Gå til innhold

warneck

Medlemmer
  • Innlegg

    423
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av warneck

  1. For å få utvidet barnetrygd må dere ha en meklingsattest. Det innebærer familievernkontoret eller annen instans, som advokat. Begge parter er pliktige til å møte opp. Det er slik at felles barn under 16 år krever en samværsavtale. Skulle dette gå skeis er tingretten neste steg, hvor saken kan løses ved forlik eller dom.

     

    Jeg anbefaler deg ikke å bruke dette til å true mor til en samværsavtale. I slike saker er det viktig å stå på sitt, men samtidig være voksen. Neste skritt etter dette er vel tingretten.

     

    Jeg anbefaler deg å ta kontakt med familievernkontoret og fortelle om din problemstilling, så vil de sette opp mekling hvor dere begge er pliktet å møte.

  2. Flott at du velger den beste løsningen for deg. Det virker å være Tetracyclin og Roaccutan. Jeg har aldri opplevd at noen angrer på det. Kviseproblematikk er svært stigmatiserende. I ung alder gikk jeg også på slike kurer. I dag opplever jeg ikke mer kviser enn hva andre gjør. I tillegg slipper du den mengde arr du ville fått uten.

  3. Aldri for sent å snu. Dine erfaringer fra barndommen gjør at du ønsker en økonomisk sikker fremtidig, men det kan kombineres med glede. Det finnes mange godt (nok) betalte jobber der ute i yrker som burde passe deg. Alt er avhengig av forbruk. Velger du leilighet, får du halvparten av størrelsen du ville fått i hus. Velger du sentralt, igjen, dyrere enn å bo 1-2 mil utenfor sentrum. Velger du å spise ute, slipper du å lage mat - men det koster mye. Hva liker du å gjøre? Ingenting er "risky" så lenge du jobber hardt for det. De aller fleste svikter karakterene sine ved å sluntre unna på arbeidet. Når Paradise Hotel virker mer fristende enn å lese... Så, ja :-)

  4. Er ingen "problemer" ved å ta master samtidig som du jobber fulltid. Eller, for de fleste er det et problem. Det krever to ting. Det ene er at du planlegger og utnytter tiden din til det fulle. Dvs du må være villig til å lese og arbeide oppgaver når du kommer hjem fra jobb, samt i helgene. Det andre er at du må jobbe smart. Dvs du må bruke studieteknikker som gir deg maksimalt med uttelling for minimalt med arbeid. F.eks. har jeg pløyd gjennom 3000 siders medisinsk litteratur i løpet av en mnd uten jobbvakter. De fleste studium følger en tommelfingerregel om ca. 50 sider pr studiepoeng, men dette varierer en hel del. F.eks. i matematikk opplever jeg generelt mindre, mens på mer "svevende" emner som litteratur så er det mye mer. Dette handler om at hvert studiepoeng skal tilsvare et visst antall timer arbeid. Mange av de tøffeste studiene (f.eks. medisin) legger derimot opp til arbeid verdt ca 40t pr studiepoeng.

     

    Jeg foreslår at dette er noe du ev. tar opp med veileder, som vet mer om fagene du tar. Jeg har flere i bekjentskapskretsen som har gjort lignende av det du foreslår, men det er jammen meg tøft, og krever at du er særdeles glad (motivert) i akademia.

    • Liker 1
  5. Baltazar94:

     

    Argumentasjonsrekken din er ulogisk og merkverdig. F.eks. postulerer du at man må ha sympati og empati med ABB, for å i det hele tatt ha sympati og/eller empati. (Hvorfor engang begge deler? Det er nemlig ikke det samme)

     

    Dette er vel ganske nøyaktig dagens dummeste påstand, haha.. Jeg er full av empati og sympati jeg. Så allerede der tar du feil.

    Har du empati og sympati med Anders Behring Breivik ?

     

    ---

     

    I tillegg skriver du at for å kunne ha god moral, empati og sympati, så trenger man gud. La meg ta det bit-for-bit.

     

    (a) Hva er god moral? Det er et viktig definisjonsspørsmål. Det må besvares før du kan si noe om hva du trenger for god moral. F.eks: Hvis god moral er definert som det å gi sine penger til frivillige organisasjoner, så trenger man f.eks. ikke gud. Gud er nemlig ikke en frivillig organisasjon.

