Gå til innhold

Antonsenlarsen

Medlemmer
  • Innlegg

    298
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Antonsenlarsen

  1. spenstig mange her som utgir seg for å ha greie på komponenter for så å bomme grovt. hvordan er det egentig mulig? Er det virkelig så vanskelig å google benchmarks? da eru ikke mye til datamann. dra en tur på notebookcheck a. ell anandtech, +++. der har dere fakta og ikke bare den synsinga dere driver med her som er basert på personlige preferanser.

  2. Med dagens priser svarer det seg best å kjøpe SSD på 512 GB til oppunder 3k. Da betaler man lavere pris per GB i forhold til kapasitetene 64, 128, 256 GB.

     

    men hva trenger en vanlig forbruker 512 gb ssd til? det billigste er en 120 gb ssd til 700 kroner samt en stor HDD. det er jo dette som er mest for penga :)

     

    edit: tenkte i hovedsak på stasjonær med mulighet for flere lagringsmedier her:)

  3. Det er godt du tar selvkritikk, men det kan virke som du har dårlig matematisk og økonomisk forståelse som ikke reagerte på tallene. Greit nok det, men at du også påstår at etterspørselen har dratt prisene ned blir dobbelt dumt.Nedgang i prisene skyldes ene og alene den økede produksjonen, dvs øket tilbud. Saken er en gladnyhet absolutt, men litt saklighet hadde gagnet saken.
    Og hva er det som har økt produksjonen? Jo, nettopp etterspørselen. Det er jo den som har gjort at produsentene har sett at ekstremt mange faktisk er villig til å betale mer penger for mer ytelse selv om man får mindre lagringsplass.
    Fabrikkene har økt produksjonen :-)Å legge om produksjonen tar tid, dvs at prisene først skulle økt og så når produksjonen var økt, ville prisene gått ned.Produksjonen har nok økt før etterspørselen. Produsentene visste at laptoper i større grad ville bruke SSD bl a, I tillegg har de fått bestilling på mange flere SSD.Dette er ganske alment kjent og gjelder stort sett alle nye produkter, cd-spillere, plasma-tv, lcd-tv, lcd-skjermer, led-tv, osv.Eller tror du det er etterspørselen som gjør at vi i dag betaler mye mindre for en 32" LED-TV enn en 25" billedrørs-TV for 15 år siden?
    Det er produksjonkostnadene kombinert med etterspørselen som setter prisen, produksjonskostadene vil vanligvis minske når produksjonen øker. Men råvarepriser e.t.c. kan også ha innvirkning. Uansett er det etterspørselen som bestemmer produksjonsmengden. Ser ut som du bare er ute etter å kverulere og kritisere forfatter for en feil som kan skje hvem som helst.
    Når du ikke selv skjønner at du er på jordet nå. Da trenger ikke jeg å si noe mer. Takk for ditt innsiktsfulle innspill :-)Edit : Beklager - greide ikke å holde meg. Du mener altså at høyere etterspørsel gir lavere pris?

     

    du trenger ikke være så supercocky, for det er to vinkler å se dette fra. og du failer jo faktisk selv.

     

    here it comes for bright minds.

     

    produksjon bestemmer kostnad ettersom dette bestemmes før det blir noe faktisk etterspørsel. MEN produksjon er jo avhengig av forventet etterspørsel og analyse av markedet.

     

    det vil si at:

    - mye etterspørsel kan føre til høyere priser hvis det ikke ble spådd høy etterspørsel på forhånd (lite produksjon, for høyt salg, høyere pris, vanskeligere å få tak i),

     

    - lavere etterspørsel kan føre til at prisene må ned for å få solgt varen (masse produksjon, lite salg, lavere pris)

     

    så til spesifikt denne saken: Hadde ikke leverandørene av SSD forutsett høy "ETTERSPØRSEL", så hadde de ikke økt produksjon, og derfor hadde det ikke blitt billig uten etterspørsel. Got it?

     

    Jeg merker godt at jeg misliker ordet etterspørsel jo mer jeg prøver å formulere meg :D

    det er jo faktisk lett å bli forvirra her om man ikke har tunga i rett munn ;)

     

    edit: prøvde å formulere meg bedre, men det blei kanskje bare verre?

  4. syns IE9 faktisk fungerer greit nå.

