Gå til innhold

74869340

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 74869340

  1. Heisann har to problemer som det hadde vært fint om noen med innsikt hadde sett litt på.

     

    Første problem har jeg nevnt før, noen kanaler er plutselig scrambled. Ett merkelig og veldig irriterende problem. Jeg sitter å ser på tv, skifter kanal til feks NRK1 (problemet inntreffer like ofte på alle kanaler inkludert Canal + Sport 1 og 2) bildet er bare sort til det etter ca 15 sek kommer beskjed om at kanalen er scrambled. Jeg prøver å sette på TV 2 el liknende for å starte tv igjen, og skifter så til nrk 1 igjen og nå virker det plutselig.

     

    Log:MediaPortalLogs_17_10_08_TV_problem_.zip

    Her startet jeg på Canal + Sport 1 som virket fint, gikk videre til nrk 1 som var scrambled. Gikk så til tv2 som virket fint før jeg skiftet til nrk 1 igjen som nå virket fint.

     

     

    Problem 2 er at jeg ikke får bilde med EVR som video renderer. Jeg sliter med småhakking ved panoreringer og av og til tearing i bildet og har hørt rykter om at EVR skal rette noen av disse problemene. Jeg har lastet ned og innstallert .net framework 3. Når EVR er aktivert får jeg ikke bilde på tv (det kommer ett bilde akkurat når jeg starter, men så er det bare svart) Lyden kommer helt fint igjennom så tv'n virker tydeligvis i bakgrunnen. På videofiler (gjennom my tv series) er det akkurat det samme. Men om jeg prøver å spille av en DVD så stopper det bare opp. Filmen begynner ikke å spille. Det kommer ingen lyd og timeren står bare på 0:00.

     

    Log:MediaPortalLogs_17_10_08_EVR_.zip Er innom både TV, video og DVD i loggen.

  2. Hei,

    Prøv å bruk Cyberlink som vide codecs for TV, ingen grunn til at ffdshow skulle kræsje MP.

     

    Mere: satte du "Audio decoder configuration i ffdshow mappen -> under codecs må "mp1, mp2" settes til mp3lib"? libmad.dll brukes ikke da og skulle ikke forårsake kræsj som du har i event log.

     

    Roy

     

    Jeg får ikke bilde når jeg bruker Cyberlink dekodere. MPV er de eneste jeg får bilde med. mp1 og mp2 sto på mp3lib i ffdshow audio decoder configuration når MP kræsjet. Hvis jeg setter mp1, mp2 til libmad så fungerer det, altså jeg får lyd på tv, men NGC fryser fortsatt.

  3. Her er det snakk om å bruke korrekt lyd codecs for tv, bruk ffdshow( åpne Audio decoder configuration i ffdshow mappen -> under codecs må "mp1, mp2" settes til mp3lib.) eller M$ (hvis du har vista), disse takler "mono" kanaler best.

    Du må også aktivere støtte for dual mono i MP Configuration -> Television -> TV Client -> Audio Settings & enable AudioDualMono switching, etter det veksler du høyre til begge eller venstre til begge under menyen når du ser på TV.

    AudioDualMono er ikke ferdig programmert til å fungere automatisk, det vil bli sett på ved en senere anledning.

     

    Det er mye mulig at FFDshow fikser problemene med dobbel lyd og fryst bilde, men det introduserer også ett nytt problem. Med FFDshow som audio dekoder så kræsjer Mediaportal med en gang jeg går inn på My TV.

     

    Logg:

    MediaPortalLogs_21_09_08.zip

  4. Nye små, men irriterende problemer. Først og fremst så fryser bildet etter første frame på National Geographic Channel. Jeg har også dobbel lyd på Eurosport, Svensk og dansk for å være presis. Jeg kan skifte den til Norsk og finsk, men da har jeg fortsatt problemet med dobbelt lydspor. I tillegg stiller den tilbake lyden til svensk og dansk om jeg skifter kanal. Løsninger? Her er en logg der jeg er innom både NGC og eurosport.

