Gå til innhold

tomwe

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomwe

  1. Takker for forslag. Ser ut som et aktuelt alternativ det også.

     

    Blir sannsynligvis en 17-tommer. Noen som har hands-on erfaringer med Satellite Pro-modellene fra Toshiba, spesielt de nyeste modellene?

     

    Hva med den nydesignede ProBook-serien til HP? Samme kvalitetsnivå som den forrige?

     

    Er litt usikker på om HPen er verdt prisforskjellen ned til den fra Toshiba. Tenker da ikke så mye på selve ytelsen, men på byggekvalitet og lignende.

  2. Leter for tiden etter kandidater til ny bærbar PC. Hovedkriteriet er at den må ha en matt skjerm. Synes ikke det er særlig lett å finne hvilke maskiner som har denne egenskapen ved skjermen, hverken på nettbutikkene, hjemmesidene til produsentene eller i prisguiden. Noen steder står det notert ned som antirefleks eller anti-glare hvis det matt skjerm, men ofte er ingenting nevnt om skjerm-finishen.

     

    Vet det finnes enkelte bærbare med gode/dyre skjermer som også er matte. Problemet er dessverre at disse har en så høy oppløsning at det i dette tilfellet ikke er ønskelig rent synsmessig (lesbarhet med maskinen på pulten). Orker ikke drive med skalering o.l. for å få stor størrelse på ikoner og skrift.

     

    Ønsker derfor tips til bærbare, helst 17" (men 15" kan også vurderes) med "standard" lav oppløsning som har matt skjerm.

     

    Setter opp en prioriteringsliste, det er som nevnt de to første punktene som er styrende:

    1. Matt skjerm

    2. Oppløsning på 1600x900 (HD+) eller 1366x768 (HD) for henholdsvis 17" og 15"

    3. 17" er å foretrekke foran 15" (men det er jo mindre utvalg blant 17")

    4. Helst en i3 eller bedre prosessor, gjerne 4. generasjon

    5. Grafikkort kan like gjerne være internt som dedikert (billigere og mindre strømkrevende)

    6. Prisklasse 4000 til ca 8000

    7. Mulig å se på maskinen i butikk på forhånd

     

    Har funnet et par kandidater så langt:

    17": http://www.mpx.no/hp-probook-470-g1-173-hd/801035

    15": http://www.mpx.no/asus-f550lb-156-hd-matt/795007

     

    Hadde håpet å finne noen flere alternativer, gjerne billigere enn disse også, og noen uten ekstra grafikkort ville vært ok å hatt å vurdere.

  3. Jeg har en eldre bærbar uten innebygget trådløst nett som jeg gjerne skulle oppgradert slik at den kan koble seg på trådløse nett. Å bruke et usb-nettverkskort er ikke et alternativ (maskinen har ikke usb 2.0), så det må være et kort som kobles til via cardbus (pcmcia). Det bør helst være G-standard eller bedre, skjønt N er ikke nødvendig (og blir bare dyrere regner jeg med).

     

    Så da trenger jeg tips om det er noen spesielle kort som funker bra under Linux. Eventuelt advarsler om det er noen som byr på trøbbel.

     

    Jeg har undersøkt litt blant de kortene som tilbys i prisguiden og ulike nettbutikker, og har søkt på modellnumrene + linux, men har ikke funnet noe som ser ut som en åpenbar kandidat. Har skjønt såpass at det er chipsettet som brukes (av annen produsent enn det som står på kortet) som er viktigst.

    https://prisguiden.no/kategorier/traadlost-nettverkskort

    (og velger i menyen til venstre: grensesnitt = cardbus (pcmcia), det blir en laaaang url)

     

    Det ser ut som at noen kort fungerer i Linux med WEP eller usikrede nett, men kanskje ikke med WAP / WAP2. Er ingen ekspert på dette feltet selv, men vil gjerne ha et kort som støtter det som kreves av teknologi slik at det kan kobles opp overalt, helst samme støtte under Linux som i Windows.

     

    Så erfaringer, på godt eller vondt, når det gjelder bruk av cardbus-kort i Linux mottas med takk. Og gjerne noe som er lett å skaffe her i Norge. Vil helst slippe å bruke Windows mer enn nødvendig på maskinen....

  4. Noen som vet om noen av disse programmene som nevnes her i tråden har en funksjon hvor en kan sette en standard/default brennehastighet for både cder og dvder? Vanlig er jo at det står "max speed" eller noe sånt hver gang en starter programmet. Ønsker å sette en hastighet som ikke er maksimum av hva brenneren klarer for å sikre at kvaliteten på brenningen blir bra uansett om platene ikke er de beste, maskinen jobber hardt med andre oppgaver osv. Tenker å sette en slik hastighetsbegrensing for brenning på en maskin hvor brukerne ikke er så datakyndige.