     

    (b) Empati: På hvilken måte er empati avhengig av gud? Du skriver aldri hvordan gud medierer empati. Forskning viser dessuten entydig at deler av empati er medfødt, samt deler trengs å sosialiseres for å kunne utvikles helt. Empati har ingen direkte sammenheng med kjærlighet. Om så får du vise til hvorfor, framfor å bare postulere det.

     

    © Sympati. Hvordan skiller du dette begrepet fra empati? For meg virker det som du forveksler begrepene. Sympati vil kunne ha langt større sammenheng med religion (som kristendommen) enn det empati har.

     

    (d) Du snakker om moral, empati og sympati som at det handler om frykt for straff, opplæring eller hjernevasking. Her igjen blander du veldig mye. Argumentasjonsrekken din er tom og full av dogmatiske uttalelser, uten at du sier hvorfor det er slik. For å ta en analogi: Det blir som at jeg sier at for å bli kriminell trenger man religion. Så lurer du på hvorfor? Det skriver jeg ingenting om.

    • Liker 2
  6. Helt enig angående lykkepiller. Det er en betegnelse brakt til av media, som burde dø ut. SSRI og andre anti-depressiva fungerer på ingen måte som lykkepiller. Det er stor variasjon i effektstørrelse (hvor mye tar det vekk av negativiteten?) samt responsrate (hvor mange % på gruppenivå som svarer på et gitt medikament). SSRI er antatt å kunne ta brodden av en depresjon og dermed være særs viktig i en akutt fase for å opprettholde fungering.

     

    SSRI er på ingen måte en behandling av sykdom, men heller en ivaretagelse av funksjonsnivå. Det handler om at pas skal kunne enten (a) ta tak i de miljøfaktorene som hjelper, f.eks. venner (b) opprettholde de miljøfaktorene slik at de ikke sklir ut. Det kan f.eks. være mens man sitter på venteliste til fast time hos psykolog. Sykehus og psykiatriske poster er for akuttbehandling.

     

    Når det gjelder bivirkninger så er SSRI ikke noe alvorlig. Problemet er ofte den initiale fasen hvor man deponerer. Her kan man se en symptomforverring, andre symptomer eller en oppstemthet som kan føre til selvmord. Studier peker på at det er som oftest under moderat depresjon at folk tar selvmord. Under kraftige depresjoner har man ikke engang ork eller motivasjon til å ta livet sitt, noe man kan få etterhvert som stemmeleiet øker.

     

    Inntak av anti-depressiva bør være under monitorering av lege og/eller psykolog. Psykologer skal kunne like mye om psykofarmakologi som en lege, om ikke mer. Man skal ta kontakt med lege/psykolog ved endringer for å høre om doseendringer eller endringer i det medikamentelle regimet.

     

    Til slutt: SSRI o.l. er som sagt ingen kur. Du blir aldri frisk av SSRI alene. Det kan hjelpe deg å ta tak i miljøfaktorer slik at når du er ferdig med SSRI, så får du ikke et tilbakefall. Sannheten er dessverre slik at de aller fleste (nær 8-9 av 10) får et tilbakefall etter å sluttet med SSRI. Den eneste måten å unngå tilbakefall er å bruke mer kognitive metoder. Man kan spørre hos legen om henvisning til en humanistisk/emosjonsfokusert eller CBT-sertifisert terapeut. Interpersonlig psykodynamisk terapi fungerer også godt, men det viktigste er at du klarer å utvikle en god terapeutisk allianse (relasjon). Derfor kan det være greit å f.eks. undersøke litt om personen. Viser det seg at hun/han samtidig driver med hundeoppdrett og du er veldig glad i hunder, kan det gi en fin samkobling dere imellom.

     

    Håper dette gav litt svar? Hvis ikke får du spørre. Har helt grei oversikt over forskning innen psykofarmakologi, psykologisk behandling osv.

  7. Slapp av... Vips, så er det ikke kleint. Ja, med mindre du av naturlige årsaker er type som plumper ut med "Vil du bære barna mine, bo i rekkehus og kjøre Volvo med meg?".

     

    Selv om dere ikke er romantisk involvert så er det ingenting som en romantisk handling. Da tenker jeg ikke på blomster, da det er noe du må føle på selv. Du kan ta med mat og drikke, du kan åpne dører for henne (om det er noen) o.l. Selv om jeg og samboeren er 100 % likestilte, dvs vi har ingen arbeidssegrering hjemme, så setter hun jammen meg pris på litt gammeldags ridderskap. Det har for øvrig alle tidligere jenter jeg har møtt også gjort, selv de som kun var venninner. Det betyr simpelten at du er villig til å varte jenta opp for at hun skal ha det bra.