    MediaPortalLogs_19_09_08.zip

     

    En helt annen ting er at jeg har rippet over DVD samlingen min til HDD i iso filer og det hadde vært fint å se annet enn en lang liste filnavn i My Videos. Jeg har lest litt i denne tråden om "DVD-versjonen" av My TV series, men denne er fortsatt ganske buggete og jeg har ikke behov for masse beskrivelse å greier, jeg er bare ute etter å få opp coveret på filmen når jeg skifter til Big icons view. Det ligger også en egen movie database fane under movies i mediaportal configurasjon, men når jeg scanner biblioteket der så skjer det egentlig ingenting. Noen ideer?

  5. Nå begynner ting å falle på plass. Etter en hel del testing i går fant jeg tilfeldingvis ut at de kanalene jeg fant når jeg søkte i tv-server var de samme kanalene som lå i det transportbåndet jeg sist hadde sett på i FireDTV Viewer. Jeg prøvde meg på en driveroppdatering på tv-kortet og vips så fant den alle kanalene igjen:)

     

    Alle problemene er imidlertid ikke helt borte. Jeg er helt kvitt feilmeldingen "uanble to start graph" så rescanning hjalp i så måte, takk for tipset. Men nå får jeg beskjed om at "channel is scrambled" litt i ny og ne. Det er helt merkelig fordi jeg kan sitte å se på NRK 1, gå til TV2 en liten stund og få beskjed om at NRK 1 er kryptert når jeg skal tilbake dit. Om jeg bare skifter litt kanaler og venter litt så virker plutselig NRK 1 igjen. Veldig irriterende problem selv om det ikke inntreffer så ofte.

     

    Og bare helt til slutt, noen som har noen tips til hvordan jeg kan redusere tiden det tar å skifte kanal?

  6. Håper du blir litt klokere av den loggen enn meg for jeg skjønte ingenting av den :blush: Uansett, takk for at du tar deg bryet med å se på problemet mitt.

    Hei,

    Prøv å skanne for kanaler en gang til, feilen ligger i at MP ikke finner "service id" for kanalene som feiler.

     

    Roy

     

    Nå skjønner jeg ingenting. Jeg gjorde som du sa og fjernet alle kanalene for å søke dem inn på nytt. Men når jeg søker nå så finner jeg bare de samme 5 kanalene hele tiden!

    Jeg finner:

    NRK 1

    NRK 2

    NRK 3

    TV 2 Sport 4

    TV 2 Sport 5

     

    disse 5 kanalene er tilfeldigvis de fem første kanalene i FireDTV Viewer også. Jeg har nå prøvd å Scan Predefined Provider på alle sammen og på hver eneste frekvens den søker på så finner den 0 nye men oppdaterer 5. Jeg har også prøvd å scanne manuelt, men jeg har ikke helt peiling på hvilke frekvenser og liknende jeg ser etter. Det viser seg at det ikke er nødvendig i og med at uansett hvilken frekvens og symbolrate jeg plotter inn så finner den de samme 16 transponders, den spør om jeg vil søke, og det vil jeg jo, noe som fører til det samme resultatet som før. Altså at den ikke finner noen nye kanaler, men oppdaterer de 5 kanalene jeg allerede har på hver eneste frekvens. Har også prøvd å reinstallere TV-server uten at deg gav noe forskjell. Alle kanalene virker fortsatt i FireDTV Viewer forresten.

     

    Ett luspunkt er det imidlertid, alle de 5 kanalene virker i mediaportal:p

  7. Hei,

    Trenger loggene for å finne ut av det, slik tester du:

    1. start MediaPortal Debug-Mode (Start meny -> Programmer -> Team MediaPortal -> MediaPortal Mappen) klikk første steget deretter "launch etc")

    2. Se på en tv kanal som du vet virker, bytt deretter til en som ikke virker.

    3. Lukk MediaPortal, kjør after testing etterpå

    4. legg ved loggene her i en post så skal jeg se på de.

