Gå til innhold

bjarne2

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bjarne2

  1. Etter det man kan lese av tester av maskiner med disse prosessorene så er det ikke allverdens forskjell. Det kan være vel så avgjørende hvor mye RAM man har, og til den bruken du lister opp så vil nok begge fungere greit.

     

    - Bjarne

    (som ville gått for X1...)

  2. En fordel til med eksternt batteri er at maskinen ikke automatisk begrenser prosessorhastigheten eller skjermlysstyrken i og med at den oppfatter det som den får strøm fra strømnettet (det varierer jo litt med de forskjellige maskinene, men dog). Og så kan man koble den til andre enheter som PSP, mobiltelefon, etc. Tror faktisk slike universalbatteripakker kan vise seg å bli riktig så populære, bare de er avanserte nok til at det ikke er fare for skade på utstyret man bruker de sammen med.

     

    - Bjarne

  3. Sony har mange flotte maskiner, men om man søker litt i ulike forum rundt på nettet så er det tydelig at de på enkelte modeller sliter litt med kvaliteten. Man vet jo ikke hvordan helt nye modeller er, men Sony Vaio har ikke rykte på seg for å være like stabile som IBM.

     

    Men det hadde vært fint å se Vaioene i norske butikker...

     

    - Bjarne

  4. R4 ser ut til å være en riktig lekker sak, ja. Men den er da merkbart dyrere enn f.eks. X1? Hva betalte du for din konfigurasjon? Og hvordan er det med garanti og service? Tror nok det er den viktigste grunnen til at mange velger å kjøpe via norsk forhandler, selv om det begrenser tilbudet ganske brutalt.

     

    Og hvorvidt tastaturet er stort nok eller akkurat for lite tror jeg er veldig individuelt. Det er dermed viktig å få prøvd det ut selv, og ikke stole for mye på hva andre sier. Jeg synes for eksempel at 12" bredformat ultraportable er geniale i det at man faktisk får utnyttet bredden til et bra tastatur, og alt under 1280 punkter i bredden synes jeg er for lite.

     

    P.S. Jeg har også vært borti mye rart fra Dell, men X1 er jo ikke en vanlig Dell-maskin...

     

    - Bjarne

  5. P7010 er en sneisen maskin, men den er ikke akkurat ny lenger og får heller ikke allverdens skryt i tester (støy og batterilevetid). Hvis du må ha internt optisk drev så er det derimot svært få i denne størrelsesklassen, så du bør vurdere sterkt om du kan leve med eksternt drev. Når det gjelder de andre merkene/modellene du nevner, så ville jeg kontaktet de respektive importørene i Norge for å sjekke hva som er å få tak i her til lands. Det har jo sine fordeler å kjøpe i Norge kontra utlandet, men denne problemstillingen er diskutert til det kjedsommelige andre steder her.

     

    Min favoritt er Dell X1, den er absolutt ikke overvektig!

     

    - Bjarne

  6. Er så vidt jeg vet ikke mulig å velge annen skjerm på X1. Eneste mulighet er som nevnt annet sted her på forumet å kjøpe en ny skjerm fra et annet firma som visstnok har en "bright" utgave i tillegg til den vanlige. Hva det koster vet jeg dessverre ikke, men det er neppe veldig billig.

     

    Hva som er best er vel litt smak og behag, med "blanke" skjermer får man fort mye reflekser, og det er vel en av grunnene til at en del ultraportable fortsatt har matte skjermer (ofte mye reflekser når man sitter på fly osv).

     

    - Bjarne

  7. Ser at prisen på 6-cellersbatteriet er senket fra 1000 til 850, og det er jo flott. Videre har de droppet "Dell anbefaler" oppsettene for tiden, så det er ikke godt å si hvordan det slår ut. Men det spiller vel ikke så stor rolle, da man tydeligvis bør ringe Dell og be om et tilbud om man skal kjøpe en X1.

     

    - Bjarne

  8. Det står lite i den store X1-tråden om maskinens ytelse, men det finner du i testen på hardware.no. Ingen av de på forumet som har kjøpt X1 har klaget over generell ytelse, det eneste må være litt begrenset grafikkytelse (gjelder de fleste ultrabærbare). Med mindre du har spesielle behov så mener jeg det ikke er noen grunn til å være bekymret for ytelsen.

     

    - Bjarne

  9. Det synes å være klart at Samsung Q30 har den samme innmaten som Dell X1.

    For å slå det fast en gang for alle: Det er VESENTLIGE forskjeller på X1 og Q30. Først og fremst chipset og skjerm, men skjermen er kanskje det mest iøyenfallende. Det er bare å lese spesifikasjoner på maskinene på nettet, og se omtaler/tester av X1 som nevner disse forskjellene. Det faktum at X1 har mer oppdatert innmat og samtidig koster nesten bare halvparten er et viktig poeng, spør du meg.

     

    - Bjarne

  10. He-he, jeg gikk også å ventet på om det ble noen endringer, og prisen er redusert med rundt tusenlappen, men så er 512MB minnepluggen ("gave") også forsvunnet fra oversikten. Spørs om det ikke blir bestilling med det første...

     

    Når det gjelder forskjeller mellom Q30 og X1 så er de viktigste brikkesettet, skjermen og innebygget Bluetooth. Prismessig så koster vel X1 ca halvparten, så det er en rimelig grei deal (selv om den hadde vært kul i rødt).

     

    - Bjarne

  11. Vurderer seriøst en X1, men er litt betenkt over skjermen. Det virker på tester som at den ikke er helt i toppklasse, og at skjermen på f.eks. MSI 260/270 og FS P7010 er langt bedre. Men så fant jeg denne siden hvor man kan få kjøpt en erstatningsskjerm og oppgradere til såkalt PixleBright high-gloss. Men det er selvfølgelig ingen priser...

     

    Hvor fornøyde er dere X1-eiere med skjermen?

     

    - Bjarne

  12. Vi bruker Dell maskiner på jobben, mange bruker dockingstasjon til dem. På dockingstasjonene er det som oftest både analog og DVI utgang. Da er problemet ditt løst...

    Jeg vet dette er en grei løsning, og det kan hende det blir noe slikt jeg går for. Men en hake er at Dell X1 (som frister mest for tiden) ikke har dokkingmulighet (kun USB-dokk). Vet noen forresten om en USB-dokk med DVI?

     

    Mulig det bare er jeg som er kresen, men jeg synes det er rart at ikke flere bærbare i dag leveres med DVI.

     

    - Bjarne

×
×
  • Opprett ny...