Gå til innhold

Danrase

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

Innlegg skrevet av Danrase

  1. etter nå et tapert forsøk om å lage den bannern (som jeg foreslo på side 5 eller 6) så gjir jeg opp.

    har nå sotte i mage timer å prøve å få til PhotoShop CS2 men det går ikke..

    så om noen er villig til å prøve så er det heeelt greit :)

     

    Jeg har _litt_ erfaring med plakater, så kunne kanskje prøvd å lage noen enkle utkast, og lagt de ut her i tråden ...

  2. hvordan er det med linux på denne maskinen egentlig? har prøvd å google litt, men finner ikke så mye. Ser etter en fin billig portabel skolepc som kan kjøre linux (har lyst på nestegenerasjons eee, men tror ikke jeg gidde vente). Noen erfaringer?

  3. hm... får vel se om jeg får bestillt meg ett STK500 snart da, spesielt siden det funker under linux, skal vel bestille noen andre komponenter samtidig, så tar det vel litt som det kommer. Hadde tenkt å prøve meg litt på c/c++ i tillegg, kan jo få bruk for det seinere om ikke annet.

    Apropos bestilling og elfa. Er ikke søkesystemet, og hele portalen deres litt dårlig, for å si det rett ut?

    Jaja, får vel rote gjennom sidene på elfa, og finne det jeg skal ha.

     

    Og takk for all hjelp, og heia for egen MCU(eller noe lignende) kategori =)

  4. Usikker på hvordan det er å bestille fra DigiKey i USA, men under er et par grisebillige komboer:

     

    STK500 + Dragon 49$: http://www.digikey.com/scripts/DkSearch/dk...=471464&Site=US

     

    STK500 + JTAGICE mkII 150$:

    http://www.digikey.com/scripts/DkSearch/dk...=471465&Site=US

     

    JTAGICE mkII koster 299$ alene... Dollarkursen er også under 6 om dagen, så burde være veldig mulig å gjøre noen gode handler over dammen :)

    8962503[/snapback]

    Vel, har ikke bestilt fra DigiKey selv, men vet at frakten til Norge var beregnet til 67$ + 6$ i "handling on international orders" når jeg skulle bestille den heller kjipt billige STK500+Dragon comboen.

    Må innrømme at jeg ikke vet om det er verdt å bruke 100$ ekstra på en debugger enda (er det verdt det?), mye penger :ph34r: (kommer sikkert bare til å programmere chipsene om igjen hvis dem ikke funker som eg vil foreløpig).

     

     

    Hei.

     

    Et fint sett å lære på er dette: http://www.mikroe.com/en/tools/easypic4/

     

    Takler fra 8 til 40 pinners PIC chipper.

     

    har forgjengeren og den fungerer fint.

     

    Good Luck

    Ja, det så mighty interressant ut, skal sjekke det videre, takker :cool:

     

    Joda, stk500 er et bra kit det. Så lenge du har en com-port eller to til overs så er det ikke noe problem i grunn, da er jo bare spørsmålet om du vil ha støtte for UC3 eller ikke. Men en dragon eller jtag ice (mk II) i tillegg er ikke så dumt.

    Har alltids noen com-porter til overs, men vet ikke helt hva UC3 er da :innocent: ellers så kan det jo nevnes at siden jeg er helt i starten, er det kanskje ikke nødvendig å kjøpe alt på en gang, selv om jeg har lyst :dribble:

  5. Vel, kan virke som om PIC/AVR kan være greiest å starte med, siden disse virker litt mindre komplisert, og litt mer praktisk innpakning (DIP's) for hobbyister som meg.

    Tror jeg tar og bestiller STK500, da jeg fant ressurser(link) for å bruke dette med linux :!: , i tillegg til at det så ut som et greit sted å starte på.

     

    Hvis man skal kjøpe seg STK500 ville jeg kjøpt denne. Den inkluderer stk500 og en debugger som støtter debugging av alle 8 bits avr mikrokontrollere med 32KB flash eller mindre. Mye billigere enn å kjøpe stk500 kortet alene, vet dog ikke hvor mye frakten kommer på....

     

    Jeg fikk heller ikke avr studio til å funke til wine, men vet det finnes noen åpen kilde kode prosjekter som lar deg programmere mikrokontrollere med stk500 men husker ikke hva de heter....

    Siden du refererer til ser ut til bare å være en søkeside, som jeg fikk utløpt forespørsel på, var det AVRDEVKIT1-ND du mente(BUNDLE ATSTK500 + ATAVRDRAGON)? Er jo et genialt tilbud (pakken koster vel egentlig 50+84$ hvis jeg forstår innholdet riktig). Tror jeg går for den ja :cool:

     

    EDIT: eeeller, 66$ i frakt var litt i meste laget :( får vel ta å regne på det, ser ut som tilbudet gjelder ut juli, så ikke noe hastverk :innocent:

  6. Finnes det noen annen kompitabel mykvare for dette brettet da? ellers så kunne jo kanskje en avrUSB500v2 vært aktuelt, selv om jeg da må på handletur etter komponenter, noe som forsåvidt sikkert bare er en rask elfa unna.

