Gå til innhold

askt

Medlemmer
  • Innlegg

    279
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av askt

  1. Ærlig talt, gjør litt research i forkant av publisering.

     

    Denne nyheten har vært ute noen dager, og ble tidlig fastslått å være alt annet enn "grundig".

    Grunnen er som Euklid påpeker, den bruker UIWebView som i 4.3 ikke nyttegjør seg av den betraktelig raskere Nitro-motoren.

     

    Det skal sies at det er relativt kvapsete av Apple å ikke enable dette i UIWebView, men man får håpe at dette kommer etter hvert.

  2. Kan varmt anbefale følgende:

     

    Fractal Design Array R2

    GIGABYTE GA-H55N-USB3 H55 S-1156 MINI-ITX

    Intel CORE i3-550

    ++ ymse disk+ram etc

     

    Kabinettet rommer seks 3,5" disker pluss én SSD, har egen 300W PSU.

    Hovedkortet er mini-ITX med 4 SATA-porter (så man vil trenge kontroller for å bruke alle diskplassene, har personlig ikke dette behovet ennå).

     

    Dette har resultert i en kvikk og fleksibel liten boks, med god lagringsplass og meget habil ytelse.

    Bruker den selv til transcoding og en del kvasikrevende oppgaver, i3-550'en holder godt følge med det. La inn 8GB RAM, kjører 2008 R2 og alt fungerer særdeles knirkefritt.

  3. Nok er nok. 180cm, 86kg. Fettprosent: nei, takk. For høy, hvertfall.

     

    Har begynt å telle kalorier for å få litt kontroll.. men klarer ikke helt å finne ut hva jeg bør ligge på for å gå ned i fettprosent.

    Ymse kalkulatorer legger meg på rundt 2500. Alt etter aktivitet såklart.

    Hittil har jeg ligget på mellom 1200-2000, uten å egentlig slite med sulten. Men vet godt at man ikke bør gå for langt ned pga kroppen får panikk og går i sultemodus.

     

    So, what's the dealio?

  4. Fant nettopp ut at det var bud, jeg og.. nano'en til lillesøster ankom nettopp foreldrenes hus. Men ingen iPod her ennå... sitter og vibrerer av spenning nå. Tror jeg skal finne fram direktenummeret til TNT-budet som skal til meg og si jeg spanderer kebab om han kommer hit SNAREST. :hmm:

     

    Bestilte under en time etter lansering, når jeg tenker meg om.. hadde egentlig planer om å bestille mini samme dag, men Apple Store var nede for vedlikehold når jeg først prøvde.

    Er fornøyd med det, nå i etterttid. :)

  5. Tenkte litt på det jeg og, men får det ikke til å stemme helt. En reboot av modemet er alt som skal til, da fungerer ting prikkfritt igjen, får også samme IP som før.

     

    Snakket med Firstmile tidligere og spurte om muligheten for å bytte ut modemet med en annen enhet, men dette var ikke lov, da modemet var nødvendig for å identifisere brukeren via systemene.

    Nå skulle ikke det være noe problem, da modemet fortsatt er en aktiv enhet (kan fortsatt telnette inn til det).

     

    Jeg håper hvertfall at ting som er som jeg tenker, da forbindelsen er mye mer stabil nå, bortsett fra jevnlig resetting... :\

  6. Skrev om mine problemer med dette modemet her.

    Der endte jeg med å prøve bridging, og dette så ut til å fungere veldig bra. Atskillig bedre respons enn før, og en generelt mer stabil linje.

    Kortvarig glede, skulle det vise seg. Nå faller linja regelmessig ut, og modemet må skrus av og på. Linjebruk ser ut til å være en faktor, da linje kan holde seg oppe i flere timer med lav belastning, men kutte etter noen minutter med mye linjebruk.

     

    Hva i all verden kan dette være? Bruker en 1.2Ghz Duron som gateway, og den har oppført seg eksemplarisk. Særdeles slitsomt å måtte resette modemet hele tiden; er jo definitivt ikke sånn utstyr skal oppføre seg.

     

    Har Firstmile som ISP, og skal ringe dem når kundeservice åpner på mandag. Dette er ikke særlig holdbart, og jeg føler ikke at jeg får det produktet jeg betaler for.

  7. Godt å høre. Da prøver jeg nok bridging etter litt research.

    Firmware har jeg spurt om et par-tre ganger, men får ikke noe særlig ut av dem. Skjønner at det blir merarbeid for dem om noe går i vasken, men fw-oppgradering er ikke akkurat rocket science...