     

    Vet ikke om du fikk noe ut av det jeg sa? :hmm:

  8. Du har fem måneder igjen å leve.

     

    Merkverdig hvordan hiver seg til fastlegekontoret så fort det har influensa++, men en klump som ikke skal være på hodet... Tja, kan det være noe farlig da? :ph34r:

     

    Tips mot tett nese? Kjøp en billig generisk nesespray på apoteket. Don't over-use it. Er det kronisk tetthet du snakker kan du få det utredet av nese- og halsspesialist. Henvisning fra legen as always.

  9. Gammel tråd, men...

     

    Det var jammen meg en lite fin måte å seksualisere barnet på. Blir det samme som at småjenter sminker seg, eller at det er umulig å finne badetøy til 3-åringen uten å oppdage at du må ha med en BH-del (!). Ja, det er sant, hva faen skal 3-åringen med en BH-del? Har hun pupper? Nei. Morsomt at noen sier det er forskjell på poledance og stripping rundt stanga. Den eneste forskjellen er vel at klærne faller sakte av. Mon tro om det er en ferdighet som må læres for 13-åringer? Håper i alle fall at hun klarer å kle av seg selv! :tease:

  10. Vær utro...

     

    nei... vent.

     

    Fokuser på noe annet? Vi kan alle bli betatt av andre selv om vi er et forhold, det handler om hvorvidt man tillater det og fokuserer på det. Det var altså en analogi til ditt problem. Poenget mitt er: Så lenge dere fokuserer på at dere ikke kan ha sex så vil det drive dere til vanvidd. Det er mange løsninger på problemet dere. Det handler om hva dere selv ønsker. Oralsex utført riktig for den andre kan være rimelig heftig. Se løsninger framfor problemer.

    • Liker 2
  11. Slutt å tenk og start å gjør det du har lyst til. Du kommer faktisk ingen vei med å overanalysere, utenom - jo - du klarer ganske enkelt å ødelegge forholdet. Alle de tankene du går rundt med nå påvirker deres relasjon. Du har nå funnet det du hittil tror er drømmejenta, men tro meg, det finnes masse fisk der ute i havet. Skulle dette skjære seg, noe det kan gjøre både fra din og hennes side, så er du raskt ute på banen igjen. Det høres banalt ut, men det er sant. Plutselig finner hun ut at hun skal studere juss i Bergen og du økonomi i Oslo og vips er forholdet gått i tusen knas. Sånt skjer, veldig ofte. Før i tiden holdt folk sammen, nå gjør de ikke det. Så... slapp av. Ingenting er perfekt, verken du eller henne. Hun har trolig de samme tankene, med mindre hun bare klarer å slappe av.

     

    Uansett er det ingenting verre enn å ha kontakt/relasjon med noen som overtenker og blir stressa av 15 minutter uten svar på meldinger. Da forventer man langt mer enn den andre er villig til å gi over tid. Sånt er gjerne noe som funker mens man er forelska, også går det mindre bra når man skal inn i det daglige livet.

     

    Have fun! Det er en fin innstilling til livet.

  12. Du har lite sannsynlig lagt på deg tre kilo. Faktisk består kroppen din av særdeles lite fett og muskler. Mesteparten er vann og skjelletmasse. Når man sier en fettprosent på 25 %, betyr det ikke at resterende 75 % er muskler. I så fall ville vi vært geleklumper!

     

    For eksempel er det ikke uvanlig for konkurranseutøvere innen fitness o.l. å legge på seg et horvelig mange kilo (f.eks. 20 % av kroppsvekt) noen uker etter å ha slanket vekk... Dvs, slanket vekk massevis av vann. Det er heller ikke uvanlig at kroppen forsøker vannretensjon når man går ned, slik at vekten står stille. Det ble vel først bevist i eksperimenter under VK2, iht. at man ønsket veltrente soldater.

     

    Jeg vil ikke anbefale deg en skeie-ut-dag, jeg vil heller anbefale deg å være et menneske med god samvittighet. Nå er fakta slik at du har valgt å spise noen hveteboller, litt sjokolade og så videre. Det er ingen krise! Det hender ofte at både jeg og samboeren spiser mer enn vi skal og det uten at vi blir tjukke. Det handler om helheten. Den virker det som du har kontroll på. Din største fiende er å overdrive feilen av å smelle på "usunne" kalorier. Tillat deg selv å gjøre feil! :)

  13.  