  5. Ser mange savner menylinjen, stikk motsatt av meg. Irriterer meg at jeg ikke i det minste kan slå den av i FF3.5. Statuslinjen kan være grei å ha da, ev. om det ligger en lastings-indikasjon i adresselinjen. Kjekt å ha det.

    Ser du fikk svar tidligere, men et annet alternativ for menyen kan være:

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1455

     

    For statuslinjen:

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1530

  6. Har fortsatt veldig lyst på en 1,8" SSD til min aldrende bærbare jeg.. Men dessverre ligger terskelen veldig høyt for å betale 2300kr for en 32GB Mtron mobi3000-disk.

     

    Håper 1,8" blir litt mer vanlig, og at de kommer seg ned i akseptabel pris. Og at de blir levert med PATA-kobling.

     

    SanDisk kommer visst med nye produkter som vil kunne passe til slike behov rundt midten av året.

     

    http://www.xbitlabs.com/news/storage/displ...ive_Family.html

     

    SanDisk’s C25-G3 and C18-G3 solid state drives – in 2.5” and 1.8” form-factors – will be available in 60GB, 120GB and 240GB capacities...

     

    ...suggested retail prices of its 60GB, 120GB and 240GB units at $149, $249 and $499, respectively.

     

    The SanDisk G3 SSDs will be available in mid-2009 with Serial ATA and Parallel ATA interfaces. In addition, the SanDisk G3 SSDs will be available on sandisk.com for do-it-yourself (DIY) enthusiasts.

    Blir interessant å se hva det blir i norske kroner.

  7. Og vil den fysiske størrelsen på cpu bli større?

    Logikk tilsier "ja", ettersom mer skal inn på samme brikke.

     

    Blir vel litt meir strømtrekk samt varme fra cpu'n når den får grafikken i tillegg? :hmm:

    Blir vel det, men den egne GMA-brikken er jo borte så om man ser helheten vil nok ikke strømforbruk og varme endre seg noe særlig.

     

    Disse nye prosessorene vil trolig være mindre og dra mindre strøm enn Core i7 slik vi kjenner den, selv på samme produksjonsprosess (45 nm).

     

    Artikkelforfatteren har nemlig gått på en solid blemme i og med at han ikke nevner at dette er snakk om en dual core og ikke quad core prosessor, slik man tror når en leser Core i7 i overskriften. Dette er såpass essensiell informasjon at det er underlig at det ikke tas med, det står jo i kilden (x-bit labs):

     

    Intel’s Havendale processor is a multi-chip module (MCM) in LGA1160 form-factor containing Nehalem micro-architecture-based dual-core CPU......

     

    MCM betyr vel at det er flere komponenter (chips) som monteres sammen på en sokkel, eller hva? Da er det sikkert lett å ta en grafikkløsning som allerede er ferdigdesignet og bruke den.

  8. Joachim, har du sett den amerikanske filmen Testament fra starten av åttitallet? Jeg kom til å tenke på den filmen da jeg leste omtalen din av dette spillet. Den skildrer livet i en liten by i etterkant av en atomkrig. Det er en dyster film om hvordan helsetilstanden til innbyggerne og forholdene dem i mellom stadig blir forverret, isolert fra omverden som de er. Likevel er det en film som er verdt å se. Det er nok mer action i spillet enn i denne filmen, men det virker som de har mye til felles likevel.

  9. Viktigst av alt (om dere bare endrer èn eneste ting):

    Vær så snill å la alle annonser i annonselistingen vises med dato og klokkeslett de ble lagt ut!! Slik at man kan ta et kjapt overblikk uten å måtte huske hvilke overskrifter man har kikka på tidligere. Mye lettere å huske klokkeslett enn et tilfeldig bilde/overskrift. Gjelder spesielt for listen av "siste annonser, alle kategorier" som er plassert under kategori-linkene (i hvertfall for Data-delen, http://bruktmarked.no/kat.php?k=2 ), men det vil også være til hjelp for visningen av annonsene under de ulike kategoriene (Skjermer, Hovedkort etc). Se hvordan Finn.no gjør det, alltid dato & klokke!

     

    En vital forbedring:

    Kunne dere gjort det obligatorisk (=kan ikke poste annonsen uten) å fylle ut et felt for sted/by (men ikke gateadresse, åpenbart). De som ikke vil dele dette med potensielle kjøpere/selgere får heller skrive inn noe tull (eks Andeby) i stedet, det får så være. Poenget er at folk bør "oppmuntres" til å si hvor varen befinner seg. Det er et forbaska tiltak å måtte sende i vei mail bare for å sjekke om selger bor i nærheten. ("Sorry kamerat, vil ikke betale dobbelt så mye som du spør etter for kabinettet ditt siden du må sende fra Finnmark.") Igjen, klikk dere over til Finn.

