ha et meget bra kamera til best lavest mulig pris, men er villig til å betale litt ekstra for å bli bedre fornøyd. Står mellom følgende der jeg er i tvil om prioriteringen.

     

    Pentax K10D

    Nikon N80

    Canon EOS 400D

     

     

    Slik jeg tolker er vel den Canon og Nikon omtrent like gode ut av boksen... Litt forskjeller som går på smak og behag. --> Er Pentaksen vesentlig bedre?

     

    Ønsker ikke å starte en ny canon vs nikon debatt...

    8801346[/snapback]

    d80!! :D

  3. F828: Kanskje shutterstock.com legger logo på alle bilder som lastes opp da vet du....

    Du har visst rett. Ante meg ikke at en side for bilder kunne være så idiotisk... Men når det er sagt, så har vel han med dråpebildene sikkert originalbildene på sin PC. Og da er det vel bedre å legge ut de da kanskje.

     

    F828

    3444675[/snapback]

     

    Idiotisk?

    Hvis denne logoen ikke er der kan andre som vil bruke bildene hans i kommersiell sammenheng velge og vrake, UTEN hans tilllatelse. Hvis han ønsker å tjene penger på bildene sine, er dette vannmerket helt nødvendig. Det er slett ikke idiotisk.

  4. Jeg har planer om å gå til innkjøp av en macbook for å drive med innspilling av musikk. I første omgang er det bare nødvendig med mulighet for en gitar og vokal.

    Hva trenger jeg for å gjøre dette, utenom selve mac`en? Lydkort/software osv.

    Jeg blir hoppende glad for seriøse svar. :thumbup:

  5. altså eg skal lage en plakat til et LAN, den skal være størrelse A3 ark.

     

    så ting eg lurer på er:

     

    Hvilke farger skaffer din oppmerksomhet, som skiller seg ut fra andre på en positiv måte.

     

    Hvordan ska eg bygge opp plakaten, husker vi hadde om noe sånt på Vk1, viktigste øverst til venstre og nedover mot høgre hjørnet?

     

    Hvilke ting bør eg for all del ikkje finne på angående en plakat for nerder og generelt sett alle plakater.

     

    hvilke fonter skal eg bruke?

    6896283[/snapback]

     

    Det er MASSE å tenke på når du skal sette opp en plakat. Ikke bare må du tenke på alle detaljene som plakaten skal inneholde, du må i tillegg for all del ikke glemme helheten.

     

    Hva farger angår står du ganske fritt, men det er jo kjent at rødt, gult og andre sterke farger har større stoppeffekt enn f.eks brun, men alt dette kan du tilpasse etter slik du vil ha det. F.eks hvis du ønsker å ha en brun plakat, er det bare å farge noen av elementene i plakaten i en farge som har sterk kontrast til i brun. I dette tilfellet ville det blitt gul. Tror det eller ei, men brun/gul er faktisk den sterkeste kontrasten vi har.

     

    Det du sier med øverst til venstre/nederst til høyre, stemmer forsåvidt, men denne regelen kan også unngås. Det som er viktigst å huske på, er å følge leserretningen. Pass på at teksten og bildene "leses" i riktig rekkefølge. Du kan skape linjer som blikket følger ved å sette elementer som har stoppeffekt inn i plakaten. F.eks må du ikke sette prisen på LAN-party billetten øverst til venstre, og overskriften "LAN-party" nederst til venstre. Dette ville vridd helt om på leserretningen, og mottakeren av plakaten ville bare blitt forvirret. Slike forvirrende elementer, kalles for støy. Har du for mye "støy" får du ikke frem budskapet ditt.

     

    Angående fonter. Dette er umulig at jeg, eller noen andre bestemmer for deg. Det beste du kan gjøre, er å skisse ned plakaten med de gode gamle verktøyene penn og papir, sånn at du har en idé om hvordan utformingen skal være, før du setter deg ned i photoshop. (Eller hvilket som helst annet program du måtte bruke.

    Altså; Skissen bør vise utformingen, men ikke detaljene, som font. Disse bør du vente med til du har litt mer å gå på.

    Gratis fonter får du på sider som www.dafont.com, www.1001fonts.com og det aller beste: et "free+fonts" søk på www.google.com

     

    Håper disse generelle tipsene var til litt nytte hvertfall, og hadde gjerne ville sett resultatet, hvis du hadde hatt mulighet til å poste det her når den tid kommer.

     

    Lykke til!

  6. Jeg har klart å rote vekk cden som jeg fikk med spilleren min, med både driver og nødvendig software for å overføre data fra PCen til min VisionM.

     

    Jeg har letet på Creative sine sider, download.com og søkt etter torrenter, uten resultat. Det skal være mulig å bruke Windows Explorer til å overføre filer, men uten driver finner ikke jeg VisionM ikonet under Min Datamaskin.

     

    En annen mulighet var å overføre filer med Windows Media Player, men dette fungerer heller ikke. Det går an å lage nye mapper på spilleren, men når jeg overfører filene, vises de som overført, uten å egentlig være det. Når jeg kobler ut spilleren og ser etter filene, er de nye mappene jeg lagde tilstede, men uten filene. Jeg forstår ikke stort.

     

    Skal på en laaaang flytur i slutten av uken, og hadde virkelig trengt å fornye innholdet på spilleren min til den tid. Blir veldig takknemlig for svar.

     

    På forhånd takk.

×
×
  • Opprett ny...