     

    dette er vel strengt talt noe microsoft burde gjort selv. Lagt inn at hver gang noen åpner IE7 så får de pes om at de må oppdatere.

     

    selv veit jeg at mange skrur av automatiske oppdateringer ved kjøp av pc, etter råd fra "PC-ekspert i familien", og ikke oppdaterer windows på mange år.

     

    blir litt skremt når det står "sist søk etter oppdateringer: aldri" på en pc med windows vista :D

  5. nå har jeg vært motstander av norton i 10 år. Det gjorde vondt i magen å se den gule logoen på pc'n min når jeg skulle gi det et forsøk for et halvt år siden. så jeg er for all del ikke noe fanboy. men de har virkelig kommet seg, det er også lite plagsomt som du nevner, spør ikke om alt mulig og bare gjør jobben. F-secure, mcafee og norman kan man holde seg langt unna, det er som en masete MSE. :p

     

    dette er personlige meninger og erfaringer altså ;) har noen argumenter mot dette så bring it on!

  6. "men det er veldig mange forbrukere som gir totalt blaffen i hva som faktisk kan skje. Mange skjønner heller ikke konsekvensene av det".

    Slike utsagn er det lett å ta til seg.

    Dere som leser her - ikke gjør det !

    Det er ingen grunn til å være redd, og det hjelper ingenting å tro at automatiske systemer kan redde deg fra å få et virus. Tvert imot - du får nesten garantert virus hvis du overlater den oppgaven til et automatisk system.

    Du selv er et mye bedre verktøy. Programmer deg selv isteden.

    Og skulle du være uheldig likevel, er det ikke noen katastrofe som mange liker å bringe videre. Jeg klarte å lære hvordan man fjerner slikt, det gjør du også.

    Det er ikke noe hjelp i å ha antivirus program i denne situasjonen heller, for har systemet sluppet igjennom et virus, er det ukjent for systemet, og du får ingen hjelp av det til å fjerne det.

     

    Jeg skriver det nettopp fordi jeg via jobb opplever mange som passer helt utmerket til den beskrivelsen. Veldig mange vil ikke/skjønner ikke hva man skal gjøre for å unngå malware. Mange er alt for naive, og bruker ikke nettvett. De på forumet her, skjønner bedre enn som så og får bra hjelp fra andre forummedlemmer hvis de kommer utfor noe. Man forbrukere vet dog ikke om f. eks diskusjon.no og jeg har anbefalt det til mang en kunde på jobb. Men som Cmyland skriver, så er det ikke alle som ønsker eller har tid til å gjøre dette selv.

     

    finnipinni, da kan du lære oss å programmere nettlesere slik at vi ikke får antivirus da? her og nå, siden det er så lettvint. Jeg jobber som pc tekniker og fjerner virus hver dag, hvis det er så lett som du sier, hvorfor prater du deg rundt grøten?

     

    Til dere som sier ubetalbare antivirus er like bra som betalbare. Microsoft Security Essentials for eksempel slipper de værste virusene rett inn på PC'n din. For en som er litt oppmerksom på nett holder MSE, men ikke for den helt amatøre.

     

    Norton 360 er per dags dato det definitivt beste antivirusprogrammet. Ser SVÆRT sjelden infiserte pcer med norton. Det var dritt før, og stjal masse ressurser fra maskina. Nå merker du knapt at det er der, og jeg bruker Norton til å fjerne de værste virusene, bedre enn f.eks Malwarebytes.

     

    Jeg lurte på om du har noen kilder på du sier om gratis kontra betalversjoner evt. noen sider hvor jeg kan lese mer om gratis kontra betalingsversjoner av Anti-virusprogrammer?

     

    Jeg tviler ikke på utsagnet, men syns tematikken er spennende ;)

     

     

    Mvh Faller

     

    nei, har ikke noe statistikk dessverre. kun erfaringer :S daglig ser jeg pc'r som har fått virus med MSE, som sier at du har blitt infisert men får ikke fjerna det. Dette er virus som har vært på banen i flere måneder, og som MSE burde ha greid å luke ut så lenge etterpå. "Windows AntiVirus 2012" viruset f.eks, som tar over alt på pc'n. Den gjør at du ikke får kjørt oppgavebehandling for eksempel, da kommer du bare inn i viruset sin oppgavebehandling. Denne hadde jeg for 3 måneder siden, og det kom inn en PC med det senest i dag. Med MSE installert og oppdatert.