     

    Om å søke etter annonser:

    Slik det er nå virker det kun å søke etter ord som står i overskriften. Gjør det gjerne mulig å søke i annonseteksten også. Kanskje man kan få valget mellom å søke i bare overskrift eller overskrift+tekst?

     

    En må velge mellom å søke etter 4 annonsetyper (kjøpes, gis bort, byttes, selges). Mange vil være interessert i søke blant alle de tre siste. Hvorfor ikke ha en femte valg: "Alle"?

     

    Dere har to søkebokser øverst til høyre på mange av sidene deres, "Søk på Hardware" og "Søk i Prisguide". Hvorfor ikke legge til "Søk på Bruktmarked"?

     

    Mest på spøk:

    Mulighet for å filtrere ut annonsene til Aleksander og Kenneth (aka brødrene Instebø). Slipper å klikke på så mange unødige annonser da. De som frekventerer bruktmarkedet vet hva jeg prater om... ikke vondt ment, gutter.

     

    PS. Anbefaler for øvrig folk å bruke http://bruktmarked.no i stedet for http://bruktmarked.hardware.no - mye renere og finere der, samme annonser.

  10. Like godt du postet to ganger der, så slapp jeg å lese posten om igjen. For 800,- var mindre enn jeg regnet med. Selger ville ha 1500,-, jeg foreslo 1000,- (før jeg så din post forresten). Vurderte om jeg ville krype litt opp, men nå....

     

    Eizo'en er riktignok en MVA og ikke noe TN-panel, men 1500 er vel de fleste enig om at den ikke er verdt.

  11. Takk for vurderingene. Det er vel litt med det at skjermtestere liker å finne forbedringer å skrive om også i sine tester tenker jeg. Klart at type paneler også er viktig, selv om jeg trodde de nye raske TN-panelene også var blitt klart bedre på farger og kontrast etter å ha lest noen tester.

     

    Har sett litt på en av skjermene som var med i Den store LCD-testen, Eizo L 557, men er usikker på hvor mye jeg vil betale for en brukt modell med de mange nye billige skjermene som får god kritikk. Kanskje det beste ville vært en ny skjerm til en god pris?

  12. Som de fleste vet har det vært en rivende utvikling i kvaliteten på LCD-skjermer de siste årene. Og prisene har jo sunket i tillegg. Men hvordan står de dyre gode modellene fra en 3-4 år tilbake i tid seg i forhold til de billige nye skjermene som selges i dag?

     

    Tenker for eksempel på de beste modellene fra Den store LCD-testen er de nå blitt forbigått av billige modeller til rundt 2000,-?

     

    Jeg tenker selvsagt ikke på responstid og spilling, alle vet jo at der er forskjellen klar. Men på bildekvalitet, farger og kontrast og slikt. Går jo an å sammenligne spesifikasjoner, men det forteller slettes ikke alt. Noen som har forsøkt å "oppgradere" sin gamle dyre skjerm med en ny og billig?

  13. Takk for et godt svar, ligger jo passe nær min maskin det. Mitt "problem" er en uvane med å ha oppe alt for mange nettsider samtidig (40-70 ++), og da tar nettleseren 100-150 MB alene. Burde gjøre noe med den uvanen....

     

    Da jeg hadde 192MB i maskinen så merket jeg f.eks. at Opera ofte ikke klarte å bla tilbake til forrige side med et knips men måtte laste inn siden på ny fra disk. Plagsomt når en har vent seg til den gode responsen. Men nå er det bra.

     

    Jeg skal ikke uttale meg om ressurser i Gnome/KDE, var derfor jeg spurte dere. Og det ser jo ut til at hele gjengen gir tommelen opp. Hadde bare hørt at minne var greit å ha godt med for å kjøre det skikkelig. Jeg har skrudd av mange av de unødvendige tjenestene i Windows 2000, men det veies jo opp av ekstra minne til antivirus (25MB) som ikke er nødvendig på andre systemer enn Windows. Enda større utbytte av å gjøre dette i XP.

     

    Satser i grunnen på at 384MB får holde da. Føler nesten ikke at det gamle rælet av en maskin fortjener mer. :)

  14. Eneste jeg tror kan bli et problem er OpenOffice. Programmet suger ressurser og er nesten ikke brukbart på en "normal" maskin. Anbefaler Abiword (GNOME) eller KOffice (KDE).