     

    Roy

     

    Her er loggen:

    MediaPortalLogs_07_09_08.zip

     

    Du ser det sikkert ut av loggen, men for sikkerhets skyld så tar vi ett sammendrag av hva jeg gjorde.

     

    Startet my tv som sto på Canal + Hits - Virket ok

    skiftet til Canal + Sport 2 - Feilmelding "no video/audio detected"

    skiftet til Canal + Sport 1 - Virket ok

    skiftet til NRK 1 - Feilmelding "no video/audio detected"

    skiftet til TV 2 - Feilmelding "unable to start graph"

    skiftet til Canal + First - Feilmelding "channel is scrambled"

    skiftet til Canal + Comedy - Virket ok

    skiftet til TV 3 - Feilmelding "no video/audio detected"

    skiftet til SportN - Feilmelding "unable to start graph"

    skiftet til Canal + Sport 1 - Virket ok

     

    Virker som om det er litt lotto hvilken feilmelding jeg får. Når jeg testet før jeg startet loggen så virket tv 2 og tv norge fint mens canal + sport 1 fikk feilmeldingen "unable to start graph". Og som du ser så har feilmeldingen endret seg på NRK 1 og TV 3 siden det forrige innlegget.

     

    Håper du blir litt klokere av den loggen enn meg for jeg skjønte ingenting av den :blush: Uansett, takk for at du tar deg bryet med å se på problemet mitt.

  8. Heisann, etter å ha lett og funnet svar på mye i denne tråden har jeg bare ett lite problem igjen før mitt HTPC prosjekt er ferdig (haha som om det noen gang blir ferdig :p ) Jeg har ett Digital Everywhere FloppyDTV-C/CI, Internal, Firewire, DVB-C receiver tv-kort sammen med mediaportal RC2.

     

    Problemet er at noen kanaler virker, mens mesteparten kommer det feilmelding når jeg prøver å vise. For å virkelig irritere får jeg tre forskjellige feilmeldinger litt ettersom hvilken kanal jeg prøver å se.

     

    Kanalene som virker er:

    Canal + Sport 1

    Canal + Hits

    Canal + Comedy

    Canal + Drama

     

    Kanalen der jeg får feilmeldingen "Channel is scrambled":

    Canal + First (Denne kanalen er det i grunn ikke så fralig med, men om noen hvet hva problemet er så er dere velkommene til å hjelpe.)

     

    Kanalene der jeg får feilmeldingen "No video/audio detected":

    Canal + Sport 2

    Canal + Sport Extra

    CNBC/Nat Geo Channel

    TV1000 Family

     

    Kanalene der jeg får feilmeldingen "Unable to start graph":

    Canal + Action

    Cartoon

    Discovery

    Eurosport

    Eurosport 2

    FEM

    MTV

    NRK 1

    NRK 2

    NRK 3

    Silver

    SportN

    Star

    The Voice

    TV 1000

    TV 1000 Action

    TV 1000 Classic

    TV 1000 HD

    TV 1000 Nordic

    TV 1000 Plus One

    TV 2

    TV 2 Film

    TV 2 Nyhetskanalen

    TV 2 Sport 1

    TV 2 Sport 2

    TV 2 Sport 3

    TV 2 Sport 4

    TV 2 Zebra

    TV 3

    TV Norge

    Viasat 4

    Viasat sport 2

    Viasat sport 3

     

     

    Som dere ser så mangler jeg de aller fleste kanalene. Jeg har gått igjennom hele denne lista med FireDTV Viewer, det medfølgende tvprogrammet til dette tv-kortet, og der fungerer hver eneste av de overnevnte kanalene helt perfekt. Håper noen har mulighet til å hjelpe meg. Om det trengs mer info om oppsett, skjermbilder eller andre ting så bare si i fra så skal jeg legge ut.