    Er intr at sålang ligger det på rundt 80% som foretrekker forhold fremfor singellivet, samtidig som skilsmissestatistikken og utroskap forteller noe annet.

     

    Det burde kjanskje vært flere alternativer, som åpne forhold eller i forhold men med uoppdaget utroskap.

     

    Flere er enig som meg med at begge alternativene har sine fordeler og ulemper. Å være i forhold med en rik, pen, snill, søt osv person er tiltalende, men om man ikke har dette å strekke seg etter så er kanskej singellivet mer fristende?

     

    Hvorfor forteller skilsmissestatistikken oss at folk ikke vil være i en familie og kjærlighetsforhold? Kanskje det forteller oss at vi for enkelt gifter oss, eller for enkelt skiller oss? At vi ved enhver motstand, grunnet dagens oppdragelse, bare skyver unna problemer ved å fjerne dem? Framfor å godta at livet er problematisk, skal vi til enhver tid løse problemene?

     

    Håper ikke jeg må nevne at tiltrekning er subjektivt. Dessuten, hvorfor skal alle ønske å ha en rik, pen, snill og søt person? De aller fleste godtar et slags speilbilde av hva de selv er, da ikke nødvendigvis speilbilde av enhver egenskap.

     

    Hvis singellivet er fristende står alle fritt fram til å velge det. Er du uenig? :-)

  14. Mja, forskjellen er noget mye større enn dette:

     

    1. Hjerner er analoge, maskiner er digitale.

     

    Det er lett å tenke på en hjerne som en maskin som prosesserer 1-er og 0-er, men sannheten er nok litt annerledes.

     

    Det er f.eks ganske essentielt hvor raskt neuroner fyres av som en variabel, og ikke om de fyres av.

     

    2. Minnet i hjerne er kontekst-addresserbart.

     

    En maskin bruker en minneadresse, en hjerne gjør assosiasjoner.

     

    Tenk "rev", og merk selv hvordan hjernen assosierer alt fra cannabis til små hårete dyr, eller ev. lukten av rev etc..

     

    3. Prosseseringshastighet i en hjerne er variabel, ikke statisk.

     

    I en maskin klokker du en hastighet til f.eks 20 ghz, og tidsbruk samt timing er basert på en intern klokke.

     

    Til sammenligning kjører hjerner mer et slags "krusninger i vann" system, hvor innarbeidede rutiner trigges av andre.

     

    I tillegg er regnekraften variabel, og avhengig av f.eks hvor lang tid det tar nevrokjemiske signaler å gå gjennom dendritter, synaptisk effekt, tilgjengelige nevrotransmittere osv.. Et digitalt signal gjennom en halvleder er nokså forskjellig fra et kjemisk signal gjennom en elektrisk gele.

     

    4. Korttidshukommelse er ikke det samme som RAM.

     

    Mens RAM inneholder data som kan benyttes lynkjapt, nokså likt kortidshukommelse, så er det ikke helt slik hjernen virker - den lagrer referanser til langtidshukommelse (snarveier, ikke data). Hjernen er også dynamisk, og husker f.eks mer og bedre i henhold til kontekst (er du en dreven jeger har du bedre korttidshukommelse når du jakter).

     

    5. Det finnes ingen distinksjon mellom software og hardware i hjernen.

     

    Bevisstheten oppstår direkte fra hjernen, og ikke fra et program som kjører på den. Endrer du hjernen, ved f.eks å skade frontallappen, endres også bevisstheten.

     

    6. Synapser er mer komplekse enn elektriske, logiske kanaler.

     

    Mens et signal i en maskin har en nokså flat utforming, er synapser nevrokjemiske. De er meget dynamiske og komplekse, kan tjene forskjellige formål og er saktere enn elektriske impulser - kort og godt, de er forskjellige.

     

    7. Minne og prosessor er samme greia i en hjerne

    Mens en PC kjører prosessering på CPU, for å lagre resultatet i RAM, så kan ingen slik distinksjon gjøres i en hjerne. Det er samme komponent som prosesserer og lagrer. Som et resultat, så endres data når det hentes opp, og minnet gjøres mer levende, og av og til kan dette minnet også endres - man husker feil. Suggesjon osv. er greie eksempler, man kan fint lese om uskyldige som har blitt dømt på bakgrunn av en tilståelse de selv tror på, men som er helt feil - noen har hatt alibi, noen har blitt renvasket av DNA etc..