  7. gjør et kjapt søk på "driver scanner" "pc fixer" "clean pc", last ned det du finner, får du ikke virus haru gull i ræva. :) dette er det siste jeg har å si i denne diskusjonen. Argumentene dine er uten grunnlag, jeg blir jo bare dummere av å diskutere med deg.

     

    edit: denne var rettet til finnipinni, ikke deg faller:P

    • Liker 1
  8. jeg er forresten litt enig i det du sier med at forbrytern er foran politiet.Men, det som skjer med f.eks norton 360, er at når 1 person blir infisert, så tetter norton hullet asap. Sannsynligheten for at alle får viruset samtidig er veldig liten, dvs at når DU faktisk laster ned viruset, så har noen andre allerede hatt det, norton har funnet ut av det og slipper det ikke inn. skjønner?

  9. finnipinni, da kan du lære oss å programmere nettlesere slik at vi ikke får antivirus da? her og nå, siden det er så lettvint. Jeg jobber som pc tekniker og fjerner virus hver dag, hvis det er så lett som du sier, hvorfor prater du deg rundt grøten?

     

    Til dere som sier ubetalbare antivirus er like bra som betalbare. Microsoft Security Essentials for eksempel slipper de værste virusene rett inn på PC'n din. For en som er litt oppmerksom på nett holder MSE, men ikke for den helt amatøre.

     

    Norton 360 er per dags dato det definitivt beste antivirusprogrammet. Ser SVÆRT sjelden infiserte pcer med norton. Det var dritt før, og stjal masse ressurser fra maskina. Nå merker du knapt at det er der, og jeg bruker Norton til å fjerne de værste virusene, bedre enn f.eks Malwarebytes.

  10. USB 3.0 er teoretisk 10 ganger raskere enn USB 2.0 som lå på maks 480 mbit eller noe. Det vil si at 3.0 vil takle 4,8 gbit. thunderbolt er teoretisk dobbelt så raskt som 3.0. Thunderbolt vil da takle 9,6 gbit. Hvorfor skal man ikke kunne lage et nettverksadapter som da takler 1 gbit på thunderbolt?stemmer ikke dette?edit: sandy bridge og ivy bridge DMI ligger også på minst 5 GT/s, så problemet skal ikke ligge der heller.

     

     

     

    Et av problemene med USB er at hastighetene som oppnåes i praksis ligger langt fra teoretisk hastighet. USB2 er f.eks i PRAKSIS bare halvparten så kjapp som dets teoretiske 480 Mbit/sek. Dette skyldes at signaloverføringen er avhengig av prosessoren i vertsmaskinen og USB2 klarer derfor i praksis ikke å opprettholde mer enn 30-60% av teoretisk overføringshastighet. Til kontrast så viser målinger at Thunderbolt i praksis er omtrent like kjapp som i teorien da dedikert maskinvare i grensesnittet tar seg av overføringen og frigjør prosessoren. USB3 preges av det samme problemet. Derfor blir USB3 i praksis bare 1/3 så kjapp som Thunderbolt.

     

    Forøvrig: USB3 er også som teknologi blitt fullmodnet og har nådd toppen. Det vises bl.a i at anbefalt maksimumslengde på kabel er kortet ned til 3 meter. For USB2 var den 5 meter. Lengden bestemmes bl.a av elektromagnetisk interferens og impedans i forhold til kobberkabler. Til kontrast så er Thunderbolt i tillegg spesifisert for fiberoptisk overføring og har ingen maksimumslengde på kabel som kan gjerne være flere titalls/hundretalls meter. I tillegg kan man seriekoble perifere enheter med Thunderbolt. Så det er ingen tvil om hvilken teknologi som har det største potensialet.

     

    sa jo det, DMI. Digital Media Interface, overføringshastigheten mellom north og southbridge styrt at chipsettet. Ligger på 5 GT med sandy bridge. Så flaskehalsen bør ikke ligge der. Mye av problemet med USB 3.0 er jo også vært de innvendige harddiskene. :)

  11. hvis du striper en ssd og en hdd vil vel ssd'n bli like treig som hdd? Da skriver du jo filer til begge disker hver gang og HDD blir flaskehals. Hvis det i det hele tatt er mulig å stripe ssd mot hdd, altså raid 0. Har aldri prøvd. correct me if im wrong.