  9. Da har jeg akkurat fullført min første pc med vannkjøling å jeg må si at jeg er veldig fornøyd. Pc'n er nesten lydløs og holder min q9450@3,2 på 50grader pr kjerne i snitt ved 100% load. Nå mangler jeg litt sammenlikningsgrunnlag, men i forhold til boxvifta så var det en stor forbedring:)

     

    Bygget er ikke helt ferdig da jeg venter på en siste komponent så skikkelig bilde får komme senere, men her er en liten forsmak:

    post-77009-1220004335_thumb.jpg

  10. For at volum-appleten på skrivebordet (du mener vel kanskje det øverste panelet?) skal styre riktig kanal, høyreklikker du, velger preferences, og trykker på den som du fikk til å virke da du var inne i selve alsamikseren (sikkert da du dobbelklikket på den, og fikk opp mange alternativer)

    Det samme gjelder hurtigtastene; her må du velge System -> Preferences -> Sound under taben devices, og sette riktig under default mixer tracks eller liknende. Poenget er at de forskjellige volumkontrollene må vite hva de skal stille på :) Heller ikke på min pc var det noe godt standardoppsett av dette ut av boksen.

     

    Ga det noe mening, virket det?

     

    Ser man det ja, var ikke verre :blush: Tusen takk

  11. Har samme problem med at lydvolum-ikonet oppe til høyre ikke fungerer. Har du mange lydkort?

     

    sitter på laptop så jeg regner med at jeg bare har ett delvis integrert lydkort, noe annet ville vært bortkastet plass.

     

    I volumkontroll-menyen så har jeg fire valg av enheter

    0. Realtek ALC861 (oss mixer)

    1. Playback: ALSA PCM on front:0 (ALC861 Analog) via DMA (Pulse Audio Mixer)

    2. Capture: Monitor Source of ALSA PCM on front:0 (ALC861 Analog) via DMA (Pulse Audio Mixer)

    3. Capture: ALSA PCM on front:0 (ALC861 Analog) via DMA (Pulse Audio Mixer)

     

    Der kun 1. Playback justerer volumet. Men uansett hva jeg velger så nekter den å styre volumet fra skrivebordet eller via hurtigtaster.

     

    Håper en ekspert tar turen innom tråden å deler sin visdom :thumbup:

  12. Start volumkontroll (dobbeltklikk på det volumgreierne hoppe til høyre) og se om volumkontrollen er satt til å styre korrekt lydkort.

     

    Ang. Emesene, start emesene i en terminal og post feilmeldingene her.

     

    Emesene løste seg selv. Da jeg kjørte programmet i terminalen så startet det helt fint, men i terminalen så jeg at den klaget på at det ikke eksisterte en fil i /home/haavard/.config/emesene1.0/[email protected]/custom_emoticons mappa.

     

    Lyden er også halvveis løst. Når jeg starter skifter lydkort som skal styres så fungerer den slideren som kommer opp i volumkontrollen, men ikke den som er på skrivebordet. Hurtigknappene fungerer heller ikke.

  13. Jeg installerte ubuntu 8.04 for noen dager siden, og overgangen fra XP har så langt vært morsom, men jeg har noen problemer.

     

    Først og fremst så får jeg ikke justert volumet! Dette er fryktelig irriterende. Oppe til høyre har man jo en volumkontroll, men hver gang jeg drar slideren nedover så spretter den tilbake til toppen. Kun når jeg setter den helt ned på mute så holder den seg der (men volumet er like høyt). Jeg har også hurtigknapper til mute og volum opp/ned på tastaturet, men samme resultat der. Jeg har Realtek HD audio ludkort i laptopen min og prøvde derfor å installere deres linuxdrivere på mitt system uten hell (jeg fikk ikke tråløst nett etter den installasjonen merkelig nok)

     

    Det andre problemet er ikke like alvorlig men fortsatt irriterende. Jeg får ikke logget på emesene. Når jeg trykker koble til så går det litt tid før programmet gråes ut og må tvinges til å avslutte. Jeg har her prøvd reinstall av emesene uten resultat.

     

    om noen kunne hjelpe en nybegynner over disse problemene så hadde jeg satt stor pris på det.