     

    8. Hjernen er plastisk og organiserer seg selv.

     

    Bare det å bruke hjernen, endrer den. Jobber du mye med treskjæring, bygges det opp forbindelser som gjør det lettere å utføre skjæringer senere - dette kan gå på bekostning av andre forbindelser. Videre har hjernen den funksjonen at den reparerer og endrer seg selv, etter f.eks et traume. En slik endring kan være drastisk, og måten hjernen bygger seg opp igjen vil bestemme hvordan bevisstheten din fungerer.

     

    En maskin er på ingen måte like plastisk, og fungerer etter et sett algoritmer.

     

    9. Hjerner har kropper

     

    Enn så enkelt og neglisjerbart det høres ut, så er dette en veldig stor forskjell. Kroppens direkte kobling i hjernen er etter alt å dømme essentielt for hvordan bevisstheten vår fungerer, og det er vanskelig å skille disse med en slags dualisme. Hvordan det visuelle direkte påvirker våre minner om geometriske former etc. er meget forskjellig fra hvordan et kamera leverer bilder til hjerner.

     

    10. Hjerner er mye større

     

    Faktisk antar man at det eksisterer noe slikt som 225 millioner milliarder interaksjoner mellom celler i hjernen. En maskin er ikke en gang i nærheten.

     

    1. Å forenkel sannheten ved å fremstille hjernen som binær er ikke feil. At hjernens koblinger fungerer både temporalt og spatialt er en utdyping av sannheten. Det vil ved enhver tid hver enten 0 eller 1 i synapser - så enkel er fakta. Et nevron fyrer ikke i masse, men i kvantitet, ergo 0 eller 1. Temporal fyring referer til kvantitet over en gitt tid, gjerne målt i hvor mange ms det går mellom hver fyring eller før aktivitet.

     

    2. Jeg sa aldri at en datamaskin bruker assosiasjoner. Det var hele poenget mitt. En hjerne er nettverksbasert (assosiasjonisme), mens en datamaskin er ikke det. Det viser hele problemet med å skape en datamaskin like kraftig som hjernen. Man har enkle algoritmer som kan simulere et nettverk, f.eks. for å oppdage enkle stimuli, som en trekantform, men ikke i nærheten av hva hjernen kan.

     

    3. Prosesseringshastighet i hjernen er statisk i den form av det binære systemet. Det vil til enhver tid finnes aktivitet over tid, men hvorvidt den er meningsfull distalt eller proksimalt er avhengig av… mange ulike faktorer.

     

    4. Nei, hjernen lagrer ikke nødvendigvis referanser fra STM til LTM. Hvis ikke kunne du aldri lært noe nytt. Teorien din om kontekstbasert LTM er en teori du lærer om i 100-fag i psykologi, som ikke nødvendigvis gjør den sann.

     

    5. Jeg sa aldri at hjernen har et program som kjører på den. Jeg sa kun at bevissthetsdiskusjonen er vanskelig og en stor uenighet blant forskere, filosofer o.l. At du påstår den oppstår direkte fra hjernen er kun din fortolkning. Man antar bl.a. Corpus Callosum, PFC, ACC og andre hjerneområder bidrar til bevissthet ved at de integrerer de ulike delen av hjernen, f.eks. PVC med PFC.

     

    6. Sa jeg at synapser var like enkle som elektriske signaler? I så fall uttrykte jeg meg uklart.

     

    7. Minnet er på ingen måter en representasjon av virkeligheten, og såkalt eidetisk minne er i praksis umulig grunnet observatørens briller. Ingen hjerner er dessuten bygd for all-observasjon. Minnet er i konstant trussel mot å endres, som også vi bli gjort bl.a. ved kvisting av synapser på det spesifikke minnet. Dermed vil man huske mindre og mindre over tid, forskning påpeker at man gjerne husker noen få emosjoner man selv hadde i situasjonen, og veldig lite kontekst.