     

    Takk for assistansen! Greit med en som faktisk vet hva han snakker om...

     

     

    Hm, én liten ting faktisk. UNIX syslog fra modemet, har du noe erfaring med det? Har enablet og satt linux-serveren til å logge fra eksterne kilder, og satt opp riktig facility, men logg-filen forblir tom.

  8. Logisk nok var det nøyaktig det jeg også tenkte. Siterer derfor direkte fra manualen:

     

    Bridging bases the forwarding decision on the MAC, or hardware address, while routing does it on the network layer (IP) address. Bridging allows the Prestige to transport packets of network layer protocols that it does not route, for example, SNA, from one network to another. The caveat is that, compared to routing, bridging generates more traffic for the same network layer protocol, and it also demands more CPU cycles and memory.

     

    For effiency reasons, do not turn on bridging unless you need to support protocols other than IP on your network. For IP, enable the routing if you need it; do not bridge what the Prestige can route.

     

    Har alltid vært av den oppfatning at bridging krever minimalt, og ble overrasket av å lese dette i manualen. Hva tror du?

     

    Vet du forresten hvor firmware til dette modemet (650R-T3) finnes? Har ikke engang funnet produktside til akkurat denne modellen på noen ZyXEL-side. Et hav av firmware finnes på ftp://ftp.europe.zyxel.com/, men ikke til denne.

  9. JPedro, et spørsmål til deg ettersom du sitter med kunnskapen.

     

    Vil bridging være et alternativ? Eller en form for passthrough? (Netopia-modemet hadde dette). Kun kjøre all trafikken videre til min frekke lille linux-server, som så kan ta seg av NATing etc.

    Sjekket riktignok manualen til Prestige 650-serien, og de anbefaler overhodet ikke bridging, da det ville ta MER ressurser enn vanlig ruting. Det virker litt rart?

  10. En god tanke, men tror ikke det er problemet. Testet nå, og cpu-bruk var så og si lik (~70%). Dette var ren ftp fra ftp.uninett.no, og det krever jo ikke stort. Problemene oppstår når det er flere tilkoblinger som må håndteres ved f.eks. torrent-nedlasting.

     

    Og som tidligere nevnt, SNMP falt ut ved høy load, men kommer tilbake igjen ved lavere load. Dette tyder vel på noe knappe ressurser.

     

     

    Jobber du i Firstmile, eller har du bare gode kunnskaper om utstyret og kontraktsbetingelsene? :p

  11. Hvor har du hørt at dette går fint med PPPoA linja til NGT?

    Sjekk linken i første post. Flere NGT-kunder som forteller om fungerende tjeneste, og innstillingene som er nødvendige listes også opp.

    Tenkte også på å kjøpe og evt. bruke angrerett, men venter like godt på svar fra Firstmile.

     

    Fungerer ikke denne, vil jeg fortsette å lete etter noe som som kan fungere, da jeg ikke er 100% fornøyd med modemet jeg har fått levert. Har 8MBit'en fra Firstmile, og har merket at cpu load på modemet når 100% FØR jeg når 8Mbit. Med andre ord, sliter det stort ved høy linjebelastning.

    Bruker dessuten SNMP for linjestatistikk, og ved hastigheter på 400kB/s og opp, faller SNMP-støtten ut. Kjipt. Hadde NGT før, og der var cpu load aldri over 60-70%. Snodig, hadde trodd at ZyXEL hadde bedre utstyr enn Netopia. Har mottatt en ruter nr. 2 pga mistanke om defekt førstegangsruter, men ble ikke stort bedre.

     

    Modemet krever jevnlig resetting, da det blir tregere og tregere etter lang tids bruk. Web-grensesnittet faller også ut etter en tids bruk, og det er jo ikke helt riktig.. bruker telnet, så det går fint, men det er tydelig at modemet sliter litt.

  12. Vil denne kunne brukes som erstatning for modemet til Firstmile? IP som transportprotokoll er støttet ifølge spesifikasjonene. 3Coms produktsider sier at kun ITU Annex B (DSL over ISDN) støttes, og jeg er usikker på om dette vil ha noen innvirkning. Har ikke ISDN-utstyr hos meg, ei heller vanlig telefon. Splitter brukes altså ikke.

     

    En Firstmile-kunde har kommentert 3Com-enheten hos Komplett, og sier at ting fungerer. Innlegget er dog litt snodig formulert, så jeg vil forhøre meg nærmere.

×
×
  • Opprett ny...