    Har funnet en post om etsing av egne kretskort også, fatter ikke hvorfor jeg aldri har gjort slik som dette før, selv om jeg har elektro+elektronikk+s.elektronikk bak meg :( .

  7. Kjøper du deg en STK500, så har du en del knapper og leds å leke deg med, det følger med en mikrokontroller å starte med, samt STK500 har innebygget ISP. Dvs. du kan bruke den til å programmere mikrokontrollere som er satt rett i soklene på STK500, eller du kan bruke den til å programmere dine egne designs hvis du legger ut en ISP-port.

    ....

    8938866[/snapback]

    STK500 ser ut som et kjempebra sted å starte, både billig (850NOK + frakt) og med mye "stuff", men lurer litt på om det er mulig å bruke den med linux, siden jeg ikke har (eller har lyst til å installere) windows.

  8. Farter rundt på elfa nå, og ser etter aktuelle chiper' og programmerer. Noen tanker om disse chipene?. Som jeg skrev ovenfor hadde jeg faktisk foretrukket en ARM, siden disse visstnok skal skalere fra 28pins DIP til større CPU'er brukt i mobiler og slikt, greit å kunne en arkitektur som kan det, eller har jeg misforstått noe helt her?

     

    Fant en aktuell PIC,PIC16F877A. Ellers kunne jeg jo bare kjøpe Dette eksprimentkortet, vet ikke helt enda.

     

    Noen tanker om ARM/PIC/AVR osv?

  9. Burde kanskje vært mekket en ressurstråd eller noe i den dur da, slik at man kan samle info om Microkontrollere og annet relatert elektronikk, en egen kategori hadde ikke vært å forakte nei.

     

    Holder på å sample litt nå =), håper jeg får meg en MCU og noe...

     

    Edit: hvis man ikke er med i ett spesielt firma, faker man da? har lest mye om det, når det gjelder sampling av deler.

  10. Hehe, kjempefint å se at man ikke er alene, og kan søke hjelp som nybegynner. Skal se om jeg får skaffet meg en eller flere MCU'er og en programmer å eksprimentere med en av de nærmeste dagene, skal bli gøy tenker jeg =).

     

    Må få spørre om noen har noen informerende meninger om hvilke type microkontrollere som er "best", har tenkt på ARM-baserte, da disse skalerer veldig bra (fra 28pins DIP til flere hundre mHz brikker).

     

     

    EDIT:

    Ser ut som jeg greide å skaffe en ATMEL "AT90S1200-4PI" på sparket (hadde den liggende fra et besøk på NTNU i år). Så kanskje jeg greier å mekke meg en programmer med deler i huset i morgen =). Noen som vet om kompiler/overfører for denne MCU'en?

  11. Halla, jeg har den siste tiden fått litt dilla på microkontrollere og lignende emner (f.eks MCU-styrte roboter), men har hatt en del problemer med å finne ressurser angående dette for nybegynnere, da spesielt på norsk(ja, google har hatt sine runder).

     

    Har funnet en del, men lurte på om det var flere på forumet som har interresse innenfor lignende felter, og som kanskje kunne bidra med noe (ordlister, nybegynnerguider, komponentlister, butikker, klubber, alt. forum).

     

    I tillegg til at dette kanskje er en nisje i seg selv, er jeg tilfeldigvis bruker av linux(for tiden ubuntu), så om IDE, kompilere ol var tilgjengelig for GNU/linux hadde dette vært en _stor_ fordel (helst OSS så klart :!: ).

     

    Fant ikke noe videre mye om microkontrollere eller lignende på hw-forumene, noe jeg synes var litt rart, med tanke på at dette kanskje er noe av det "mest hardware" man kan få :D (hvis det går an å si det sånn).

     

    Takk for all hjelp, og over og ut (og god natt, da klokken er 02.32, og jeg er rimelig trøtt, noe som forklarer evt skriveleifer til en viss grad i hvertfall).

     

    ps. Hva med en dedikert kategori til microkontrollere og robotics?

     

    Min liste hittil over webressurser om MCU/robotics:

    Hack a microcontroller with GNU/Linux - selvbeskrivende.

    Instructables microcontroller kategori - en Make-side med stoff om MCU'er

    tuxgraphics.org - byggesett og annet utstyr man trenger for å programmere MCU'er

    Makezine.com - projects - en side med prosjekter som ofter inkluderer MCU'er

    Vasco PIC-kategori - en side om Odessey, en PIC MCU programmeringsapplikasjon

×
×
  • Opprett ny...