  14. Jeg har akkurat fått igjen min laptop fra service og tenkte derfor at jeg skulle teste den litt med prime osv da den har hatt varmeproblemer ved for stor belastning før.

     

    Etter Prime 95 nå har stått å regnet i over to timer har jeg fortsatt ikke fått noen varmeproblemer, men ett litt merkelig "problem" i Prime.

     

    post-77009-1213100476_thumb.jpg

     

    Den ene arbeidstråden kjører gjennom flere tester enn den andre hele veien. Jeg har ikke inngående kjenskap til prime annet enn at det belaster cpu ganske heftig så kanskje noen har lyst til å fortelle meg hva dette betyr? For en ukyndig person som meg så ser det ihvertfal ut som om den ene kjernen i min T7400 regner fortere enn den andre? Er dette riktig observert? Er det normalt, eller er det en feil på den ene kjernen?

  15. Jeg kan nå kreve heving av kjøpet eller omlevering, da i form av en znote 6224w

    Er det Zepto som har gitt deg dette tilbudet? Problemene dine begynner å ligne mer og mer på mine, så kanskje ender jeg opp i samme situasjon som deg. Da er det greit å vite nøyaktig hva du har fått tilbud om slik at jeg vet hva jeg kan vente meg. Uansett hva du velger så håper jeg det ordner seg for deg.

    Å si at de gav meg det tilbudet blir vel feil å si på alle måter i og med at det er en rettighet jeg som norsk forbruker har. Det de sa når jeg ringte inn min 3 feil var: nå kommer vi nok til å bytte ut PC-en din siden det har vært så mange feil. Det betyr at du får en 6224w med bedre spesifikasjoner. Jeg tror nok egentlig at han forventet at jeg skulle bli glad. Han hørtes ihvertfall litt paff ut når jeg svarte at det har jeg jo også krav på. Når jeg nevnte heving av kjøp som en mulighet og lurte på hva slags spesifikasjoner det vil bli på erstatningspc'n så ble han veldig unvikende å sa at han skulle høre med sjefene sine. Han skal kontakte meg når PC-en kommer frem, så får vi se hva sjefene har ment.

  16. Da er testingen unnagjort og resutatet kan vel oppsummeres med at UPS var på døra og hentet PC-en for noen minutter siden.

     

    For å starte på begynnelsen så så det lovende ut. Jeg pakket opp og så at denne gangen hadde de skiftet hovedkortet. De hadde også testet "ok", noe som ikke trenger å bety så mye da jeg tidligere har fått testet "ok" pc med akkurat samme feilen som da jeg sendte den inn. PC-en startet som vanlig og alt så pent ut. Jeg tenkte at siden alt nå er i orden så kan jeg jo fyre opp grafikken litt, egro ble det Trackmania Nations forever med høyest mulig grafikk (men selvfølgelig uten motion blur som bare er tull).

     

    ca 15 minutter ut i spillet så slår det inn en grafisk effekt som jeg aldri har sett før. Heldigvis var det ikke like ille å kjøre med som motion blur.

     

    Ett bedre bilde:

    post-77009-1211892677_thumb.jpg

     

    Jeg tenkte som så at det kanskje var like greit å gå ut til windows igjen, siden det ikke var like morsomt å spille etter denne effekten hadde gitt meg ett lite handicap. Skrivebordet mitt så da sånn ut:

     

    Som man ser på siste klippet så er prosessor temp max på 82 og 81 grader, ergo skulle det ikke være for mye på prosessoren i hvertfall.

     

    Etter en omstart (ja jeg så det som nødvendig å gå så drastisk til verks) var alt tilsynelatende i orden igjen. Det grafiske problemet var borte og jeg har fortsatt ikke sett det igjen. Det kan jo selvfølgelig skyldes at skjermen nå slår seg av så fort jeg kommer inn i menyen på ett spill. Er heller ingen måte å få den på igjen så vidt jeg kan skjønne så da blir det svenskeknappen da. Da støtte jeg på ett nytt problem. Skjermen skrur seg ikke på igjen etter reboot. Mens jeg satt der i mine dype bekymringer så fant PC-en det for godt å overraske meg. Skjermen skrudde seg på etter windows var ferdig innlastet. Jeg så her mitt snitt til å ta backup av alt jeg har av verdi på den for mitt ekstremt skarpe sinn forutså flere problemer.