     

    8. Å forme nye synapser på bekostning av gamle høres ut som en spekulativ teori fra din side. Det er fullstendig mulig å forsterke prosedurielt minne for fotball, uten at egenskapene dine i basketball forsvinner. Konsolidering er et nøkkelpoeng her. Hjernen har den funksjonen at den er plastisk slik at den *kan* endre spatial struktur iht. ulike funksjoner etter et traume, f.eks. blødning i hjernen. Plastisiteten ang. traumer ser dog ut til å være veldig spesifikk på hvilken funksjon det gjelder og alder på offeret. Den må heller ikke påvirke bevisstheten din.

     

    9. Sa jeg at PVC fungerer som et kamera? Vennligst quote spesifikt hvor jeg sa det. Jeg sa heller aldri at jeg støtter en dualisme, om noe så er monoisme det mest sannsynlige for vår organisme.

     

    10. En datamaskin er ikke bygget opp på interaksjoner, så hvorfor du argumenterer med potensiell mengde synapser i hjernen er meg ubevisst. For øvrig er et slikt tall kun estimater og dermed spekulative. Om noe vet vi at det er høyst avhengig av alder. F.eks. gjør ikke alderdommen særlig mye godt med antall synapser i PFC-regioner.

     

     

    ---

     

    Alt i alt preges svaret ditt av at du har lest litt psykologi hvor man avkrefter myter, hvor du egentlig aldri treffer kjernen av det jeg sa, eller engang svarer på det. Bl.a. nevner differensiering mellom PVC og ett kamera, noe jeg aldri har omtalt som like, eller engang nevnt i innlegget mitt.

     

    Neste gang du svarer håper jeg du kan adressere det jeg faktisk skriver.

     

    Mvh,

    Meg :-)

    • Liker 1
  15. "Felles økonomi" er en farlig greie. Det viktigste er å bli enige om hvor mye som skal bruke på de ulike artiklene dere trenger. Selv har jeg klart å brukt 10 000 i mnd på mat under studietida mens vi var tre i familien. Dette fordi både jeg og hun trives med å gjøre måltidene sentrale og kjøpte råvarer med høy kvalitet. Vi handlet t.o.m. store kvanta på tilbud! Andre bruker mest sannsynlig rundt 5000,-. Alt etter behov. Skulle man livnære seg på tre grandiosa om dagen, ville det bare kostet ca 3000 i mnd.

     

    Økonomi handler for meg om å være villig til å svelge kameler og forstå at ulikheter må forenes, ikke krangles om. Svært ofte vil man kunne være uenig i den andres prioriteringer. Kanskje ønsker han å bruke 40K i året på ferie, mens hun kun ønsker å bruke 20K? Det er ganske store summer, og vil dermed føre til konflikter om man ikke blir enige. Ved å gi, får man også ofte noe tilbake.

     

    My two cents of worth...

  16. Jeg gikk ut VGS med en blanding av seksere og uten-karakter i noen fag pga 150 (tihi) dager med fravær. Fra dette gikk jeg til å ta opp masse fag for å komme inn på univ. Så, 90 studiepoeng (tilsvarer tre semestre) innen et prestisjestudium på ett semester med kun A, samtidig som jeg hadde barn og kjerring å ta meg av. Kreativitet med smarte løsninger! Hvor veien går videre vet jeg ikke, men barneombud er kanskje målet hvis jeg fortsetter den veien. Ev. ønsker jeg å jobbe videre med bedrifter, og ta kurs ved INSEAD.

     

    Kudos til RWS!! Å ta karriere når du er 28 er jammen meg en kraftig prestasjon. Da har du virkelig tatt tak i deg selv. Og jeg startet min som 22-åring og synes jeg var gammel! Tok det opp med en kompis som bedriver headhunting, han lo av meg og sa at i dagens verden skal folk selvrealisere seg så mye (bl.a. gjennom uttalige utenlandsreiser) at de er nærmest 30 før de starter på karrieren...

    • Liker 3
  17. Men hjernen slik jeg ser det er allerede en datamaskin, en biologisk datamaskin... De prosesser som foregår i hodene våre er elektriske signaler, og jeg vil tro det er den samlede energien som prosesseres i hjernen som utgjør bevisstheten. Dersom man skaper en tro kopi av denne hjernen, og man overfører denne energien/strømmen over til en kunstig hjerne som overtar disse prosessene, så vil bevisstheten også bli overført til denne kunstige hjernen. Det er hva jeg tror...