     

    spørsmålet mitt er altså om du har en ssd og en hdd sammen i raid 0.

  12. jeg regner med du har prøvd sikkerhetsmodus og brukt malwarebytes? tar knekken på de fleste virus. Du kan også kjøre MiniXP for å få tak i filer eller skru ut harddisken og bruke sata til USB på annen maskin som har norton 360 innlagt. Du burde skaffe deg norton 360, jeg bruker det på jobb og hjemme når ikkeno anna fungerer for å fjerne virus, norton tar så å si ALT om dagen.

  13. Jeg har en nesten ny SanDisk ImageMate USB 3.0 kortleser som ikke fungerer skikkelig. Jeg glemte meg her om dagen og dro ut et minnekort uten å "avinnstallere" det først og da var helvete i gang. Så det er kommunikasjonen med Windows som er problemet og ikke selve kortleseren.

     

    Når jeg nå har den koplet til, hører jeg lyden av til/frakopling hele tiden med noen sekunders mellomrom. Jeg får opp 4 forskjellige eksterne harddisker (som er antall kortplasser i leseren) i Min Datamaskin, men alle disse er lysegrå, så jeg kan ikke klikke på de eller gjøre noe som helst.

     

    Har prøvd å fjerne hele leseren fra Enhetsbehandling og legge den til igjen, samt prøve flere andre porter, men får den ikke til å fungere.

     

    Er det noen som vet om USB-porgramvare som kan fikse slike feil eller har andre forslag?

     

    det er en reklamasjonssak, lever den tilbake der du kjøpte den. Hvis du får problemer pga at du ikke "løser ut" enhet på PC er du en av få. For sjansen er noe sånn som 1 til 1 million for at noe galt skal skje. Dette er ikke din feil. Kontakt kjøpested.

     

    edit: hvorfor er det windows kommunikasjonsproblem? En USB enhet skal bare fungere av seg selv. Gjør den ikke det er det sjelden windows som er problemet.

  14. kommer helt an på om det er ny ell gammal PB.

     

    gammel PB: trykk på f8 f9 f10, til du finner menyen der det står "reparer datamaskin", der finner du recovery management nederst.

     

    Ny PB: Alt+f10, eller packard bell eRecovery i windows. haru ikke eRecovery i windows har du fjerna programvaren og det er fail :D

     

    edit: du må ha passord i nesten alle tilfeller for å bruke medfølgende recoveryprogram. for å fjerne passord last ned "HIREN" og les på nett hvordan du bruker det. Jeg bruker Hiren hver dag på jobb og det funker i 99% av alle tilfeller

     

    link til HIREN BOOTCD: http://www.hirensboo...BootCD.15.1.zip

     

    eller ta med PC til PC-tekniker på elkjøp, de fjerner passordet ditt for 200 kroner ;) hehehe

  15. Corsair ax 650 er en veldig god psu, og det er seasonic som har produsert dem. Du kan lese litt rundt på nettet hvilken psu som ikke lager coil whine, men skal litt til å for å finne en bedre psu. Prøv å feilsøke litt til, kanskje er det noe annet som lager lyden. Noen ganger kan hovedkortet også lage sånne høyfrekvent lyd.

     

    Edit: Sapphire kortene er kjent til å klokke over gjennomsnittet, har du prøvd å klokke på maks spenning? Er moro bare for å teste ut potensialet i gpu'en før du sender det inn, hehe.

     

    slik at han risikerer å miste returretten og garanti dersom han fucker opp kortet? :p

  16. du har 5 år reklamasjon på PC så du trenger ikke sende den inn før den skrur seg av pga varme. jeg tror tempmålingene her er feilmålinger.

     

    Det kan virke som om det er en feilmåling ja. Siden jeg også har prøvd 2 ulike program som gir samme resultat. De andre tempene er ok da. I det innlegget som linker til heat problem , ser jeg at det er en annen som også har greie temparaturer men akuratt 144 grader på bus. Ser litt snodig ut at de akuratt skal ha samme temp. Må være en sensor feil eller noe?

     

    aner ikke hva som er feil, men jeg stoler ikke på tempmålinger. Har opplevd masse rare temps opp igjennom. Spesielt på laptops. Min Dell har hovedkort på sånn 200 grader i speccy, "Yeah right". Dersom PC ikke skrur seg av pga varme, så drit i det :p

×
×
  • Opprett ny...