     

    Som forutsett så gjort. Etter nok et forsøk inn i tracmania, nå med laveste grafikk, slo skjermen seg av før jeg fikk logget inn. Ny reboot ble forsøkt men skjermen har jeg ikke sett noe mer til siden. Den ønsker altså ikke å slå seg på igjen. Jeg kan også nevne at akkurat når skjermen slo seg av så gikk vifta helt bananas i ca 30 sek. Opp på max, ned til null, og opp på max igjen.

     

    Jeg har, som mange sikkert skjønte etter min oppsummerende innledning, vært i kontakt med zepto igjen og sendt PC-en tilbake. Jeg kan nå kreve heving av kjøpet eller omlevering, da i form av en znote 6224w, men jeg har ikke helt bestemt meg for hvilket alternativ jeg faller ned på enda. Zepto skal ta kontakt med meg når de mottar PC-en og så skal vi bli enige om veien videre derifra.

  17. Forresten, jeg ser du satte 7500 kroner på verdien, men jeg presterte på pakkelappen å skrive opp 10 000,- Bør jeg gå for 10 000,- for å ha det likt på begge lapper eller 7500,- slik du hadde? Vet du ikke er en fasit , men er betryggende å vite at du hvertfall fikk den tilbake :p

     

    Forresten, får ikke til å skrive inn landskode i telefonnummerfeltene, men det er kanskje ikke nødvendig når det står Country.

    Skriv 10000 slik du satte på sendingslappen. Jeg skrev 7500 på min sendigslapp ergo var det naturlig for meg å sette opp 7500 på invoicen.

     

    Retningsnummer er helt sikkert ikke nødvendig i og med at du har satt opp hvilket land du er i fra.

  18. Ok. Vil spørre om følgende punkter.

     

    Mottaker - Navn: Zepto avd. Danmark?

    Fax: Har ikke det og vet ikke Zepto, må den fylles ut? (både på sender og mottaker)

    Org. NO/VAT: Hva skal inn/ikke inn her? (Både på sender og mottaker)

    Quantity: Hva skal inn?/Hva menes?

    Full description of goods: Hva synes du jeg skal skrive? :p

    Country of origin: Hvor PC-en er fra? Norge? Netshop? Danmark?

     

    Type of shipment:

    For repair, return after repair, for repair guarantee eller noe annet.

     

    Declarattion of origin:

    Aut. NO.

    He he nå er fortsatt ikke jeg noen fasit, men jeg prøvde meg slik:

    post-77009-1211825190_thumb.jpg

    Å min pc kom da både frem og tilbake ;)

  19. Ok. Takk for all informasjon om emnet, en lærer noe nytt hver dag ;)

     

    Jeg har prøvd å finne et slikt skjema, men finner det ikke. Vet du hvor det er?

    Jeg har funnet det på posten.no en gang, men nå finner jeg det ikke igjen. Jeg kan legge det ut her på mandag for jeg har ett eksemplar på zepto'n min:p

  20. Når var dette en "post-uten-butikk" da, ja, de finnes faktisk fortsatt :p

    Ha ha ja men en utrydningstruet art er det helt klart :p

     

    Men nå blir jeg dårlig. Kan risikere å måtte betale 5000 kroner i moms da når pakken er merket med en verdi på 10 000 om jeg husker rett? :S

    Slapp helt av. Du må ikke betale 5000 kr i mva. Om du merket av på den sendingen din at den kommer i retur fordi den skal på reperasjon så kommer de ikke til å sende den uta av landet uten en faktura invoice det er jeg 100% sikker på. Om du ikke merket av at du får den i retur så er det jo zepto som får mva kravet så da er det jo uansett ikke ditt problem :p (om dette er tilfellet så regner jeg med at zepto nekter å ta i mot pakken og at den kommer i retur til deg, så du ikke taper annet enn frakten)