    5915839[/snapback]

    Ok, er det noe særlig forskjell på OO på windows vs linux da? Programmet bruker da en del mindre ressurser enn nettleser med en del sider (20-40) oppe? Tar en stund å starte da.

     

    ...Laptop (HP Omnibook XE3) med 128 MB ram og 800 MHZ helt fint. Sitter med det nå faktisk, og har ingen problemer. Har riktignok ikke OpenOffice i Linux men i Windows 2000 fungerer OpenOffice kjempe bra, og det er på samme maskina.

    Windows 2000 + OpenOffice + en del nettsider med kun 128MB. Det høres ikke særlig moro ut (basert på egen erfaring med 192MB). Nettopp slike opplevelser jeg håper å unngå i scenariet i første post. Men det ser vel ut til at 384MB kan være akkurat over grensa til hva som er greit for min del. Går vel akkurat i Windows, så da bør det vel gå på andre systemer også.

  15. 384 skal gå fint det. Tror ikke du vil merke noe forskjell på 384 og 512.

    5915538[/snapback]

     

    Kult. Var bare det at jeg hadde hørt at Gnome/KDE hadde noe større krav en standard Windows-installasjon mtp minne. 384 er jo åpenbart nok til å kjøre systemet + et program eller to. Var bare litt redd for at det ble i minste laget til mitt bruk.

  16. Dette er nok ikke en variant av problematikken 1000 vs 1024. Forskjellene er mindre enn 2.4% for bare minnet (viser bare littegrann for lite), mens forskjellene er klart større enn 2.4% når det gjelder det virtuelle minnet (ram+pagefile). Så det er nok noe annet...

     

    I systemegenskaper står det samme som i Task Manager: 392 688 kB RAM

    Virtuelt minne nevnes bare i Task Manager.

  17. Ja, jeg vet jeg har 384MB, sånn cirka. Men det viser altså litt mindre enn 384MB x 1024. Og jeg vil vite hvorfor.

     

    Virtuelt minne (ram + pagefile), det blir punkt nummer to som jeg lurer på. Her er avviket større enn for kun minnet. 647320kB oppgitt versus 688128kB teoretisk er 6% (~40MB) mindre enn hva jeg forventet.

     

    Er fullt klar over forskjell på minne (ram) og virtuelt minne. Nevnte memtest bare for å utelukke at det var noen åpenbare feil med minnet. Går ut fra at dette er relatert til Windows.

  18. Har en eldre maskin med 384MB minne, støtter maks 512MB. Ganske gammel prosessor (450MHz) så det er begrenset hva maskinen kan brukes til. Typisk bruk vil være en nettleser eller to med en del sider oppe, medieavspiller og OpenOffice + annet småtteri.

     

    Vil det være særlig forskjell på 384MB og 512MB med de nyeste versjonene av Gnome og KDE?

  19. Sitter med en maskin som har 384MB minne. Det skal da være (x 1024) 393216kB så vidt jeg kan skjønne. Men i Task Manager (og systemegenskaper) så oppgir Windows kun 392688kB som totalt fysisk minne. Hva kommer dette av?

     

    Har en pagefile på 294912kB (288MB). Windows 2000 oppgir maks virtuelt minne til 647320kB, mens XP på samme maskin oppgir 649980kB. Altså det som står nederst til høyre i Task Manager. Men 288MB + 384MB er lik 688128kB (672MB). Forvirret...

     

    Noen som vet om dette er slik det skal være? Hva er forklaringen? For ordens skyld, ser ikke ut til at det er noe feil med maskinen eller minnet (memtest86).

  20. Ok, takk for et godt svar fra Per. Men friskies, er det slik at man er nødt til å skrive en verdi på pakken selv om det er en gave (eller merket sådann)? Kan ikke tenke meg at alle som sender presanger over grensen som gjør det da?

     

    En annen ting er fortolling. Dette er vel en kostnad på over 100 kr, eller noe sånt. Men denne kostnaden gjelder bare dersom varen finnes å være verdt over 200/1000 kr da? Har også hørt at man kan gjøre noe av denne fortollingsprosessen selv og spare på det, men hvordan går man fram da?

  21. OK, så tollvesenet har i praksis ingen ting de kan si så lenge det står 'gift' på pakken (i alle fall så lenge det ikke står firmanavn der...hehe)? Og for såpass små verdier så vil de kanskje uansett ikke forfølge det....?

     

    Så vidt jeg har forstått så er porto IKKE med i beregningen for om forsendelsen er tollpliktig. Unntaket er om porto er innbakt i prisen (= det som står på pakken).

×
×
  • Opprett ny...