     

    Korrekt! ;-) Datamaskinen er bygd opp på prinsipper tatt fra hjernen. Man har forsøkt å replikere en hjerne, med varierende hell. Først og fremst pga parallell vs enkelprosesserings-problemet. Førstnevnte er hjernen, sistnevnte er datamaskin, men vi kommer oss dit. Det største problemet med å overføre hjernen er kanskje manglende dynamikk i en cyborg. Hjernen er som kjent svært adaptiv. Å gjenskape noe sånt i en datamaskin har ikke hittil vært enkelt. Bare se på dagens AI i spill.

    • Liker 1
  18. Har drevet med litt forskning, og jeg kan si at dette er absolutt mulig. Vi mangler bare kapasiteten til å gjenskape hjernen slik den er, dvs bestående av nettverk hvor alle cellene har lav utregningskapasitet. Som de fleste vet kan en datamaskin ikke begå paralellprosesser, slik en hjerne kan. Hadde hjernen vår vært en datamaskin ville vi vært ufattelig trege, i steden for kan vi persipere omtrent på nanosekundet om det er mor eller far som møter oss i døra.

     

    Soulless: Bevissthet som filosofisk og forskningsspørsmål har vært debattert i en årrekke (Francis Crick & Daniel Dennett bl.a.), og vi er enda ikke enige om et standpunkt. Ofte dreier debatten seg om hvilke celler og egenskaper ved cellene som skaper bevisstheten. Mest sannsynlig (fra mitt ståsted) ser det ut til å dreie seg om en rekke nettverk vi har som er dedikert til å skape en bevisst prosess for å kunne allokere proksimal kapasitet mot noe viktig i miljøet, f.eks. en møtende bil. I så fall er det absolutt mulig å gjenskape hjernen når vi kommer langt nok i den teknologiske utviklingen.

     

    Trådstarter: En kuriositet, men er det slik at du er for all artificial påvirkning av mennesker? Ville du f.eks. vært villig til å ta en IQ-økende pille, en pille som fjernet alle bekymringer osv? Med andre ord, en "perfekt verden"? :-)

    • Liker 4
  19. Kysse på kinnet... Tja, avhengig av? Eksen var bifil og dermed var jeg ikke særlig keen på at hun overnattet hos verken jentevenner eller guttevenner. Pussig nok innrømmet hun en liten tiltrekning mot den ene jentevenninnen, men den falt av ettersom hun bare lot den dø ut.

     

    Hvis personen ikke vanligvis kysser de på kinnet, ser jeg ingen grunn til å gjøre det i fylla. Støtter Insomniatic på at det trolig betydde noe for henne.

  20. Kanskje er du i feil miljø, Force? Du må huske at ikke alle passer inn i den standard A4 norsk ungdom med helgefylla for alle penga og Sverigehandel. Selv følte jeg meg aldri ordentlig hjemme før jeg begynte på universitetet. Der traff jeg de beste menneskene jeg har møtt, men er litt avhengig av studievei. Heldigvis er det slik at på de lavere gradene (bachelor osv) så er det svært mange studenter, ergo også personer med passer med. Alt i alt, så er modenhetsnivået langt høyere som snitt. Derimot, ser du ut til å være i tenåra, og der er det lite modning å spøre hos de fleste. Dessverre... Mitt beste tips er å søke og være åpen for å få nye venner hvor du ikke trenger å være i en vennegjeng. Kan ha nok venner sånn sett. Stikkord... Prøv! ;-)

  21. Skjønner ikke hvorfor det kommer opp spørsmål som dette. "Alt til sin tid", dvs at hudfarge, øyenfarge, hårlengde osv spiller inn. Hvorvidt du matcher hårfargen og ser "vakker"/turn-on ut med den er avhengig av ansiktet. F.eks. er meget brun, blond og blåøyet sjelden en fin kombinasjon, med mindre du ønsker å se thrashy ut. De aller fleste har så lite dominerende ansikt at de behøver en mørk farve. Derimot vil de fleste modeller kle kortere hår.

  22. Avhengig av hvem du spør. Noen blir kåte av sko, andre av å se på solen, andre igjen av å se på damer. Personlig blir jeg bare kåt om jenta har et utseende som matcher det jeg ønsker, samtidig som hun har en ønsket personlighet...

     

    Så, i bunn og grunn blir jeg bare kåt på kjærester. Nå ville jeg aldri kline eller rote med damer som ikke er ønskelige. Er mange fine damer med gode personligheter der ute, så er ikke mangel på personer å ligge med...

×
×
  • Opprett ny...