     

    Men alt dette med 5000kr i mva blir bare krisemaksimering. Eneste grunnne til at jeg nevnte det var for at du skulle se betydningen av ett faktura invoice sjema, noe jeg tror jeg har fått til :p

     

    Om du føler deg usikker så er det ikke værre enn at du ringer posten på mandag og spør dem. For alt jeg veit så er papirene dine i skjønneste orden. Hele poenget mitt var bare å tipse om at du om du fyller ut en faktura invoice nå og sende til posten så slipper du den ekstra uken med venting som ellers ville kommet som følge av at de sendte papirene til deg og du sendte dem inn igjem.

     

    Du postla uansett pakka di i dag så det vil overraske meg stort om pakka har kommet veldig langt før mandag. Posten er ikke veldig raske.

     

    Dagens postkontorer er i så fall ikke særlig brukervennlige.

    Det er vel ingen hemmelighet.

  21. Hæ? Mener du at postkontorer ikke har skjemaer som er nødvendig i forsendelser til utlandet? Det er jo så fall latterlig?

     

    Må forresten all utenlandspost til Oslo? Går det ikke eventuelle postfly fra Torp? (Vet ikke hvordan pakkene blir fraktet jeg) :wee: Posterminalen på Borgeskogen, Stokke er jo omtrent der jeg leverte fra meg PC-en.

    jeg er ingen fasit, men når jeg var i min lokale post-i-butikk å spurte om hvorfor jeg ikke hadde fått info om at det måtte fylles ut faktura invoice så ble jeg bare møtt med ett dumt blikk. Tror nok det har sammenheng med at det ikke er ofte man skal ha tilbake pakken. Hele grunnen til at man fyller ut proforma invoicen er jo så man skal slippe moms når den kommer tilbake (og når den går inn i danmark. Om danmark også har 25% mva og du har merket pakken med verdi på 5000 så måtte du betalt 2500 i mva til den norske og danske stat uten en proforma invoice) Alle pakker som sendes inn i norge er jo egentlig momspliktige ettersom jeg har skjønt om de har verdi over 200nok eller 1000nok når du sender det som gave.

     

    Om alle pakker går om oslo veit jeg ikke. Min gjorde ihvertfall det. Er ikke store omveien det når den skal fra trondheim til danmark:)

  22. Ah, det er ille om det skjer da. Hun dama i posten kommenterte til og med: "Hmm, er ikke ofte jeg fyller ut disse utenlandsskjemaene" :/

     

    Vel. Jeg får følge med på pakkesporingen og har det ikke skjedd noe innen mandag eller tirsdag får jeg ringe. Pakken er hvertfall blitt registrert som "innlevert postkontor".

     

    Men om en trenger en slik "Invoice" -lapp er vel det noe posten selv skal være klar over? Møtte jo opp på postkontoret i egen høye person, betalte og fylte ut adresselappen, som er merket PNL (Pan Nordic Logistics CarryOn Cash).

     

    Ser forøvrig og nå at underskriften min ikke står på kvitteringen (senders signatur), ble aldri bedt om noen underskrift og la ikke merke til feltet. Off, håper dette går bra, de har jo nummeret mitt på pakken i alle fall så de kunne jo ringt om det var noe.

     

    Gah, nervøs :p

     

    Ingen vits å være nervøs da:p Værste som skjer er at du får PC-en i retur. At hu dama i butikken(?) ikke visste at du skal fylle ut en proforma invoice er ikke overraskende da de heller ikke har slike.

     

    Bare følg med på sporingen. Kommer den ut av landet så er det ikke noe problem. På min sporing kom det opp noe om at den var lagt til side i fortollingen i påvente av fortollingspapirer. Dette kommer jo uansett ikke før pakken din kommer til oslo.

×
×
  • Opprett ny...